Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.08.2022., 20:16   #62581
the-rider
ha?
Moj komp

the-rider's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
puno ovisi i kuda se vozis, nije isto gradska voznja i otvorena cesta

ako imas cesto problema sa dpf-om negdje drugdje je problem sa sagorijevanjem
the-rider je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2022., 20:22   #62582
njuskalo
Premium
Moj komp

njuskalo's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Aha, duplo CO2 kod njih je miris borovih iglica?
Citiraj:
Autor Hamm Pregled postova
Nikako nema veze s efektom staklenika. Iritantna je hajka na dizele kada su benzinci jednako uzasni. Dosuse dizel vise smrdi i to je to.
Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
Otkad co2 ima miris?

Nisu ispravni euro 6 motori problem, cak ni euro 5 u stanju u kakvom ih je proizvodjac zamislio.

Steta kaj nisam slikao neki dan jedan X6, bijeli. Iznad auspuha lijepa kolicina cadje iznad oba auspuha, vec dugo ne vidjeh to u toj mjeri. Taj je sigurno ispravan
Citiraj:
Pa jebemu, više benzinci zagađuju...
Samo obratite pozornost da se u Euro normama ne spominje CO2 (ugljični dioksid) već CO (ugljični monoksid) koji nije staklenički plin, bar ne u nekoj većoj mjeri i nusprodukt je nepotpunog izgaranja. Nisam imao pojma da EURO norma ne uzima u obzir stakleničke plinove već samo (valjda) zagađenje zraka. CO2 emisije očito plaćaš pri kupovini vozila i kroz godišnji "eko" porez, a EURO norme su bitnije za kvalitetu zraka u gradovima i slično
njuskalo je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2022., 20:24   #62583
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Euro norme su novac. Easy. Mazanje očiju kupcima i svijetu da se maknu oči od stvarnih zagađivača. Prihvatiš i ideš dalje. Na autocestu svakih 1-2k km i na malo većim okretajima ispušeš auto 20-30 min. Ako crkne nesto plati i idi dalje.
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2022., 20:48   #62584
Exomaniac
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Mar 2016
Evo, baš gledam na RTL- Potrazi da od 1.1.2023 u Njemačkoj postaje obavezan test je li DPF ugrađen i funkcionalan i kažu da vjeruju da će vrlo brzo nakon toga test doći i u Hrvatsku

Al eto, ja na CX-5 2.2D primarno vozim kraće relacije po gradu i nikad nemam problema s regeneracijom ili DPF-om, al eto, ja stisnem gas i brzine ne mijenjam sad baš na 1999 ili 2000 okretaja nego idem lagano do 3, pa i 4K okretaja stisnem tu i tamo. Možda ako netko stvarno konstantno mijenja na 1500 okretaja će ga sjebat, al to bi sjebalo i one najstarije bez ekologije kad se tak voziš.

Zadnje izmijenjeno od: Exomaniac. 13.08.2022. u 20:58.
Exomaniac je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2022., 20:50   #62585
WraGG
Premium

WraGG's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor the-rider Pregled postova
puno ovisi i kuda se vozis, nije isto gradska voznja i otvorena cesta

ako imas cesto problema sa dpf-om negdje drugdje je problem sa sagorijevanjem

Niti jedan jedini put nisam imao problem sa DPF-om u ove 3 godine. Dapace, nikada nisam ni osjetio da radi regeneraciju, a vozi se sigurno barem 60% po gradu.
Mislim da moram poceti izbjegavati razne specijalizirane forume i FB grupe jer sam poceo traziti kvarove koji ne postoje i to na oba auta i oba motora.
Citiraj:
Autor Exomaniac Pregled postova
Evo, baš gledam na RTL- Potrazi da od 1.1.2023 u Njemačkoj postaje obavezan test je li DPF ugrađen i funkcionalan i kažu da vjeruju da će vrlo brzo nakon toga test doći i u Hrvatsku

Dakle nista od DPF off kod mene. A ok, mozda je i bolje tako...
WraGG je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2022., 21:13   #62586
njuskalo
Premium
Moj komp

njuskalo's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor Bruno_Rv Pregled postova
Euro norme su novac. Easy. Mazanje očiju kupcima i svijetu da se maknu oči od stvarnih zagađivača. Prihvatiš i ideš dalje.
Izgleda da je to sve što jesu. Malo utječu na kvalitetu zraka ljudi u gradovima i uz veće prometnice, i nema ih smisla još pooštravati jer su i ove EURO6 već prerestriktivne, a nimalo ne utječu na globalne klimatske promjene. Čini mi se da vladajući namjerno koriste činjenicu da se većina ljudi buni s razlikama između COi CO2 plinova i furaju stroge EURO norme kao zelenu Europu i sredstvo borbe protiv klimatskih promjena. Kad bolje razmislim, ne bi ni imalo smisla da je CO2 limit dio EURO norme jer je taj plin direktan nusprodukt gorenja goriva na bazi ugljika, te ovisi uglavnom o prosječnoj potrošnji auta, koja sa većim i težim autima (luda fascinacija SUV-ovima u današnje vrijeme) samo može rasti, ali nikome nije u interesu manje zaraditi prodajući jednostavnije i lakše/ekonomičnije aute.
Neki budući ljudi će učiti o povijesti i sprdati se s današnjom EU kako je sama sebi zabila čavle u lijes s tim silnim besmislenim ograničenjima i pravilima.
njuskalo je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2022., 22:25   #62587
darkydark
N0teb00k n00b
Moj komp

darkydark's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Jedini način za poboljšanje kvalitete zraka u gradovima je smanjiti broj automobila na cesti i poboljšanje javnog prevoza. Sve ostalo su realno pizdarije i lijepe želje.

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

i7 11850H, 32GB, 17.3” FHD, RTX A3000
1TB A2000, 2TB KC3000
Linđa

i5 8500T, H310I-IM-B, 32GB, 10GbE X-3
1x 150GB Intel S3520, 3x2TB Crucial MX500, 4x12TB Toshiba MG07ACA12TE
Truenas Scale
File Share, Plex, Jellyfin, Nextcloud, qBittorrent
darkydark je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2022., 22:35   #62588
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:

Al eto, ja na CX-5 2.2D primarno vozim kraće relacije po gradu i nikad nemam problema s regeneracijom ili DPF-om, al eto, ja stisnem gas i brzine ne mijenjam sad baš na 1999 ili 2000 okretaja nego idem lagano do 3, pa i 4K okretaja stisnem tu i tamo. Možda ako netko stvarno konstantno mijenja na 1500 okretaja će ga sjebat, al to bi sjebalo i one najstarije bez ekologije kad se tak voziš.
Bas je prije koji mjesec na skoda fb stranici pisao coek da salta kako mi racunalo kaze i gle cuda dpf zacepljen. Salta se na 2-3k ovisi o brzini i ok si.

Inace to a dpfom najavljuju godinama pa i u DE.

Zadnje izmijenjeno od: Hamm. 13.08.2022. u 22:40.
Hamm je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2022., 22:37   #62589
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Ako čika ne zaviri u DPF da vidi ima li ga ili ne, mislim da od toga nema ništa. A sumnjam da maperi neće ubrzo dat mogućnost eko mape za tehnički di skrate i smanje ubrizgavanje toliko da maćuhice izlaze iz auspuha, pa lagano iz stanice za tehnički nazad na normalnu konjažu...

Pa da naprave striktne preglede ceste bi bile puste ko za kovida..
Staro 13.08.2022., 22:43   #62590
fanATIk
Premium
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova
Ja vozim benzince radi THC-a u ispuhu

Daj reci di točiš?

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2022., 23:09   #62591
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor papčić Pregled postova

Pa da naprave striktne preglede ceste bi bile puste ko za kovida..

