|
|||||||||||
|
|
#66963 |
|
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
|
|
|
#66964 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
|
|
|
#66965 |
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
|
|
|
|
|
|
#66966 |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Kad si u RH s njim da nas provozaš malo? ![]() |
|
|
|
|
|
#66967 |
|
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Zakon je autić. Nego ne znam kako bi se navikao na taj volan ![]() Kakav je po pitanju završne obrade, jesu li se malo popravili sada? Znam da ovi za kanadsko tržište i dalje znaju fušarit. Kak je s baterijom kod nje u real life korištenju kad se tak zaigraš?
|
|
|
#66968 |
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Jeri bolja ta tesla ili nevera? Ima li carbon footprint caluclator kada spržiš bateriju za par sati? To je feautre za ekološki osviještene. ![]() Ima li dizel verzija? Ovak nekaj https://www.jutarnji.hr/autoklub/vid...motor-15327040 |
|
|
|
|
|
#66969 | |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
https://www.motor1.com/features/2392...heel-steering/ Od starijih... Renault Laguna 4Control ima 4-wheel steering... https://youtu.be/cQQdL_wJMR0?t=89 Citroen ZX i Xsara su imali pasivno zakretanje straznjih kotaca... https://en.escuderia.com/citroen-zx-...todireccional/ Citroen Activa koncept je imao 4wheel steering... http://www.citroenet.org.uk/prototyp...va/activa.html Sve je to lijepo i krasno, no to je samo jos jedan kompleksan sustav koji moze crknut i rekao bih da rijetko tko to kupuje...
|
|
|
|
#66971 |
|
¯\_(ツ)_/¯
Datum registracije: Feb 2008
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
#66972 |
|
Premium
Datum registracije: May 2018
|
|
|
|
|
|
|
#66973 | ||||
|
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
BTW staviti zapešće na vrh volana je odlična metoda za početno ergonomsko podešavanje. Većina ljudi krivo sjedi i drži volan, ali to je druga (vrlo bitna) tema. Skretanja s Yokeom nisu problematična, čak ni pod 90 jer se dlan tutne u volan i onda okreće "iznutra" kako god hoćeš. Problem je uz oštro skretanje dati žmigavac. Može se istrenirati, ali ja nisam uspio u tih 1-2h. Citiraj:
Zbog niskog/odrezanog gornjeg dijela, pregled instrumentnog displaya i ceste je savršen. Fantastičan je kod preciznog pozicioniranja auta u traci / na autocesti. Tko (se) uglavnom mota po gradu, bolje uzeti okrugli. Završna obrada - kao kod svega iz Freemonta dosta varira. Ovaj model S jer bio izvana i iznutra solidno napravljen. Svi paneli, armatura, opipni dijelovi čvrsto montirani, bez cvrčaka i zazora. Kvaliteta materijala pod prstima isto OK. What you see is what you get - nema imitacija materijala. Ako izgleda kao karbon - karbon; ako izgleda kao drvo - drvo; ako izgleda kao plastika - plastika. Fit & Finish - šije sve što sam u zadnje vidio iz VAGa (ex. Porsche). Disclamer: da kupim S ili X, poveo bi sa sobom limara i preuzeo auto tek kad je potvrđeno složen kako treba. Baterije smo u 1h potrošili oko 20%, može se dosta ganjati bez da odmah traži šteker. P.S. u zadnjem zimskom norveškom testu, auto s najvećim praktičnim dometom je ispao baš Model S (uz iX, EQS, i4 itd..) P.P.S. Plaid je iznenađujuće tih na visokim brzinama. Tiši i udobniji nego upravo predstavljena E klasa, koju sam odvozio prije mjesec dana do Berlina i nazad. Citiraj:
Ovo si dosta veliki broj ljudi može priuštiti i svakodnevno koristiti kao daily driver s dvije sjedalice. Ekologija... ha spalili smo sigurno manje nego bi s Veyronom ![]() + Citiraj:
Osjećaj vožnje je kao kretanje u Warp bez inercijskih prigušnica. U autu koji je dostupan srednoj višoj klasi u zapadnim zemljama, praktičan za svakodnevno korištene i ima troškove vožnje kao 2.0 TDI Škodilak. Kolega vozi E53, ja MY LR (oba pristojno motorizirana auta). Plaid je potpuno drugi svijet. Za vinil (tzv. umjetnu kožu) - izuzetno robustan ako se ne napadne kemikalijama, npr. dnevnim čiščenjem sredstvima za dezinfiziranje.
|
|
|
|
#66975 |
|
Premium
|
Ovo je moralo koštati k'o Sv. Petra kajgana, ali se isplatilo. btw, nekidan sam se vozio iz poštanskog kombija. Kombi je imao nenormalna ubrzanja na kratkim dionicama i stalno je visio na stražnjici auta ispred. Da je ovaj zakočio, kombi bi mu došao do zadnjeg sica. Onda sam se sjetio da odnedavno Pošta ima hibridne i elektrokombije pa su mi ta ubrzanja postala jasna.
|
|
|
#66977 |
|
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
|
|
|
|
|
|
#66978 |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
|
|
|
#66979 | |
|
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
Možeš ga voziti kao kulturnu obiteljsku limuzinu. Možeš ga voziti kao supersportaša. I da, djeca obožavaju katapultiranje sa semafora. Treba nam više auta kao što je MG (Geely). Ne sumnjam da će kinezi zbog trenutnog pada lokalne ekonomije pohrliti ka vanjskim tržištima.
Zenfone 9 | Zephyrus M16 | HP Chromebook X2 | Tesla Model Y LR Zadnje izmijenjeno od: CatKiller. 30.04.2023. u 20:54. |
|
|
|
|
|
|
#66981 |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
|
|
|
|
|
|
#66982 |
|
Premium
|
Zašto ovakve ljepote moraju biti unikati ili koncepti? Giulia SWB Zagato https://www.youtube.com/watch?v=7DhHHub46rw
|
|
|
#66983 |
|
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
Bemu lik zna znanje....bas me zanima kolko je na kraju restauracija kostala... https://youtu.be/Wmfd9rrQxNE?t=139 P.S.- skoro pa mi dode da kupim BMW....noooot Al Alpina je mnogo fina ![]() |
|
|
|
|
|
#66986 |
|
49%winner
|
To mu je super projekt za popularnost kanala. Neka ga na kraju i proda, a u medjuvremenu dobije masu pogleda, pa neka napravi i kolaboracije s nekim drugim auto kanalima i prezentira tu Alpinu... Ulog u buducnost ![]()
|
|
|
|
#66987 |
|
Premium
Datum registracije: Dec 2012
|
Nisam uopće neki fan bmw-a ali uživam gledati njegove videe. Koliko čovjek ide u detalje s restauracijama je nevjerojatno a ova Alpina je vrh po tome. Iz tvornice nije taj auto takav izašao kako ga je on sredio. |
|
|
|
|
|
#66988 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
|
|
|
|
|
|
#66989 |
|
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Imam čađara auto s kojim "lovim" 100-200kmh u 10.99 sec. rangeu (trenutno 17.8) i bijelu škodilak čađaru za putovanja i nijednog ne bih mijenjao za 4 sec Teslu, pa ni da ide sekundu do 100 i još sekundu do 200, a troši ko Lupo 3L, svejedno bez da baš moram, nebi ju htio imati ![]() Zatucani balkanac reklo bi se ![]()
|
|
|
#66990 |
|
49%winner
|
Ja bi svoju galsku cadjaru odmah sutra promjenio Evo neki dan me opet iznenadio problemom - vozaceva brava ne zakljucava na daljinski. Kada dam ga kupio imao sam ga plan osvjeziti ala Sreten i tako sebi i njemu kupiti 5-6-7 godina vjernosti, ali od problem(cic)a tokom svake godine gubim volju u njega uloziti vise od brisaca. Steta, auto je bas oke, ali od tih nakupljenih pizdarija mi se vec lagano ide na wc. Najodrzavaniji pezo u opcini, jebomepas! Razvio sam lagani stokholmski sindrom
|
|
![]() |
|
|