Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 08.08.2023., 20:33   #68401
John Creasy
Vocna iglica u mudante
Moj komp

John Creasy's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
Autor papčić Pregled postova
Jbg, priroda DMF-a je takva kakva je, možeš ga prišparat tako što ne zabijaš gas u pod na 1500rpm i generalno u niskim okretajima ne puštaš da uzima sve vibracije na sebe..

SMF nema tih problema, ali postoji šansa da se getriba krene čuti kao rešeto unatoč oprugama na lameli, bar je tako na VAGovima. O neudobnosti gradske vožnje sa SMF da ne pričamo

/cut

gtb2056v je unutra.. jtd performance ekipa mi je rekla da q2 "drzi" vise momenta pa sam se time vodio..
stavit cu SMF kad tad, nek klepece i rokce.. klepece i sad s ovim stage 3 kvacilom..
pocelo mi je nesto cijukat na grbama na cesti, bit ce red kod mehe otici

Zadnje izmijenjeno od: John Creasy. 08.08.2023. u 20:39.
John Creasy je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2023., 09:09   #68402
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
@renchi
Nissan Qashqai, Renault Austral, Renault Megane Conquest, Kia Sportage, Hyundai Tucson,... Sve ovisi o tome koliko ti se sviđaju i koliko para imaš na raspolaganju.

@john
Zašto baš Ibiza? Nije neki auto za kojim će se rulja okretati bez obzira koliko ga ti uredio izvana i iznutra. Ozbirom da u njega trpaš hrpu dijelova VW grupe, mogao si uzeti neki iz njihovog programa tipa Golf, Octavia, A3/4,...
Staro 09.08.2023., 09:35   #68403
Tulio
Registered User

Datum registracije: Dec 2012
Citiraj:
Autor Visage Pregled postova
@Pomo,

da saljem porukom pitanje, jel jos morti ima koga iz Crikvenice u temi.

Jel jos kome tuca kapitalnije rasturila habu?

Zvao me prijatelj iz ZG-a, da me pita na Krku, dal je bilo ostecenja, velim, bilo je tuce, ali zastitio sam ispod tende, drugi auti od susjeda su dobili pokoju tockicu, ali nije strasno. Kad smo se nasli u Vinodolskom, veli da mu je doslo do motora! Vec ga je odveo lalireru u ZG. Uglavnom, veca gromada tuce, tako se bezobrazno zapikirala, da je deformirala do unutra. Morao je preko krpe, malo zveknuti, da moze normalno zatvoriti. Citroen C6.

Jel jos kome proslo nevrijeme u Crikvenici tako devastiralo karoseriju?

...
Evo meni je razbilo 2 sajbe na 2 auta, krov, haubu. Frend je 700m dalje od mene, ista prica s time da je njegov auto prosao jos gore jer su mu dobila sva 4 vrata, bunker, ma sve.

Porazbijalo nam je i fasade, rolete, PVC ulazna vrata itd.
Ugl 10 min kaosa, a ne mozes nista po tom pitanju.

Jos sam na kraju dobro i prosao, kakve sam sve prizore to jutro vidio kroz ulicu.
Tulio je online   Reply With Quote
Staro 09.08.2023., 09:49   #68404
telefunken
Premium

telefunken's Avatar

Datum registracije: Apr 2015
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
@telefunken
A osiguranje? Nemaš kasko?
ma imam ali to će sve pojest lizing.
Citiraj:
Autor Campeonato Pregled postova
Ovako na prvu po tvom opisu, ovlašteni 20t eura. Majstor ne ovlašteni koji zna šta radi 15t eura. Ne ovlašteni koji ne zna što radi, 10t eura.

Dal' ti uz isplatu totalke ostaje "olupina"?
Uf, pa novi je koštao oko 25k€...

pa mislim da mi ostaje olupina? Kad se isplati lizing putem kaska, auto je moj a to znači olupina.
Staro 09.08.2023., 10:04   #68405
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Odi u ovlašteni, pa da ti daju procjenu.
Pa da vidiš cifru.
Tu je negdje, jer se stavlja sve original novo, što je bolesno skupo.
Staro 09.08.2023., 11:08   #68406
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Odi već jednom napraviti procjenu štete. Javi nam se kad to saznaš jer samo trkeljamo bezveze.
Staro 09.08.2023., 11:19   #68407
buljaka
Premium

Datum registracije: Aug 2014
Citiraj:
Autor telefunken Pregled postova
ma imam ali to će sve pojest lizing.

Uf, pa novi je koštao oko 25k€...

pa mislim da mi ostaje olupina? Kad se isplati lizing putem kaska, auto je moj a to znači olupina.
Postoji šansa da će ti ostati olupina još neki iznos za podmiriti lizingu
buljaka je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2023., 13:58   #68408
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:

@john
Zašto baš Ibiza? Nije neki auto za kojim će se rulja okretati bez obzira koliko ga ti uredio izvana i iznutra. Ozbirom da u njega trpaš hrpu dijelova VW grupe, mogao si uzeti neki iz njihovog programa tipa Golf, Octavia, A3/4,...

Vjerujem da je upućeno meni, john vozi Alfu..
Zato što mi je to attainable dream car (platforma) još iz zlatnog doba VWCC i SCC davne 2008. kad sam bio srednjoškolac, a validacija drugih za to što radim mi apsolutno niti malo nije motiv, osjećaj koji daje 420nm, a uskoro i 500+ NM, u autu od 1300kg bome jest

Da je u datom trenutku u ponudi bila Fabia RS ili Polo 9n sa PD130 motorom, odlučio bi se na neki od njih, ali za 1250€ sa 9 mjeseci registracije nije bilo teško odlučit se na Ibizu. Golf 4/Leon mk1/A3 8L s dobrom bazom (pd130 ili pd150) su dan danas 4000+ €

Ta platforma je nešto što se više neće ponoviti, da u auto te veličine ugrade dizela te kubikaže, koji može uz par modifikacija i minimalno uloga imati 300ks i 550NM sa 6 brzina getribom koja može podnjeti to i još puno više.

Na stranu Polo WRC sa 2.0TSI, ili Ibiza Cupra sa 1.8 TSI koji su višestruko skuplji auti, o cijeni modifikacija da ne pričamo..Jedini trag tog doba je Ibiza 6j koja je dolazila sa 2.0 CR TDI motorom od 140ks do neke 2012. - 2014.
Staro 09.08.2023., 20:55   #68409
R3nchi
Registered User
Moj komp

R3nchi's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
Citiraj:
@renchi
Nissan Qashqai, Renault Austral, Renault Megane Conquest, Kia Sportage, Hyundai Tucson,... Sve ovisi o tome koliko ti se sviđaju i koliko para imaš na raspolaganju.4,...
Polovan bi auto uzimo..
Tako da mi u obzir dolazi Kodiaq (malo mi pre velik izvana) ili kamiq/karoq sad ne znam sta je manje, mozda seat ateca ?
Ovo gore sve sto si ti nabrojo nema qurca mjesta u unutra il smatram smecem od auta..
R3nchi je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2023., 21:04   #68410
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Kamiq je mići autić (probao sam sjesti u to...ide ali žulja ). To eventualno za žene ili muškarce manjeg rasta. Za muže 100kg i okolica...karoq pa na dalje.
Hamm je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2023., 22:19   #68411
tomek@vz
White Rabbit
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor R3nchi Pregled postova
Polovan bi auto uzimo..
Tako da mi u obzir dolazi Kodiaq (malo mi pre velik izvana) ili kamiq/karoq sad ne znam sta je manje, mozda seat ateca ?
Ovo gore sve sto si ti nabrojo nema qurca mjesta u unutra il smatram smecem od auta..

1. Malo smiri strasti kod izrazavanja
2. Ako zelis veliki i prostran auto koji je izvana "normalne velicine" - SUV je krivi izbor - kod SUV klase ako zelis tu prostranost koju dobijes u karavanu vise klase (Superb/Passat) - moras ici na najvece SUV automobile - kao sto si i sam skuzio.
3. Skoda Kodiaq / VW Tuareg / Kia Sorento / Renault Koleos / Mercedes GLE
4. Kolko suskavaca?
tomek@vz je online   Reply With Quote
Staro 10.08.2023., 00:03   #68412
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Sjetio sam se lakirera iz okolice ZG-a, da ne idem u detalje, mozda je jos ziv, ali po godinama vise ne moze raditi, mozda ga je netko naslijedio, pa da ga ne reklamiram u losem svjetlo. Uglavnom, oko 40-tak km od ZG-a, postojao je mestar koji je bio solidan lakirer, uz jednu meteo specijalnost.

Ako bi dosao netko sa skupljim autom, ili opcenito s autom koji nije mogao naplatiti stetu, onda bi on saznao gdje je bila tuca, pa bi osteceni prijavio da je tad ostecen. Zapravo jos je tu bilo detalja oko "izvedbe" ali samo sam jednom nacuo objasnjenje, pa nisam sve polovio, no sustav mu je bio podmazan do savrsenstva.

Citiraj:
@visage
Frend iz Brseča mi je javio da je kod njih potuklo dosta novih auta. Ženinom bratu je razbilo šoferšajbu na Q3. Na raznim starim kramama tipa Golf 2, krov se ispravio čim je zasjalo sunce i zagrijalo lim. Kod novih auta to se nije dogodilo. Pitam se zašto.
Bome, moj kolega stvarno nije bio izuzetak, znam da moze imati snagu, ali da je bas toliko razbijalo sajbe, stvarno neugodna spoznaja za iduce godine.

Citiraj:
Autor Pomo Pregled postova
Nisam više u Crikvi, preselio u Ri ima 4g
Ali koliko znam, u Jadranovu su oštećeni auti, vidio sam neki dan jednog Passata, sav na rupice. Nije mi se nitko od ekipe, a svi su u Crikvi, žalio.
Ima još Crikveničana na forumu, možda se netko javi...
Zasto u Tudjinu ode Pomo, pored svoga grada, svojih ljudi, te postovanja kojeg si uzivao

Citiraj:
Autor Tulio Pregled postova
Evo meni je razbilo 2 sajbe na 2 auta, krov, haubu. Frend je 700m dalje od mene, ista prica s time da je njegov auto prosao jos gore jer su mu dobila sva 4 vrata, bunker, ma sve.
Strasno. Dal su tvoji stajali pored kuce ili stambene zgrade?
Visage je offline   Reply With Quote
Staro 10.08.2023., 09:30   #68413
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Da vam ne bude dosadno dok vozite, kineski BYD će u svoje aute instaliravati karaoke
https://cnevpost.com/2023/08/07/byd-...erseas-models/

Šta zajedničko imaju plišani medo, plišani jednorog i balon? Voze Teslu. Rezultati su u skladu s vozačem.
https://twitter.com/RealDanODowd/sta...06791715573761
Staro 10.08.2023., 12:08   #68414
andy91
Premium

Datum registracije: Oct 2014
Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
1. Malo smiri strasti kod izrazavanja
2. Ako zelis veliki i prostran auto koji je izvana "normalne velicine" - SUV je krivi izbor - kod SUV klase ako zelis tu prostranost koju dobijes u karavanu vise klase (Superb/Passat) - moras ici na najvece SUV automobile - kao sto si i sam skuzio.
3. Skoda Kodiaq / VW Tuareg / Kia Sorento / Renault Koleos / Mercedes GLE
4. Kolko suskavaca?

Istu kategoriju i ja važem, SUV klase Ateca ili karavani A4/BMW3.
Karavan me odbija zbog dužine i parkinga, nemam garažu pa je uvijek bolno naći parking na kvartu i nekad 30cm razlike u dužini zaista stvori problem.

Zato sam na strani SUV-a, a u usporedbi ovih gore modela i nema velike razlike u litraži bunkera što me malo začudilo, cca 10-15 litara što je par posto. Mislio sam da je ipak veći bunker na karavanu, ali izgleda tek na A6 BMW5 modelima ili Octavia/Superb.

Kodiaq, Tuareg su već cjenovno stepenica iznad.

Kod mene je max 35t € budžet i ciljam uvoz, 200+ks i da ima donekle opremu.
andy91 je offline   Reply With Quote
Staro 10.08.2023., 12:32   #68415
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Ma možeš dobiti za te novce Kodiaq Sportline već vani s oko 100k km 2020 i mlađe.

Npr.
https://www.autoscout24.com/offers/s...order_bucket=2

Samo uvoz 4x4 auta je skup ko sam živi vrag.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 10.08.2023., 12:58   #68416
andy91
Premium

Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Ma možeš dobiti za te novce Kodiaq Sportline već vani s oko 100k km 2020 i mlađe.

Npr.
https://www.autoscout24.com/offers/s...order_bucket=2

Samo uvoz 4x4 auta je skup ko sam živi vrag.
Tnx, ali fali KS i nije benzinac. KM bi isto da je manje
Staro 10.08.2023., 13:30   #68417
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Ako hoćeš benzinca s preko 200ks, Kodiaq nije u budžetu, da.
Staro 10.08.2023., 13:50   #68418
GoGzS
Premium

GoGzS's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
Za te novce mozes uvest Volvo V60 sa T5 motorom (benzinac, 250 ks) ali mu je duzina 4.7m, skoro 40cm duzi od Atece, a po opisanom mi to zvuci problematicno da.

Mislim da ce tu konji bit najveci problem, gledam npr. Peugeot 5008, najjaca izvedba ima 181 konj lol a sve sa 200+ premasuje budget.
GoGzS je offline   Reply With Quote
Staro 10.08.2023., 13:56   #68419
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

T5 je 250ks, T6 je 300+ks.

To je prvo.

Drugo, T5 jaaaako teško da će naći ispod 30k vani a da nije karamboliran ili oštećen, taj auto uvesti je jeben trošak.

Porez će biti iznimno visok jer će auto biti procjenjen na više od 40k EUR (računaj samo oko 2500EUR poreza) + CO2 je preko 200g, pa će i tu otići barem 1500EUR više nego normalno.

Sve u svemu, 35k nije dosta za volvo s 200+ KS.

Okvirno, bacio oko na cijenu uvoza, oko 6500EUR ispadne.

Ja mislim da kolega govori o ukupnom budžetu oko 35k, ne samo cijenu auta.

Ali dužina može biti problem isto tako.
Supreb, 5m. Volvo nešto manje.

Cupra Ateca 300ks, to je auto za tebe.
Staro 10.08.2023., 14:01   #68420
GoGzS
Premium

GoGzS's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
Govorim o T5 sa 250 konja (250 spada u 200+).

Npr: https://www.autoscout24.de/angebote/...bucket=unknown

27k EUR, ima 8k lufta da ga uveze i registrira sto je dovoljno cak i uz visoku cijenu za novi i Co2 od 156g.
GoGzS je offline   Reply With Quote
Staro 10.08.2023., 14:02   #68421
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Bio sam uvjeren da si napisao T6.

Moja greška.
Staro 10.08.2023., 14:26   #68422
sinisa1989
Bazinga
Moj komp

sinisa1989's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Krajem mjeseca mi je tehnički i zadnji mjesec kaska, pa bih "iskoristio" za prijavu štete na faru. Koliko traje proces od prijave do realizacije? Kasko nisam nikad dosad koristio, a brat je prošle godine nalet na divljač pola godine rješavao.
Staro 10.08.2023., 14:44   #68423
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Citiraj:
Autor sinisa1989 Pregled postova
Krajem mjeseca mi je tehnički i zadnji mjesec kaska, pa bih "iskoristio" za prijavu štete na faru. Koliko traje proces od prijave do realizacije? Kasko nisam nikad dosad koristio, a brat je prošle godine nalet na divljač pola godine rješavao.
Moji čekali isto 6 mjeseci jer je bila gužva nakon one tuče.

Ali isto tako sam čuo da ekipa riješava za par tjedana.

Ovisi o gužvi na servisu prvenstveno i koliko oni imaju posla.

Nakon tuča se većinom čeka dugo.
Staro 10.08.2023., 15:11   #68424
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Potražnja za litijem je tolika da se potražnja za njime ne može zadovoljiti

https://revijahak.hr/2023/08/09/rezu...cne-automobil/
Staro 10.08.2023., 15:17   #68425
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Da vam ne bude dosadno dok vozite, kineski BYD će u svoje aute instaliravati karaoke https://cnevpost.com/2023/08/07/byd-...erseas-models/
Pa red je da musavi ekrani imaju i neku funkciju.

Bolje u crnoj kronici zavrsiti pjevajuci, nego dok napipkavas klimu, bar si otisao sretan. Jedino, cudi me da ideja nije dosla iz Japana, kraljevine karoke zabave, s citavom popratnom industrijom jos od 80-tih proslog stoljeca.

Lexus, Mazda, Mitsek,... koji na vrata stavljaju amblem, a Karaoke su najvisi deluxe razred opreme. Japanci bi tad morali staviti ekrane i odozada za ostale putnike, da citaju tekst i za navodjenje intonacije. Ako moze Bose amblem, sigurno moze i karaoke.
Visage je offline   Reply With Quote
Staro 10.08.2023., 15:30   #68426
andy91
Premium

Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
T5 je 250ks, T6 je 300+ks.

To je prvo.

Drugo, T5 jaaaako teško da će naći ispod 30k vani a da nije karamboliran ili oštećen, taj auto uvesti je jeben trošak.

Porez će biti iznimno visok jer će auto biti procjenjen na više od 40k EUR (računaj samo oko 2500EUR poreza) + CO2 je preko 200g, pa će i tu otići barem 1500EUR više nego normalno.

Sve u svemu, 35k nije dosta za volvo s 200+ KS.

Okvirno, bacio oko na cijenu uvoza, oko 6500EUR ispadne.

Ja mislim da kolega govori o ukupnom budžetu oko 35k, ne samo cijenu auta.

Ali dužina može biti problem isto tako.
Supreb, 5m. Volvo nešto manje.

Cupra Ateca 300ks, to je auto za tebe.
Tak je, 35 s uvozom + rega i osiguranje.

Da, Cupra Ateca mi je prvi izbor i taman ulazi u taj budžet. Zabrinuo me bunker 485 litara, ali onda uspoređujem sa A4/BMW3 karavan i litre su iste. To mi je bilo malo čudno, jer ipak je dublji bunker - jedino ako su litre do zadnje klupe, a na Ateci do krova
Staro 10.08.2023., 15:41   #68427
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor andy91 Pregled postova
Kod mene je max 35t € budžet i ciljam uvoz, 200+ks i da ima donekle opremu.
Audi A6 Allroad 3.0 TDI - za te novce ga mozes dobiti sa troskovima unosa iz Njemacke... Uzmes 190KS varijantu sa malo boljom opremom i remapiras na 245KS ako bas hoces...

https://www.audi-boerse.de - Audijeva stranica za rabljene aute... Kupuje se direkt preko Audi ovlastenih partnera... Imas auta sa malom realnom kilometrazom (ispod 60.000km) i sa Audijevim jamstvom... Muljaza nema i ne smije bit jer je sve pod Audijevom kontrolom...

A6 Allroad je karavan koji po potrebi moze postati SUV, a po potrebi sportska jurilica...

Bunker je tolki da ja sa svojih 180cm moram nekad uc unutra da bih izvadio neke stvari iz njega... Ne kuzim kako moze imati istu litrazu bunkera kao neki Q3, vjerojatno se to racuna kad se cerada potegne pa sto ostane ispod, jer suludo puno stvari stane u taj auto...

GMKTec K8Plus
AMD Ryzen 7 PRO 8845HS, 3.80-5.10GHz 8-core
64GB DDR5-5200 (2x32GB), quad-channel
NVMe1 - 512GB Micron 3400, PCI-E 4.0 x4
NVMe2 - 512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
AMD Radeon 780M integrirana grafika

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
intel i7 8650U, 1.90-4.20GHz, 4-core
32GB DDR4-2666
512GB Samsung PM981a, PCI-E 3.0 x4
intel UHD 620
13.3" FullHD IPS Touchscreen

calypso je offline   Reply With Quote
Staro 10.08.2023., 15:44   #68428
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Samo što nije benzinac.
Staro 10.08.2023., 16:19   #68429
DoxyTheCroat
Premium
Moj komp

DoxyTheCroat's Avatar

Datum registracije: Jul 2019
Kocka je pala l, otići će mala. Ide u prodaju za 26.000 eur. Žena nije sretna, Al jbg.
https://photos.app.goo.gl/oJTa1RCZTvCx3Lfu6

Trebam auto s malo većim bunkerom i kukom jbg.
DoxyTheCroat je offline   Reply With Quote
Staro 10.08.2023., 16:21   #68430
generic
Premium
Moj komp

generic's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor calypso Pregled postova
Audi A6 Allroad 3.0 TDI - za te novce ga mozes dobiti sa troskovima unosa iz Njemacke... Uzmes 190KS varijantu sa malo boljom opremom i remapiras na 245KS ako bas hoces...

https://www.audi-boerse.de - Audijeva stranica za rabljene aute... Kupuje se direkt preko Audi ovlastenih partnera... Imas auta sa malom realnom kilometrazom (ispod 60.000km) i sa Audijevim jamstvom... Muljaza nema i ne smije bit jer je sve pod Audijevom kontrolom...

A6 Allroad je karavan koji po potrebi moze postati SUV, a po potrebi sportska jurilica...

Bunker je tolki da ja sa svojih 180cm moram nekad uc unutra da bih izvadio neke stvari iz njega... Ne kuzim kako moze imati istu litrazu bunkera kao neki Q3, vjerojatno se to racuna kad se cerada potegne pa sto ostane ispod, jer suludo puno stvari stane u taj auto...
Vrijedi li to jamstvo ako auto nije na DE tablicama?

Jednom kad sam čitao njihove uvijete jamstva mi to baš i nije bilo najjasnije, odnosno bilo je sročeno nešto tipa "ako se štetan događaj na autu s DE tablicama dogodi izvan DE, priznat će se samo ako je Hans bio negdje na godišnjem, odnosno ne dulje od X dana u stranoj državi". Čisto sam zbog toga prestao gledati rabljene audije s onom njihovom lus garancijom.
generic je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na