|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Koju wlan karticu?
Namjeravam spojiti komp iz prizemlja na neki t-comov gigaset, mislim da je 515....komp na katu ima D-Link airplus dwl 520' wireless pci adapter.....spustio ga u prizemlje i probao vezu ..signal good ili very good..uglavnom OK........e sad ta mi je kartica malo skupa (hg spot 320kn)....pogledam okolo i ndjem slijedeće...... ......canyon wf-511 pci..........170kn ......canyon wf-518 usb........232kn ......netgear wg311s.pci.......200kn ......micronet sp9066k..........260kn... .......itd....... zanima me da li će i ove jeftinije kartice raditi OK.jer u ovom slučaju zračne linije ima možda 3-4 metra jedino su zidovi malo deblji..........i još me zanima enkripcija..ne kužim se baš....wep ,wpa....i da li sve kartice to podržavaju ili.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
mislim da ce ti ova najeftinija canyonica biti u redu, ona ima i antenicu na zici koja je duga oko 75cm. Samo pazi da s njom stavis WEP enkripciju, koja je dosta slabija od WPA, inace ti nece radit. Ja sam imao tu canyonicu i nije mi htjela raditi sa SE555 zato kaj sam stavio WPA enkripciju na routeru. A zaboravil sam probat staviti na WEP... ![]() Pa sam budala (tada noob u podrucju wi-fija) isao zamijeniti za 20kn skuplju koja isto nije radila sa WPA, al sa WEP je... Tako da, mislim da ce ti canyonica biti ok, WEP enkripcija ce odbiti sve one koji neznaju razbiti tu enkripciju, a onaj koji zna, taj ce znat razbit i WPA, malo teze al ipak oce! Cuj, ako canyonica radi probleme, uvijek imas 8 dana za povrat robe ako ne sljaka, pa lagano zamjenis za drugu. Al ovi Siemensovi routeri su ti dosta losi sto se tice rada sa wi-fijem, meni ti dosta cesto zna radit probleme. Ako si non stop online, neces imat problema ako postavis staticke IP adrese i maknes DHCP server na routeru... Ako imas router na "on demand" ili "connect manually" eh, onda se nadam da ti nece router radit probleme ko meni. ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Podržavaju ti sve kartice enkripciju. Na toj udaljenosti bi ti sve trebale imat signala, jedino ako su zidovi armirani, u tom slučaju preporučio bi žicu.
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Uzeo canyon wf 511.........normalnopošto nemam iskustva sa wirelles vezama pri konfuguraciji upao u probleme iako sam prije početka pročitao sve stickyje ovdje..... ....ubacim karticu ..stavim driver..sa njim dobijem nekakav utility za podešavanje.......na katu uključim Gigaset 515..odmah nakon uključivanja kompa u prizemlju on nadje mrežu (uopće nije enkriptirana,čak ni wep-om) otvorim firefox i surfam ,sve ide glatko (mislim u sebi ..ovo je nešto stvarno jednostavno)..........ALI...........komp nakon podizanja wina(xpsp1) ne podiže ni antivirusni (bitdefender8) ni firerwall(zone).......i ne mogu ući u system u control panelu pa smrzne start tipka na desktopu i tako dalje......promjenim utor......isto..provjerim da nije isključen kakav važniji servis isto......i probam shutdown ili restart wina stane i neće ugasi win............probam u safe modu ..sve radi....izvadim karticu..sve radi..vratim karticu i driver (i njega sam izbrisao)..prethodno izbrišem antivir i firewall...opet isto ne mogu ući u system..........jedino šta sam na kraju dana uspio je disable veze..i sve radi normalno..pa omogućim vezu i sve radi i mogu ući u system i sve OK......samo šta sad trebam svaki put prije gašenja kompa..disable veze..tj ne mogu upaliti komp pa da sam odmah online...............nisam stigao ni probati podesiti umrežavanje izmedju ova dva kompa.....kako da ovo riješim?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Nisi trebao nikakav utility stavljat, samo drivere 3.0.1.0 i koristit Wireless Zero Configuration od Windowsa. Tako će većina kartica bez greške radit. Evo meni drži vezu već par dana sa Siemensovim routerom SE515 koji je u drugoj zgradi u naselju, a imam onu bipol antenu koja je došla s karticom.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Laughing Man
|
Nema Wireless Zero Configuration na win xp sp1, samo WEP enkripcija i kreiranje mreže iz propertisa od mrežne kartice. Inače dobre su i šanse da se mrežna sa nekim komadom hardwera ne slaže baš najbolje (kod mene sa skystar2) pa probaj to malo provjerit.
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
EMP moderator
|
Ah, promaklo mi to SP1...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
evo kako forum nije radio 2 dana.........u servisima imam wirelles zero configuration i aktivan je ...????.........a software sam morao stavit ..nema mogućnosti odvojene instalacije???......i dalje koristim istu šemu, enable kartice kada se želim spojiti na internet i disable prije izlaza iz win....i sve šljaka Ok...jedino neznam za umrežavanje ova dva kompa..čačkat ću pa ću vidit.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Laughing Man
|
Wireless zero configuration moraš imat kao servis (čak i na win xp sp1) jer bez njega ne radi bežična mreža. U win xp sp2 dobiješ wizard za bežičnu mrežu u control panelu sa naprednijim zaštitama. BTW provjeri jel ti wireless zero configuration automatski starta kad se dižu win? Možda je problem u tome da si ga nekim tweakanjem win isključio. I kako sam već rekao povadi van iz kompa sav ekstra hardwer (tv tuner, dvb-s, dvb-t, zvučnu i sl.) pa vidi da se ne kolje mrežna sa nekim od tih uređaja.
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
EMP moderator
|
Wireless Zero Configuration se može isključit, al onda obavezno treba koristit software koji se dobije s karticom. Ak ne želiš software od kartice, koristiš Wireless Zero Configuration ko ja. ![]()
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Meni ulaskom u Win po "defaultu" bude namjesten Zero Configuration i onda ga rucno moram svaki put prebacit na Raconfig zato sto mi je tamo ljepo sve namjesteno, mislim nije mi neki problem to je jedan klik misa ali svejedno gdje to mogu prebacit da bude stalno na Raconfigu. Utility za karticu mi je Ralink koji se dize s windowsima u startupu... Mislim da me u pocetku cak i pitao koju konfiguraciju zelim ali to sad vise nemogu nigdje iskopat pa da promjenim.
![]() |
![]() |
#12 |
EMP moderator
|
Pa isključi WZC...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
stavis WCZ na disable u services SAd se ne sjecam tocno, al mozda ces morat prvo staviti na manual, pa onda disable... I onda ce se svaki put spajati preko raconfig-a....tak sam ja bratu narihtao i sve radi super... Dapace, nisam morao cak ni stavljati na disable jer ga je instalacija software-a za wi-fi karticu sam disejblo...
![]() |
#14 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Stavio sam WZC na manual i sad je sve ok (prije je bilo na startup) ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
dakle jučer sam nastavio petljati ....wirelles zero je aktivan..nemam u kompu extra hardwera..e sad po ovim gore postovima da li je moguće da mi utility od kartice koji se diže sa win i to što je wirelles zero aktivan ..to pravi probleme. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
EMP moderator
|
Nećeš znat ak nešto ne isključiš. ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Faraon
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
ali, ako promjenis router u nesto normalno kao DLINK 2100 i onda ukljucis SUPER G pa ti on padne radi WPA na 5MB u sekundi sa time se moze zivjeti. Ali to samo na selu gdje nema drugih mreza koje cete smetati i koje ces ti smetati sa SUPER G ovo ti je u gradu zabranjeno ukljucivat od nas ![]() Ako zivis u gradu i nezadovoljan si sa WPA koji ce ti mozda u jednom urbanom sredistu sa puno mreza max pruziti 1MB u sekundi, ukljuci WEP i to 64bitnu. Svaka wep enkripcija se sa lakocom probije od onih koji koriste linux i znaju,imaju strpljenja, motiva i vremena je probiti. pa zasto sebi zajebavati signal sa 128 bitnom kad je nivo sigurnosti isti. Ako nezelis gubiti na signalu sa WEP enkripcijom a nesharas internet konekciju i neke povjerljive dokumente. Instaliraj sebi neki firewall znaci Zone Alarm i ukljuci MAC FILTERING na routeru i to ti je dostatna zastita. Canyon WF 511 ti je losa kartica za windowse. Na drivere i software za windowse utroseno je novaca za razvoj koliko ti placas za tu karticu znaci nista. Kartica odbija raditi u WEP enkripciji sa DLINKOM 2100. a stabilnost softwarea je katastrofa. Ono zasto je vrlo dobra jest linux sistem MIKROTIK ali nemoj se ti time zamarati. ove zadnje dvije kartice neznam gdje si izvuko ako zelis dobru karticu snaznu zvjer uzmi DLINK 520 dode ti oko 350-400kn ta kartica baca oko sebe sama bez eksterne antene od 100-400 metara jer sa njom dode omnica ko banana i ima super g ![]() ako zelis dobru karticu koja ce te sluziti i po kisi i po snijegu uzmi DLINK 520+ malo je slabija ali nije atheros kao ova 520 osjetljivija je i radi tamo gdje druge nerade. cijena ti je 350kn |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
EMP moderator
|
Ja sam zadovoljan sa svojom WF511, samo driveri 3.0.1.0 + Wireless Zero Configuration service. ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
Riješio večeras ovaj problem.....problem je bio u tom utilitiju koji je došao sa karticom..kao što je domy_os rekao sa samim driverima i wzc servisom sve šljaka OK,i internet i mreža........ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|