I neka budu, da bar.
Kupio si dizel, odrzavaj ga.

Nadam se da ce taj test sto prije doc u hr i ocistit hrpetinu traktora koji dime i smrde.

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2022., 23:51   #62592
WraGG
Premium

WraGG's Avatar

Tebi dizeli bas neki veliki problem nekada u zivotu napravili kad ih tako mrzis?
Staro 13.08.2022., 23:55   #62593
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Automobili

Nisu osim sto mi je jako iritantno gledat oblak cadje gotovo svakodnevno i s vremena na vrijeme kada intelektualci u garazama i parkinzima ostavljaju stariji dizel da radi i onda sve smrdi gore od onog plavog bisa.

Nemam problema sa novijim ispravnih dizelima.

Nemrem rec da mrzim dizele, samo bi volio malo pravde za sve one koji na benzincima moraju imat sve po psu a kod dizela se gleda samo prividno cadjenje.

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///

žmnpp
Staro 14.08.2022., 00:03   #62594
WraGG
Premium

WraGG's Avatar

Mislim da se to nece jos skoro iskorijeniti i mislim da su ti osobni auti najmanji problem tu. Najgori su autobusi i kamioni po tom pitanju, a tu ne mozes nesto previse ocekivati u blizoj buducnosti, tako da se samo bespotrebno nerviras i galamis na pogresnu babu.
A sta se to na benzincu vise provjerava i vise mora biti po PS-u nego na dizelu? Pa dizeli su konstantno na udaru eko mafije i zelenih a ne benzinci. I opet kao i kod tebe, osobni automobili a ne oni najveci zagadjivaci.
Staro 14.08.2022., 00:09   #62595
CatKiller
al se nekad dobro jelo...
Moj komp

CatKiller's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Svicarska isto uvodi testove koji detektiraju uklanjanje DPFa:
https://dieselnet.com/news/2022/03ch.php

Bit ce veselo za DPF-OFF ekipu.

Dizel je super za duge pruge i rado sam ga vozio, ali drljat nonstop po gradu sa skinutim eko-mjerama je...*gleda Gretin salabahter*... bioterorizam s neposrednim stetnim utjecajem na zdravlje.
Staro 14.08.2022., 00:14   #62596
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor darkydark Pregled postova
Jedini način za poboljšanje kvalitete zraka u gradovima je smanjiti broj automobila na cesti i poboljšanje javnog prevoza. Sve ostalo su realno pizdarije i lijepe želje.

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk
Jedini način je da se prestanu sjeći šume, jer kao što znamo, kvalitetna šuma pretvara co2 u kisik tj zrak za disanje, da se smanji industrija koja hrani svijet luksuzom i 50% svega se baca, da se političari počnu brinuti o dugoročnoj dobrobiti čovječanstva a ne punjenju dzepova za svoje praprapraprapraunuke. Nikakva restrikcija po nazivu EURO norma neće zaustaviti zagađenje i postupne promjene na lošije. Danas se globalno dosta bolje živi nego nekad, luksuz je skoro u svakoj kući. Danas se to zove potreba a ne luksuz. Da su veliki igrači stvarno zainteresirani za ekologiju ne bi varali na autotestovima (čitaj das auto i ini derivati) nego bi sredili taj problem vjerojatno za godinu dvije. Vjerojatno nema velike zarade u tome pa nije interesantno.

Zadnje izmijenjeno od: spawn. 14.08.2022. u 00:21.
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2022., 00:25   #62597
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Citiraj:
Autor WraGG Pregled postova
.
A sta se to na benzincu vise provjerava i vise mora biti po PS-u nego na dizelu? Pa dizeli su konstantno na udaru eko mafije i zelenih a ne benzinci. I opet kao i kod tebe, osobni automobili a ne oni najveci zagadjivaci.
Stari auto je na svakom tehnickom dobio kolonoskopiju, dok dizelasi nisu.
Dizeli su na udaru kada ocito vise stete zdravlju od benzinaca.

Baci oko na nox po normama:

https://www.theaa.com/driving-advice...ions-standards

17 god euro 4 stari benzinac ima iste vrijednosti nox-a kao euro 6 moderni dizel…

žmnpp
Staro 14.08.2022., 00:53   #62598
WraGG
Premium

WraGG's Avatar

Nepobitno zagadjuju i jedan i drugi, ali opet ti kazem: i da zabranis sve dizele u osobnim autima, ne bi puno postigao. Osobni auti su procentualno skoro pa zanemarivi u svoj toj eko prici.
Osim ako nemas neki drugi problem sa dizelima. I meni smrde, da. Smrde i druge stvari, jbg..
Staro 14.08.2022., 01:00   #62599
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Nema potrebe zabranit sve, samo one neispravne. A ne da imas noviji dizel, ode egr/dpf i umjesto da promjenis ti fino maknes/blindiras i nikom nista.

Vecina kupaca dizela ih odabire zbog potrosnje a dio nema za servisirat takav auto…

žmnpp
Staro 14.08.2022., 07:38   #62600
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Citiraj:
Daj reci di točiš?
Pa veli čovjek da ih ima na svakoj benzinskoj

Euro 6 emissions standards (petrol)
CO: 1.0g/km
THC: 0.10g/km
NMHC: 0.068g
lowrider je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2022., 08:59   #62601
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Citiraj:
I neka budu, da bar.
Kupio si dizel, odrzavaj ga.

Nadam se da ce taj test sto prije doc u hr i ocistit hrpetinu traktora koji dime i smrde.
Bude bude. Evo samo kaj nije. U rvata svi STPovi nemaju iste standarde pregleda automobila, a kamoli da će svi dobiti apraturu za provjeru DPF-a.

Citiraj:
Autor njuskalo Pregled postova
Samo obratite pozornost da se u Euro normama ne spominje CO2 (ugljični dioksid) već CO (ugljični monoksid) koji nije staklenički plin, bar ne u nekoj većoj mjeri i nusprodukt je nepotpunog izgaranja. Nisam imao pojma da EURO norma ne uzima u obzir stakleničke plinove već samo (valjda) zagađenje zraka. CO2 emisije očito plaćaš pri kupovini vozila i kroz godišnji "eko" porez, a EURO norme su bitnije za kvalitetu zraka u gradovima i slično
Je, u pravu si. Ne znam zašto sam zabrijao da se radi o CO2

Citiraj:
Autor CatKiller Pregled postova
ali drljat nonstop po gradu sa skinutim eko-mjerama je...*gleda Gretin salabahter*... bioterorizam s neposrednim stetnim utjecajem na zdravlje.
Je, istina. Bolje biti part of the solution. Daj me najme. Auti na plin i ugljen.

Ili idemo metodom "ma to je tamo negdje daleko"?

Screenshot-from-2022-08-12-06-51-48

Citiraj:
Stari auto je na svakom tehnickom dobio kolonoskopiju, dok dizelasi nisu.
A od kud ti taj info molim te? Euro 6 dizeli ne dobivaju kolonoskopiju dok svi ostali dobivaju uredno.

Zadnje izmijenjeno od: Hamm. 14.08.2022. u 09:07.
Staro 14.08.2022., 09:08   #62602
generic
Premium
Moj komp

generic's Avatar

Citiraj:
Autor CatKiller Pregled postova
Svicarska isto uvodi testove koji detektiraju uklanjanje DPFa:
https://dieselnet.com/news/2022/03ch.php

Bit ce veselo za DPF-OFF ekipu.

