Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Overclocking
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.03.2003., 21:12   #1
N!NO
Premium
Moj komp

N!NO's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Dobar hladnjak za Barton 2500+?

Molim preporuku za neki bolji hladnjak za Barton 2500+ koji ce raditi na malo povecanom taktu.

Recimo Iglo2500 ili FalconRock II?
N!NO je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2003., 21:41   #2
Paske
Ekspert iz sjene ...
Moj komp

Paske's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Ako baš MORA biti zrak onda ...

Alpha 8045U

Coolermaster heatpipe

Skupi i dobri, isplati se u njih investirati
Paske je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.03.2003., 23:32   #3
matijas
Premium

matijas's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Paske
...
Coolermaster heatpipe
...
Koliko se cuje to cudo?
Staro 14.03.2003., 03:35   #4
metalac
Premium

metalac's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
opet da kazem ThermalRight CLK-900 trenutno najbolji HFS. I sa nekim 92mm ventilatorom trebalo bi biti dobro tise.
Staro 14.03.2003., 09:58   #5
Paske
Ekspert iz sjene ...
Moj komp

Paske's Avatar

Citiraj:
Originally posted by matijas
Koliko se cuje to cudo?
Pojma nemam, koristim vodu, pa se baš i ne bakćem s time. Ipak čitao sam dosta reviewa da je cOOler i više nego dobar. Ipak - Alpha to rule them all
Paske je offline   Reply With Quote
Staro 15.03.2003., 11:07   #6
aurellie
Premium

aurellie's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
taj barton ima manje od 2ghz, stvarno su mu potrebne te zvijeri da ga se ohladi?

Ovo se podrazumjeva da ponosni vlasnik neće overclockirati :burn:
Staro 15.03.2003., 12:14   #7
N!NO
Premium
Moj komp

N!NO's Avatar

Eh... uopce ne znam gdje kupiti te "zvijeri", a druga stvar, skupe su (vecina njih neopravdano).

Da se ne dogodi situacija kao kad sam prije godinu dana kupio Titan D5TB koji je za 80kn bio daleko bolji od Alphi za 400kn.

Iglo2500pro ili FalconRock II ne bi trebalo biti tesko nabaviti i nisu skupi, a Barton radi na ~1833MHz. Istina da ga mislim malo dici, ali prvenstveno FSB, a ne radni takt.
Staro 15.03.2003., 12:26   #8
msvrtan
..

Datum registracije: Oct 2001
Citiraj:
Originally posted by N!NO
Eh... uopce ne znam gdje kupiti te "zvijeri", a druga stvar, skupe su (vecina njih neopravdano).

Da se ne dogodi situacija kao kad sam prije godinu dana kupio Titan D5TB koji je za 80kn bio daleko bolji od Alphi za 400kn.

ako pricas o testu coolera u bug-u mogu ti iz osobnog ikustva reci da je taj test jedan od tri razloga zasto ne citam bug...

naime ja sam radio doma test slicnih coolera (bez titana) i njima su alphe bile losije od svih ostalih...dok su kod mene alphe tukle te sve za 5-15C....i to na duron 800..to je bilo prije dvije godine...

tako da nemoj bas bit presiguran u to tko je koga zeznuo....a najbolja referenca za titan coolere je to sto na netu nema njihovih reviewa...onda znas koliko su dobri...
msvrtan je offline   Reply With Quote
Staro 15.03.2003., 13:04   #9
CatKiller
al se nekad dobro jelo...
Moj komp

CatKiller's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Samo ti kupi Igloo 2500PRO , imaš review na DigitLife, ako ti je bitna apsolutna tišina onda 2500 vulgaris
Staro 15.03.2003., 13:13   #10
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Citiraj:
Originally posted by msvrtan
ako pricas o testu coolera u bug-u mogu ti iz osobnog ikustva reci da je taj test jedan od tri razloga zasto ne citam bug...

naime ja sam radio doma test slicnih coolera (bez titana) i njima su alphe bile losije od svih ostalih...dok su kod mene alphe tukle te sve za 5-15C....i to na duron 800..to je bilo prije dvije godine...

tako da nemoj bas bit presiguran u to tko je koga zeznuo....a najbolja referenca za titan coolere je to sto na netu nema njihovih reviewa...onda znas koliko su dobri...
Stvarno nisam siguran zašto se titan cooleri nigdje ne spominju. Istina je da nije nešto posebno ali je meni čisto solidno radio. Imao sam onaj dupli i T1300 je ohladio kao i alpha ali se derao kao ThermalTake pa je letio van iz moje kante. Za onaj njegov se kaže da je za slabije celerone i za to ga i treba koristiti.

Alphu treba znati postaviti. Jedino tako mogu objasniti ljutnju nekih vlasnika istih. Ta ljepotica hladi i ne dere se.

Časopisi. Preporuka iz dva časopisa mi je skoro spalila proc a onaj koji su popljuvali u trečem je hladio ko šašav (Titan). To je sam primjer kada sam platio povrh onih 30 kn koliko koštaju.

Zaključak: NE ČITAJTE GLUPE ČASOPISE. ČITAJTE PCEKSPERT. Lijepo piše što je najbolje.

AMEN.
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.03.2003., 14:21   #11
msvrtan
..

po meni pri kupnji coolera i hardwera opcenito treba citati par reviewa na netu..ne jedan nego bar 3...a 5 po mogucnosti...

i samo se po tome ravnati..naravno reviewi moraju biit od nekih oljih sajtova a ne od bilo koga...ako na 5 relevantnih sajtova kazu da je titan najbolji ja cu prvi otici i kupiti titana...

tako sam do sada kupio skoro sav hardware i nisam pogrijesio ni u cemu...
Staro 15.03.2003., 23:31   #12
z3D
Moderator
Moj komp

z3D's Avatar

Datum registracije: Aug 2002
svrtane jel bi mogo malo smanjit taj svoj huge sig? nemoj se ljutiti, samo pitam
Staro 15.03.2003., 23:54   #13
msvrtan
..

Citiraj:
Originally posted by z3D
svrtane jel bi mogo malo smanjit taj svoj huge sig? nemoj se ljutiti, samo pitam
budem probao..a dok citas mozda vec i jesam...
Staro 16.03.2003., 12:46   #14
N!NO
Premium
Moj komp

N!NO's Avatar

Nigdje nisam nasao usporedbu, ali koliko vidim Volcano 7+ je jako dobar, a Volcano 9 malo slabiji od njega?
Staro 16.03.2003., 14:08   #15
msvrtan
..

Citiraj:
Nigdje nisam nasao usporedbu, ali koliko vidim Volcano 7+ je jako dobar, a Volcano 9 malo slabiji od njega?
ja imam v7+ dok mi je cura uzela v9...v7+ mi izgleda kao bolji..naime ima puno malih rebara dok ovaj v9 ima malo ali velikih rebara...istina je da v9 ima bolju stvar za vent posto nisu tri stupnja nego gumb koji okreces pa mozes bolje si odrediti buku i hladenje...
Staro 16.03.2003., 14:18   #16
Coby
Premium

Datum registracije: Jul 2002
Citiraj:
Da poprilicno su OK ali za ono sto nude buka im je sasvim neopravdana. Na manjim okretajima su slabiji dok su na visokim bolji(pogotovo 7+ dok 9 uopce ne opravdava svoju buku) ali previse bucni a negdje u sredini su tako,tako. Za manju cijenu se mogu naci dosta bolji cooleri.

Ako vec hoces nekog Volcana uzmi 7+ jer je daleko efektivniji od 9 tke koju uopce nebih preporucio.

GlacialTech Igloo 2500PRO je odlican a kosta samo 103KN u Ve-milu dok 2500 kosta 100Kn.

Preporucio bi ti Alphu PAL8045U, ali ne vjerujem da bis htio izdvojiti 400KN za cooler( ja hocu i to uskoro).
Alpha je teska otprilike 550g i mislim da bi to sve trebalo reci, pogotovo kad se jos uzme u obzir Delta cooler na 4000Rpm( brzina se moze i smanjivati), ali za nju moras imati rupe oko socketa da bis je mogao namontirati.
Staro 16.03.2003., 14:57   #17
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Coby
Da poprilicno su OK ali za ono sto nude buka im je sasvim neopravdana. Na manjim okretajima su slabiji dok su na visokim bolji(pogotovo 7+ dok 9 uopce ne opravdava svoju buku) ali previse bucni a negdje u sredini su tako,tako. Za manju cijenu se mogu naci dosta bolji cooleri.

Ako vec hoces nekog Volcana uzmi 7+ jer je daleko efektivniji od 9 tke koju uopce nebih preporucio.

GlacialTech Igloo 2500PRO je odlican a kosta samo 103KN u Ve-milu dok 2500 kosta 100Kn.

Preporucio bi ti Alphu PAL8045U, ali ne vjerujem da bis htio izdvojiti 400KN za cooler( ja hocu i to uskoro).
Alpha je teska otprilike 550g i mislim da bi to sve trebalo reci, pogotovo kad se jos uzme u obzir Delta cooler na 4000Rpm( brzina se moze i smanjivati), ali za nju moras imati rupe oko socketa da bis je mogao namontirati.
E kako ti žive zajedno ova Kingmax i Samsung memorija? Jesi imao kakvih problema s njima? Pitam jer ču da kupim još memorije a ciljam baš na Samsung.
tor je offline   Reply With Quote
Staro 16.03.2003., 19:54   #18
Psycho
Master Of Disaster
Moj komp

Psycho's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
pogledaj sig..
imam dva sticka od 128 MB DDR 2100
jedan od kingmaxa, drugi samsung
meni to sljaka ko ludo..iako je ddr 266 mogu ih drzati na ddr 333 sa CL 2
Staro 16.03.2003., 20:16   #19
Le0n
Groarrr
Moj komp

Le0n's Avatar

Ono sto sam vec 50 puta napisao v7+ je na low settingu zakon(ne cuje se a odlicno hladi) ali je PRE SKUP.
Sto se tice Kingmaxa - bezi bre.imam filing da je to nesto ala Lite On cedejevi(iako su se i oni u zadnje vrijeme poboljšali).
Le0n je offline   Reply With Quote
Staro 17.03.2003., 00:06   #20
Coby
Premium

Citiraj:
Originally posted by tor
E kako ti žive zajedno ova Kingmax i Samsung memorija? Jesi imao kakvih problema s njima? Pitam jer ču da kupim još memorije a ciljam baš na Samsung.
Meni rade savim OK kad sam se pomucio da ih nastimam da rade kako trebaju. Naime imao sam od prije 2x256MB DDR 266 SAMSUNG i zatim sam kupio 512MB DDR 266 KingMax i toliko sam se pomucio da ju natjeram da proradi da je to nesto nevjerovatno. Probao sam sve zive kombinacije i u jednoj je nekako proradilo, cak su mi i prijatelji imali slicne probleme sa KingMax-om.

Od mnogih ljudi sam cuo da KingMax radi probleme i posto sam se uvjerio u to na raznim overlockers forumima te uz savjete par ludi sa ovoga foruma odlucio sam ni za zivu glavu vise ikada kupiti KingMax sto i tebi preporucam.

Za samsung sam cuo i procitao samo pozitivne stvari tako da nema razloga da ga ne uzmes no prije potrazi TwinMos a zatim prijedi na Samsung.

Ja osobno slazem novu konfiguraciju i prvi mi je na popisu TwinMos a onda SAMSUNG.
Staro 17.03.2003., 00:35   #21
msvrtan
..

Citiraj:
Meni rade savim OK kad sam se pomucio da ih nastimam da rade kako trebaju. