|
|||||||||||
|
|
#71701 |
|
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
problem u kojem smislu? da nece priznati ili? jer to je valjda rijeseno unazad godinu dana. na svakoj prometnoj s divljaci mora doc predstavnik lovackog drustva da potvrdi. tako smo i mi trazili predstavnika u 1 ujutro po tom selu i on je potvrdio udar i da se to stvarno dogodilo. jedino me brine da me nece osiguranje zezati zbog 0.2 procitam temu tamo. hvala ti. |
|
|
|
|
|
#71702 |
|
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Probleme s brzinom rjesavanja tog slucaja, zapisnikom, ili kako se vec zove to sto moraju napraviti. Ljudi su osobno zvali drustva i pitali kad ce, bilo je slucajeva da je brze i sporije rjeseno. Mislim da ces dosta saznati u toj temi. Ja sam si je sejvao za nedaj boze jer sam svaki dan na istoj cesti sa svinjama, srnama i ostalim slasnim bestijama. Sretno! Javi ako se sjetis kako je proslo sve to skupa. Nije li fora s alkoholom ta da osiguranje moras imati 0.0 ako si kriv u sudaru ili tako nekako? Tu ne prolazi 0.5. Ali opet, nisam imao iskustvo, samo dosta citanja po forumima i neka netko bolje demantira ako zna vise!
|
|
|
|
#71703 | |
|
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
|
|
|
|
#71704 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
HLS nema policu osiguranja od naleta divljači nego sve sami pokrivaju (financira Ministrastvo). Sredinom prošle godine je bio natječaj za osiguranje od naleta divljači, nitko nije dao odgovarajuću ponudu. Tu se muljalo oduvijek i to se smatralo prevelikim rizikom za osiguravajuće kuće. Tako da se naplacujes direktno od HLS-a, nema osiguranja. Ako si ispod 0,5 - zakonski si čist. HLS tu može odlučit što god želi, na tebi je da se onda sporiš s njima na sudu za potpunu isplatu štete. Nema pravila, nekima sve ide glatko i iz prve, neki se moraju namučiti da bi se naplatili. U svakom slučaju, neće biti jednako brzo kao da ti osiguranje isplaćuje. Olakotna okolnost ti je što je početak godine, pa su vjerujem i budžeti za isplatu šteta refreshani. Manje su šanse da su pod pritiskom ostajanja unutar okvira budžeta. |
|
|
|
|
|
#71705 |
|
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
Gdje parkirati auto na zagrebackom aerodromu a da ne izbija 100 eura? Trebam ga ostavit 7 dana dok sam na putu. Nasa sam neki "Parking by airport Zagreb - Željka" u blizini koji radi i transfer od/do terminala ali ne nalazim cjenik. |
|
|
|
|
|
#71706 |
|
The mighty pirate
|
Kod svih njih je cjenik na princip nazovi i pitaj. Nikad mi neće biti jasno zašto je teško istaknuti cijenu. Nazoveš ih par, pitaš, usporediš i uzmeš kod najjeftinijeg. Ako se hoćeš zabaviti, reci da si kod onog drugog dobio nižu ponudu od xy€ pa vidi jel će ti ponuditi manje ![]()
|
|
|
#71707 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
|
|
|
|
|
|
#71708 |
|
The mighty pirate
|
Osim očitog “ak sused vidi da je moja 1€ manja, stavit ću za 1€ manju od njegove” iliti klasično balkansko potkopavanje ![]() ili muljanje na porezu, još jedan domaći specijalitet ![]() Uglavnom, telefon u ruke
|
|
|
#71709 | |
|
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Citiraj:
da vise nemaju osiguranje. zadnje sta su imali bio je euroherc 2 godine. takoder mi je frend saznao preko neke pravnice da nemam problema niti s 0.2 a ko onda procjenjuje stetu? vozim li ja auto negdje ili oni salju nekoga? |
|
|
|
|
|
|
#71710 |
|
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Rikava mi anlaser na gradskom, odem do elektricara da vidim kako uklopiti pravi termin, da sve bude gotovo isti dan. Dok pricamo, iz znatizelje testira mi (ni pola godine staru) Vartu, veli Stanje zdravlja 59%, napunjenost 100% Odem pol kilometra do poznanika koji ima skladiste akumulatora, izvuce svoju godzilu s printerom i hrpom konekcija, kod njega veli: Stanje zdravlja 89%. Uzmem svoju Siemens starudiju, takvu istu sam vidio u kuci Kovacevic 90-tih, mislim da sam zato i uzeo. Moja veli 77%. Startno, funkcionalno, bez greske sve radi, niti brinem. Ali hebem ti aparaturu, kad ne moze imati priblizan koncenzus ![]() @Murina, tebe sam se sjetio danas, jer sam rucke za brzo skidajuce kleme, pretvorio u sporo skidajuce ![]() Ako idem sezonski napuniti izvaditi, cistiti, onda ne zelim nositi istu grdosiju, vec uzmem nesto malo, samo za koji dan. A mali akumulatori imaju "balkon" oko polova, te rucice nemaju kuda = kleme vire iznad akumulatora. Tako sam kod Kranjca napravio preinaku, ali ostavio inbus, jer je puno elegantnij od kljuca. Gledam tri puta karoseriju, potpuno me ostavlja hladnim. Ne vidim ista osim trendovske prepoznatljivosti, ali EV silueta. Genericki, bez jednog poteza strasti ili divljenja. Mozda covjek mora teziti tim modelima, pa mu odma postaju ljepsi, ne znam, ne ironiziram, samo iskreno velim. ... |
|
|
|
|
|
#71711 | |
|
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Automobili
Citiraj:
Unutarnji otpor akumulatora se mora testirati ujutro nakon što je auto prespavao na 100% napunjen akumulator. U protivnom mjerenja nisu ni približno točna. Ako si upalio auto i otišao malo dalje onda si možda mjerio površinski naboj koji je stvorio alternator pa pokazuje da je akumulator bolji nego što je. S modernim autima koji imaju smart charge je sranje jer oni ne pune akumulator na 100%. Ne znam kako pouzdano izmjeriti aku na takvom autu. |
|
|
|
|
|
|
#71713 |
|
#erase startup-config
|
Ja imam ovo ![]() https://youtu.be/u8tVuSeYPAs Spasilo me zadnje ljeto kad mi je probio akumulator taman prije godišnjeg. |
|
|
|
|
|
#71714 |
|
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Inzistiranje na akumulatorima, bas mi je danas priskrbilo glupariju. Isao sam vratiti dva akua u garazu, te uzeo Boscha, koji je Varta s njegovom naljepnicom. I gledan treba li ga dopuniti, te vidim oko minus pola (!) na samome "izdanku" kruzne kapice koja se formira oko pola, lagano curi kiselina. Moras ga za 30% nagnuti, da bi mrvicu poceo slinaviti na tom mjestu. Stanje veli napunjenost 99%, zivot 88% Veli bratic, da je jednom telefonirao dok je stavljao sebi, te zaboravio da nije olaksao klemu, te je isao na silu dizati velikim odvijacem da izmigolji klemu. Mora da je ostetio tada. Jel itko ikad (konkretno) isao to zatvarati? Pada mi napamet stosta, od dvokomponentnog lijepila.... .... |
|
|
|
|
|
#71715 |
|
Premium
|
|
|
|
|
|
|
#71716 |
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Je da budeš nečije vlasništvo uzeo. Kako da ne zeleni degeneriče. Tako nešto neće proći nikada. ![]() Toliko im je stalo do prirode/okoliša da imaju samo poticaje/fondove za EV koja su u pravilu skupa osim ako ne želiš voziti kutiju od cipela, a recimo ideja da se maknu sve euro norme manje od 5 na način da se daju poticaji za kupnju automobila sa euro 6 normom to vjerujem ne dolazi u obzir. |
|
|
|
|
|
#71718 |
|
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
Jednostavno je. Doci ce do toga da tko ce htjeti auto morat ce ga iznajmiti (car shearing) ili uzet na leasing jer ako je buducnost samo EV sa tehnologijom koja je sad dostupna - 10 -15 godina stari EV ce biti zreo za izmjenu baterije. A znamo kolko to kosta trenutno. Dakle definitivno idemo u smjeru gdje "necemo posjedovati ista, a bit cemo sretni". Zato su se zeleni idioti okomili na izbacivanje klasicnih prometala sa ceste jer "CO2". Porezi za CO2 kod automobila su vec odavno u pripremi. Iskreno fucka mi se vise za aute, vise me brine da tu politiku prelijevaju na poljoprivredu. Na kraju cemo zbilja jesti kukce i nista ne posjedovat. |
|
|
|
|
|
#71720 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Koliko ja znam, pravo vlasništva je propisano u našem Ustavu tako da ovo baš i neće ići kako su to oni zamislili. btw, FZOEU je osigurao 15mil EUR za EV ove godine, ali ima kvaka 22 - max. cijena vozila smije biti 50k
|
|
|
#71724 | |
|
#erase startup-config
|
Citiraj:
Prošlo je doba za imati dva ista auta u dvorištu od kojih je jedan za kanibalizaciju dijelova na travi a drugi u garaži za vožnju ![]() |
|
|
|
|
|
|
#71725 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Da, valjda se išlo na "normalne" aute, mada su svi EV u startu skupi. A nekako imam osjećaj da neće biti takva navala kako se priča. |
|
|
|
|
|
|
#71726 |
|
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
|
|
|
|
|
|
#71727 | |
|
Premium
|
Citiraj:
BYD proizvodi baterije za Teslu, odnosno Tesla koristi njihove baterije, tako da nije rijec o nepoznatom igracu u EV svijetu. I sad je BYD odlucio ponuditi i kstatak auta Europi. Cak im onaj Seal U model direktno napada Teslu Y. Europa je odlucila jednu od svojih najjacih industrija ugasiti i riskirati "rat" s Kinom koja je na ovu zelenu tranziciju bila spremnija. |
|
|
|
|
|
|
#71728 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Stalno se prigovaralo da su ti poticaji u stilu Superhika gdje bogatima daju da kupuju skupe EV (Teslu, Taycan & co). Ako je sada ograničenje cijene na 50k, mnogi modeli automatski otpadaju pa oni mogu reći da ne idu na ruku bogatima. Moglo bi se dogoditi da neki trgovci snize cijenu tako da njihovi EV budu ispod te granice i na taj ih način maknu sa skladišta jer i je to mrtvi kapital.
|
|
|
#71729 | |
|
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]()
|
|
|
|
#71730 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Pa Toyota Yaris nova košta 25k eura. A ne bi rekao da je to neko bijesno auto. Ja sam 2018 kupio BMW serije 3, godišnjaka, sa 13k km, i M opremom za nekih 1000 eura više od toga. Znači sve je toliko poskupjelo da više nema normalnih auta po normalnim cijenama. Zato nam i je vozni park u prosjeku 15 godina star. S druge strane, po Splitu viđam toliko skupih auta da mi nije jasno tko tu koga zajebava da se loše živi. Ok auti koji su kupljeni na tvrtke/obrte, ali ima toliko Porscheova koje ne mozes kupiti na tvrtku, jer ne idu u trošak. |
|
|
|
![]() |
|
|