|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
komp mi se resetira sam od sebe......
....ovako....imam MBO Asus A7V600 i zadnje vrijeme mi se komp stalno resetira iz čistog mira....nekad se resetira u samim windowsima, al najčešće iza one boot slike od windows XP-a....najprije sam posumnjao na napajanje al napajanje nije jer sam probao s drugim jačim koje je novo pa se događala opet ista stvar....probao sam totalno odpojit žice od reset switcha al se opet događala ista stvar....virusa i wormova nemam na kompu tako da ni to nije uzrok...jel ima netko kakvu ideju kaj da još probam......? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
...e da i bios mi prilikom paljenja kompa javlja grešku kod hardware monitora sve dok broj okretaja coolera ne stavim na ignore....možda je to kako povezano? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Može bit, jel tak, Lihto? ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
ukljuci ventilator u maticnu!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Cuj, na nekim maticnim moras imati vent ustekan, onda kad ga ustekas, udjes u BIOS i tamo narihtas da nema shutdown-a kad nije vent ustekan isti problem kod brata, KT133 chipset i nema sanse da ti upalis komp ako nije ustekan vent u CPU_FAN konektor jer je po defoltu u biosu stavljeno da se komp zgasi ako je vent ispod 2500 o/min. Znaci moras imat il neki jaki 80mm ili neki 60mm vent koji se vrti na 6000 o/min Sta ces, stara maticna... EDIT: Jednino ne kontam zakaj ti onda ponekad udje u windowse kako si sam napisao? Jel ti mozda plavi ekran bude nakratko prilikom tog restarta u windowsima?
![]() |
#6 |
Premium
|
...pa ventilator je normalno uštekan....prije je radilo sve normalno, al se tek nedavno počeo pojavljivat taj problem...temperatura je normalna al mi javlja grešku na broju okretaja....kad to stavim na ignore sve radi OK...mislio sam da je nekaj s coolerom pa sam kupio novi, al se događala ista stvar....a kaj se tiče resetiranja više stvarno nemam ideje kaj da radim....komp ponekad dela normalno i po 2 dana i onda odjednom počne s resetiranjem...: bonker2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Memorija? ili je otisao senzor za mjerenje okretaja vrtnje na maticnoj pa te ona hebe... napajanje si probao, makar bi ja odma okrenuo na maticnu (tak se i meni ponasala al je nakon restarta vise nije radila ![]() Mjenjaj dio po dio ili u neki servis (ako nemres nabavit sve dijelove za probat).
![]() |
#8 |
Premium
|
....ne znam kaj se događa...možda je i grafa kriva(ATI 9550)....ma najgore je kaj nekad radi i po 2 dana i taman mislim da sam eliminirao kvar i onda mi se opet resetira...prilikom reseta škljocne hard i komp se jednostavno sresetira... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
to se i meni dogadalo..sa hardom..ne fakat..meni je "škljocao" prije reseta i puf nema ga ![]() ja sam to rijsio nogom...popizdio sam i lupio par puta po kompu..starom...ne novom...i sve je radilo..ali sam dobio 4mb bed sektora na disku ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
nothin' to say..
Datum registracije: May 2005
|
probaj sa cekicem.... mozda bude efikasnije pa i ventilaciju odma sredis....hehehe: wtf : |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|