|
![]() |
#332 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Ja se kunem u SAB jer em dela super, em je nezamjetan za resurse, em način na koji dela najbliže je nativnom + nikad problema s njim. Nek skine trial koji traje 100 dana pa nek vidi, OpenShell ni loš sigurno ali nek bira čovek
![]() |
#333 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2012
|
Ekipoo Treba mi vaša pomoć Naime imao sam na HP 6830s instalirane Win ultimate 7 32 bita , skupa sa officeom , međutim nakon kupovine novog odlučio sam taj stari laptop opremiti sa linuxom.. EE probao je riječ koja se traži. Naime nikako nisam uspio instalirati Linux pa bi sada ja na stari laptop htio staviti win 7 ultimate 32 bita. Ta se verzija najbolje pokazala skupa sa officeom na njemu. Gdje da nabavim oboje i instaliram ih na stari laptop ? Pomagajte , jer bi volio to do vikenda napraviti kako bi mogao isti laptop pokloniti frendici idući tjedan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#334 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ako imaš key winsa šta su bili instalirani onda nije problem naći install DVD iso, recimo: https://www.softlay.com/downloads/windows-7-ultimate https://download.cnet.com/windows-7-...-75187816.html Mislim da M$ pametuje oko dl. za sve starije od W10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#335 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2012
|
hmm...nažalost nemam , jer je to frend instalirao i win i office paket , tako da sam ja dobio ključ u ruke kako bi se reklo. Kaj sada da se dela ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#336 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Za početak gledaj Professional jer ti Ultimate ne nudi ništa dodatno, a slabije je podržan, ako ti baš treba enkripcija diska postoje open source rješenja koja su bolja i vjerojatno dosta sigurnija od Bitlockera. Što se ključa tiče, većina brand name laptopa je dolazila s tim ključem na naljepnici i to bi trebalo još raditi, samo vidi možeš li naći kakav polomljeni laptop (ili desktop) sa naljepnicom. Ako ćeš ipak Linux skini debian-12.8.0-i386-netinst.iso , zaprži ga na stick preko Rufusa, bootaj, spoji komp na net i prođi instalaciju, odaberi Xfce desktop umjesto defaultnog Gnomea jer je manje zahtjevan. Pa vidi kako radi. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|