|
|||||||||||
|
|
#76831 |
|
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Ma ne, Alpina ethos je elegancija i sportiva. Ni u kojoj inkarnaciji nisu stavljali sportske mtech spoilere i branike, već su radili svoje. Pogledaš još par detalja, na videu možeš vidjeti kak bi trebalo izgledati: narančasti (ne crveni) cajgeri i tamno plava pozadina na kombi instrumentu uz alpina logo u tacho krugu, plaketa iznad pepeljare. Tek kad auto to ima, možemo dalje pričati. Alpina felge, naljke/plakete, volan, sve to je u tolikoj količini ugrađivano u serijske kocke, od 316 sve do M3 i 333, tak da u većini slučajeva tek s VIN (ili prekriženim, kako je alpina prakticirala u većini slučajeva, spominjao sam nedavno u temi) moguće dalje tražiti što se tu dogodilo. Alpina je imala jak aftermarket u 80-ima i prvoj polovici 90-ih. Čak su nudili svoj M20B27 upgrade kit kroz kataloge. 80te su bile odlične za entuzijaste. ![]()
|
|
|
#76832 | |
|
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
https://www.thealpinaregister.com/re.../2.7/coupe/e30 Nije jedini, ali evo jedan primjer Alpine s M-Tech https://www.thealpinaregister.com/ph...2.7/coupe/9160
|
|
|
|
#76833 | |
|
Avocado
|
No, tu se djelomično potvrđuje da su to modificirani auti. Primjerice: Citiraj:
Alpina puristi će ti za svaki auto, koji nema originalni alpina serijski broj, reći, da nije original alpina. Zato kažem da meni osobno niš ne znači dal ovaj ima značke ili ne - ja ne bih dao premijum koji se traži za alpinu jer se sa 10% tog iznosa kupi odlična 325i/e baza i za još 10% auto modificira do te mjere, da se serijske alpine mogu sakrit. ![]()
|
|
|
|
#76834 | |
|
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
![]() tnx
|
|
|
|
#76835 | ||||||
|
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Nego što je Alpina nego modificirani BMW? Ne kužim, imam osjećaj da nisi pročitao prvi link koji sam stavio. Prema tome, Alpina za UK tržište je baš u slučaju C2 2.7 funkcionirala drugačije nego isti model za druga tržišta. Citiraj:
https://www.sytner.co.uk Citiraj:
Citiraj:
![]() Citiraj:
Citiraj:
https://sabeemer.co.za/sytner-alpina-c2-2-7 Citiraj:
![]() https://www.thealpinaregister.com/ph.../coupe/8147/04 https://www.thealpinaregister.com/ph.../coupe/7554/01 U samom linku je broj koji piše na plaketi, a ako je vjerovati stranici, morali su dokazati autentičnost. Ne budi lijen, išao sam provjeriti i registracije par ovih s registra, motori odgovaraju Sad sam se načitao i istražio toga. Očito nema pravila kako će izgledati izvana, vjerojatno prema narudžbi kupca su imali M-Tech branike, pragove i spojler. Našao sam ih s crnim i bež kožnim sjedalima, našao sam jednog i s platnenim. Ima ih s crvenim kazaljkama, ima i s bijelima. Pitanje je koliko ih je u identičnom stanju u kakvom su novi došli. Sigurno su bili razbijani i dijelovi mijenjani s onima drugih modela... na par koje sam našao su i motori mijenjani na standardni 2.5, iako je sve ostalo Alpina. Stotinjak proizvedenih, rjeđi i jači od M3, a izgleda civilizirano i neupadljivo. Hoću jednog ![]() čačkam malo po oglasnicima, kad eto B12 u prodaji ![]() ![]() https://www.autotrader.co.uk/car-det...%209ND&fromsra Garantirano uvoz iz Japana jer jedino od tamo takve perverzije znaju doći Jedan E9 3.0 CSi za sladokusce https://www.autotrader.co.uk/car-det...%209ND&fromsra i E39 B10 manualac (1/112) https://www.autotrader.co.uk/car-det...%209ND&fromsra
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 07.11.2024. u 23:11. |
||||||
|
|
|
|
|
#76836 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
Odoh veceras pogledati sto ima od noviteta na Auto Zürich, pa nampravim neku galeriju sa slikama. Vidim i Nevera R ce biti prezentirana. |
|
|
|
|
|
#76837 |
|
Avocado
|
