|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
ne radi mi ventilator na čipsetu!!!
Da li ventilator koji hladi čipset može uzrokovari restart kompa tijekom igre( COD2) , primijetio sam da se jako slabo ili uopće ne vrte!!! Zanima me gdje mogu napravit zamijenu ventilatora , inaće ploča je epox-ova socket a brda3+ ? Hvala !!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Moguće, ovisi kolika ti je temp čipseta. Kupi plavog zalmana (pasivnjak) i miran si.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Si siguran u to da ne bacim lovu bezveze? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Vidio sam ih u formelu da ih ima za kupit jer sam tam kupil i cooler za grafičku isto zalman!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Strichek Moderator
|
nForce 2 se ne grije jako tako da je dovoljna pasta i običan pasivni cooler za čipset, zalman je mrak. Ja to imam (nije zalman al pasivni je) na NF7-S. Nećeš bacit lovu a rješit ćeš se te male zujalice.
![]() |
#6 |
EMP moderator
|
Na toj ploči ti ni ne treba aktivno hlađenje čipseta, ak ne klokaš ko sivonja. Ovaj pasivac gore je sasvim dovoljan za stabilan rad. Ak je meni ploča radila punih godinu dana bez venta, nekad na 333 MHz FSB-u, nekad na 400 MHz, onda mora i tebi. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
ovisi koji bios ima na ploči, meni je znala na Tai Pan biosu sama po defaultu staviti voltažu na chipsetu na 1,8V, pa sam imao problema, ali evo možeš slobodno poslušati Bulju i ja sam uzeo tog plavog Zalmana i od tada nemam problema ( prvo lagano zujanje, pa nekakvo rondanje i na kraju rika ventilatora) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Kupio sam zalmana ali NB-32K zlatni ,da li to mijenja kaj u ovom slučaju( plavog zalmana nije bilo za kupit ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Pošto stalno vrtim UD Grid, komp je uključen 24 sata već od proljeća i prije mjesec dana počelo se čuti stenjanje ventilatora pa sam pomislio na zamjenu. Otvorivši komp vidio sam jaaako puno prašine, pa i na ventilatorima. Kratki posjet s usisačem i uskim nastavkom za usisavanje radijatora riješio je problem. svakako, nekim programom (npr. Everest) koji kontrolira temp. proca i ostalog provjeriti temp. prije i poslije čišćenja.
![]() |
#10 |
Premium
|
Komp redovito čistim ,pa tako u njemu nema prašine samo je valjda otišao lager na ventu pa se ne vrti. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Ni meni se ne vrti... isto valjda lager otiso... Ali sam lijen otic kupit novog... btw da moram bi ... posto se gotovo nist ne zagrijava...
![]() |
#12 |
PC Ekspert
Datum registracije: Jan 2004
|
mjerenje
Izmjeri ti radje napone na konektorima za ventilatore, jer lageri ne odlaze tako brzo, u praksi ruze, grebu, smrde, ali ne odlaze tako da se ventilator ne bi mogao ni barem malo okretati. Jer barem onda ventilator topli jer ti je to najbolji pokazatelj da ima napona na eletronici za promjenu magnetsko polje koja je unutar venta.
Soltek SL-K8AN-RL@A64 3000+ GeForce FX-5950 Ultra@500/950 512 MB Apacer CL3 160 GB PATA@Seagate Baracuda Asus DRW-160P Xerox XL775 LCD - 17 SUN GDM20D10 - 20 DAT - Archive Pyhton SCSI CHIEFTEC BIG TOWER DA-D1WD COOLERMASTER 550W - RS-550-ACLY UPS - Best Power Server Fortress 2KVA |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|