Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.02.2006., 20:21   #1
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
LAN DSL Sent-Received

Imam DSL Router modem P600 ZyXEL i spojio sam ga na LAN i kada se spajam na internet i ništa ne radim on stalnpo nešto šalje i rima nije to nešto veliko
da on sad megu. šalje nego npr. 100 bytova primi i šalje
,ali opet kolko ja znam na kad je na LANu mi ništa nebi trebao slati ni primati kada ništa ne radim.Imao sam i USB na njemu znam da stalno nešto prima i šalje jer USB je druga stvar, pa mi nije bilo čudno,bio sam kod frenda on ima samo drukčiji DSL modem onaj Siemensov ethernet neki c....
i kod njega kad ne surfaš monitori dolje ne svijetle čak mu je bio spojen i na ICQ i nisu mu svijetlili dok nije nekom poslao poruku ,neznam kaj da radim probao sam skenirat od virusa,spywarea i nije ništa našao imam AVG i Spybot - Search & Destroy ,ali dali je to dovoljno?Ako netko zna kako da napravim da mi kad ništa ne radim ne prima i ne šalje ništa neka napiše.Hvala unapijed
Thermaltake je offline   Reply With Quote
Staro 24.02.2006., 20:26   #2
BrunoZG
Junior Member

BrunoZG's Avatar

Datum registracije: May 2003
Tu i tam modem mora prokomunicirat da održi vezu, ali veliku većinu vremena monitorčići bi trebali bit ugašeni.

AMD 3800+x2@2500, 1,375V
MB-ASROCK DUAL SATA(bios 2.2) 2+ENERMAX485W
2x512 Supertalent CL2
HDD-Hitachi 160GB, WD 800JB
ELSA 7600GT
Leadtek-2000XP expert
DVDROM-LITEON-167T ,DVDRW BENQ 1650,DVDRW NEC ND2500A@2510_fw205C
Monitor: Samsung 997MB (19')
Terratec Sky 5.1,EPSON-C42

BrunoZG je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 24.02.2006., 20:29   #3
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Ma ne svijetle meni cijelo vrijeme nego samo onak malo zasvijetle pa se ugasi ,a neznam kak onda mom frendu na Simensovom ethernet modemu kad npr.surfa i čim ugasi browser prestanu svijetliti možda još koji put savijetle jednom ili dvaput ,ali onda više ne.
Staro 24.02.2006., 22:32   #4
Srky
Moderator
Moj komp

Srky's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
To tak treba bit, nist se ne sekiraj dok ne pocne vuc Mb po Mb
CD-RW/DVD Toshiba SDR1712C & Pioneer DVR-110DLogitech G400 & Ultra-X, G51 on Audigy SE@X-Fi Xtreme
Corsair VX450W@Sharkoon Silvation - 2 x Chieftec 120mm@7VWindows 7 Ultimate 64bit, Iskon ADSL 8192/512kbit@Enkom A1521-I
Srky je offline   Reply With Quote
Staro 24.02.2006., 22:38   #5
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Isključi Wireless Zero Configuration servis, ak ti ne treba.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2006., 10:23   #6
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Srky, daj mi onda reci kak mojim frendovima koje sam pitao, neide niš ako ne surfaju,evo bio sam čak kod jednog frenda i istina njemu fakat niš neide, čak i ICQ mu je upaljen i niš neide dok ne pošalje poruku nekom.
P.S Isključena mi je bila Wireless Zero Configuration u servisu i opet isto.
Staro 25.02.2006., 19:30   #7
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Kaj zna netko?
Staro 26.02.2006., 17:17   #8
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

nitko nezna????
Staro 26.02.2006., 17:37   #9
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Je, znam ja. Kraj zone alarma mi na "surfanje" u jednom danu ošlo 185 mb prometa kad sam router ostavio na always on. Nazoveš t-com službu i pitaš gdje i kako i dobiješ : finger : . Doduše mislim da router mora svako malo nešto slati da ne izbaci vezu na t-comovoj strani. Stavi neki dobar firewall i onemogući promet prema net-u svim programima osim onima koji moraju imat pristup da bi radili pa vidi.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Pomo je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2006., 18:31   #10
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Probao sam s Zonealarmom i znam kaj ga troši svchost.exe ali kad njega blokiram više neće na net ???? niti jedan više proces ne komunicira s netom ,jel to može biti zbog hdd jer ima bad sectore?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.02.2006., 20:02   #11
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Nije zbog hdd sigurno. Možda neki virus, trojanac i sl. I btw ono što si vidio kod frenda da mu ICQ ne radi promet dok ne pošalje poruku ne može bit točno. ICQ svako malo "provjeri" jel dobio kakvu novu poruku. Uostalom nije mi jasno što te to opće tolko muči. Stavi na ZA internet lock dok ne surfaš, router da gasi vezu nakon par minuta neaktivnosti i : goood :
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.

Zadnje izmijenjeno od: Pomo. 26.02.2006. u 21:26.
Pomo je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2006., 21:01   #12
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Meni ICQ i na mobu povuče svako malo 1 kB, a kamoli na kompu...

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2006., 16:09   #13
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

evo u tri sata ništa nisam radio i received 3.001.210 bytes ,sent 1.000.00 bytes
???
Staro 27.02.2006., 19:59   #14
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Cek, ti to gledas bas za net (preko nekog programa za mjerenje internet prometa ili user.t-com.hr) ili promet preko LAN-a, ono desni mis i properties?

Jer ako gledas preko propertiesa, onda nis cudno. mrezna svako malo salje podatke da vidi dal je spojena.

Probaj ovako, pretpostavljam da ti je ADSL veza stalno upaljena, zgasi router na 5 minuta i izstekaj sve iz njega. onda ga upali i ostavi ga tako (znaci da nis nije na njega ustekano, nikakav LAN kabel ili WLAN) jedno 30minuta. onda ga zgasi i zabiljezi si vrijeme kad si ga upalio i kad si ga zgasio. Ako imas ADSL preko t-com-a odi na user.t-com.hr , upisi tamo username i sifru te odi na ispis spajanja. I onda pogledaj kolko ti je prometa otislo u tih 30 minuta....tocno ces vidjet kolko ti samo router salje i prima podataka....

I onda ako oces, spoji sve natrag na njega (kablove i WLAN ako imas) i onda odi mjerit opet 30minuta i opet zgasi router i odi pogledat na user.t-com.hr kolko ti je potrosio. Ako je vise MB onda imas mozda trojanca ili virus, a mozda ti je Anti Virusni tocno tad update-ao bazu virusa ili je neki program nes skinuo...
Staro 28.02.2006., 15:05   #15
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Stisnem desni na monitore i status ,nije mi upaljen stalno DSL to ja imam router modem koji možeš spojiti jedan LAN i jedan USB.Nisam još probao ovaj tvoj način javim ti ako uspije i btw preko Iskona sam spojen.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno