|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2006
|
Prevelika temperatura na procesoru (vjerovatno laže CPU dioda!)
Čišćenje računala je rezultiralo velikim problemom ![]() Procesor = Barton 2600+ (1921 Mhz -11.5*166) MB = Asus A7N8X-Deluxe (rev. 2.0 - BIOS 1008) Prilkom paljenja računala -temeperatura je prevelika 68C (kuciste 16C) -gledao u BIOSu - u windowsima AIDA32 kaže MB : 26, CPU: 37, CPU DIODE 70C VCORE mi je kako kaze 1.70 ( u BIOSU stavljenja najniza vrijednost 1.650) Stvar je u tome što više vjerujem AIDI jer procesor nije toliko vruc - jer dodirom ruke skoro ni ne osjetim toplinu! znaci da nikako nemoze imati 70C , a penje se preko 80C gdje se onda automatski i zagasi.... Jedan od mogućih problema!?! pasta mi je malo kliznula pa nije samo jezgra prekrivena pastom (jel to problem možda?) Uglavnom čisto sam i ljepo nanosio na jezgru pastu... sve je ok, ali et problem je tu!!! Naravno procesor je prije toga radio (24h) i nije bilo nikakvih problema, sada neradi duže od 20ak minuta Što mi je činiti -prjedlog?? btw. flashao sam BIOS , CLR CMOS, jer je jedno vrijeme bacao gluposti kao nevalja ti RAM itd. (RAM valja... ) Svaka pomoć je dobro došla! Zadnje izmijenjeno od: mark0. 26.02.2006. u 00:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
Sigurno "reinstaliraj" hladnjak procesora.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Ili je krepo senzor na maticnoj, pa ti krivo ocitava, pa eto, imas problema... ako mu ne vjerujes (senzoru), onda pokusaj u BIOS-u maknuti shutdown temp. il tako nesto
![]() |
#4 | |
Registered User
|
Citiraj:
Evo sad je cijelu noć radio -temp 28C/41C/76C (ok računalo nije bilo opterećeno!) Siguran sam da se krivo očitava temperatura jer u protivnom sa takvom temperaturom i hladnjak bi bio vrel, a on je hladan! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Registered User
|
Citiraj:
btw. Odakle sad AIDA32 vadi te temperature? CPU diode - to je na procesoru, a ona manja temperatura -to je senzor na matičnoj? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Registered User
|
Citiraj:
Maticna: 28 , CPU 41 , CPU dioda 81 Nisam nafilao pastu nego sam ju porazbacao po cijelom proceoru -jel to problem? Na jezgru sam ljepo stavio i to je sve ok! (barem mislim) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
valjda zans da na jezgru stavljas minijaturnu kapljicu dok na hladnjak stavljas sloj kroz koji mozes vidjeti ![]() evo ti mohi jutrosnjih temperatura TEMEPERATURA CPU: 20 SISTEM: 15 GRAFA: 26 GRAFA OKOLNO: 23 DISK: 21 OVO JE U EVERESTU ABIT EQ: PROC: 21 SISTEM: 15 komp radi tek sat vremena tak da nije bas mjerodavno |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Registered User
|
Citiraj:
Nasao sam neku staru plocu i ubacio proc kad ono CPU:31 :MB:23 -> 36/25 eh sad pitanje je jel moze uopce citati BIOS podatke sa CPU diode (ta stara ploča!) - no još jednom ponavljam čisto sumnjam da je to toliko vruće jer je sve hladno! Tražio sam po BIOSu (kod sebe A7n8X) opciju da isključim gašenje računala u slučaju pregrijavanja no toga nema? Jel ima tko kakav prjedlog ako se ipak radi samo o lažnom predstavljanju prevelike temperature?? Popodne budem nabavio još jedan proc (Sempron) i ploču nforce2 pa ću vidjeti kako se tamo ponaša - no sumnjam kao što sam rekao da je nešto ploča poblesavila i sad čita krivo podatke! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pod naletima kopita zla
|
i ja bi reko da je ploca u pitanju...nema sta drugo...to je inace prevelika temperatura za taj proc...ma za bilokoji proc je to prevelika temperatura... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Pod naletima kopita zla
|
evo ja sam malo isao prckati ovako: kao i u mom proslom i tako i u sadasnjem biosu (prije sam imao matsonic 8147cr+ plocu) postojao je odljeak PC HEALTH STATUS a u njemu CPU OVER.TEMPERATURE PROTECT- ja sam si stavio na 65c CPU SHUTDOWN TEMPERATURE- mozes staviti disabled ili enabled..meni je disabled SHUTDOWN WHEN CPUFAN FAIL- e mislim da je ovdije tvoja stvar..reko bi da se kod tebe sljedece desava..otisao ti je senzor na maticnoj i maticna vidi da ti se cooler ne okrece dovoljno brzo da ga ohladi i stoga ti resetira komp... i imas jos CPU WARNING TEMPERATURE- ja stavio 60c valjda pocne pistati kada dosegne 60.. eto mozda sam pomogao ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|