Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.09.2024., 18:51   #75421
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Automobili

Kao da to ima ikakve veze kada ih se navlači i rasteže u rentacaru, u službenoj floti… Svi oni jednako vrište i krče bez obzira na marku i zemlju porijekla
Staro 12.09.2024., 10:33   #75422
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Ne znam zasto se to tako gleda. Niti jedan slizbeni ili renta i auto nisam unistavao i gazio.
Vozio sam ga kao da je moj. Ne vidim poantu u unistavanju. Vjerujem da tako razmislja i vecina populacije.
Hamm je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2024., 10:43   #75423
Piksa
Premium
Moj komp

Piksa's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Kad smo bili mladi i nadobudni u bivšoj firmi smo imali zahebanciju na tu temu. Pitanje je na jednoj cugi bilo koji auto možeš vozit 100km/h po makadamu? Pa službeni ofc.
Niko ga nije tako vozio, ali you get the point.
Piksa je online   Reply With Quote
Staro 12.09.2024., 11:19   #75424
Goranbm
Premium

Goranbm's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
Trenutno vozim Clio IV, ali treba mi nešto malo veće, pa sam bacio oko na dva modela

- nova Dacia Duster
- Geely Coolray

Kakva su vaša razmišljanja o ovim modelima? Ima li još štogod da se može naći u tom cijenovnom rangu a da je možda preporučljivije?

Hvala
Goranbm je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2024., 11:21   #75425
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Kao da to ima ikakve veze kada ih se navlači i rasteže u rentacaru, u službenoj floti… Svi oni jednako vrište i krče bez obzira na marku i zemlju porijekla

Što je jeftinije vozilo u rent a caru, to je više propatio.
Skuplja vozila su čak ok prolazila u tim situacijama.

Kaže prijatelj koji je radio u rent a caru
Colop je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2024., 11:24   #75426
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Citiraj:
Autor Hamm Pregled postova
Ne znam zasto se to tako gleda. Niti jedan slizbeni ili renta i auto nisam unistavao i gazio.
Vozio sam ga kao da je moj. Ne vidim poantu u unistavanju. Vjerujem da tako razmislja i vecina populacije.
Pa da, i kod nas je takvo razmišljanje.
Čuvaš ga kao da je tvoj, jer ćeš ga na kraju leasinga vjerojatno i otkupljivati.

A na kraju krajeva, službeni ili ne, ti ga voziš i bome ne želiš da ti stane nedi.
Staro 12.09.2024., 11:35   #75427
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Čisto logika iz druge grane, većina populacije razmišlja upravo suprotno.
Mislim da ne kužite koliko ste društveni "snobovi".
Svi se mi, svjesno ili nesvjesno, okružujemo ljudima koji su nam tu negdje po razmišljanju, stavovima i sl. Tako da ne možeš samo po sebi i svojoj ekipi gledat.
To što ti ne razjebeš rentani auto, to ne znači da drugi neće. Štoviše, spadaš, po meni, u manji dio populacije.
Wolw je ovdje postao slike iz rente. To sve govori.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Pomo je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2024., 12:04   #75428
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
@goran
Geely je novi na tržištu i nema previše iskustava sa njime. Na papiru zvuči ok. Ono što znam da nijedan Geely nema navigaciju, čak ni kao opciju. Voziš ga dok traje gara, a onda ga se riješiš pa si na miru.
Dacia izgleda jeftinijie, ali se o njoj sve zna. Ima provjerenu Renoovu mehaniku, ali ne i njegovu udobnost.
Staro 12.09.2024., 12:28   #75429
Goranbm
Premium

Goranbm's Avatar

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
@goran
Geely je novi na tržištu i nema previše iskustava sa njime. Na papiru zvuči ok. Ono što znam da nijedan Geely nema navigaciju, čak ni kao opciju. Voziš ga dok traje gara, a onda ga se riješiš pa si na miru.
Dacia izgleda jeftinijie, ali se o njoj sve zna. Ima provjerenu Renoovu mehaniku, ali ne i njegovu udobnost.
Hvala ti na odgovoru Vidiš to za navigaciju mi je promaklo, nisam to ni vidio, iako mu dodatna oprema, kao što kažeš na papiru, izgleda super. Što se tiče Dacie, sviđa mi se to što je u njoj Renault, jer evo već nekoliko godina vozim Clia, i zadovoljan sam, i čitao/čuo sam priče da je kvaliteta unutrašnjosti i udobnost niža, ali sam se nadao da je možda i to malo poboljšano u novom modelu Jedino ne znam da li da u slučaju Dacie ciljam benzinca ili hibrida.

I da li postoji nešto u rangu SUV-a, cca 27.000 EUR da bi bilo bolje od Dacie recimo?
Staro 12.09.2024., 12:34   #75430
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Goranbm Pregled postova
Trenutno vozim Clio IV, ali treba mi nešto malo veće, pa sam bacio oko na dva modela

- nova Dacia Duster
- Geely Coolray

Kakva su vaša razmišljanja o ovim modelima? Ima li još štogod da se može naći u tom cijenovnom rangu a da je možda preporučljivije?

Hvala
Meni je Coolray bio u startu out jer ima panorama krov (imao ga, ne hvala), manji gepek i izgleda prekicasto (stvar ukusa). I to oko navigacije. Nisam ga vozio. Brinulo me i to sto su novi i nema puno iskustava i nisam htio biti early adopter. GF srednji paket sa bojom ipak ide na 27k eura.
Odlicno opremljenog i30 sa lagera sam mogao dobiti za 27k eura.

Mislim da se o Dusteru vise manje sve zna.

Na kraju sam uzeo S-crossa (25,5k eura s bojom). Dosta opreme, provjerena mehanizacija i ako ti ne smeta plastika unutra onda baci oko i na njega. Gepek solidan, mislim da Duster ipak ima veci.
Staro 12.09.2024., 12:51   #75431
Goranbm
Premium

Goranbm's Avatar

Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Meni je Coolray bio u startu out jer ima panorama krov (imao ga, ne hvala), manji gepek i izgleda prekicasto (stvar ukusa). I to oko navigacije. Nisam ga vozio. Brinulo me i to sto su novi i nema puno iskustava i nisam htio biti early adopter. GF srednji paket sa bojom ipak ide na 27k eura.
Odlicno opremljenog i30 sa lagera sam mogao dobiti za 27k eura.

Mislim da se o Dusteru vise manje sve zna.

Na kraju sam uzeo S-crossa (25,5k eura s bojom). Dosta opreme, provjerena mehanizacija i ako ti ne smeta plastika unutra onda baci oko i na njega. Gepek solidan, mislim da Duster ipak ima veci.
Super, tnx. Pogledam i S-Cross
Staro 12.09.2024., 13:04   #75432
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Automobili

Citiraj:
Autor Colop Pregled postova
Što je jeftinije vozilo u rent a caru, to je više propatio.
Skuplja vozila su čak ok prolazila u tim situacijama.

Kaže prijatelj koji je radio u rent a caru
Dodao bih, najskuplji su ok prolazili pogotovo automatici više klase. Ovo sve ostalo…

Citiraj:
Samo ti vjeruj

Citiraj:

- nova Dacia Duster
- Geely Coolray

Hvala
Novi Duster je na bazi Clia V. On njemu se ne zna ništa pogotovo o novom 1.2TCe direktašu s tri cilindra koji radi u Millerovom ciklusu. Dizla nema. Ja ga ne bi jer će sigurno biti puno dječjih bolesti.

Uzmi Joggera ako ti 1.0 motor nije preslab.
Staro 12.09.2024., 13:04   #75433
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Benzinac ili hibird ovisi o tome kako i gdje ćeš ga voziti. Za kratke relacije i grad je bolji hibrid.
Doduše, danas je već postalo teško naći čistog benzinca.
Staro 12.09.2024., 13:48   #75434
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
....
I da li postoji nešto u rangu SUV-a, cca 27.000 EUR da bi bilo bolje od Dacie recimo?
Hunjadi Tucson . Hoces benzinca, hibrida, ili ako kupujes u Rvackoj imas i dizelasa....
Master_Hrc je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2024., 13:56   #75435
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Citiraj:
Autor Master_Hrc Pregled postova
Hunjadi Tucson . Hoces benzinca, hibrida, ili ako kupujes u Rvackoj imas i dizelasa....
Kaj nije Tucson na 30+ keki?
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2024., 13:57   #75436
robimarko-bug
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2013
Je, samo što je najeftiniji Tucson 28k a dizlo 30800 EUR, ali su sad bar sada pojačali taj paket kako je cijena otišla preko 1k EUR gore s redizajnom
robimarko-bug je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2024., 13:58   #75437
Piksa
Premium
Moj komp

Piksa's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Super, tnx. Pogledam i S-Cross
Ako gledaš i T-Cross, baci oko i na Škodu Kamiq. Isti motor ko i T-Cross, izgled stvar ukusa. Ali slični auti, ja isto mjerkam tu kategoriju.

EDIT: Sad vidim da govoriš o Suzikiju. Ništa onda, zanemari post.
Piksa je online   Reply With Quote
Staro 12.09.2024., 14:00   #75438
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Tucsona nema ispod ~29k eur s bojom i rucnom klimom. Osobno bi klimu mozda i pregrmio (jer entry paket kod njega daje dosta opreme, naspram i30), ali mi se nisu poslozile kockice oko financiranja. Osobno prekrasan auto

Dizel nije u toj cijeni.

Ali ajde, entry benzinac nema bateriju, to se isto moze uzeti kao plus.
Staro 12.09.2024., 14:07   #75439
bertone
Premium
Moj komp

bertone's Avatar

Datum registracije: Mar 2010
Sad nije dobro vrijeme za kupovinu auta, treba sačekati kraj godine ili početak slijedeće jer se trgovci tada moraju riješiti naručenih kovota vozila za tekuću godinu,... ako ih ne prodaju moraju EU platiti kazne za CO2 na neprodana vozila pa im se više isplati dati par tisuća eura popusta nego plaćati penale/kazne.
bertone je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2024., 14:19   #75440
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Vidim da je na webu jos uvijek cjenik od prije ovog redizajna i tamo starta cijena sa 26.190,00 €. Ovaj novi, redizajn starta sa cijenom od 27.990,00 €.
Uglavnom bez obzira na opremu za koplje je iznad Dacie, IMHO.
Master_Hrc je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2024., 14:25   #75441
robimarko-bug
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2013
Model prije redizajna ti je bio u rasprodaji što su imali kao dio "Velike ljetne akcije", tu je bilo čak dobrih ponuda, automatik dizel za 31500 EUR i to jači paketi opreme, ali to je sve otišlo.

Čim boju odabereš već si na 28500+ EUR.
robimarko-bug je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2024., 15:00   #75442
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Ovi lageri MY24 Tucsona sa akcije su bili rasprodani jos tamo oko 5.7. kad sam hodocastio po salonima. Imali su samo MY25 na lageru po novom cijeniku. To govorim za modele do 30k eur, nista skuplje mi nije igralo.
Staro 12.09.2024., 15:12   #75443
stef
Premium
Moj komp

stef's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor bertone Pregled postova
Sad nije dobro vrijeme za kupovinu auta, treba sačekati kraj godine ili početak slijedeće jer se trgovci tada moraju riješiti naručenih kovota vozila za tekuću godinu,... ako ih ne prodaju moraju EU platiti kazne za CO2 na neprodana vozila pa im se više isplati dati par tisuća eura popusta nego plaćati penale/kazne.
Nisam siguran da to s lagerima klapa svugdje.Obično platiš avans po ponudi (rezervaciju) pa čekaš neko vrijeme, ukoliko je auto na istom kontinentu .
stef je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2024., 19:50   #75444
bertone
Premium
Moj komp

bertone's Avatar

Datum registracije: Mar 2010
Citiraj:
Autor stef Pregled postova
Nisam siguran da to s lagerima klapa svugdje.Obično platiš avans po ponudi (rezervaciju) pa čekaš neko vrijeme, ukoliko je auto na istom kontinentu .
U ožujku kupio Kugu, frend malo iza mene Tuscona, oba su napravljeni 2023. no nisu prodani u 2023. godini kao i xy drugih i cijene su išle dolje,... gledao sam i Atecu sa lagera, ista stvar, modeli iz 2023. koji nisu prodani,... problem kod kupnje takvih auta je što nemaš sve boje na izbor i nemreš sam konfigurirati opremu ali ako te to ne muči, popusti su ok.
Kaj se tiče avansa i ja sam ga morao uplatiti prije nego auto dopeljaju iz Mađarske u RH, 200 ojra je bilo, uplatio u ponedjeljak, u četvrtak javili da uplatim ostatak i da mogu doći po auto.
bertone je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2024., 20:10   #75445
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Fakat me opet tjeraš da bacam slike i pišem horor priče kaj ekipa radi i kako vozi rentane aute i to u jednoj ''civiliziranoj'' kanadi.
Sad zabrij kak je u rvackoj di ekipa često vadi mast i vlastitom autu.

To kaj ti, ja, i gro ekipe ovdje pazimo na svaki auto koji vozimo, pa bio to i službeni, je drugi par rukava. Ali vjeruj mi, jaaaako puno ekipe jednostavno zaboli falus za auto.

Veliš u 30k nije mogao toliko rasturit auto, pa u tjedan dana možeš ubit auto do te mjere da ga ne želiš nazad

Nego danas je bio očito dan retardiranih vozača Octavije. Tri komada u nepunih 45min.
Prvi mamlaz - av Dubrovnik potez od rotora do velesajma, sve tri trake pune. Lik se valjda 6 puta prestrojio iz jedne trake u drugu da bi na kraju bio duljinu auta ispred mene. Tak jasno dva puta skoro pogodio auto u traci u koju se ubacivao.

Mamlaz drugi - av Dubrovnik križanje s Većeslava Holjevca. Tip mrtav hladan na crveno skrene lijevo iz Av Dubrovnik prema mostu. Zaletio se valjda zadnji u koloni za skretanje, crveno već debelo svjetli i umjesto da stane lik po gasu i kroz križanje. Kad je naletio na šine auto se translatirao bočno napola u susjednu traku bikoz mokar čelik = ekvikvalent poledice.

Mamlaz treći i njega bi zatukao tupim predmetom. - Ulica grada Chicaga stanem na križanju propustit pješaka i biciklista, konj iza obiđe mene kroz križanje i skoro pobere pješaka, preleti preko dva seta ležečih (prije i poslije križanja) i nastavi dalje. Da stvar bude gora, primjetio sam da ima klinca iza u sjedalici. Dakle, koliko mrtvo jebeno retardiran moraš bit.

Pazi sad situacije, pješak je sav izbezumljen da kak to da je neki krkan u bemveju stao pustit ga a gotovo ga pregazio rvat katolik u nekoj tamo škodi.

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 12.09.2024. u 20:22.
Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2024., 23:52   #75446
MadBoY
MadModerator
Moj komp

MadBoY's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:

- nova Dacia Duster
- Geely Coolray
Samo imaj na umu da je Duster doslovce malo veći od tvog trenutnog Clia . Bar što se prostora u unutrašnjosti tiče.
Staro 13.09.2024., 00:11   #75447
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Citiraj:

Forthing T5 EVO
https://www.autohrvatska.hr/dongfeng...utomobili.aspx

1.5 turbo, 4cyl benzinski nissanov motor
Sa valjda svom opremom
zgmmax je offline   Reply With Quote
Staro 13.09.2024., 02:45   #75448
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor MadBoY Pregled postova
Samo imaj na umu da je Duster doslovce malo veći od tvog trenutnog Clia . Bar što se prostora u unutrašnjosti tiče.
Pa ono, i da i ne.
Imamo Clio IV i nema šanse da ćeš iza stavit tri sjedalice.
Dok je recimo ženina sestra prodala Rapidku karavan i uzela Duster baš zato jer je bio najpovoljniji auto a da u isti može iza stavit tri sjedalice.

Ali ok, to je baš specifičan zahtjev

Meni se iskreno Clio neusporedivo više sviđa nego Duster.

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 13.09.2024., 06:29   #75449
Router
Hejter

Datum registracije: Mar 2005
Citiraj:
Autor zgmmax Pregled postova
Forthing T5 EVO

Sa valjda svom opremom
Moto je Micubiši.
Router je offline   Reply With Quote
Staro 13.09.2024., 10:41   #75450
Goranbm
Premium

Goranbm's Avatar

Citiraj:
Autor MadBoY Pregled postova
Idem u subotu vidjeti ga uživo i probati, pa ćemo vidjeti. Problem je što ja imam skoro 2 metra, i kad vozim, sjedalo moram pomaknuti skroz do kraja što blokira da itko sjede iza mene. Uz to gospođa vozi Peugeot 208 službeni koji je još manji od Clia. E sad kad nas dvoje idemo negdje Clio je još i ok, možemo se poslužiti, ali s obzirom da su tu i dva klinca od 11 i 14 godina, odlazak bilo gdje postaje težak, a putovanje s druge dvije odrasle osobe je nemoguć. Ono što meni treba je malo prostora iza vozaćevog sjedala i malo veći gepek. Po onome što sam čitao Duster bi mi to mogao ponuditi, ali trebam ga isprobati. Gledao sam ja i veće SUV-ove, ali sam ih zbog cijene otpisao.

Citiraj:
Autor zgmmax Pregled postova
Forthing T5 EVO

Sa valjda svom opremom
E hvala ti, pogledam i ovo
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore