Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 20.06.2024., 22:32   #73831
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
@vraze…znas da imas t-roc cabrio? Sam velim.

Frend je imao miatu ali je imao soft i hard top. Ljeto/zima.
Hamm je offline   Reply With Quote
Staro 20.06.2024., 22:51   #73832
WraGG
Premium

WraGG's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Hamm Pregled postova
@vraze…znas da imas t-roc cabrio? Sam velim.

Znam znam, samo mi prelazi budzet, a i koncept kompaktnog SUV-a u cabrio verziji mi nije bas privlacan. Vidjet cemo sta cure kazu, a mozda budu jeftiniji u 11tom mjesecu pa se i uklope u budzet.
WraGG je offline   Reply With Quote
Staro 20.06.2024., 22:59   #73833
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Automobili

Citiraj:
Autor Colop Pregled postova
Mahom ginu klinci sa podrtinama starima 15- 20 godina.
Jel to uopće ima elektroniku?

Naravno da imaju ali kao što je kolega odlično naveo iz priručnika ne možeš protiv fizike. Ako ćelava ljetna Sava izgubi grip na hladnoj i/ili mokroj podlozi badava kontrola stabilnosti kada guma ne može uhvatiti cestu.Vježbali smo to na poligonu.

Još ako je ovjes loš…

Dodatni problem kod zadnjeg pogona je što zadnj kotači uvijek guraju auto ravno za razliku od prednjeg pogona koji gura u smjeru prednjih kotača. Zato jače izbacuju zadnji kraj. Auti na zadnji pogon su jači auti (da mogu snagu bolje prenijeti na podlogu) pa je to još izraženije.
Staro 20.06.2024., 23:23   #73834
sinisa1989
Bazinga
Moj komp

sinisa1989's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Reci to onim vozačima BMW-a koju stalno ginu. ESP nije jači od fizike.
Kakva kontrola stabilnosti u elektronskom obliku ako je vozač kreten? Ako gume nisu ćelave i ako cesta nije blatnjava/masna/mokra/skliska, elektronika te izvuče bez problema ako ideš u zavoj s 90, a inače bi izletio ili se izvrtio na 70-75 (karikiram). Ako ideš u takav zavoj sa 100+, nema te elektronike koja će te vratiti na cestu kad cijeli auto kliže i vrti se po cesti. Vjerujem da je i u drugim autima slična situacija, ali mogu reći da stvarno jako dobro radi. Oduzme snagu, koči ovisno o tipu proklizavanja i doslovce auto koji krene proklizavati vrati u pravac. Ali kao što rekoh, sve dok je unutar granica zakona fizike. Ako je upaljena elektronika, ako je sve ispravno, u kombinaciji s xDriveom (pa čak i bez) stvarno moraš izazivati vlastitu sudbinu da napraviš pizdariju. Ovo pričam za zavoje, naravno. Na ravnici ima genijalaca u svim brandovima.
Staro 21.06.2024., 00:49   #73835
X-Plosiv
Premium
Moj komp

X-Plosiv's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Pola ovih što izlete prvo, nemaju gume ili su čelave ili imaju 8g+, a drugo, niti ne uhvate apex ulaska/izlaska, nego ulete naglo i onda zacimaju u zavoj da prođu..
X-Plosiv je offline   Reply With Quote
Staro 21.06.2024., 08:18   #73836
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
Ima svega, istina. Jedan genijalac u ulici je još na WinterContact TS870, a vani je 40 C zrak, a cesta je valjda 60 C.
Al ima i jako loših zavoja i cesta gdje bi mi sa 30 km/h ili manje sa novim premium gumama auto krenulo proklizavati.

Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk
Colop je offline   Reply With Quote
Staro 21.06.2024., 08:37   #73837
Guls
Premium
Moj komp

Guls's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Samo se treba voziti polako i problema biti neće.
Za malog pišu ima drugih lijekova, a ne samo brzina i bmw. Ups

Otkad vozim bmw-a ljudi me pretječu kao manijaci. I dajem žmigavce. One dugačke, 30 metara prije križanja. Ljudi su van sebe od bijesa.

btw prodajem pežoa, ako znate nekog da mu treba neprovjeren i uništen auto - javite se (šala, u odličnom je stanju).

HP Obelisk Desktop PC - 875-0040ny
Intel i7 9700F
32GB Hyper-X DDR4-2666
2TB 970Pro PCIe NVMe M.2
Palit GeForce RTX 3060 StormX 8GB
Windows 11 Professional

Periferija
2 x 27" Dell P2723D
Corsair SP2500 2.1
Logitech MK270

Lenovo Legion 5 17ACH6H 82JY007GSC
17,3 FHD IPS 144Hz
AMD Ryzen 7 5800H
16GB DDR4-3200 RAM
NVIDIA GeForce RTX 3060 6GB GDDR6
1TB PCIe NVMe SSD
Windows 11 Professional

Sony Playstation 5
Philips The One 75PUS8807/12 LED UHD 4K 120 hz
Logitech K400 wireless keyboard
Guls je offline   Reply With Quote
Staro 21.06.2024., 10:15   #73838
sinisa1989
Bazinga
Moj komp

sinisa1989's Avatar

Ako želiš izazvati još veći bijes, drži razmak i puštaj pješake na zebri. Garantiram puno lijepih pozdrava, bilo u retrovizoru, bilo dok te zaobilaze.
Staro 21.06.2024., 10:19   #73839
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Još ako ne parkiraš preko dva parkirna mjesta zaplijenit će ti auto
Staro 21.06.2024., 10:40   #73840
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Citiraj:
Autor Guls Pregled postova
.....

Otkad vozim bmw-a ljudi me pretječu kao manijaci. I dajem žmigavce. One dugačke, 30 metara prije križanja. Ljudi su van sebe od bijesa.
......
Hahaha bravo. Ja sam isto znao jednog covjeka koji je vozio bmw i kulturno davao zmigavce i pustao ljude na zebri. #nedajSeGuls #izdrzi #tiSiNasIMiSmoTvoji
Master_Hrc je offline   Reply With Quote
Staro 21.06.2024., 10:54   #73841
GoGzS
Premium

GoGzS's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
Da uletim malo u kabrio temu posto vozim jednog. Bio sam izmedju Saab 9-3 Aero i Volvo C70 kojeg sam na kraju uzeo, pa evo par rijeci o svemu.

Soft top vs. hard top:
- zvucna izolacija je na strani hard topa
- opcenito sto se izolacije od elemenata tice, hard top je bolji (vozikao se u Saab 9-3 na jedan uzaren dan, i uz klimu i sve, odozgora te ispece medium rare
- tezina je na strani soft topa, C70 prazan ima skoro 1600 kg, lol

Ako se bude rabljeni uzimao, obvezno probnu voznju i nazicati da prodjes kroz auto praonu. Dok sam gledao C70, jedno 10 komada sam testirao i kad bi god predlozio da odemo u praonu krece "joj nemam sad vremena" "ma ne ne, krov nece curit, al ne zelim da mi lak izgrebe" i slicno...

Sto se voznje bez krova tice, ako je vani iznad 27-28, uglavnom mi je podignut krov i klima upaljena, spustanje krova je u vruce ljetne dane samo ujutro ili predvecer uz zalazak sunca. Al ono, ako je vruce a bas zelim spustit krov, onda i dalje ostavim klimu da mi laganini puse prek ruku na volanu, tako se da izdrzat i na 30 C ako ne pici direktno sunce

Iskreno, meni je uzimanje tog C70 bilo ispunjenje childhood dream-a, malo sam ga impulzivno uzeo i mislio sam da ce mi dosaditi nakon godinu dana pa cu ga prodat, al evo ga vec 4. godinu kod mene. 2022. sam potegnuo prek baltika (Poljska, Litva, Latvija) gore prek cijele Finske, presao u Svedsku i onda nazad prek Danske, Njemacke, Lihtenstajna i Austrije. 35 dana, 10k kilometara, vecinom seoske ceste i spusten krov i svejedno mi nije dosadilo vozit spustenim krovom

Jucer sam stigao na Hvar, prosao onim tunelcicem do Zavale sa spustenim krovom... 10/10, would recommend

Evo i dvije slikice:

Warszawa 2022. na roatripu, i zadnja voznja sa mora doma prosle godine (nekad u 10. mjesecu ako se dobro sjecam).
Sto se zime tice, garaziram ga samo iz razloga jer ga zelim do penzije vozit, al ono, ne vidim razlog zasto ga se ne bi moglo vozit kao najobicniji auto. A sto se spustanja krova na zimi tice, znalo je bit dana u 2. mjesecu, kad bi mi falilo vozikanje bez krova, pa ak je suh dan i 10+ stupnjeva, otisao bi sa njim do posla i nazad sa spustenim krovom. Na prednjim sjedalima ne puse uopce dok se vozi sa spustenim krovom tako da nije problem i ako je hladnije vani.

Ako se jos cega sjetim, nadodam, a ako ima koji pitanja, slobodno. Od ostalih kabria sto sam vozio: Mercedes CLK iz 2000 i neke godine (soft top), Mini prva generacija kabrija (soft top), nova Mazda MX-5 ali ona sa tvrdim krovom, Saab 9-3 Aero i Golf 4 kabrio (oba soft top). Iz tog svega sam zakljucio da zelim hard top
GoGzS je offline   Reply With Quote
Staro 21.06.2024., 11:06   #73842
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor GoGzS Pregled postova
2022. sam potegnuo prek baltika (Poljska, Litva, Latvija) gore prek cijele Finske, presao u Svedsku i onda nazad prek Danske, Njemacke, Lihtenstajna i Austrije. 35 dana, 10k kilometara, vecinom seoske ceste i spusten krov i svejedno mi nije dosadilo vozit spustenim krovom

Ti živiš moj san
Jebeno
Staro 21.06.2024., 11:11   #73843
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Staro 21.06.2024., 11:13   #73844
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

@Gogzs
Potpisujem sve receno za hard/soft top i voznju s klimom. Ali taj C70 je stvarno klasa iznad miate. Gust je taj kabrio, sto jest jest. Kad sam vozio miatu i nakon 3 godine kad bih sjeo za volan bih podsvjesno nabacio neki glupav osmjeh koliki mi je bio gust. S tim da sam se vozio svaki dan do Radnicke, sto veca guzva i duzi put, duza voznja i veci gust.
Master_Hrc je offline   Reply With Quote
Staro 21.06.2024., 11:17   #73845
GoGzS
Premium

GoGzS's Avatar

Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Ti živiš moj san
Jebeno
Bilo je fakat zakon, krenuo sam nekad 10.6. i stigao u Finsku/Svedsku na midsommer festivities. Malo mi je mozak izgorio jer 10 dana dok sam gore bio, 24/7 pici sunce i nisam znao kad bi trebao biti budan a kad spavat ali savrseno vrijeme za kabrio. 22-23 C i sunce.

Edit: jedne stvari koje sam se sjetio, reci ne crnim koznim sjedalima ako ga sparkas negdje na kratko sa spustenim krovo, a sunce je, doslovno ne mozes sjesti u auto koliko se zagriju. Dugo sam trazio i na kraju nasao ovaj sa tkaninom na sjedalima. Isto se ugriju ali se moze sjest na njih bez da se sprzis.

Zadnje izmijenjeno od: GoGzS. 21.06.2024. u 11:22.
Staro 21.06.2024., 13:12   #73846
WraGG
Premium

WraGG's Avatar

Datum registracije: May 2006
@GogzS Hvala! Super review
WraGG je offline   Reply With Quote
Staro 21.06.2024., 14:02   #73847
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Meni je Miata smiješan mali autek. Ljudi mi u njemu smiješno izgledaju kad se voze po gradu kao da se voze u igrački iz lunaparka

Auto se vjerojatno super vozi ali izgleda kao da bi lako podletio pod moderne povišene aute.

Ja ga ne bi, hvala.
Staro 21.06.2024., 14:07   #73848
bertone
Premium
Moj komp

bertone's Avatar

Datum registracije: Mar 2010
Nema što, edukativan i poučan članak
bertone je offline   Reply With Quote
Staro 21.06.2024., 23:20   #73849
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Automobili

Hard top je od plastike jeli tako? Meni ne dolaze u obzir jer zauzimaju puno prostora
Za CC krovove sam čuo da im pate brtve i lako stradaju ali to su možda bapske priče

Jedan u prolazu sa soft topom
Staro 22.06.2024., 00:40   #73850
GreenLife
Čika Zeljeni
Moj komp

GreenLife's Avatar

Datum registracije: Sep 2013
Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Meni je Miata smiješan mali autek. Ljudi mi u njemu smiješno izgledaju kad se voze po gradu kao da se voze u igrački iz lunaparka

Auto se vjerojatno super vozi ali izgleda kao da bi lako podletio pod moderne povišene aute.

Ja ga ne bi, hvala.
Same opinion

Meni ta Miata jednostavno izgleda smješno, još kad vidim dva lika malo duža unutra... "frendići"
Staro 22.06.2024., 05:42   #73851
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Citiraj:
Autor medo Pregled postova

Ja ga ne bi, hvala.

Kupio frend miatu i idemo na test ride sljeme ovo ono lagana vožnja ništa divljanje.
Na ilici stanemo pored nekog birca dva lika od 100+kg u cabriu i čuješ iz birtije...DOBAR DAN DJEVOJKE i smijanje cijele terase. Al ok nasmijali smo se i mi. Nemreš ne izgledati ko derpe ako si u cabriu s frendom.
Staro 22.06.2024., 07:44   #73852
GoGzS
Premium

GoGzS's Avatar

Da, sto se toga tice, ja svoj od milja zovem gaybrio al uglavnom se sam vozim ili sa boljom polovicom (zenskog roda ) pa susjedi misle ako nista drugo, u najmanju ruku sam bi...
Staro 22.06.2024., 09:12   #73853
Router
Hejter

Datum registracije: Mar 2005
Citiraj:
Kupio frend miatu i idemo na test ride sljeme ovo ono lagana vožnja ništa divljanje.
Na ilici stanemo pored nekog birca dva lika od 100+kg u cabriu i čuješ iz birtije...DOBAR DAN DJEVOJKE i smijanje cijele terase. Al ok nasmijali smo se i mi. Nemreš ne izgledati ko derpe ako si u cabriu s frendom.
Nije bilo do auta već vaših zaljubljenih pogleda u daljinu sa sjetom na vremena kada ste otvarali pivu na klupici
Router je offline   Reply With Quote
Staro 22.06.2024., 09:56   #73854
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

To bi me možda mučilo sa 20 godina, a sa 4 banke u guzici me totalno zaboli tuki 🏳️*🌈

Sent from my iPhone using Tapatalk
Staro 22.06.2024., 13:06   #73855
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
Citiraj:
Autor murina Pregled postova
Hard top je od plastike jeli tako? Meni ne dolaze u obzir jer zauzimaju puno prostora
Za CC krovove sam čuo da im pate brtve i lako stradaju ali to su možda bapske priče

Jedan u prolazu sa soft topom
Kolegica je imala 308 CC, taj je više vremena bio na servisu nego u pogonu, baš radi krova.

Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk
Colop je offline   Reply With Quote
Staro 22.06.2024., 13:58   #73856
buljaka
Premium

Datum registracije: Aug 2014
Imao sam 206cc . Krov zaštekao 1000 puta . Pod garancijom 20tak puta radjen. Užas od auta

Poslano sa mog
buljaka je offline   Reply With Quote
Staro 22.06.2024., 15:48   #73857
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

I jako su nezahvalni kad ih se prodaje. Teško je naći kupca a kad nađeš nitko to ne želi puno platiti.

A ako se prevrneš na krov s cabriom ozljede su prestrašne. Šansa za to je astronomski mala ali ipak…
Staro 22.06.2024., 21:58   #73858
Slow
Premium

Datum registracije: Feb 2006
Imao sam Z4 2.5SI, crni s kurvinski crvenom kožom iznutra...Nikad prežaljen. Auto je neudobno korito koje izbija bubrege, nepregledan potpuno s dignutim krovom, unaprijed sam se samo 2 puta parkirao i oba puta pogodio branikom zid jer nisam mogao ocijeniti koliko je hauba dugačka, jaja sam ispekao svaki put na sjedalu.
I svaki dan kad bih došao doma s autom nakon posla, prije spavanja bih otišao napraviti još jedan đir po Sljemenu ili samo malo oko kvarta. I nisam skidao osmjeh s lica.

Provozao sam poslije i ponešto M-ova, i Elfera i svi su super, ali ta kombinacija kad si klinac od 25 godina i kupiš si nešto takvo je valjda na razini kao kad narkoman prvi put uzme heroin i pokušava svaki idući put doživjeti prvi šus.
Slow je offline   Reply With Quote
Staro 24.06.2024., 01:06   #73859
bertone
Premium
Moj komp

bertone's Avatar

Datum registracije: Mar 2010
bertone je offline   Reply With Quote
Staro 24.06.2024., 13:26   #73860
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Citiraj:
Cini se da je susjeda nabavila novu igracku za emisiju.

IMG-7332 IMG-7333
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno