|
|||||||||||
|
|
#67861 |
|
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
|
|
|
|
#67862 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Jesu li sve zemlje, pa i sSovenija bile konceptualno građene za vinjete prije 15 godina? Nisu. Bile su isto kao i naše. Prilagodbom sustava i pametnim vođenjem resursa i autoceste su došli do nagodbe da je Vinjeta za njih dobar sustav, što se pokazalo u 100% slučajeva. Svi se voze autocestama. Naši, naravno, samo eure broje i zato vinjeta nije izbor. Usporedbe radi, autoput Macelj-Zadar2 košta gotovo ko godišnja karta za Sloveniju. Pa sad ti vidi. Koliko bi se rasteretiola stara Zagorska magistrala i Zabok npr. da se uvede vinjeta. Njemača - free cestarina. Švicarska - Vinjeta. Austrija - Vinjeta. Slovenija - Vinjeta. Češka - Vinjeta. Mađarska - Vinjeta. Francuska - slobodni protok vozila uz novi sustav. Hrvatska - ENC... Moj stari, može se slikati. Zagreb-Macelj, nikakve benefite čovjek nema. |
|
|
|
|
|
|
#67863 | |
|
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
O vodjenju politike koncesioniranja. Citiraj:
PS reci mi da nisi prolazio Austrijom bez da mi kazes da nisi prolazio Austrijom - imas sest dionica koje nisu u sklopu cijene vinjeta, recimo. Tugy plaky.
|
|
|
|
|
#67865 | |
|
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Baš bio nekidan, frend je isto tu na forumu pa može potvrdit. Desna strana autoputa gora od našeg autoputa kroz slavoniju, a po Budimpešti rupa na rupi. Neke dionice autoputa imaju novi asfalt, na nekima su radovi, al to je svega 20km ukupno ako. |
|
|
|
|
|
|
#67867 |
|
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Šogor je 11/2021 naručio u Njemačkoj 530xd M-sport, dobio ga je u 12/2022 i falilo je 2-3 stavke sa popisa opreme. VAG grupa mislim da i dalje ima neke sulude datume isporuke. Ono tipa 400 dana |
|
|
|
|
|
#67868 | |
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
![]() Italija on the other hand nemam zamjerki. Do Montecatini Terme sve fakat ok. I okolo po Toskani lokalne ceste i autoceste fakat ok. Naravno osim smeća i ostataka sudara. Toga ima toliko da je strašno. Ne znam imaju li cestare i čisti li to tamo tko ali.... |
|
|
|
|
|
|
#67869 |
|
Premium
|
Meni je Mađarska sasvim solidna. Pogotovo ovaj dio prema Budimpešti, 3 trake, nisam tempomat ugasio sat vremena koliko je fluidno. Da, loša je, da ima rupa, da ima "skokova", ali onaj koji se vozi na relaciji Varaždin-Zagreb, između Varaždinskih Toplica i Brezničkog Huma, zna što znači loš autoput. |
|
|
|
|
|
#67870 |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2014
|
Pozdrav! Ima tko da se bavi uvozom auta ili nudi usluge vezane uz uvoz? Zapravo mi sami uvoz nije nepoznanica, muci me sto bi trebao nekoga tko se razumije u aute da pogleda jedno vozilo na sjeveru Njemačke. Plan je bio da odem po auto sam, ali ne mogu ga dobiti odmah dok ne riješe papire koji se čekaju cca 10 radnih dana. A uplatu na neviđeno ne mislim raditi iako je ovlašteni i izgleda sve uredno, ali volio bih se uvjeriti da je auto ok. Može i na PM za detalje i dogovor! |
|
|
|
|
|
#67871 | |
|
Premium
|
Citiraj:
TUF se napravi termin odmah kad gore dođeš, ti napraviš uplatu isti dan i auto ide doma za 2-3 dana. |
|
|
|
|
|
|
#67872 | |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2014
|
Citiraj:
Ovdje očito nešto steka i treba im vremena, gužva je, šta ja znam. Dao bi priliku autu, čini se dobar primjerak. Ali ako ne uspijem nešto smisliti, tražim dalje! |
|
|
|
|
|
|
#67873 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2019
|
Iskreno, već razmišljam riješiti se svoje xCeed za ozbač. Čini se da doživotno sam skaran sa koljenom i kičmom. (25k tko plati i ode mala, mada prelijen sam za oglas) (18" ljetne felge sa novim ljetnim gumama Continental, 18" zimske felge sa zimskim Conti gumama, i Supagard zaštita od prvog dana sa 3 godine garancije, a exway oprema i automatik 1.5) Odustao sam od francuza, i čak gledam ono što nebi ni u 3 života ... jebeni BMW Tourer dvica, 2016 + godina. Znam da je govno, ali nema Opel Merive to godište, a Moka je govno veće. Zadnje izmijenjeno od: DoxyTheCroat. 15.07.2023. u 00:49. |
|
|
|
|
|
#67874 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Zbog čega si odustao od Francuza? Ako već imaš XCeed, pogledaj si Sportage koji je ipak ozbiljniji auto i viši, a samim time i lakši za ulazak osobama koje imaju problema s kičmom.
|
|
|
#67877 |
|
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Bmw 2 se ne računa pod pravi BMW, tako da nemaš brige. Samo nemoj ga voziti u Adidas trenirci, i sve ok ccc... Iskreno, ni ja nebi tu marku, al 2 Tourer čak bi uzeo u obzir. Samo mene zanima benzin, a 3 cilindra ne dolaze u obzir
|
|
|
#67878 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Frend je kupovao polovnjaka pa mu je meho rekao neka ni u ludilu ne kupuje Renoove sa 3c motorom. Na kraju je uzeo Scenica 2016, 1.5dCi za 18k. Opreme k'o u priči, na sve strane Bose natpisi, 2T karoserija,...
|
|
|
#67880 |
|
Registered User
Datum registracije: Mar 2016
|
Ak ti je Meriva neko mjerilo jesi gledao Crossland? Staroj je došla kolegica s tim Crosslandom i ja gledam auto i velim joj baš pa to je izvana ista tvoja Meriva, isti oblik auta, isti stil, čini mi se kao da su isti modeli skoro ovak na prvi pogled |
|
|
|
|
|
#67883 |
|
Banned
Datum registracije: Apr 2020
|
Tutlek sam za alu felge pa imam pitanje. Imam novi scross. I sad dimenzije za gume su 215/55/17 a za felge 6.5Jx17, ET50, rupe 114.3 X5. Ali takve felge ja nemrem naći da se poklapaju svi parametri. Dakle koje najviše gledam, koji su bitni parametri da se poklapaju kod kupnje felgi? Jedan frend kaže da gledam broj rupa i razmak, ET te colažu. A ovo 6.5J nikak naći na 17". Jel može 7x17 onda? I usput gdje preporučujete to obaviti (po mogućnosti i da bi čuvali setove)? Ove origi alu felge (gadne) idu kasnije na zimske a ove ljetne sad bi stavio na te nove alu. Zadnje izmijenjeno od: delavi. 15.07.2023. u 13:38. |
|
|
|
|
|
#67884 |
|
Sandy!!!
Datum registracije: Sep 2008
|
|
|
|
|
|
|
#67886 | ||
|
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
I da, sve je važno Promjer i širina felge, ET (offset), CB (promjer centralne rupe), PCD (razmak rupa)
|
|
|
|
#67887 |
|
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
|
|
|
|
|
|
#67890 |
|
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Tko ne prati…može si prevrtiti na streamu. Ove godine su Neveru prijavili na shootout, čak je i prvi bio na stazi. 49.3 vrijeme. Nijedan cestovni auto ni blizu, najbrži je zasad McLaren Solus. Shootout traje i dalje, prvi sljedeći cestovni auto je 5-6 sekundi sporiji. Impresivno
|
![]() |
|
|