Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 08.03.2024., 13:53   #72331
adaksinjo
Premium
Moj komp

adaksinjo's Avatar

Datum registracije: Dec 2011
prednji kraj ko kaciga stormtroopera
adaksinjo je offline   Reply With Quote
Staro 08.03.2024., 14:00   #72332
sinisa1989
Bazinga
Moj komp

sinisa1989's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Tražio neko vrijeme M kočnice, ali bez uspjeha. Zasad sam odustao od daljnje potrage jer me vibracija nakon jednog intenzivnog kočenja užasno nervirala. Diskovi i pločice su još imali dosta "mesa" i vjerojatno sam ih mogao spasiti za neko kraće vrijeme tokarenjem, ali zaključio sam da mi je izmjena najjednostavnije rješenje. Sad je definitivno čudan osjećaj na pedali.

https://imgur.com/gallery/cUJdYSn
Staro 08.03.2024., 14:01   #72333
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
S Line, ali plati za radarski tempomat…
Ebo ih subscription

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 08.03.2024., 14:16   #72334
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Citiraj:
Autor sinisa1989 Pregled postova
Tražio neko vrijeme M kočnice, ali bez uspjeha. Zasad sam odustao od daljnje potrage jer me vibracija nakon jednog intenzivnog kočenja užasno nervirala. Diskovi i pločice su još imali dosta "mesa" i vjerojatno sam ih mogao spasiti za neko kraće vrijeme tokarenjem, ali zaključio sam da mi je izmjena najjednostavnije rješenje. Sad je definitivno čudan osjećaj na pedali.

https://imgur.com/gallery/cUJdYSn
Kod mene ATE-ATE kombinacija i dalje ne valja. Montirano na jesen, dan-danas skripe u odredjenim okolnostima, pogotovo ako skrecem i kocim. Najradije bi to sve skinuo dole i pregledao mehanicarev posao, dal je sve oke, wtf se dogadja.

Bead in je odradjen po ps-u.

Sad nakon toliko vremena osjetim i male vibracije kod kocenja. Nisam imao nikakva emergency kocenja, sve grad i okolica.

Sto mogu napraviti sam, sto trebam gledati kad skinem kotace? Mogu sta provjeriti bez skidanja kotaca?

Jbt koliko para sam dao za to sve, place mi se sto nisam uzeo neke osrednje dijelove i bok.
Staro 08.03.2024., 14:19   #72335
GreenLife
Čika Zeljeni
Moj komp

GreenLife's Avatar

Datum registracije: Sep 2013
@1v@n Obd11 + 20credita i bit će ti uključen

Ma to mi je najjače kad sve pripreme - ali moraš dat npr. 500€ da bi ti putem vag programa uključili
Staro 08.03.2024., 14:26   #72336
GreenLife
Čika Zeljeni
Moj komp

GreenLife's Avatar

Datum registracije: Sep 2013
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova

Sto mogu napraviti sam, sto trebam gledati kad skinem kotace? Mogu sta provjeriti bez skidanja kotaca?

Jbt koliko para sam dao za to sve, place mi se sto nisam uzeo neke osrednje dijelove i bok.
Imam ti onaj mjerač kojim možeš provjeriti da li ti je disk izvitoperen
https://youtu.be/-cFkK4b4OGU?si=hLcO5T3PRYL4Fq_X

Jedino što za Uskrs ne dolazim za Pulu, pa da ti ga posudim. Tu sam tek na ljeto.
Staro 08.03.2024., 14:27   #72337
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
S Line, ali plati za radarski tempomat…
Ebo ih subscription

Vidim da je isto shema sa postotcima snage
Ima li mogućnost da vidiš okretaje motora?
Staro 08.03.2024., 14:32   #72338
sinisa1989
Bazinga
Moj komp

sinisa1989's Avatar

Citiraj:
Kod mene ATE-ATE kombinacija i dalje ne valja. Montirano na jesen, dan-danas skripe u odredjenim okolnostima, pogotovo ako skrecem i kocim. Najradije bi to sve skinuo dole i pregledao mehanicarev posao, dal je sve oke, wtf se dogadja.

Sad nakon toliko vremena osjetim i male vibracije kod kocenja. Nisam imao nikakva emergency kocenja, sve grad i okolica.

Diskovi su Zimmerman, pločice ATE. Vidjet ću kako će se ponašati nakon breaking in-a, ali ništa ne trese ni ne cvili. Danas sam mrvicu jače nagazio zbog faking neoznačenog rezanja asfalta. Imam osjećaj kao da još ima punu autoprikolicu tereta. Vidim po diskovima da je još vidljiv coating. Čekam da se to "zapeče", pa ću imati neki konkretniji feedback.

Ako je bio novi set, provjeri imaju li diskovi kakve nepravilne tragove po sebi. Vjerujem da možeš vidjeti dosjed pločica na disk. Možda je opruga pločica krivo postavljena, pa se nejednako troše. A nejednako trošenje je najčešći uzrok škripanja i vibracije. Naravno, pod pretpostavkom da diskovi nisu iskrivljeni.
Staro 08.03.2024., 15:45   #72339
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Naoko mi diskovi izgledaju sasvim normalno, nema crtica i sl. Mene kopka moze li tu sta biti sfusareno kod montaze npr da nisu stavljali bakrenu mast. Ili se jednostavno ATE-ATE bas toliko ne vole.

Meho je bio malo nezadovoljan sto nisam kupio dijelove preko njega uz marzu od 50% nego sam dosao sa svojim komadima. I onda na kraju njegov komentar "a da smo ti mi stavljali nase, ne bi skripalo" mi je bio samo potpis da potrazim drugog mehu koji manje prica.

Trebali su mijenjati i jednu celjust jer su sjebali niplu, toboze zapekla se. Pa mi je trazio 130 eura za novu jer je auto na dizalici pa... Za 2 dana sa mu donio istu celjust za 90 eura. Pa me pita jos gdje sam to uspio naci lol.

Da ne spominjem od te zamjene kocnica auto malo vibrira u blaaagim desnim zavojima na AC. Znaci 50% puta imam vibracije na volanu Dugo nisam bio na AC, bas me zanima vibrira li jos...
Staro 08.03.2024., 16:03   #72340
sinisa1989
Bazinga
Moj komp

sinisa1989's Avatar

Citiraj:
Meho je bio malo nezadovoljan sto nisam kupio dijelove preko njega uz marzu od 50% nego sam dosao sa svojim komadima. I onda na kraju njegov komentar "a da smo ti mi stavljali nase, ne bi skripalo" mi je bio samo potpis da potrazim drugog mehu koji manje prica.
Khm, da... Ovo mi je poznato. Svi oni žive od rabata. Kad sam rekao po kojoj cijeni ja mogu dobiti dijelove, pitali me gdje sam to kupio
A dijelove naručio preko impexautodijelovi.hr. Oni mi daju ponudu od 160€ za disk, a ovdje isti taj disk 120€. Tekućina, pločice, senzori. Nakupi se...
Staro 08.03.2024., 17:26   #72341
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Citiraj:
Autor GreenLife Pregled postova
@1v@n Obd11 + 20credita i bit će ti uključen

Ma to mi je najjače kad sve pripreme - ali moraš dat npr. 500€ da bi ti putem vag programa uključili
Citiraj:
Autor murina Pregled postova
Vidim da je isto shema sa postotcima snage
Ima li mogućnost da vidiš okretaje motora?
Ne smijem čačkati po njemu nažalost. Flota ima trackere i zadnji koji je išao spajati OBD je nekako ubio tracker pa je imao brdo problema s osiguranjem nakon tog.

Naviknuo sam se na iDrive i njegovu jednostavnost, ovdje je sve zakopano po menijima i još je ekran na nižoj poziciji i teško se išta radi u vožnji kad se mora kompletno pogled skrenuti na ekran i onda još pikati po njemu.
Nema ni zadnju kameru, pa ni vizualizaciju udaljenosti koju BMW ima po defaultu i na osnovnom paketu opreme. Nema ni mrežicu na zadnjoj strani sjedala.
Sve je skučeno i djeluje jeftino. Gepek je smiješan, manji od serije 1 koja je već smiješno mala. U direktnoj usporedbi, ovo je dosta manji auto. Da me netko posjedne u njega naprijed, pa otraga i onda pokaže gepek, da ne znam, rekao bih da je A1.

Brojač okretaja sam našao za uključiti kroz menije i to je prvo što sam napravio.
Danas ga točim po prvi put, pa pišem u Spritmonitor. Vozio sam danas isključivo na benzin, 130km i veli 7.0. Od ponedjeljka testiram koliko stvarno može proći na bateriju u ovim uvjetima, a onda dalje vozim na benzin jer ga em nemam gdje puniti, em firma ne plaća javne punjače, a koliko sam vidio na brzinu, struja je postala jako skupa na punjačima.

Staro 08.03.2024., 22:36   #72342
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Ne smijem čačkati po njemu nažalost. Flota ima trackere
Bas me sjetilo, na zadnjem CES-u na kojem sam bio, mislim da je 2001., kolega od prijatelja, koji je izlagao vlastiti zvucnicki sustav, te mu je carina greskom razbila dio, koji je trebao montirati. Morao je u roku dana naci negdje zamjenu za stakleni trapezoid. Iznajmio je auto, nije uopce citao detalje, u kojima je bilo oznaceno da ne smije izaci izvan dvije drzave, ili da ne smije (ne znam vise detalje..) u susjednu...

Uglavnom, policija ga je docekala u povratku, te je morao platiti kaznu kuci od koje je rentao, jer je prekrsio stavku.

I znam jos jednu takvu pricu, koju su mi poznati pricali.

Samo, ova prica s "rentanjem" opcija u najnovijim vozilima, korisnicu su tu takodjer krivi, jer to treba kolektivno bojkotirati.

Citiraj:
Autor Milentije Pregled postova
Po čitanju tvog opisa dotični gospar mi se ukaza' na oči ka' Gospa.
Njegovi komentari na dešavanja po HR i hercegovačkim cestama su hit. Kratki snimci iz radionice, dok rastavlja N47 ili kakav mjenjač su nenadmašni.
Bas sam se osramotio sto nisam do kraja pogledao video koji sam proslijedio ljudima na emailu. Naime, zaboravio sam koliko primitivne i goropadne psovke koristi. Vulgarizme koristi kao da su interpunkcije svake recenice. Kaj je najgore, kao da nema svijesti u tome sto bira za motive psovski

Gledajuci kako izgleda u zadnjim uratcima, tako je naglo ostario, kao da je proslo 15-tak godina.
...

...

>>>> PCE kante 2012 <<

>>>>>>>>> PCE & ostalo <<<<<

>>>>>>> Što sam Slušao? <<<<<<

>>>>> Gimnastika za Okulare & LCD Addendum<<<<

>>>>> P o s t ... M j e s e c a <<<<

Zadnje izmijenjeno od: Visage. 08.03.2024. u 22:47. Razlog: Dodatak odgovora Milentiju
Visage je offline   Reply With Quote
Staro 08.03.2024., 23:42   #72343
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:

Uzet komparator i izmjerit kolika odstupanja ima sama glavčina.

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 09.03.2024., 08:22   #72344
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Dobro očisti glavčinu gdje sjeda disk, i disk očisti na tom dijelu, pošto je već odradio neke km.
Neznak kakve dosjede pločica na čeljust imaš, al ako sjedaju na one limiće, ATE daje ih u setu, malo štrcni po tim dosjedima bakrenu mast.

Btw na mojoj radnoj kanti, Bremsi nit cvili nit trese
Staro 09.03.2024., 21:50   #72345
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Meni je odnedavno Spider razvio škripu kad idem u rikverc, tuli kao pas. Nije svaki put, nisam još adresirao kad i odakle

Citiraj:
Ne smijem čačkati po njemu nažalost. Flota ima trackere i zadnji koji je iša...Od ponedjeljka testiram koliko stvarno može proći na bateriju u ovim uvjetima, a onda dalje vozim na benzin jer ga em nemam gdje puniti, em firma ne plaća javne punjače, a koliko sam vidio na brzinu, struja je postala jako skupa na punjačima.
Onda stvarno bezveze vučeš veću masu sa slabijim motorom, loše su to zeleni osmislili. Vjerojatno ćeš i vožnjom malo punit i držat bateriju na 10-15%
Staro 09.03.2024., 22:07   #72346
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Ovo je komedija od gepeka i dvije torbe kabela koje bih trebao nositi sa sobom ako ga želim puniti...

na kraju sam razvukao kabele i namotao ih oko baterije i nekako uspio sve poklopiti...

Imam ispred zgrade 4 punjača, koja su uvijek zakrčena, ali sam otišao vidjeti cijene.

Ł 0.65 / kWh
Blocking fee - Ł 0.05
( A blocking fee of Ł 0.05 per minute applies after 240 minutes )

Realno, morao bih uloviti mjesto nakon posla i vratiti se onda prije nego istekne 4 sata, pa preparkirati auto da mi ne naplati "blokiranje punjača"

Staro 09.03.2024., 22:27   #72347
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

kakvo NPC vozilo
Staro 09.03.2024., 23:30   #72348
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Uzet komparator i izmjerit kolika odstupanja ima sama glavčina.
Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova
Dobro očisti glavčinu gdje sjeda disk, i disk očisti na tom dijelu, pošto je već odradio neke km.
Neznak kakve dosjede pločica na čeljust imaš, al ako sjedaju na one limiće, ATE daje ih u setu, malo štrcni po tim dosjedima bakrenu mast.

Btw na mojoj radnoj kanti, Bremsi nit cvili nit trese
Hvala na savjetima! 💪
Staro 10.03.2024., 00:42   #72349
webstartm
Sandy!!!
Moj komp

webstartm's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Doša san opet flexat sa patreonom, Sreten radi jedan jako zanimljiv non-BMW projekt. V8, twin-turbo, pokvaren, 300k km

Par ljudi je žugalo, a je jedan napisa u komentaru "I’d watch him fix a toaster" , i slažem se
webstartm je offline   Reply With Quote
Staro 10.03.2024., 08:00   #72350
mamikulcic
Premium

Datum registracije: Mar 2019
Pozdrav. Ako kupujete gume čisto jedan mali info za Molydon. Imaju dobre cijene i gume su često tamo najjeftinije ali ukoliko vam trebaju hitno ili ste nestrpljivi onda nemojte naručivati kod njih jer nakon naručivanja i potvrde narudžbe im treba 5-10 radnih dana da dobe gume i tek onda šalju. Naručio cjelogodišnje gume za ženin auto pa sam tek nakon e-mail prepiske saznao tu informaciju. Srećom pa mi nije hitno tako da ne igra ulogu tih par dana čekanja. Možda dosta toga i imaju na skladištu ali npr Hankok u dimenziji 175 65 14 naručuju tek nakon kupnje...
mamikulcic je offline   Reply With Quote
Staro 10.03.2024., 11:32   #72351
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

Citiraj:
Autor webstartm Pregled postova
Doša san opet flexat sa patreonom, Sreten radi jedan jako zanimljiv non-BMW projekt. V8, twin-turbo, pokvaren, 300k km

Par ljudi je žugalo, a je jedan napisa u komentaru "I’d watch him fix a toaster" , i slažem se
TT V8, može bit Audi RS6 C5, Neki od Mercedes 5.5 biTurbo V8 AMG-a, Bentleyev 6.3/4L v8 Twin turbo, McLarenov Mp4-12c (ili kasniji) motor

Panamera/Cayenne u "Turbo" verziji...

Ne znam napamet šta bi još imalo v8 Twin turbo u sebi
Staro 10.03.2024., 13:58   #72352
MadBoY
MadModerator
Moj komp

MadBoY's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Nemam patreon, ali prema bluranim slikama mi liči na Maserati Quattroporte GTS/Trofeo...
Staro 10.03.2024., 15:19   #72353
webstartm
Sandy!!!
Moj komp

webstartm's Avatar

Da, 3.8L ferarrijev twin turbo ,Quattroporte GTS 530 konja
Ugradjivan je u 488 sa flatplane radilicom i dry sumpom, ovdje je obična radilica i wet sump
Staro 10.03.2024., 18:05   #72354
inaki
Premium
Moj komp

inaki's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
pozzz...
ako netko mozda zna ili je imao takva iskustva,
planiram uvoz automobila iz EU, tocnije od susjeda, starost cca 7 god...
nasao sam ovaj kalkulator za troskove:
https://autouvezi.com/
zanima me okvirno jeli to to i imali jos kakvih dodatnih troskova koji nisu prikazani tu...
unaprijed se zahvaljujem
lp
inaki je offline   Reply With Quote
Staro 10.03.2024., 18:21   #72355
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

Citiraj:
Autor webstartm Pregled postova
Da, 3.8L ferarrijev twin turbo ,Quattroporte GTS 530 konja
Ugradjivan je u 488 sa flatplane radilicom i dry sumpom, ovdje je obična radilica i wet sump

O Boze, nije valjda

Nadam se da ga radi za nekog frenda
Staro 10.03.2024., 19:36   #72356
Boopsy
Premium
Moj komp

Boopsy's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor inaki Pregled postova
pozzz...
ako netko mozda zna ili je imao takva iskustva,
planiram uvoz automobila iz EU, tocnije od susjeda, starost cca 7 god...
nasao sam ovaj kalkulator za troskove:
https://autouvezi.com/
zanima me okvirno jeli to to i imali jos kakvih dodatnih troskova koji nisu prikazani tu...
unaprijed se zahvaljujem
lp
Ma sa stranica carine sve izračunajte.
Evol lik za izračun trošarine (pod prodajnu cijenu upisujete cijenu novog vozila):
https://carina.gov.hr/pristup-inform...un-ppmv-a/4838
Na stranicama carine isto imate prodajne cijene novih vozila od 2013 pa potražite vozilo koje vas zanima:
https://carina.gov.hr/trosarinsko-po...1-07-2013/4841

Kod uvoza morate platiti trošarinu, homologaciju (cca 100eur), okoliš koji se računa po masi vozila (oko 150-200eur za osobno vozilo) i ono standardno tehnički, osiguranje i registracija.

Od carine i prilikom registracije će vas tražiti račun ili kupoprodajni ugovor, stara prometna od vozila (recimo ako uvozite vozilo iz DE oni imaju malu i veliku prometnu i trebate obje) i declaration od conformity (ako ga prodavač nema morate ga nabaviti od autokuće koja prodaje vozilo koje mislite uvesti - mislim oko 70eur)

Prvo morate carini dostaviti dokumente kako bi izračunali trošarinu. Prilikom popunjavalja dokumenta cariji birajte opciju da vam po tablicama izračunaju trošarinu. U suprotnom morate voziti vozilo na carinu na pregled kako bi izračunali trošarinu. Osobno preferiram izračun po tablicama.
Nakon što platite trošarinu i dobijete potvrdu od carine obavljate homologaciju, tehnički i na kraju registracija.
Homologaciju i osiguranje možete odraditi i prije carine i možete tražiti probne tablice (zadnje što su mi nudili je samo 3 dana, ali nisam siguran da ne može više).
HDD Hitachi 80Gb
4x1Gb DDR2 800
Corsair 450
Boopsy je offline   Reply With Quote
Staro 10.03.2024., 19:36   #72357
webstartm
Sandy!!!
Moj komp

webstartm's Avatar

Jep. Radi za content i prodaju, ka i uvik. Neka, malo za promjenu se maknit od BMWa bar za jedan projekt...
Staro 10.03.2024., 19:53   #72358
inaki
Premium
Moj komp

inaki's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Citiraj:
Autor Boopsy Pregled postova
Ma sa stranica carine sve izračunajte.
Evol lik za izračun trošarine (pod prodajnu cijenu upisujete cijenu novog vozila):
https://carina.gov.hr/pristup-inform...un-ppmv-a/4838
Na stranicama carine isto imate prodajne cijene novih vozila od 2013 pa potražite vozilo koje vas zanima:
https://carina.gov.hr/trosarinsko-po...1-07-2013/4841

Kod uvoza morate platiti trošarinu, homologaciju (cca 100eur), okoliš koji se računa po masi vozila (oko 150-200eur za osobno vozilo) i ono standardno tehnički, osiguranje i registracija.

Od carine i prilikom registracije će vas tražiti račun ili kupoprodajni ugovor, stara prometna od vozila (recimo ako uvozite vozilo iz DE oni imaju malu i veliku prometnu i trebate obje) i declaration od conformity (ako ga prodavač nema morate ga nabaviti od autokuće koja prodaje vozilo koje mislite uvesti - mislim oko 70eur)

Prvo morate carini dostaviti dokumente kako bi izračunali trošarinu. Prilikom popunjavalja dokumenta cariji birajte opciju da vam po tablicama izračunaju trošarinu. U suprotnom morate voziti vozilo na carinu na pregled kako bi izračunali trošarinu. Osobno preferiram izračun po tablicama.
Nakon što platite trošarinu i dobijete potvrdu od carine obavljate homologaciju, tehnički i na kraju registracija.
Homologaciju i osiguranje možete odraditi i prije carine i možete tražiti probne tablice (zadnje što su mi nudili je samo 3 dana, ali nisam siguran da ne može više).
ovo je bilo brzo, temeljito, razumljivo i uvelike korsno...
jos jednom se zahvaljujem
lp
inaki je offline   Reply With Quote
Staro 10.03.2024., 21:21   #72359
Tumor
prof.dr. gospodar svemira
Moj komp

Tumor's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:

Meni su se zadnjih mjesec-dva pojavile primjetne vibracije kod kocenja.
Ne znam da li je bilo naglog kocenja jer auto i mali vozi (zapravo ga zadnjih 9 mjeseci on pretezno vozi), a ako je bilo sigurno mi nece samoinicijativno reci
Stock diskovi i ATE keramicke plocice. Vidim da su diskovi poprilicno potroseni, a onako guranjem prsta izmedju diska i indikatora potrosenosi plocica cini mi se da plocice jos imaju mesa mada imaju preko 35k km gradske voznje sa automatskim mjenjacem.
Kako su plocice keramicke naravno nema nikakvog skripanja ili cviljenja.

Planiram uskoro ubosti Brembo diskove (normalne, ne one perforirane) i ponovo ATE keramicke plocice, i sve zamjeniti kod majstora kojem full vjerujem.
Staro 10.03.2024., 22:05   #72360
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Vibriranje kod kočenja, iz mog iskustva, najčešće uzrok da su diskovi spigani. Nakon toga da nabe nisu adekvatno očišćene prije montiranja.
Treće je da kočiona kliješta nisu dobro stegnuta, bilo nosač ili sliding pinovi, ili su vodeće gumice za pinove zrele za mijenjati.

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na