|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
floppy i lan
zbog nekih razloga sam vadio bateriju s matične.Onda mi odjednom prestao raditi floppy(očistio sam leću i sad lampica samo svijetli neprekidno, a win ne prepoznaje A disc. Ima još jedan prob: i lan isto ne registrira. Jel to ima kakve veze sa baterijom tj. sa čišćenjem cmos memorije???? jel mi može netko reči kako da to osposobim?????: hitthewa |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Lan ti je možda u biosu po defaultu isključen.
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
očistio sam od prašine ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Laughing Man
|
Ma kakva prokl... leća na floppy-u?: stoopid
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
zaje....bo sam se stalno mislim na to kad sam čistio cd čitač ![]() ajd pls napiši mi di se to točno nalazi u biosu jel sam totalni njub kaj se tiče tih stvari: hitthewa kaj se taj kabel uopče može naopako okrenuti |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Laughing Man
|
Meni je uspjelo okrenuti kabel naopako, (mislim s lijeva na desno što se tiče orijentacije pinova) i još nekim ljudima na forumu (malo search). Kad se to desi indikativno je upravo to što lampica uvijek svijetli. Lan se enejbla negdje pod integrated peripherals. Znači malo priručnik od ploče u ruke i traži. http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=33168
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
da sad se sjećam da su neki vadili te kablove i stavili ih naopako cca. pred mjesec dana |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
lan sam riješio a sad još ovaj floppy (nije kabel naopako okrenut)nije mi taj floppy tolko bitan al glupo mi je da stoji ovak bezveze možda se i to treba enableati u biosu???? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Laughing Man
|
Ne bi rekao. Samo mora floppy 3 mode support bit na disabled (tako je na mojoj ploči). Koju opće ploču imaš, neku MSI?
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
neki škart ECS |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
jel ti se vidi u my computer, ak se vidi onda je enejblan u biosu, ak se ne vidi možeš ga uključiti ak je disejblan. imaš pod first floppy drive(to bi trebalo biti na prvom tabu biosa, barem je tak na mojoj asrockici) tam odabereš koji je odnosno 1.44mb 3.5 inčni i baciš restart. EDIT: nisam temeljito pročito znači, ne vidi se Zadnje izmijenjeno od: tutix. 04.03.2006. u 16:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
uključim ga u biosu a on ga nemre nači boot disc failure mi napiše i nemre ni dignuti win |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ma samo ga uključi pod integrated peripherals, veličinu na 1.44 MB, a ovo oko boota ne trebaš ništ dirat - 1. CD-ROM, 2. HDD-0.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
evo sve sam postavke postavio i nemrete vjerovat prošljakalo weeeeeeeeeee hvala svima |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
sad sam bio kod frenda on ima drukčiji bios (award, ja imam ami), standard cmos features > drive a pukneš enter > onda izabereš 1.44/3.5 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|