Kao što rekoh, meni je svejedno. ![]() Niti jednom nisam rltvrdio da to nije alpina već sam iznio skepsu jer znam koliko ekipa drka na same značke, a ljudi popuše foru jer nemaju blagog pojma. Alpina sa svojim "šarmom" debelo zadire u svinjski elitizam, pogotovo kad vidim kak se trenutni vlasnici starijih modela odnose prema svim drugim vlasnicima ekvivalentnih auta. I kao što rekoh, doživio nekoliko puta, kad alpina nije made in Germany, motor nije made in Buchloe, ta ekipa će ti reći da to nije "prava" alpina. Ja osobno nisam nijednu alpinu vidio a da je vlasnik svjesno rekao da neće alpina detalje, neg hoće mizerni mtech paket. ![]() Stranicu alpinaregistry uzimam sa velikim zrnom soli jer je daleko od službenih podataka, do kojih je moguće doći samo za pojedinačne automobile u svojem vlasništvu. Uoatalom, upravo ta stranica i govori za aspekt ove cijele priče za koji ti pokušavam otvoriti oči: snobovi, varke i replike. Valjda si me krivo razumio kad me jašeš toliko, pa kao što već sam odavno rekao: nit sam generacija koja je taj auto svjesno doživjela, nit me interesira je li auto original. Već me interesira kakav je tehnički, upravo iz razloga jer se onda ti gušti mogu i platiti normalnim novcem, a ne nekakvim apsurdnim ciframa. Moj 320is je originalne karoserije. Boja, oprema, motor; 90% auta nije original. Zato ga snobovi prije 5 godina nisu htjeli kupiti i ja sam dobio te iskoristio priliku života. ![]()
|
|
|
#76838 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
Original felge za Dustera 18'' naručene sa DacianMag, 30.10., 5.11. poslane iz Rumunjske 5.11., isporučene prije pola sata Cijena 166 EUR/kom bez PDV-a. U ovlaštenima cijena 500 EUR/kom sa PDV-om ![]() |
|
|
|
|
|
#76840 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
Imam trojku, ali TCE već nekih 3 godine - 50k km. Mane su mušićava elektronika i eko senzori, a ostalo mi sve radi uredno. Ono koliko para toliko muzike s obzirom da je to auto cc15 godina starosti. Održavanje nije ništa naročito skupo, ako je i običan 1.2 onda se i nema baš nešto pokvariti na njemu.
|
|
|
#76842 | ||
|
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Ja gledam obicnog atmosfernog. Citiraj:
2.0 tdi je skuplja bila, da, ali sve su to prenapuhane cijene koje trziste diktira. Ne vrijedi te novce, al vidi kako se drugi oglasi krecu pa sam procijeni. Ako znas da je auto u dobrom stanju go for it. |
||
|
|
|
|
|
#76843 |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
|
|
|
|
|
|
#76844 |
|
Premium
Datum registracije: May 2006
|
|
|
|
|
|
|
#76845 | |
|
Mirko, a ne Harry
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
Pa onda mi se čini ovo kao dobar deal.
|
|
|
|
#76846 | |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
Kad god mi se sere čitam postove na EV clinic i dobro me protjera. https://evclinic.eu/2024/11/03/which...ginners-guide/ Cura mi nedavno kupila toyota yaris cross 2024 hybrid Prvo, 2019 sam se vozio u Toyota 2.5 camry hybrid s 440k km bez ikakvih problema. Na ovom linku navode "Hybrid systems, due to their large systems on small batteries, often deplete their charge/discharge cycles, with higher amperages running through a small system that is constantly overburdened. Often, by 100,000 km, the battery needs to be replaced. Owners of these vehicles hope for the usual myth called “battery regeneration,” which does not exist. Once the cells are damaged, there is no procedure to save the battery except to replace all cells, i.e., the entire battery. Hybrid vehicle batteries are often the most expensive, sometimes even more so than EV batteries. Considering that a new hybrid battery costs on average between €12,000 and €20,000, and it typically needs replacement after 100,000 km, the cost of electric driving comes out to around €17 per 100 km. As Facebook experts would say: “enough said.” Now, let’s move on to the list of vehicles." Ma kakva su to baljezganja. Naprimjer u toyoti od moje cure je baterija 1kWh, koja košta 2500€ nova u toyoti (besramna pljačka). Svi ostali hibridi (ne plug in), imaju lošiju i jeftiniju bateriju. Kaj ovaj tu baljezga. Gomila govana. Internet svašta trpi. |
|
|
|
|
|
|
#76847 | |
|
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Slike/popis te dobre opreme? Kilometraža je OK, imaš vremena do velikih servisa/diskova/zamašnjaka i sl. Ako znaš da je auto uredno održavan (po meni servisni interval ulja od 30 000km =! uredno održavan) , go for it.
|
|
|
|
#76848 | |
|
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
Interval za veliki servis je 210 000 km, a to je previše. 2019. je sad već 5 godina star auto, već iduće godine bi trebao napraviti veliki servis, bez obzira na kilometre. Mislim, ne mora, ako će auto prodavati kroz godinu-dvije.
|
|
|
|
#76849 |
|
Mirko, a ne Harry
|
Oprema je Style + ima prednje parking senzore tako da ima i nešto ekstra opreme. Ako gledam unos Škode te godine i opreme i da je 2.0 stvarno ne vjerujem da mogu išta jefinije proći, a za takav auto nemam kako uopće provjeriti kilometre + sve zajebancije s unosom itd..
|
|
|
#76850 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2013
|
Cijene polovnih (A bome novih još više) su teška ludnica, gledam Megana IV karavan 2018 zamijeniti s nečim novijim ali treba dobrano doplatiti za išta. A tek ako ne želiš one business verzije bez ičega ili automatik. |
|
|
|
|
|
#76851 | |
|
Vršni visioc
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
![]() Ne znam di izvuku te cifre od 15 000 ili namjerno bafaju da je post zanimljiviji.
|
|
|
|
#76853 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Na 100k cca se to promjeniti trebalo, to ti je 800-1000EUR servis ako krepa, a na toj kilometraži svima krepava cca, 100-120k. |
|
|
|
|
|
|
#76854 | |
|
Mirko, a ne Harry
|
Citiraj:
Pitao sam ovdje čisto za neki "feeling" da vidim što će ljudi reći pa da vidim hoću li preplatiti, je li dobar deal itd. Pitanje, ako je auto iz drugog grada (druge reg table) i traje rega još godinu dana, ja koji ga dovezem tu u ZG mogu promijeniti table na tu postojeću registraciju ili moram voziti do kraja registracije na tim starim tablama?
|
|
|
|
#76855 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Odeš u STP sa kupoprodajnim ugovorom, policom osiguranja (znam, glupo je ali traže), prometnom dozvolom od auta, svojom osobnom iskaznicom i platiš prijenos vlasništva, novu prometnu i nove tablice,... auto ti neće ni gledati, odnosno možeš doći i bez njega. |
|
|
|
|
|
#76857 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Nije problem, obaviš sve za 15 minuta ako su tete u STP raspoložene ,... osiguranje i tehnički su plaćeni i vrijede godinu dana tak da tu troška nemaš, a stare reg oz. i stara prometna ostaju kod njih i oni to poništavaju. |
|
|
|
|
|
#76858 |
|
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Ova informacija ti nece biti vjerojatno jako korisna, ali 2021. sam uzeo Superba 2.0 2019. (mokri 7-brzinski DSG) sa ~80k i bezveznom opremom za 16.798,94 €. Ulozio sam u Stage1 i nove 18” felge i ljetne Kontice i stavio zimske Mišeline na 16” koje su dosle s njom te odradio detailing i jos kupio neke djidje za interijer za jos ukupno ~2k € i eto me na sretnih ~200k km. Tako da su fakat cijene otisle u 3pm onda, koliko mi se cini… :/
|
|
|
|
#76859 | |
|
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() Svakih 50ak soma km propiša plastični poklopac ventila - brza, laka i jeftina izmjena. Ako neće upaliti onda treba mijenjati senzor gornje mrtve točke (cca 30€ original). Ako grubo radi ujutro na leru ili ima lufta na gasu onda ga samo treba očistiti. Elektronika mu ne voli vlagu. Ako ga misliš parkirati na livadi pored kuće na selu ne preporučam. |
|
|
|
|
![]() |
|
|