Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.02.2006., 19:11   #1
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
DSL zamjena

Ovako imam DSL na shitni USb i u 6 mjesecu mi isteće ugovor s iskonom jer sam uzeo preko njih i sad bi se onda kad prođe taj ugovor htio odjaviti i uzeti na LAN jel se to isplati i kolko bi čekao ako netko zna neka javi HVALA.A zašto bi mjenjao?Pa zato jer mi se ovaj modem svakih 1h uredno diskonekta uzeo sam od frenda na LAN i bez beda je bio upaljen 4h nije se diskonektao stabilniji je i čuo sam da je bolji sad neznam u čemu ali i LAN je brži od USBa.
Thermaltake je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2006., 19:21   #2
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Pa nazovi Iskon, prijavi smetnju i traži mrežni modem.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Pomo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.02.2006., 19:32   #3
brentaal
Premium

Datum registracije: Nov 2004
Citiraj:
Originally posted by Pomo
Pa nazovi Iskon, prijavi smetnju i traži mrežni modem.
Heh, jesi siguran da će mu tak lako dat LAN modem? Brijem da će morat uzet novi ugovor...

EDIT: Fkors, normalno mu mogu zamjenit za drugi USB modem...
brentaal je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2006., 19:38   #4
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Ha, pa dužni su poslat nekog da vidi u čemu je stvar i riješit to. U svakom slučaju net bi mu trebao bolje radit, a Iskon daje ito što i t-čkom, tj. sad dijele combo usb/lan modeme.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Staro 04.02.2006., 21:05   #5
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Ja sam ih zvao u Iskon onda su mi rekli da oni nemaj veze s tim da zove t-com i ja nazovem i žena mi kaže da mogu zamjeniti samo da moram otići u t-centar i potpisat nekaj ne sjećam se kaj je rekla i ja sav hepy.I onda sutradan nazovem opet i pitam opet i lik mi kaže da se nemože zamjeniti da se može samo privh 7 dana od kad sam ga dobio.
Staro 04.02.2006., 21:09   #6
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

tj. sad dijele combo usb/lan modeme.

kak misliš dijele?Kaj prije nisu?
Staro 04.02.2006., 21:53   #7
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Ako ne radi dobro i do modema je MORAJU zamijenit. Imaju neke nove combo modeme, pa sad njih daju u paketima.
Staro 04.02.2006., 21:56   #8
maX
Banned
Moj komp

maX's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Da, daju Elconove modeme koji su i LAN i USB... ja sam ga dobio
maX je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2006., 23:20   #9
Darth Vader
Dark side Moderator
Moj komp

Darth Vader's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Iskon nedaje nikakve modeme jer iskon nugraduje opremu to radi T-com, on ugraduje modeme i za sebe i za iskon te iste i odrzava, Iskon je samo Internet provajder.

Sto se tice zamjene, postoji jedna teza i jedna laska mogucnost, te jedna dobra alternativa:

1. Stalno biti dosadan s prijavom kvarova dok nekom nepukne film i nezamjeni doticni modem s combo modemom, to moze bit nakon 2.3.4.5.6... prijava kvarova, ovo je provjereno od par frendova al su se dosta namucili pa su nes kao s monterim a dogovorili.

2. Ona je lasksa al nepovoljnija a to je da odes prec na wlan gdje ces onda dobit mogucnost bezicno ili preko mrezne ali pusis ugovor na 24 mjeseca.

3. imas po newsima oglasa pa si kupis lijepo c010 i svi sretni.

Sto se tice najnovijih modema onaj Zyxel se necini losim ima frend radi super, nema bedove.
Staro 05.02.2006., 12:47   #10
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

kaj jel se onda isplati čekati do 6 mjeseca kad mi isteće ugovor pa onda se odjaviti pa opet prijaviti i uzet LAN modem ?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 05.02.2006., 13:06   #11
Darth Vader
Dark side Moderator
Moj komp

Darth Vader's Avatar

neisplati ti se, bar ne kakva je sad situacija, jer ces podnjet zahtjev da ti to iskljuce pa ces cekat pa ponovo drugi zahtjev da te ukljuce, mjeseca dana bez neta ti negine minimalno, jeftinije ti je za 200-250 kn kupit c010 od nekog i bok!
Staro 05.02.2006., 13:07   #12
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Na tvom mjestu nema šanse da bi ja trpio pucanje veze do 6. mjeseca. Zovi i reci da ćeš raskinuti ugovor ako ti to ne riješe. Ako ne ide na fino onda , pa malo , a kad ih natjeraš da daju novi modem .
Staro 05.02.2006., 15:19   #13
Darth Vader
Dark side Moderator
Moj komp

Darth Vader's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Pomo
Na tvom mjestu nema šanse da bi ja trpio pucanje veze do 6. mjeseca. Zovi i reci da ćeš raskinuti ugovor ako ti to ne riješe. Ako ne ide na fino onda , pa malo , a kad ih natjeraš da daju novi modem .
Ak raskida ugovor mora platit sve pretplate do kraja tj. 6*79=474 kn. = novi modem dode tolko
Staro 05.02.2006., 21:15   #14
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Darth Vader
jeftinije ti je za 200-250 kn kupit c010 od nekog i bok!

ček kak je jeftinije ako kod njih platim 1kn ,a ovak platim 200-250 kn ,a i briga me 1 mjesec kaj imam stari modem pa ću se na njega spajat.
Staro 05.02.2006., 21:39   #15
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

baš sam tražio u oglasu i nitko ne prodaje taj modem ajd ti Darth Vaderu ako ima u oglasniku nađi i daj broj i do 200kn.
Staro 05.02.2006., 21:41   #16
Darth Vader
Dark side Moderator
Moj komp

Darth Vader's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Thermaltake868®
ček kak je jeftinije ako kod njih platim 1kn ,a ovak platim 200-250 kn ,a i briga me 1 mjesec kaj imam stari modem pa ću se na njega spajat.
Pa imas dl i prode ti ugovorni rok ti ga otkazes dakle nema vise dsl maknu te s porta na centrali.

Podneses zahtjev za ponovno ukopcanje da bi diobio modem za 1 kn i cekas da ti ugrade.

Dok ti neugrade nemas dsl-a, pa sad ti vidi jel ti se to isplati.
Staro 05.02.2006., 22:36   #17
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Pa za tjedan dana mi ukopčaju,a za odjavu neznam kolko se čeka.
Staro 05.02.2006., 22:44   #18
Darth Vader
Dark side Moderator
Moj komp

Darth Vader's Avatar

ak ti mislis da ce ti tak napravit dobro, al ljudi se zale da cekaju po mjesec dana redovito, tak da s eja nebi bas u to pouzdao. uglavnom imas vremena pa razmisli, al ja mislim da ti je bezbolnije potrazit c010, a ovo sto ti kontas uvjek mozes napravit ak nenades modem. Uglavnom raspitaj se malo koliko su ljudi cekali na ugradnju pa vidi.
Staro 05.02.2006., 22:52   #19
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Evo pogledaj moj slučaj. Čekao sam ukapčanje od 12.5.'05 do 18.10.'05. Rabljenog siemensa ja ne bi platio 200 kn kad za 350 ima d-link modem u hg-šrotu, kupio ga frend i zadovoljan je. Probaj bit uporan u prijavljivanju smetnji, pa ti možda i zamijene. Plus i odjavu t-čkom vjerojatno naplati.
Staro 06.02.2006., 22:39   #20
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Kaj je najbolje još kad ih nazovem onda će mi reći da zakaj nisam prije prijavio kvar i te neke brije mislim nije to kvar tak mu dođe dan ono nekad radi ok nekad ono kaj sam gore reko
Staro 13.02.2006., 20:13   #21
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Evo poslao sam im mail ovak je išao : Ovako kao što se u naslovu vidi imam problema s USB Siemens aDSL-om svakih otprilike sat vremena se diskonekta sam od sebe nekad zna normalno raditi ,ali to je rijetko kad,moje pitanje bi bilo dali mogu zamjeniti ovaj Siemens aDSL a-100 na USB sa Siemens ethernet modem C-010-I

Odgovor : Poštovani,

zamjena USB modema za Ethernet modem nije moguća.

Molimo Vas da nam pošaljete broj tel. priključka na kojem je ADSL instaliran kako bismo mogli prijaviti smetnju u radu ADSL-a.

Srdačan pozdrav,

T-Com
Služba za privatne korisnike
Tel: 0800 9000
e-mail: kontakt@t-com.hr
URL: http://www.t-com.hr

Veće MAXadsl brzine - po istim cijenama! Postanite korisnik - dobivate priključak za 1 kunu!
Više na http://maxadsl.t-com.hr ili 0800 9000
- Show quoted text -

Ovako kao što se u naslovu vidi imam problema s USB Siemens aDSL-om svakih otprilike sat vremena se diskonekta sam od sebe nekad zna normalno raditi ,ali to je rijetko kad,moje pitanje bi bilo dali mogu zamjeniti ovaj Siemens aDSL a-100 na USB sa Siemens ethernet modem C-010-I

Zadnje izmijenjeno od: Srky. 21.02.2006. u 12:41.
Staro 17.02.2006., 18:13   #22
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Evo ljudi dobio sam LAN DSL onaj ZyXEL prijavio sam smetnje na i lik me odmah sutra zvao i donio mi novi modem HVALA svima kaj su mi pomogli
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno