|
|||||||||||
|
|
#73261 | |
|
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Automobili
Citiraj:
Ali slažem se da jedno krivo šaltanje ne može ono učiniti pogotovo otopiti klip. |
|
|
|
|
|
|
#73263 |
|
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Evo nam novog trenda. Još jedan idiotski potez koji će vrlo brzo biti kopiran od strane drugih brandova https://youtu.be/63eyJ7As-og?feature=shared
|
|
|
#73265 |
|
Owner
Datum registracije: Sep 2008
|
kad ste već kod yarisa, sestra bi uzela od kolege 2012.godište yaris 1.3 vvti benzinac. Kakav se njih benzinac pokazao? thx |
|
|
|
|
|
#73266 | ||
|
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]() Govoriš o elektroničkoj/mehaničkoj blokadi kada motor svojim očekivanim radom postiže okretaje, bilo uskraćivanjem paljenja, bilo uskraćivanjem goriva. Kada vanjskom pobudom dižeš okretaje motora, blokade nema... Te Prelude o kojima pričaš nisi šaltao iz 5. u 3. pod punim gasom (pošto se radi o H pattern shifteru), već se prije radi o tome da u 5. nije išla s mjesta, a igrom slučaja su okretaji 3. bili oko blokade, te je auto i usporio dok si izmješao shifter iz 5. u 3.. Da si šaltao iz 5. sa 6000 u 3. pod punim ubrzanjem (što smatram izrazito teško mogućim) vodila bi se borba gripa guma i otpora motora. Ili bi se pušilo iz guma radi razlike brzine kretanja automobila i brzine okretanja kotača koje motor u tom stupnju prijenosa dopušta ili bi motor otišao u okretaje koji bi mu gotovo sigurno u jako kratkom vremenu, jako puno naštetili... Money shift se s razlogom zove tako, em su zvučni efekti kao rasipanje metalnog novca po podu, em su troškovi veliki.. Citiraj:
u 3. autu treba 2000 (5-7k) okretaja za ubrzati 30kmh, u 4. ubrza još dodatnih 40kmh, to stavlja okretaje 3. brzine na debelo iznad 9000 okretaja pri 180kmh Gdin ima velike sreće što se nije desilo ovo s videa niže:
|
|
|
|
#73267 |
|
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Automobili
Čini se da je glava tog motora u GRu možda malo previše “mekana”? Motor po sebi je impresivan ali bi auto mogao postati poznat kao “Money Shift GR” ![]() |
|
|
|
|
|
#73269 | |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Po ovome bi lagano svaki drugi sportski auto kad tad završio ovako. |
|
|
|
|
|
|
#73270 |
|
Brat od Đon Vejna
|
Apsolutno nebitno je li auto imao 800 ili 800 000km, nije napravljen da se zavrti na 9000 okretaja. Kao što nije napravljen da staviš paletu cigle na krov, ni kubik cementa u gepek..."samo jednom" nije opravdanje
|
|
|
#73271 |
|
Bazinga
|
Vidim da se piše da je prebacio iz pete u treću. A ovdje kaže da je prebacio iz pete u drugu. https://youtu.be/VY4YC3Y-d6k?t=94
|
|
|
#73273 | |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
https://youtu.be/63eyJ7As-og?si=DoEF0EaN6vzb-OXk&t=593 |
|
|
|
|
|
|
#73274 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
|
|
|
#73275 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Ali ove cifre nemaju smisla, iskreno. 650 na teheničkom? Što točno? Homologogacija sama je skuplja od toga. ![]() Tehnički prvi je svakako preko 200EUR. Vrijednost auta definira definitivno cijenu poreza, no ne mogu ništa više napraviti osim skinuti nešto opreme. Broj šasije će izbaciti točan model, motor, konjažu i neke stvari i odatle je početna točka gdje će vrijednost samo ići gore kada te pita za opremu. Oprema se da prešvercati, ali ostalo ne, na žalost. Ako išta trebaš, pitaj, ja sam uvezao 3 auta zadnjih godinu i pola. Kod uvoza imaš 3 veća troška kod nas, porez, homologacija, registracija. I vani neke troškove, tipa probne tablice itd. |
|
|
|
|
|
|
#73276 |
|
Banned
Datum registracije: Apr 2020
|
Pitanjce. Original alu felge za moj auto su: 6.5Jx17, ET50, 5X114.3, 60.1 Ja nasao aftermarket felge a specifikacija je: 6.5X17, ET45, 5X114.3, 60.1. Hoću trebat uzeti distancere ili bilo kaj drugo dodatno za ove nove felge ili samo mijenjam i nemam brige? |
|
|
|
|
|
#73277 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
5 mm će ti felga biti više prema van . Zanemarivo. Samo deri Poslano sa mog |
|
|
|
|
|
#73278 |
|
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Hoce li ti tehnicki praviti probleme radi toga? |
|
|
|
|
|
#73279 |
|
Brat od Đon Vejna
|
U Hrvatskoj neće. ako je dimenzija guma ista, felga može biti i 2" šira i izbačena do ruba blatobrana, sve je i dalje prolazno..
|
|
|
#73280 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
|
|
|
|
|
|
#73281 |
|
The mighty pirate
|
|
|
|
#73282 |
|
Fresh Juice
|
Nemoj samo downshiftat naglo ![]() |
|
|
|
|
|
#73283 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
Mene taj fake pristup baš nervira. Ili je ili nije, a ovo mi je baš jadno. Kao i onaj zvuk ICE motora u EV iz zvučnika. |
|
|
|
|
|
|
#73284 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ako Porsche može imati oznaku Turbo sa svom EV, što ne bi ti mogao mijenjati brzine ![]() Lako što EV ima zvuk motora iz zvučnika. Imaju ga i ICE. Ne znam kako nekome može biti fora da mu npr. Punto zvuči kao Aventador. Jadno i seljački. MR obećava da će prezentirati robotaxi 26.06. Ajde da i to doživimo. https://www.autoexpress.co.uk/rimac/...omous-car-firm
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein Zadnje izmijenjeno od: coconut. 24.05.2024. u 04:48. |
|
|
|
|
|
#73285 |
|
Premium
|
Hehe, taman sam htio napisati za MR, ponos i dika, eto vam sada jalni Rvati hejteri. ![]() ![]() Ivane brzo se vrati u domovinu, sad ce cvece u nase preduzece, da otvorimo sampanjac i nazdravimo geniju i inovatoru ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#73286 |
|
The mighty pirate
|
Pakiram kofere već ![]() Tu smo tek na javnom prijevozu bez vozača (DLR), auti su nam SF još ![]() Pozdravljam svako rješenje koje mi ne želi mrtvo hladno izbiti 100€ za 5 km vožnje s aerodroma ))A jeste pesimisti… Prije nego je složio auto, sprdali smo se da je nemoguće napraviti tako nešto što nisu uspjeli ni veći ni specijalizirani. Sad tvrdi da može nešto što se godinama testira u većim i kaotičnijim gradovima i pokazuje se neizvedivim. Živi bili pa vidjeli. Neću srat dok ne vidim rezultat. Za zemlju koja u glavnom gradu u xy godina nije sposobna napraviti kilometar pruge javnog prijevoza…ljestvica je poprilično nisko. Sve je uspjeh u ovom trenutku ![]()
|
|
|
#73287 |
|
Premium
|
Nisam prijavio da me opet bacilo na tehničkom radi grijeha bivših vlasnika ![]() Ispušni sustav, preinaka koja nije dozvoljena ili odobrena. U STP sam naletio na susretljive radnike, pa su me uputili kako to najelegantnije riješiti. Kontaktirao sam servis koji je to odradio (nekad prije 2019.), rekli su mi poslati sve što trebam za atest. grobek https://youtube.com/shorts/B-Gc1eKur...uzRxf5CTZhj8i6 Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
|
#73289 |
|
Premium
|
Da. Otišao sam prvo u servis auspuha Lozo tu u St, on je kontaktirao Lastovčića. Kaže Lozo da je to dobro, a mislim da ću nekad u budućnosti kod njega ukinuti desni par topova za malo decentniji look U međuvremenu ![]() Opet sam jutros na poslu ostavio svjetla, upalio jedva na zub Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
|
#73290 |
|
Premium
|
Nazalost moram pitati za gume ![]() Sljedeci tjedan narucujem kola pa bih ako je moguce da odmah i obavim gume. Dolaze ljetne pa bih ih odmah zamijenio sa all season gumama. Jednostavno mi je dopizdilo imati dupli set i mijenjati ga 2 puta godisnje, a da ne pricam kako mi se jos manje da zimske voziti na 15 stupnjeva. Dimenzija je 235/55 R18, imate li kakvu preporuku? Bacio sam oko brzinski i vidim da je Continental allseason contact 2 na vise testova u vrhu. |
|
|
|
![]() |
|
|