|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2006
|
problem sa DVD pržilicom
Pozdrav! Imam jedan problem. Naime, kad pržim sa DVD pržilicom CD, bilo kopiram informacije sa CD-a na CD, ili sa hard diska na CD, pri brzini od 4x do 48x sve je u redu. Ali kad pržim informacije sa DVD-a na DVD, već na početku, pri "creating image for burn" negdje na 80%, prije samog prženja, Nero mi automatski zaustavi progres, a kad pržim sa hard diska na DVD, pri svim brzinama, dođe mi do 20% i više neće pržiti, buffer level sa 98% smanji se na 7%. U prodavaonici su mi rekli da je možda problem u laseru, ali ne vjerujem, jer kad pržim filmove u DVD formatu, mogu ih pržiti pri svim brzinama i sve je u redu. Problem u DVD medijima nije, koristim Traxdata, Proformance i Princo, i ako su po redu jedan Princo i 5 Traxdata DVD-a oštećeni, onda zaista odustajem. Nadam se da znate i/ili da ćete pronaći nekakvo zadovoljavajuće rješenje. Hvala unaprijed! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
jel radilo prije ili je tak odkad si kupio pržilicu? probaj ako si u mogućnosti staviti i pržu i hard na zasebne kanale a ne da su master-slave na istom kabelu. možda je i kabel 40 pinski zamijeni sa 80 pinskim, nekad upali i to. koji nero? neki s 7 imaju problema. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Tako je otkad sam kupio pržilicu, a od toga nije prošlo puno vremena i koristim Nero 6 (StartSmart). |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Jel DMA uključen?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
dma provjeravaš na start - control panel - system - hardware - device manager - ide ata/atapi conrollers - i sad primary ide i secondary ide channel desna tipka properties i advanced settings i transfer mode prebaci na dma if available. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
na primary IDE channel mi je na Device 0 i Device 1 DMA if available, a na secondary mi je na Device 0 DMA if available, a na Device 1 PIO Mode |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Sve stavi na DMA i resetiraj komp.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
Nećete vjerovati, ali ništa od ovog nije pomoglo... možda je tvornička greška, ali opet, onda ne bih mogao pržiti ni filmove u DVD formatu |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
ak smiješ otvarati kučište, ak nemaš garanciju i to, pogledaj kak su ti spojeni uređaji (dvd i hard-disk),ak su na istom probaj ih stavit na zasebni kabel. OT:zašto ponekad ne želi prebacit na dma, u školi smo imali jedan komp za prezentacije i nije radio dvd uređaj (štekalo je kad je očitavao cd-e a dvd-e nije htio uopće čitati), bio je na pio i prebacim ga na dma ali ostane na pio, tek kad sam promijenio 40-žilni kabel sa 80-žilnim onda je proradio? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
hoćemo reklamaciju!!!!!!!!!!! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Magister Mundi sum!
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
.. ak imas mozda kakav log file ili mozda ti baci nero kakvu gresku onda tu postaj ...
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|