|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Intel P4 630 3.0 @ koliko moze ici sa Box hladnjakom?
Pozdrav, imam Intel P4 630 3.0 Box i gigabytovu maticnu MB Gigabyte 8I945P-G i 2*512 DDR II 533 kingmax Kada bi htio iz bilo kojeg razloga ga malo overclokirat kako da to napravim. Sto bi trebao napraviti u Biosu, kako da pomicem mnozitelj, ( ako se to moze ) dali da i memoriju ( i kako ) podignem? Dali treba voltazu procesora dirati pri overclokiranju? Kolike su mogucnosti da si spalim plocu i procesor? dali se riskiranje isplati? Hrpa pitanja, ako vam se da odgovoriti hvala vam. Uzvajte.
![]() |
#2 |
Re Di Calamara
Datum registracije: May 2002
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
dedicide
Datum registracije: Mar 2005
|
trebao bi iči na 4.0GHz na default naponu. Nikakav multipler samo diži fsb i pazi na množitelj za memoriju da te ona nebi kočila. Za memu možeš komotno stavit 2.0V meni moja na 2.1V ide na 700MHz pri 4-4-4-12 (kingmax ddr2 533 hynix čipovi). A proc ide na 4.0GHz sa 1.4V
![]() |
#4 |
Premium
|
[ trebao bi iči na 4.0GHz na default naponu. Nikakav multipler samo diži fsb i pazi na množitelj za memoriju da te ona nebi kočila. Za memu možeš komotno stavit 2.0V meni moja na 2.1V ide na 700MHz pri 4-4-4-12 (kingmax ddr2 533 hynix čipovi). A proc ide na 4.0GHz sa 1.4V ] Plz ako mozes objasniti množitelj. Jer to ono 12 X 300 ili kako to vec ide? dali da stavim 13 X 300 ?Znaci nemoram dizati voltau procesora. Memorija mi je ponuđena da mogu upisati ručno kako da radi, mislim da je sada na nekih 560 mhz nisam se usudio vise, i ako sam shvatio podignem i voltazu memorije na 2.0 V. Dali trebam dodatno hladjenje za to sve? Hladnjak mi je dosao sa procom a od dodatnih ventova imam samo 1 koji piri van. Dali da ugradim mozda jos 1 koji bi upirivao zrak unutar kucista? dali je moguce ovim postavkama spaliti proc, memoriju ili mozda samu maticnu? Oprosti na gnjavazi, samo zelim biti siguran, tek sam kupio komp pa se nebi htio bas zaletati i riskirati komponente koje cu otplacivati sljedecih 10 mjeseci...
![]() |
#5 |
a.k.a. LOPOV
Datum registracije: Feb 2005
|
Mnotitelj proca ti je 15, znaci radi na 200x15=3000, njega mozes jedino promjenit na 14 ali to je vec zajebano itd itd... Ostavi ti njega na 15, pa dizi fsb, prvo stavi 250 pa ti nakon toga ispada da procesor radi na 3750, pa ako tako radi, a mora, stavi na 260, pa 265 itd, memoriju sigurno nemres stavitda radi kak ti oces nego imas djelitelje, znaci kad je sve na defaltu onda ona radi na 533, kad fsb stavis na 250 onda ona radi na 667, znaci tako dizes i memoriju, znaci digni napon na 2,1V recimo, e i imas opciju u biosu da zakljucas frekvenciju pci-e sabirnice(to obavezno napravis, stavis da radi na 100mhz i pci zakljucas na 33mhz) da nebi grafa il neke kartice u pci-ima vrisnule dakle probaj ovak, korak po korak pa javi kak je islo ![]()
![]() |
#6 |
Dark side Moderator
|
@Zed De mi reci meni je raspon za PCI-E od 99 -255 i sad mi je na auto, fsb mi je 240, e sad dal da ga kljucam na 100 ili na recimo 200 PCI-E tj. dali cu dobit kljucanjem na 100 slabije performanse? Pozdrav
![]() |
#10 |
Dark side Moderator
|
evo zakljuco bio sad na 100 i komp mi se nije htjeo bootat, nece ni do biosa doc, napravio clr cmosa, uso u biuo s nekim isprekidanim okomitim crtama, ponovo resetiro, sad je sve oko, ali je PCI-E clock na auto jer ocito ga nemogu zakljucat na 100. Sta kotas, zas je tak?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
a.k.a. LOPOV
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
probao sam jucer kloknut komp, digao sam fsb na 250 kako ste rekli, save-o, digli se windowsi, a proc osto isti ![]() Vratio se u bios, kada ono ta opcija je samo disable, vratim na anable, stavim na 240, i je**ga opet isto, bios ga sam iskljuci, neda ga klokat! A prije 2 dana sam na isti nacin podigao proc za 100 mhz i radilo je. sada mi vise nista nije jasno... Barem mi memorija radi na 667 mhz... Eto, probao pa se... nista desilo ![]()
![]() |
#13 | |
Dark side Moderator
|
Citiraj:
Inace @mzaper sorry na ot!
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
nema problema, drago mi je jer mogi i ja nesto "pokupit" iz ovih razgovora. Ajd, uzivajte. zaper
![]() |
#15 | |
a.k.a. LOPOV
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#16 | |
a.k.a. LOPOV
|
Citiraj:
Nastimaj fsb 250 napon na memoriji 2.0 save to cmos i onda ga pusti da digne win
![]() |
![]() |
#17 | |
Dark side Moderator
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#18 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Kakvih 64bita, pa za xp 64bit još niti nema svih drivera, a da o 64bit softwareu i ne pričam Uzmi si 939 ako misliš uzimat
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Dark side Moderator
|
neznam, htjeo sam vec par puta uzeti amd ali nikako se nisam mogao dokraja odlucit na taj potez, nekako mi je intel drazi bez obzira na trenutni odnos snaga izmedu amd-a i intela. Bez obzira na mane i prednosti 64 bita dobro je bit spreman za nadolazece aplikacije a i sad mi je krajnje vrijeme da se rjesim mog Preskija jer ce kasnije bit nemoguca misija tj. necu moc dobit nis za njega. Onako informativno, koju bi mi 939 kombinaciju preporucili pa da malo razmislim i o tome, dajte neki prijedlog. Za proc dajem do 1500 kn za plocu cca 1000-1200.
![]() |
#20 | |
a.k.a. LOPOV
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#21 | |
Dark side Moderator
|
Citiraj:
E da i javi za taj 630 pa ak budem u semi mozda uletim. ![]()
![]() |
![]() |
#22 | |
a.k.a. LOPOV
|
Citiraj:
![]() PA ti onda javim za ovo
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
dečki sorite kaj uletavam, ali priča se da neka firma u zg već ima 631 u cjeniku ali ja nisam uspio naći? zna li netko gdje bi se prvo trebali pojaviti i koja bude okvirna cijena?
![]() |
#24 | |
a.k.a. LOPOV
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006