|
![]() |
#1 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
SE555 mali problemcek
Router SE555, Siemensov, firmware revision 1.30 Problem: Router neko vrijeme kad stoji upaljen (al da nije na internetu, tj. online). I sad, ako ja ocu ici na internet, bilo da je narihtano "connect manually" ili "on demand" na routeru mi pocne gorit lampica da je spojen na net, al ja nemogu surfat, niti se spojiti na ICQ. Tada moram restartat router (bilo preko web sucelja il gumbom na samom routeru). Kad ga restartam, i kad je on spreman za rad (nakon cca. 30 sekundi) onda mogu na internet (bilo da je connect manually ili on demand). FIno se spoji i mogu surfat. Znaci, zakaj mi se dogodi taj nazovimo ga "internet standby mod"? DHCP server je off, IP adrese su ljepo staticke. Znaci kad sam na internetu sve sljaka, kad se skinem s njega, onda se u sljedecih 10-20min mogu opet normalno spojit, al ako ostavim router malo duze da nije online onda mi se dogadja ovo gore. On se spoji al ja nemogu surfat. Zanimljivo je i da kad je "on demand", da kad npr. otvorim explorer, i upisem google ili neku drugu stranicu da se router spoji na net, al opet, ja nemogu otvoriti tu stranicu.:confused: Problem nije u wi-fi kartica jer mi se to dogadja i kad sam spojen sa zicom...
![]() |
#2 |
nothin' to say..
Datum registracije: May 2005
|
I mene to zanima... Spojim se na net, budem neko vrijeme na njemu i nakon nekog vremena bum-tras, moram ugasit i upalit adsl ponovo.. A to paljenje traje po pola minute, tako nesta Imam isto SE 555.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Te dvije opcije rijetko kome rade kako treba. Napravite si PPoE konekciju iz win ili stavite router na always on...
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Isti problem i sa susjedovim SE515... ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 16.02.2006. u 09:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
Pomo, sa PPPoE je isti drek, ako je duze router u standby-u onda nece ni on se spojiti...kad restartam router, sve sljaka normalno... A always on mi ne pase zbog previse susjeda poput Domy_os-a ![]() ![]() ![]() Ah izgleda da cu morat staviti always on, sa WEP passwordom od tisucu i jednog slova, stavljanjem MAC adresa, i promjenom IP-a samog routera... pih, koje sranje...
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Isti problem kod mene... Bilo spojen sa žicom ili wlan kenj kenj... Samo restart pomaže... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Strichek Moderator
|
I mene zahebava SE555 cijeli dan, imam podešeno na connect manually i sam mi pukne veza, tj nemogu niš otvorit al mi je spojen na net, ne pomaže ni reset i kompa i routera, izgleda da je stvar u centrali, treba novi port! ![]() Nikad me nije tak zajebavao kao danas... Conect on demand je smeće, imao ga dovoljno da vidim kak ne radi, always on je ok jer nema hackera oko mene ![]() Al treba tu i tamo mjenjat IP zbog ogamea ![]()
![]() |
#8 | |
EMP moderator
|
Citiraj:
![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Moderator
|
Citiraj:
Da barem ja imam takvog susjeda ![]() Mislim, meni je router prije kad sam imao flat, radio jedno preko 3 dana bez problema, a da ne velim da sam se koristio Wi-fi nacinom prijenosa podataka... ![]() A sad, nikakvi problemi, doli ovoga restartanja... Samo da supci izdaju noviji firmware, mislim da bi on to rijesio... Preporucam sve kaj se moze, postaviti na neku vrijednost (tipa brzina veze za wi-fi, staticke IP adrese, al ne onu za internet, DNS adrese od ISP-a) Ovo za DNS je obavezno, mozda vam zbog toga pucka veza...ko ce znat
![]() |
![]() |
#10 |
Strichek Moderator
|
Jel može neko objasnit ugrubo DNS adrese, i takve važnije gluposti jer sam na ovom području novi.. Razlike između enkripcija..
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Moderator
|
Citiraj:
tamo odi na internet->internet connection->DNS servers, stavi na use custom i ako imas preko T-coma ADSL upisi u prvi 195.29.150.3 a u drugi 195.29.150.4 i onda OK Nakon toga bi trebal rijesit svoj problem. enkripcija? da ti se netko nemre spojit na wireless mrezu. WEP je slabija, WPA jaca... tko ti oce provalit enkripciju morat ce analizirat tvoj promet poduze vrijeme (ovisi o enkripciji) al opet je neki nacin zastite... Jos jedna zastita je uporaba odredjenih MAC adresa...onih koje ti koristis za spajanje...al nek ti o tome netko drugi malo vise... Ako si spojen zicom, iskljuci wireless i nemas problema...
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Imam isti problem sa tim tzv. "internet standby mod" Ja sam cak uspio uganjati novi router (SE555), medjutim i ovaj sere. Tako da ne znam u cemu je problem. LOL. Dok sam ceko novi SE555 ilao sam na koristenje SE515, ali i on je srao sa tim "internet standby mod"........... Sta da vam kazem .................. rijesenja nema.
![]() |
#17 |
Moderator
|
Cuj, meni ne sljaka svejedno.... Kad se na routeru disconnectam sa neta, nakon uru-dvije ocu se spojiti, pokrenem mozillu (kako mi je stavljeno na "on demand") i router skuzi da mozilla oce na net, on se spoji al ja nemrem nis otvorit.... i onda reset, cekanje pol minute i sve sljaka... Tako je isto kad i stavim na manual (pa udjem u router i connectam se).... Ko ce znat....i opet velim, tako je i sa zicom i sa WLAN karticom.... Najbolje bi bilo da sam nonstop on-line al jedanput sam ga ostavio na always on, maknuo sve stekere iz njega (zgasio i WLAN) i za 15min mi je skinuo 200kb ![]() Mislim nit sam isao na net nit nis i sad ja se pitam na kaj je on skinuo 200kb ? To sam provjerio na user.t-com.hr Da ga jeb**, nedam im promet... Drugi put kad sam isel to isprobavat mi je skinuo 80kb za 15min. tako malo po malo i ode mi MB, a imam samo 512MB ![]()
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Evo tek sam danas vidio tvoj post sa novim firmware-om, nisam ga jos stavio......ali probacu. Pa cemo vidjeti.......
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|