|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Mobilac,NB i latencije
Dakle stavio sam na NB plavog Zalmana i idem sad probat malo clocknuti sve to skupa....stavim Vdd na 1,8V,memu na 2,77V a proc na 1,7V.. Ispod 1,7 nije htio u Windovse... Postavke su 225x11....nemogu stavit mnozitelj ispod 11 jer bios onda ne prepoznaje proc izgleda...napise AMD 600mhz....sta mislite?novi bios? U idle-u temp proca je 46 stupnjeva.. Međutim,nemogu sada pokrenut SUper PI...ili ga pokrenem i za 5 sek izbaci poruku ERROR - not converget in SQR... Onda mi zna iskocit poruka " DSL status executable has encountered a problem.." isto tako mi se ugasi i internet explorer koji put...a prije se to nije desavalo..dakle vjerujem da komp nije stabilan... Šta mi je dalje ciniti? Latencije su 2,5-3-3-11....da povecam voltazu meme ili sta? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
AutoCad & Allplan expert
Datum registracije: Jan 2004
|
cime ga hladis? (meni se cini da ga slabo hladis)
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Koji je napon na memoriji? Probaj sa Memtest86 testirat memoriju prije nego dignes windows...siguran sam da ces nac poprilicno errora...a kad ih dignes (sa memoriskom greskom) onda ih zblesis totalno i zagadis win (tako da ti cista instalacija ne gine...moj savjet) kad nades uzrok tome naravno.... a za sada probaj s memtestom vrtit vise sati pa javi kako ide... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Podrzavam Gorkijev prijedlog. Uvijek, ama bas uvijek prije nego OC-ate memoriju preko defoltne brzine, lagano se moze preko memtesta naci okvirno kolko memorija ide na odredjenim latencijama... Uglavnom, za brzu provjeru, sibat 5. test! I onda se mogu vrlo brzo, ovisno o kolicini memorije, naci prilicno tocne frekvencije i latencije na kojima memorija moze radit. Jer ako ces ti testirat tako sto ces uc u windowse, a time ih krsis polagano (ako mema ne radi dobro), i nakon nekoliko puta ti ne gine reinstall win-a, bilo radi toga da ih neces moc dic (pisat ce ti da ti fali neki fajl) il ce ti bit nestabilni....u svakom slucaju, prvo memtest, a onda provjera preko super PI-ja
![]() |
#6 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
225 je već dosta visok fsb, mnozitelj ces moci stavit ispod 11 ako u biosu stavis CPU settings na aggressive, pri aggressive vjerojatno neces moc dobit FSB 225. Probaj to pa javi dal radi.. A testiraj ovako.. kad ti prorade manji mnozitelji, 9.5 i 9 bi trebalo radit i na CPU interface OPTIMAL, stavi na neki nizak takt i vrti prime 95, tu ces najbrze vidjet greske u memoriji, smanjivanjem FSB-a ce to nestat. Za odredit najveci FSB je dobro stavit i memoriju na 3,3,3,11 da si siguran da ona ne koči.
__________________ |
![]() |
#7 |
Premium
|
Imam ovaj memtest...-MemTest-86 v3.2- Stisnem install i onda veli da moram ubaciti disketu da se napravi bootabilna ser memtest nemre radit u dosu i win...?! Nisam ga nikad koristio tako da neam pojma...moze mi neko rec kak da ga,dakle,pokrenem ![]() EDIT: naso sam u starom postu memtest.ISO pa idem sada probat Zadnje izmijenjeno od: rsamec. 07.03.2006. u 09:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Evo 5 sati je vrtio memtest(test broj 5) i nije pronašao niti jedan error..hm..hm...what to do now? EDIT: komp mi je stajo u idle-u od ovog prije posta do sada i pojavio se plavi ekran sa puno teksta....i pise PFN_LIST_CORRUPT Zadnje izmijenjeno od: rsamec. 07.03.2006. u 21:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Pusti sad idle u windowsima oni su platili svoje....i ne rcunaj na njih da ce ti ispravno raditi bez obzira koliko ih popravljao...samo friski ce radit ok! sad se orijentiraj na memtest! Vozi ga 12-ak sati a ne samo #5 test da budes 99% siguran.. #5 tsest je samo okvirni test u letu triba detaljnije to proc! Kasnije se baci na Prime95! Zadnji i ultimativni test su igre i to je njajaci test...svi ti testovi mogu proc po 2 dana bez greske i fasovat u igrama! Zato kreni na posao...ceka te dug put... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
![]() Nego, ja sam rekao da se 5.test provrti par puta, da se brzo provjeri stabilnost meme, ako si vec mislio vrtit memtest duze, onda si mogel sve testove nabacit ![]() I da, mislim da ti je bolje da si novu instalaciju windowsa napravis...
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|