|
|||||||||||
|
|
#68911 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Nije to isto jer još uvijek imaš nešto čime 'upravljaš' (volan, joystick,...). Ja govorim baš o upravljanju putem toucha kao na mobu.
|
|
|
#68912 |
|
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
|
|
|
|
|
|
#68913 | |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#68914 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Evo još malo klikbajta - EV s broda na kojem je ugašen požar, iz predostrožnosti se potapljaju na kopnu https://www.index.hr/auto/clanak/vid...i/2493153.aspx
|
|
|
#68915 |
|
#erase startup-config
|
Automobili
|
|
|
|
|
|
#68916 |
|
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Meanwhile u Njemačkoj BEVovi po prvi put najprodavanija vrsta pogona sa 32% zastupljenosti. Ispred benzinaca (28%), hibrida (17%) i dizelaša (14%). https://www.kba.de/DE/Presse/Pressem..._komplett.html Yup, u kolovozu je u Njemačkoj svaki treći novoregistrirani auto bio EV.
|
|
|
#68917 |
|
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Čisto me zanima, jel netko redovno čita/prati/vjeruje domaćim "katicazasve" portalima i njihovim (slučajno ili namjerno) loše prepisanim vijestima iz auto industrije (a i ostalih industrija)? Otvorim tu i tamo neki članak, dogodi se da sam ga već vidio negdje u originalnoj verziji i često je u lošem prijevodu fulana cijela poanta u odnosu na original. Ako već linkate klikbejt vijesti iz auto industrije, dajte bar onda odmah izvorni linkajte, da ne moram ići provjeravati jel se ovaj prevedeni poklapa ![]() Evo konkretno ovaj indeksov gore od našeg ažurnog klikbejt postera https://www.carscoops.com/2023/09/fr...ed-for-safety/ Indeksov traljavo prevedeni članak preskače činjenicu iz originalnog članka da se obavlja pregled svih auta koje vade, a onda sumnjivi potapaju... a iz konteksta se da pročitati da se svi spašeni EV-i potapaju. Ovaj je još dobar, kakvih sve bude.
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 06.09.2023. u 18:10. |
|
|
|
|
|
#68918 | |
|
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Zaludila ih ekologija. S druge strane kukaju kak su skupi popravci: https://www.tz.de/verbraucher/rechnu...-92477291.html Nije Njemacka sto je nekad bila, polako se ono brdo para smanjuje em zbog losih investicija, em lobija , em loseg planiranja i hrpe neradne snage (uvoz). Neki dan naletio na studiju da kak za familiju koja vozi ispod 6000km elektro auti nisu bas tak cisti u odnosu na klasicne automobule.Tja... Istina ili ne - dalo bi se diskutirat. Stvar je jednostavna - Elektro je cisci kod voznje - ali ne u proizvodnji. Punjenje? Sorry ali dok god struja za punjenje nece dolaziti iz solarnih ili ostalih "eko" elektrana (i dok Njemacka konacno nekaj po pitanju nepostojecih spremista energije ne napravi) nemozemo pricat o elektro automobilima kao rijesenje za eko katastrofu u kojoj smo trenutno. Plus to sto i dalje stoji da ovi sto najvise protestiraju na cesti vecinom nemaju para za elektro vozilo jer vecina njih besposlicari i zivi na teret drzave. I na kraju - onaj glavni razlog zakaj broj registriranih vozila nije veci (trenutno) jer da srednji sloj ima manje love nego prije Korone a vise je i siromasnih. To zeli zbilja furat ekologiju - ima javni gradski prijevoz a za zbilja duge staze vecina eltro automobila trenutno dostupnim na trzistu se ne moze mjerit sa klasicnim automobilima sto se dometa tice. Prozvakana tema ajmo dalje. |
|
|
|
|
|
|
#68919 | |
|
Premium spammer
Datum registracije: Aug 2010
|
Citiraj:
Touch zakonski zabranit u autima, imo |
|
|
|
|
|
|
#68920 |
|
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Trebat će neko vrijeme dok se "očisti" utjecaj prošlog CEO-a VW koncerna (Herbert Diess). On je bio ogroman ljubitelj Elona Muska i htio je "kopirati" Teslu. Tek nekad 2026. s dolaskom ID.2 modela će početi vraćati tipke, a potrajati će dok svi modeli ne dobiju redizajn.
|
|
|
#68921 | |
|
|
Mislim da su ekologijom i utjecajem auta na okoliš pseudo-zabrinuti upravo oni koji se protive elektrifikaciji. Prvo počistiti u svom dvorištu. Osobno *ne znam nikoga* tko je primarno zbog ekologije kupio električni auto. Kako se bira automobil? Potrebe - kakav auto mi treba? Financije - što si mogu/želim priuštiti? Što je razuman izbor? Ego i Statement - Što me veseli, koju poruku želim poslati? Ekologija i "zelenaštvo" padaju na 3. ili 4. mjesto. Upravo to pokazuje da ogroman uspjeh BEVa nije primarno vezan uz ekologiju, nego je za mnoge to jednostavno bolji tip automobila. Pitao sam nedavno kolegu "svježeg sektaša" zašto se odlučio za Teslu. Vratio mi je ovu tablicu i odgovorio - no brainer. Povoljnije mu je bilo kupiti osnovni Model Y nego 3.god rabljene VAG pastuhe. ![]() Ali da, možda se CO2 ispegla tek nakon 100.000 km. Nobody cares... Žele nam oduzeti slobodu... automobilima koje mogu puniti u svakom dvorištu, LOL. Citiraj:
Ako je suditi prema onome sto sam vidio jučer u Münchenu, VW je sa svih strana pritisnut kinezima. Upravo onima s kojima su godinama zajedno radili u Kini i predali im know-how. P.S. Čak je i Rimac imao štand s Neverom, u dobrom društvu Lucida, Tesle i Forda.
Zenfone 9 | Zephyrus M16 | HP Chromebook X2 | Tesla Model Y LR Zadnje izmijenjeno od: CatKiller. 06.09.2023. u 22:46. |
|
|
|
|
|
|
#68922 | |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Osobno sam uzeo model Y jer sam htio nakon probne voznje, svidjalo mi se sve i imam ju gdje puniti. Sada cu uzeti i drugi el auto - za zenu novi model 3 i prodat 3g staru mazdu3 sa skyactivex 180 motorom i apsolutno full opremom sto se mogla selektirati. Ne zato sto ekologija nego je jednostavno Tesla bolji auto za mene/nju, u svakom pogledu. |
|
|
|
|
|
|
#68923 | ||||
|
Magnum P.I.
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
||||
|
|
|
|
|
#68924 |
|
White Rabbit
|
Vjeruj mi...vecini je ispran mozak vec ekoloskom ideologijom. Vidim na dnevnoj bazi kako ovi u gradu razmisljaju (tj. oni koji vode grad). Kaj se slikice tice - na tom istom izracunu je Tesla skoro duplo skuplja nego Passat (koji je vec malo veci i skuplji auto -a vecina obitelji se zadovoljava sa manjim karavanima). Sve to super, nagledao sam se i ja slicnih usporedbi (malo je zeznuto kad nemas vlastiti punjac, zivis u zgradi i nemas garazu) al hebiga - kao sto vec rekoh vozio Teslu - super al nije to jos za mene - koga to veseli - go for it..meni ni u zep ni iz zepa. Samo me osobno smeta kad se elektro gura kao katica za sve, hvali na sva vrata a nedostaci se skrivaju ko zmija noge. ![]() A kaj se teme modernih automobila i privatnosti/spijunaze tice... https://foundation.mozilla.org/en/pr...d-for-privacy/ https://www.latimes.com/business/aut...319-story.html https://today.rtl.lu/news/business-a...a/2111275.html Musk je sam rekao da su moderni automobili sofisticirana racunala na kotacima. Svim tim ugradenim modernim sustavima se skuplja previse informacija a s druge strane ne pazi dovoljno na sigurnost automobila (hint Keyless Entry). Sistemi koji sa kamerama teoretski mogu sluziti i za spijunazu. Ali dok god svako od nas 24/7 ima smartphone u zepu - nebi se bas zamarao previse s tim. Zadnje izmijenjeno od: tomek@vz. 07.09.2023. u 07:40. |
|
|
|
|
|
#68926 |
|
Guest
|
|
|
|
|
#68927 |
|
Magnum P.I.
Datum registracije: Jan 2009
|
Na impexautodijelovi. Žena u svom sidikatu pa ima popuste u tokiću i ciaku, tamo je s popustima oko 800€, Ladić kod koga većina uzima za bmw mi je poslao ponudu s 30% rabata 809€. Baš najpovoljnije kod nas sto sam ja našao je odvojeno set kvacila/šarafi/zamašnjak 695€ isto u impexu. Što se tiče nekih jačih rabata (onih majstorskih) nemam nikoga, ili nikoga ne bih gnjavio s tim. Jedino nisam pitao Lageros. Tu bi vjv. moglo biti konkurentno. |
|
|
|
|
|
#68928 |
|
49%winner
|
Pod uvjetom da ti Lageros uopce odgovori. Mislim da unazad 2-3 godine imam sigurno 3 maila koje sam mu slao i nikad dobio odgovor nazad. Onako, upiti za ponude od 300 do 1000 eura. Kazu da ga treba zvati na telefon nakon poslanog maila. Radio sam u takvoj prodaji i mrzio sam kad mi netko posalje mail u podne i onda me zove kroz pola sata.
|
|
|
|
#68929 | |
|
Registered User
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#68930 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
Impex koliko vidim ima dosta velik rabat ali su im i cijene dosta veće pa do dodje na isto.
ORIGIN: CR0_VandaL | STEAM: vandalzd | TDU2: VaandaL | R* Social Club: vandal_zd | DayZ: VandaL | battle.net: VandaL #2220 |
|
|
|
|
|
|
#68931 | |
|
49%winner
|
Good to know, tnx! Zadnje sto sam pitao u 5.mj nije bilo odgovora. Citiraj:
Minus je sto kupi-ulje takodjer ne jebe mailove previse, dok impex odgovara i savjetuje i tu im skidam kapu!
|
|
|
|
|
#68932 | ||
|
Premium spammer
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
||
|
|
|
|
|
#68933 |
|
|
...Ili nemojte prihvatiti EULU, nemojte koristiti live trafic, razne online servise pa nece nista skupljati. Prihvacanjem licenčnog ugovora korisnici pristaju na takve stvari. Tko ne želi - ne mora.
|
|
|
#68934 | |
|
White Rabbit
|
Fuuuuck Nisam ja te srece al steta za mladez ![]() Citiraj:
Salis se ili? Jesi li ti procitao svaku Eulu za svaki komad softwera koji koristis? Do zadnjeg detalja? Prihvatio sam Eulu jer mi je recimo trebala navigacija i sad radi toga ce kompanija preko automobila skupjat sva "intimna" djela? Jel to stoji negdje crno na bijelo ogromnim debelim slovima kao upozorenje? Pa da jos zavrsim na Samo_Ventilatori a da nemam kinte od toga? Odavno znamo da zivimo u svijetu gdje necija privatnost ne znaci mnogo al po ovome ne znaci bas nista. Postoje granice tehnologije i eticnosti koje se nebi smjele preci. Ovo je jedna o tih. |
|
|
|
|
|
|
#68935 |
|
The mighty pirate
|
Najbolje bi bilo da ti kod potpisivanja ugovora dođe netko, pročita s razumijevanjem i onda samo u par natuknica izvuče 3 pozitivne i 3 negativne stvari...jer tko će čitati više od tog ![]()
|
|
|
#68936 | |
|
Premium spammer
|
Citiraj:
ekstreman primjer, no tako mi djeluje svaka EULA.. svatko moze ubacit unutra sto zeli, a na korisniku je hoce li prestat na to ili ne. Pa vec sam *platio* proizvod, zasto jos i slat/prodavat/analizirat podatke uokolo |
|
|
|
|
|
|
#68937 | |
|
White Rabbit
|
Citiraj:
Slazem se - takve pi*darije bi morale biti odmah vidljive na prvu cak i pravnim laicima. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#68938 |
|
Fresh Juice
|
Neki dan je bilo govora o čuvanu guma, evo na ebayu akcija na nosač s kotačima + F1 cerada, 30 eura. Vjerujem da bi prošlo preko Mailboxa |
|
|
|
|
|
#68939 |
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
|
|
|
|
|
|
#68940 |
|
#erase startup-config
|
Automobili
Njemci mi nikada nisu bili neko mjerilo jer imaju čudne odnose prema autima. Recimo nije problem doživotni leasing novog Passata svake tri godine koji mu realno ne treba a kada tjestenina u Lidlu/Aldiju poskupi za 0.05€ onda dižu galamu. |
|
|
|
![]() |
|
|