|
|||||||||||
|
|
#74101 | |
|
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Sent from my SM-S926U1 using Tapatalk |
|
|
|
|
|
|
#74102 | |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Dakle, nije problem u postivanju znakova ogranicenja, vec je problem u samim znakovima koji su se nasli na prometnicama po nekom random principu i u 90% slucajeva su potpuno besmisleni...
|
|
|
|
#74103 |
|
Sandy!!!
Datum registracije: Sep 2008
|
https://prnt.sc/9r2DJ27yH-Xb U petak ujutro stradao motorist, "oduzeta prednost" kod skretanja. Ugl vozac je iz gornjeg smjera skretao lijevo dolje u mjesto. Od dole je doletia motorist, znak je 40 zbog krizanja. Preglednost vidite na slici,jos slikano iz "krive" trake gdje je i bolja preglednost bikoz gugl maps. Kolikom brzinom je dopilotao motorist (oduzeta dozvola,12 bodova,neregistriran motor) a) 50khm b)150kmh+ |
|
|
|
|
|
#74104 | |
|
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Ha gle - jedinu kaznu koju sam pokupio za prebrzu voznju bilo je kad sam na otvorenoj cesti vozio 70 a ogranicenje bilo 50. 2 godine nakon toga na istoj trasi su digli ogranicenje na 70...ironija jelte Ima nesto i u tome sto kazes ali ja tu vise ciljam na one sto voze 80+ u gradu ili 100+ na otvorenoj cesti jer zele biti videni. Takvih je malo previse. |
|
|
|
|
|
|
#74105 |
|
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Je uobicajeno da ista dionica ima razlicita ogranicenja brzine ovisno kojim smjerom vozis? Ujutro kad idem na posao mogu ici 70, a kad se vracam istim putem s posla onda je 60. Ili toga ima samo kod nas ![]()
|
|
|
|
#74106 | |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2019
|
Citiraj:
Ako je ograničenje 40 km/h - 50 km/h, ljudi voze u prosjeku raspona 70-90. Ako je ograničenje 70 km/h, ljudi voze u prosjeku raspona 60-70. Čudo koliko taj tanjur za kotlovinu s brojkom na sebi ima psihološki efekt na vozača. Autoceste odavno su laprdali da minimalna brzina osobnih vozila nebi smjela biti ispod 110, a ograničenje za sva 150...ali jbg. Nisu nam ni ceste neka sreća za sve iznad 130, tako da ograničenje ima i smisla na kraju dana. |
|
|
|
|
|
|
#74107 | |
|
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Citiraj:
Odi tamo i budeš vidio jednog koji ima u hrvatskoj firmu i bavi se sa time (fabricio1) Ekipa ga hvali, drugi je LaLala123 i on je u Njemačkoj i zna isto tako pomagat ljudima |
|
|
|
|
|
|
#74108 | |
|
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
Jučer išao sa ženom i malom na kratki izlet i prolazili pored West Gatea. Ograničenje 40 prema WG onom cesticom prije kružnih tokova i hop, rotacija Golfu koji je bio kakvih 200-300 m ispred mene. Valjda je 100 vozio. U suprotnom smjeru prema Zagrebu je 60 ili 70, nakon kružnih tokova. Ajde, lik je vozio debelo iznad ograničenja, ali di je ta policija ujutro i popodne dok se razni krkani ubacuju u križanje po rinzolu, prolaze kroz crveno itd... Sent from my SM-S911B using Tapatalk
|
|
|
|
#74109 | |
|
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Automobili
Citiraj:
Tako sam i ja dugo razmišljao ali… Treba uzeti u obzir stanje na toj cesti 24x7 svih 365 dana u godini. Što kada se uhvati mraz na cesti? Ili ljepljivo lišće? Ili kada zbog traktora/kamiona/koječega povremeno bude zemlje i/ili blata na cesti? Tada više ne možeš 70-80 po tim zavojima nego 40 koliko je ograničenje ako ne i manje. Na Savskoj je ograničenje 40km/h zbog zebri. Koliko puta sam doživio da netko naglo koči sa 70-80km/h ispred dječjih kolica ili starije osobe… jer ekipa misli da su ograničenja postavljali idioti. Ili uopće ne stanu jer su se toliko zaletjeli da niti ne vide ljude na pješačkom. To što nama nije odmah očito zašto je tako ne znači uvijek da je bezveze. Ima i toga ali nije uvijek. I da, nemaju svi moderne aute a i mnogi koji ih imaju voze na ćelavim (i jeftinim) gumama. |
|
|
|
|
|
|
#74110 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Nije problemu u postivanju znakova ogranicenje nego u znakovima ![]() ![]() ![]() ![]() Epic. Mogli bismo onda maknuti znakove, kao na njemackom autobanhu pa da u gradu nema ogranicenja cisto da nema guzve. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#74112 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Ispravak. Vani imaju modele opreme koji obuhvaćaju stvari koje su kod nas doplata. A svatko zna da je dodatna oprema pogotovo kod njemaca pod suho zlato. |
|
|
|
|
|
|
#74113 |
|
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
Koja je budala slagala onu cestu kod westgatea? Evo mene zanima di ti ljudi žive da im čestitam. Em oni šahtovi, em oni odvodi vode, em općenito kvaliteta ceste....
|
|
|
#74114 |
|
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Tu cestu je uništio kamionski promet pa je zato potonula nekako čudno,a rješenje je ne nova cesta nego znak da je cesta oštećena i ograničenje 50. Na toj cesti kad se voziš iza nekog zgleda ko da mu je puknuo amortizer |
|
|
|
|
|
#74116 | |
|
Mirko, a ne Harry
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
10 minuta sam guglao "haeru" forum i svašta mi je izbacivalo dok mi nije kliknulo ![]()
|
|
|
|
#74117 | ||
|
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Citiraj:
Nije uopce poanta u postivanju znakova, vec u debilima koji ih stavljaju jer ih stavljaju po random principu... Dokazano je vec bezbroj puta da kad se vozi po postojecim glupavim ogranicenjima, nastaju ogromne kolone... Eno, nedavno je bio prilog od RTLa kada su po staroj karlovackoj vozili po ogranicenjima... Katastrofa kolonu je lik napravio, morao je par puta stajati sa strane da propusti ostale vozace, preticali su ga non stop, trubili mu stalno i slicno... Da je vozio 10-15km/h iznad ogranicenja, nikom nista...
|
|
|
|
#74118 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() ![]() Taj jedan lik je problem jer se vozi po ogranicenju a svi drugi su jadne zrtve tog jednog pa su ga vidis cuda morali jadni preticati ![]() ![]() P.S Pritom ne mislim sad na ove turiste koji se tamo di je 80 voze recimo 50, cisto da ne bi bilo zabune. |
|
|
|
|
|
|
#74119 |
|
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Pa nije čovjek koji vozi po ograničenju napravio kolonu, nego ovi svi naguženi od iza koji ne poštuju ograničenja Ionako još uvijek imaš toleranciju na mjerenje brzine +10km/h, pa ne moraš voziti 45, gdje je 50 ograničenje. Van naselja do 10km/h nema kazne, znači +20 od ograničenja nisi u prekršaju.
|
|
|
#74120 | |
|
Čika Zeljeni
Datum registracije: Sep 2013
|
Citiraj:
Zašto? Zato što (po tvojoj logici) je uredu ići preticati nekoga tko vozi 100 sa 105, i tako se vući npr. 5km, samo zato "jer si ti u pravu". I da se razumijemo - ograničenje tko želi neka poštuje, ali ako obilaziš - stisni gas i obiđi što prije, te se vrati u desnu traku. Isto tako - 130 je ograničenje na većini km naše autoceste, ali se može voziti 150 (čak i 155, što mi je potvrdio i policajac iz presretača koji me zaustavio jer sam išao 170 jer je izjavio: "Da si išao 155 ne bi te dirali") A koliko sam puta nakon toga prošao kraj policije i presretača sa 150-155 i nije bilo nikakvog zaustavljanja. Lijepo - kad obilaziš, daj gas, i vrati se na desnu traku, praktički isto kao na lokalnoj cesti. A o izlijetanju na lijevu traku sa 100 ili 110 bez žmigavca i kontrole u retrovizoru dolazi li tko - e to je još jedna priča za sebe. Što se tiče ograničenja na izlazima - trebalo bi zasebno gledati izlaze s autoceste i čvorišta, jer nisu iste stvari. Ne vidim razloga zašto na izlazima/ulazima na autocesti stavljati ograničenja na 100kmh, sasvim nepotrebno. Onaj tko se ne zna uključiti na autocestu, neka vozi lokalnim cestama i riješeno. Na čvorišta se mogu staviti ali ništa manje od 100kmh, sasvim dovoljno i sigurno za spajanje . Zadnje izmijenjeno od: GreenLife. 08.07.2024. u 15:10. |
|
|
|
|
|
|
#74121 |
|
49%winner
|
Ovo s dvije trake na AC zna cesto zeznuti ljude jer vuku usporedbe s 2+ trake u gradu i postivanjem brzine. U gradu su sve trake vozne, mozes i obilaziti s desne strane, nema razlika, nema kazni. Na AC nemas sta pametno raditi u lijevoj traci osim obilaziti, a kada obilazis napravis to u najkracem i najsigurnijem potezu. Ako vozis 135, neces obilaziti nekog tko vozi 130 sa istom tom brzinom. Kao sto ni na obicnoj cesti neces traktor koji ide 40 na sat preticati sa 50km/h jer je toliko i ogranicenje. Jbga, stisnes gas da se sto prije vratis u desnu i nastavis voziti 50. Ili 135 ako si na AC. Ili ja ne kuzim.
|
|
|
|
#74122 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Prije par godina su novinari napravili test i vozili riječkom zaobilaznicom u obje trake poštujući znakove. Za ono što se dogodilo kaos se slaba riječ. U sub išao u ZG. Još uvijek mi nije jasno zašto je na prilazu KA stavljena kontrola brzine i to spušteno na 100 km/h. Od Bosiljeva vozim 130, a onda tamo moram smanjiti na 100! WTF!?
|
|
|
#74124 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
![]() AC, desna traka ako je slobodna, miči se. Bez obzira imao 100, 130 ili 180, desna traka. Ako su 3, bježi što više desno itd. Kada čitam ovo gore "kakvo micanje" stvarno se zapitam je li šala. Ne razumijem mindset gdje se problem maknuti na desnu traku ako je netko brži? Koliko truda/napora/energije je potrebno za tako nešto? Desni žmigavac, makneš se, ako već forsiraš lijevu traku, vrati se u lijevu, gotovo. Ako imam brzinu 150km/h, dolazi netko ako treba i s 200, zašto se ne bi maknuo čovjeku? Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 08.07.2024. u 16:01. |
|
|
|
|
|
|
#74125 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Guess Mislim da su im vozači spominjali širu i užu rodbinu u zadnjih 10 generacija.btw, evo jednog naslova koji bi se komotno mogao proglasiti vicem godine Do 2025. trebalo bi sagraditi punionice na glavnih cestama na svakih 60km
|
|
|
#74126 | |
|
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
Citiraj:
|
|
|
|
#74127 | |
|
Member
Datum registracije: Jul 2005
|
Citiraj:
Ovisi o situaciji, ako pretičem kolonu kamiona s dozvoljenih 130 a netko naleti iza mene s 200 nema šanse da se maknem dok ih ne pređem. Zbog čega bi kočio i čekao iza kamiona dok netko krši zakon. Naravno, zašto bi vozio lijevom trakom ako je desna slobodna. |
|
|
|
|
|
|
#74128 | |
|
49%winner
|
Citiraj:
Mene recimo dosta hebe zena, ne zakoni i znakovi ![]()
|
|
|
|
|
#74130 | |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2017
|
Citiraj:
Što bi značilo 155 km/h gdje je ograničenje 130 km/h. Ali pošto svi (normalni) auti lažu koliko brzo voziš za 3-4 km/h, to ti je onda skoro 160 km/h. Radi jednostavnosti ja svima kažem kao i kolega ovdje na forumu, izvan naselja ograničenje + 20 km/h i miran si. U naselju nisam siguran kako računaju, da li je samo 10% ili samo 10 km/h. |
|
|
|
|
![]() |
|
|