|
|||||||||||
|
|
#62012 |
|
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
|
|
|
|
|
|
#62013 | |
|
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
Ako ti treba samo za proći tehnički i kune su ti važnije od sigurnosti, probao bi s rabljenim s Njuškala. Ako pak cijeniš svoju (i/li nečiju tuđu) glavu više od para guma, pravac Slovenija: https://www.vulkanizerstvo-furlan.si...ft=&seal=#list ili https://www.vulkanizerstvo-furlan.si...ft=&seal=#list Ali prije usporedi cijene u Vulkalu, zalomi im se povoljna guma tu i tamo. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#62014 |
|
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Kinezi od 400kn a Sava već od 500kn - > https://www.nabava.net/zimske-auto-g...49345%2C650539 Poslano sa mog SM-A528B koristeći Tapatalk |
|
|
|
|
|
#62015 |
|
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
|
|
|
|
|
|
#62016 | |
|
Registered User
Datum registracije: Mar 2016
|
Citiraj:
, i ja realno nisam primijetio nikakav nedostatak u odnosu na JVC KDX372BT, nije neki skupi, al ono, nije ni 100 eura šrot model |
|
|
|
|
|
|
#62017 |
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Daj malo pojasni pitanje. Kupio bi usput i zimske pa da imaš kad dođe sezona da ih staviš ili bi sada usred ljeta stavio zimske pa se s njima kotrljao do zime tj. do proljeća 2023.? U svakom slučaju nemoj se voziti na zimskim gumama po ljeti. |
|
|
|
|
|
#62018 | |
|
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
U starom bmw-u imao bt - aux receiver, i to je bolje radilo. Al mi je bila tlaka to koristit jerbo su lighter socket za napajanje i aux ulaz su bili na skroz različitim mjestima pa je bilo žica posvuda a to me živcira. Frend isto kupio FM transmiter, isto nije bila neka sreća od zvuka, no njemu kvaliteta zvuka i nije od bitnijih stvari u životu pa je zadržao.
|
|
|
|
#62020 | |||
|
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Malo mi je trebalo dok shvatim kako se na mobilnoj aplikaciji sharea... ![]() Evo slike, guma je skroz gotova. Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Kupio bi zimske i vozio se s njima ovo ljeto, zimu i slijedeće ljeto. Na slijedeću jesen kupio bi nove zimske gume. Tako funkcioniram već dulje vrijeme, jednostavno ljetne gume su mi izgubile smisao (i zimske također, ali kad snijeg zapadne dobro dođu, no snijega nema...), jednako su mi dobre zimske po ljeti, dok isto ne mogu reći za ljetne po zimi.
|
|
|
|
#62021 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
Jer gume nisu potrošene, ali se raspadaju... Možda misliš da su ljetne gume izgubile smisao, ali bi trebao proučiti koliko ti je dulji zaustavni put pri kojim brzinama (i razmisli da je samo 1m razlika između laganog udarca i dobrog sudara, a razlike su i puno veće). A drugo, guma ti se fakin' raspada od vrućina, što se očito vidi na tvojim slikama. Kupi ljetne i neće ti se raspadati, dulje će trajati. Ili najbolje kupi cjelogodišnje. Koliko dugo (vremenski) su ti trajale ove gume? |
|
|
|
|
|
|
#62023 |
|
Premium
|
Ovo su gume iz 04/20, zimske Fulde. Odlične gume koje su me držale prikovanog za cestu. Jesu potrošene, ali ne vidim razliku između ove i neke GY, ovo velim bez trunke ironije. Jel to do mog tipa vožnje, ili do vrhunskog ovjesa kojeg moj auto nema, ne znam ali meni jako dobro služi svrsi i po mokrom i po suhom ![]() Velim, opcije su mi uzeti ili neki krpanac s oglasnika nabrzinu da prođem tehnički pa najesen uzeti zimulje, ili odmah zimulje samo mi ih je malo žao habati po asfaltu. Vidjet ću još što bude.
|
|
|
#62025 |
|
Pod naletima kopita zla
|
Te gume se raspadaju i to nikako ne može biti dobro. Ne znam nikog tko ima takvu kombinaciju baš zbog iznimnog trošenja i uništavanja zimskih guma ljeti. Ne znam kako bi ti se auto ponašao u slučaju naglog kočenja. Ja uvijek uzmem bolje gume jer u autu vozim nešto vrijednije od samog sebe pa ono.... Makar all season i bok. Realno ti i bolje zimske nekaj jeftinije Najbolja all season https://www.vulkal.hr/michelin-215-5...ssclimate2-94v Jeftinija https://www.vulkal.hr/kleber-215-55-...draxer2-98v-xl I cimni ovog lika preko wacapa. Ima navodno ok lager i super cijene. ![]() |
|
|
|
|
|
#62026 |
|
Premium
|
Evo update: Continental ECOcontact, 2 god stara, diša mi prodao za 100kn/kom da mu ne stoje doma. To će poslužiti do jeseni (a možda i za iduću sezonu), a onda uzimam zimsku. A za tu zimsku ću odmah poslati upit ovom tipu kaj si linkao Hamm.
|
|
|
#62028 |
|
Premium
|
Možda uzmem ljetne u sezoni 2024. Sad sam miran ovo i vjerojatno slijedeće ljeto s Contijem. U jesen uzimam zimske Hankook ili Nexen, ovisno što će biti povoljnije, pa sam i tu miran bar dvije zime. Nema potrebe za cjelogodišnjima.
|
|
|
#62029 |
|
Pod naletima kopita zla
|
Pa gume su ti u raspadnom stanju nakon dvije godine. All season ti traju makar četiri godine. Računica ti ne stoji ni približno. Dodatno ugrožavaš sebe, suputnike i ostale sudionike u prometu. Znam neke ljude koji su cijele godine na ljetnima ali ti si prvi slučaj kojeg znam da se cijele godine vozi na zimskima. ![]() |
|
|
|
|
|
#62030 |
|
Registered User
|
40-50w po kanalu kaj piše je maksimalna snaga, ali tu je u pitanju žestoki clipping (vrhovi amplituda se režu - loš, puno šumova), generalno su ti svi auto radiji od jeftinijih do onih skupljih 2DIN modela realno 22W pri kojima je harmonijska distorzija ispod 1%. Jedino su oni baš jeftini kinezi lošiji od toga. Zadnje izmijenjeno od: Exomaniac. 13.07.2022. u 12:00. |
|
|
|
|
|
#62031 | |
|
Premium
Datum registracije: Jun 2013
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#62032 |
|
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
2 seta zimskih u 4 godine ~ 4000 kn 1 set cjelogodišnjih u 4 godine ~ 2000 kn (cifre su okvirnog karaktera s 500kn po komadu) Računica ti nikak ne stoji. Bolje onda da uzmeš 2 seta (zimske i ljetne) pa one traju 4-5 godina uz ukupni trošak 4000 kn Guma glavu čuva. Bilo durex ili cestovna guma |
|
|
|
|
|
#62034 | |
|
Premijum
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
S strane zakona, tako si stalno pokriven. |
|
|
|
|
|
|
#62035 |
|
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
BMW starts selling heated seat subscriptions for $18 a month https://www.theverge.com/2022/7/12/2...-seats-feature ![]()
|
|
|
#62036 | ||
|
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
Tu na forumu ga je nekoliko kolega isto hvalilo. |
||
|
|
|
|
|
#62037 |
|
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
@ Guls: ne znam koji je auto u pitanju, ali 225/45/17 je nekih 5% manjeg opsega, tako da sumnjam da prolazi. Što se tiče vožnje zimske ljeti: nemoj. Na 40 stupnjeva ćeš skuhati gumu i onda će ti biti za k*rac zimi, i sam vidiš na što ti liči ta guma. Mislim, radi što hoćeš, ali za tvoje potrebe je cjelogodišnja (ne mora biti Michelin ili neki premium) bolji izbor. ![]() |
|
|
|
|
|
#62038 | |
|
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
A veća cijena, veća razlika u matematici ![]() Atestirat povoljniju dimenziju onda Citiraj:
Doba usluga jbg. Na kraju ćeš auto plaćat 500 eura lizing + 200 eura pretplata ![]() |
|
|
|
|
|
|
#62039 |
|
Pod naletima kopita zla
|
Je. To sam mu i napisao da matematika uzimanja zimskih ne stoji i da zapravo baca lovu.1300kn je all season mcc2, a neka malo bolja zimulja je 1000-1300. Ako se ne varam ima pug 508 https://www.wheelfitment.eu/car/Peug...1%20-%20).html |
|
|
|
|
|
#62040 | |
|
Registered User
|
Citiraj:
Zimska će se po velikoj temperaturi raspast, kao kaj se i događa |