|
|||||||||||
|
|
#76141 | |
|
Premium
Datum registracije: Apr 2017
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#76142 | |||||
|
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
|
|
|
#76143 |
|
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
S-crossa na kraju, ali smo i Captura gledali. Na Capturu sam htio doplatiti paket voznja i sigurnost. Osobno ne bi dao 500 eura samo za 360 kameru. Na kraju nismo isli na Captura jer je ipak malo manji nego smo htjeli, a Suzuki je u paketu vec nudio valjda sve sto sam htio doplatiti na Capturu.
|
|
|
|
#76144 |
|
Premium
|
Meni je S Cross malo prevelik. Tako da je Captur baš taman. Taj vožnja i sigurnost paket je samo za automatic. Za manual ima sličan bez tog nekog dodatka za praćenje na autocesti. To mi se čini ok za uzeti. Prije nego tu 360 kameru. |
|
|
|
|
|
#76145 | |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Citiraj:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#76146 | |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
|
|
|
|
#76147 |
|
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Preporucam pogledati ovaj video oko broja traka i prometa u gradovima: https://www.youtube.com/watch?v=kqOxBZJ6c1g |
|
|
|
|
|
#76148 | |
|
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Je je, 10 cm je duzi, ali se najvise osjeti u gepeku imho. Kod Captura je fora pomicna zadnja klupa ako nemas nikoga pozadi. U globalu mi je Captur bio iznutra kvalitetniji materijalima i detaljima i u voznji nesto meksi (mozda i premekan u kruznim tokovima). Prednja sjedala su mu dosta bolja/meksa.
|
|
|
|
|
#76149 |
|
Premium
|
Da. U pravu si. Prvi paket je dostupan samo za manual, druga dva za automatic. ![]() |
|
|
|
|
|
#76150 | |||||
|
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
Citiraj:
.Ja ne znam kakve si ti uniće imao, i šta si radio, ali to definitivno nije motor koji se pregrijava iz čista mira (čitaj ispravan), niti motor kojem se radi generalka na ono 100-200.000. Od 84.e mi je ćaćin autoservis u dvorištu, pa ono, nije baš da pišem pretpostavke temeljene na guglanju. I kupi si auto današnjice sa 60ks i probaj ga držat na autoputu 160. Garantirani raspad i to u garantnom roku. Nije mi općenito jasna ta tvoja silna želja za dokazivanjem nekog famoznog fakta da su se auti nekad pregrijavali, vs današnjih govana sa električnim vodenim pumpama od najjeftinije kineske plastike, koje ne duraju 100.000km (čitaj npr passat 2.0tdi 2015.-). Citiraj:
Pričam o kraju 90ih i početku 2000ih. Citiraj:
Citiraj:
Cijele 90e sam vozio aute iz 80ih, išao 10x za St godišnje minimalno, bez ikakvih problema. Štoviše, tamo negdje 2000e, nakon što sam razbio iS-a, buraz i ja smo kombinirano napravili 105.000km sa unom 1.5S od registracije do registracije. Niti jedan jedini kvar. Auto je došao kod nas sa cca 100.000km par godina ranije, znači nije bio nov u tom momentu. Otišao je nakon 5-6 godina u vlasništvu, sa 440-450.000 na satu, niti se pregrijavao, niti kvario, ni u toj ekstremnoj godini kad smo samo presjedali jedan i drugi, niti prije, niti kasnije kad se vozio 'normalnije'. Ne znam, ne kužim općenito famu pljuvanja po autima nekad, pa nisu svi auti bili škart ko jugo 45, bilo je i tada više i manje kvalitetnih auta.
|
|
|
|
#76151 |
|
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Automobili
Još od početka 90-tih od Stenjevca do Črnomerca se nerijetko išlo po sat vremena kada nije bio sudar, pokvareni semafor ili nešto treće. Busevi nisu ni ulazili u svoja ugibališta jer se ne bi mogli ponovno priključiti. Svaki dan sam to gledao kad sam išao u školu ili na faks. Prigradski vlak je bio spas za nas koji smo živjeli zapadno od Vrapća. Tko nije imao HŽ pokaz taj je bio gotov. Da, i tada su bile ogromne gužvetine. Samo što su tada bile u špicama a sada su skoro stalno. Ako je auto tada uopće imao ajnšpritz katalizator mu je jerojatno bio otpiljen jer nije bilo eko testa pa su smradovi uz cestu bili koma ![]() Zadnje izmijenjeno od: medo. 12.10.2024. u 23:50. |
|
|
|
|
|
#76153 |
|
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Ako je prvi put, onda se ne računa. ![]() Octavia 1.9tdi mi je na cca 360k, a Passat na 393k. Sad je dobio nove Continentalke ASC2, preporod na slinavim cestama. Čak je i žena skužila da ima nove gume ![]() Čekam prvu bljuzgu da testiram iđe li to u brdo.
|
|
|
#76155 | |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Citiraj:
E taj dio sam zaboravio,... stvarno je smrdilo na Al. Bolongne (a vjerojatno i drugdje) jer je svaki peti benzinac jeo ulje (što zbog kvalitete motora, što zbog neodržavanja), a dizeli su uredno išli na ložu. |
|
|
|
|
|
|
#76157 |
|
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Da se ja sad pospem pepelom ![]() I ženin 1.5 mlinčić u a klasi je okrenuo 340.000 sad za vikend, bez ikakvih intervencija po motoru, samo lanac/distribucija na 280ak.000, i to prvi put, dok moje francusko 2.0hdi cvokoćalo stoji na dizalici u radioni jer je prdnuo dihtung glave na 280.000km. Dakle, ispada da je ovaj sitno mlađi ali manjeg obujma dugovječniji i manje kvarljiv ![]() ![]() Otupili su ljudi.
|
|
|
#76158 |
|
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
|
|
|
#76159 |
|
no fear
Datum registracije: Jan 2003
|
https://ugodnegume.hr/ Jel uzimao netko gume preko ove stranice, iskustva? jel legit stranica... dosta su povoljni + besplatna dostava. Koliko vidim to su slovenci: Groš d.o.o. Ljubljana Zasavska cesta 74 1231 Ljubljana Črnuče |
|
|
|
|
|
#76161 |
|
Čika Zeljeni
Datum registracije: Sep 2013
|
Sažeto o novom sustavu koji dolazi na HR autoceste Najbolji dio je gdje je naveo izvedbu ankete od strane HAC-a , na 600 ljudi. Za projekat vrijedan milijune oni su anketirali samo 600 LJUDI , kao i sama pitanja navedena u anketi (10-ta minuta videa)![]() |
|
|
|
|
|
#76162 | ||
|
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
|
||
|
|
|
|
|
#76163 | |
|
Moderator
|
Citiraj:
|
|
|
|
#76164 | |
|
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
LOL, i ovi su počeli fušarit. Na mojoj C-klasi iz 2020 ne možeš ni šublerom pronaći falingu. Postat će Mečka ko Krampwagen, a za njih je Tesla space shuttle kad su tolerancije u pitanju .Službeni Passat iz 10/2023, spoj stražnja vrata i "rear quarter panel": ![]() Prethodni službeni Passat iz 2022 je imao istu falingu između prednjih i stražnjih vrata. Ima tu još identičnih fuševa koji su simptomatične za cijelu B8 generaciju - metlica zadnjeg brisača grebe i preskače u jednom smjeru, tweeter zvučnik u vozačevim vratima pucketa itd. U to vrijeme si bio sretan ako dobiješ novi auto u roku od godine dana od konfiguriranja i da su svi čipovi u njemu pristuni, ali se čini da su proizvođači nastavili u revijalnom tonu i nakon "krize". |
|
|
|
|
|
|
#76165 | |
|
no fear
Datum registracije: Jan 2003
|
Hvala za info vezano na https://ugodnegume.hr/ Uzeo sam MICHELIN 235/45 R18 PILOT ALPIN 5 98V XL - 184,45€ (besplatna dostava) Lomio sam se između PILOT ALPIN 5 i HANKOOK Winter i*cept evo3 koji ima odličnu cijenu i kvalitetu. Glavno što je presudilo za Michelin je buka pri kotrljanju 68 dB vs 72 dB, manja prevaga je otpor kotrljanja i trajnost. Citiraj:
Prije cca 2-3 godine nakratko sam probao model Y i mogu se složiti sa primjedbom. Također uskoro izlazi novi model Y Juniper koji može biti samo kvalitetniji. https://youtu.be/hyw6OZwCfoE?si=A21hJ9z7EC4TEKdV&t=116 Zadnje izmijenjeno od: MIK. 13.10.2024. u 22:20. |
|
|
|
|
|
|
#76166 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
https://net.hr/danas/vijesti/nijemci...4-12d35c550925 Najbolje da ugradimo zimske gume 15.09, a ne 15.10 kako sugerira Marušić. Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk |
|
|
|
|
|
#76168 | |
|
Moderator
|
Citiraj:
|
|
|
|
#76169 |
|
[CTN]Mr.Ti
Datum registracije: May 2007
|
ma neko iskustva sa Bridgestone Turanza All season 6? (215/55/17) Gledam allseason za svojeg S-Crossa, a Bridgestone ima Ok reviewe na tyrereviews, a cijenom je povoljniji od GY Vector 4seasons g3, conti allseason contact 2, crossclimate 2
CPU: Ryzen 7 5700G / Noctua D15S; MBO: MSI B550 Tomahawk; RAM:Corsair Vengeance 2x16 3200MHz; GPU: XFX Merc 319 RX 6900 XT; HDD: 1. Samsung 970EVO 256 GB; 2. Crucial P2 500GB; PSU: EVGA Supernova G2 750; CASE: NZXT H440 White; MONITOR: Asus MG279Q; KEYBOARD: Roccat Vulcan 100; MOUSE: Razer ViperMini @ SteelSeries QCK mass; HEADPHONES: Kingston HyperX Cloud (I) - Superlux HD-681 EVO |
|
|
|
|
|
#76170 |
|
Strichek Moderator
|
Gledam cijene tih dimenzija u vulkalu, razlika je 10-15€ po gumi za ove skuplje. Ja osobno bi gledao za razdoblje/uvjete koji mi trebaju, jer ta razlika u cijeni i nije neka divlja. Uostalom Kleber je 30€ jeftiniji od Bridgestonea a ona je baby CC2 guma i nije loše prošla u testovima...
|
![]() |
|
|