Dizel je super za duge pruge i rado sam ga vozio, ali drljat nonstop po gradu sa skinutim eko-mjerama je...*gleda Gretin salabahter*... bioterorizam s neposrednim stetnim utjecajem na zdravlje.
Da ne moram zbog nekih faktora živjeti ovdje, davno bih već otišao u neku civiliziraniju zemlju

Citiraj:
Autor WraGG Pregled postova
Nepobitno zagadjuju i jedan i drugi, ali opet ti kazem: i da zabranis sve dizele u osobnim autima, ne bi puno postigao. Osobni auti su procentualno skoro pa zanemarivi u svoj toj eko prici.
Osim ako nemas neki drugi problem sa dizelima. I meni smrde, da. Smrde i druge stvari, jbg..
Smrad nije problem. Smrde još više male prdekalice od 50 ccm. Problem je oblak čađe kad baja odmah nakon semafora nagazi i prebaci u treću. Meni primjerice takav oblak čađe slično iritira dišni sustav kao i toner laserskog printera. Brodovi sigurno jesu veliki ekološki problem, ali oni sigurno ne skidaju svoje điđe-miđe bez kojih se smatraju neispravnima. Problem su lokalne emisije mikro čestica.

Svi se pozivate na emisije kad komentiratedizele, ali zanemarujete da su te emisije sa svim ispravnim điđa-miđama. I onda komotno par rečenica/postova dalje se mrtvo hladno savjetuje skidanje DPF-a.
Evo, pogledajte te vrijednosti.
generic je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2022., 10:30   #62603
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Citiraj:
Autor generic Pregled postova
Da ne moram zbog nekih faktora živjeti ovdje, davno bih već otišao u neku civiliziraniju zemlju
Čim se u vode projvere u Švajcarskoj onda znaš koliko ih ima. Nisu ljudi tu ništa previše drugačiji od ostatka europe.

Citiraj:
Autor generic Pregled postova
Brodovi sigurno jesu veliki ekološki problem, ali oni sigurno ne skidaju svoje điđe-miđe bez kojih se smatraju neispravnima. Problem su lokalne emisije mikro čestica.
Ma ne nikako brodovi. Ni čuti, to su sve fini ljudi filantropi, zaljubljenici u prirodu, imaju euro 15 norme u svojim sustavima Pogledaj si ovo https://www.imdb.com/title/tt5759068/

Zadnje izmijenjeno od: Hamm. 14.08.2022. u 10:35.
Staro 14.08.2022., 11:01   #62604
CatKiller
al se nekad dobro jelo...
Moj komp

CatKiller's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:

Je, istina. Bolje biti part of the solution. Daj me najme. Auti na plin i ugljen.

Ili idemo metodom "ma to je tamo negdje daleko"?
Jutro Hamm,

part of the solution je samo zgodan usputan efekt.

Vozim na struju zato sto:
- me auto odusevio na probnoj voznji i odusevljava svaki dan istantnim odzivom na papucicu... hmm... ubrzivaca, tisinom i rafiniranoscu pogona
- TCO kroz 5 god me ispadne kao da sam uzeo jeftiniji econobox
- djecu i obitelj zelim voziti u najsigurnijoj kutiji na cetiri kotaca koja postoji
- geek u meni uziva jer je auto ujedno i ultimativni mobilni gadget
- zato sto mi je posvuda dostupna infrastruktura za jeftino punjenje

Emisije nisu bile dio racunice kod kupovine, ali dobro se osjecam jer i da vozim na 100% ugljen, ukupni rezultat bi bio manje CO2 nego ekvivalentatn ICE, bez lokalnih emisija.

Da se dotaknem tvog piecharta. Strujna mreza je izrazito medjuovisan sustav s tokovima snaga koji se neprekidno mijenjaju izmedju zemalja. Jedino sto vrijedi gledati siru sliku.

Na razini EU-27 smo negdje izmedju 35-40% proizvodnje iz obnovljivih, s trendom rasta.

Time ne spasavamo samo planet ;-) , nego postajemo i otporniji na geopoliticke ucjene. Vidi USA 1970ih.
Staro 14.08.2022., 11:44   #62605
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Otom potom jesu li EV part of the solution ali ok.

Nije li Volvo ipak šampion sigurnosti i to xc60 ili xc90?

Kako smo na 40% obnovljivih ako je ovo report kojeg mi je poslao HEP o električnoj energiji koja mi je isporučena? Mislim da je slično bilo i prošle godine.

Svakako bi bilo super kada bi postotak bio zaista 40% ili jasno veći.

Ne bi o geopolitici ali pametne švabe no da svakako što više energetske neovisnosti je poželjno.
Staro 14.08.2022., 12:47   #62606
goran1985
Ili jesi ili nisi

Datum registracije: May 2011
Citiraj:
Bas je prije koji mjesec na skoda fb stranici pisao coek da salta kako mi racunalo kaze i gle cuda dpf zacepljen. Salta se na 2-3k ovisi o brzini i ok si.

Inace to a dpfom najavljuju godinama pa i u DE.

Šaltam kako osjetim da auto ima snage odmah reagirati na gas u danoj brzini a ne da se muči, definitivno ispod 2k ovisno jel nizbrdica ili ravnina, nešto preko 2k ako je uzbrdica. Ali to sa 3k ili 4k okretaja je pretjerivanje samo takvo, to valjda znači da po gradu neće dalje 2. brzine?
goran1985 je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2022., 13:06   #62607
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Citiraj:

A od kud ti taj info molim te? Euro 6 dizeli ne dobivaju kolonoskopiju dok svi ostali dobivaju uredno.
A kaj im mjere na kolonoskopiji? Cestice?

žmnpp
Staro 14.08.2022., 14:17   #62608
generic
Premium
Moj komp

generic's Avatar

Citiraj:
Čim se u vode projvere u Švajcarskoj onda znaš koliko ih ima. Nisu ljudi tu ništa previše drugačiji od ostatka europe.
Da nisam toliko zimogrozan i Švecka bi bila lijepo mjesto za život (mada i ona lagano ode u racku). Zapadnjaci generalno ne kradu manje, nego sofisticiranije ("to nije mito, to je lobiranje" )
Hmmm, možda Japan?

Citiraj:
Ma ne nikako brodovi. Ni čuti, to su sve fini ljudi filantropi, zaljubljenici u prirodu, imaju euro 15 norme u svojim sustavima Pogledaj si ovo https://www.imdb.com/title/tt5759068/
Pogledat ću ako uzmognem. A gle, ako već veliki brodari skidaju filtere, barem su te čestice daleko od mene i s vremenom će pasti u more (nisam svetac, spašavanje planeta nije u opisu mog posla, ali ako nekako mogu pomoći u tome...).

Svi narodi s ovih prostora imaju isti problem: vrlo lako se pronazale izgovori da se zastrani.
"Kolega s posla mječeno drpi na poslu 4 paketa WC papira, ja samo jednu rolu => ja sam super" nije puno dručije od "ovaj na velikom brodu skida filter i to mu prolazi, e onda smijem i ja jer će mi auto bolje ići i još ću izbjeći skupi popravak".
Zapravo, ovaj s jednom rolom papira je budala jer očigledno može drpiti i više.
generic je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2022., 14:51   #62609
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Citiraj:
A kaj im mjere na kolonoskopiji? Cestice?
Sve osim euro 6 norme dobivaju sondu. Osim ako euro 6 baca greske onda ide sonda. Ok?

@generic…brodski promet je broj 1 oneciscenja u svijetu. Slavi se kada pristsne kruzercina u Dubrovnik koji guta stotine tisuce litara…aman.
Staro 14.08.2022., 15:14   #62610
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

A kaj sonda mjeri kod benzinaca a kaj kod dizelasa?

Da ti olaksam guglanje, kod benzinaca mjeri sve a kod dizelasa samo zacrnjenje. Sto bi reklo da mozes imat euro 5 dizel sa realnim brojkama euro 1 i ak nemas zacrnjenja prolazis bez jebemti.
Ak je to fer onda stvarno ne znam…

žmnpp
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno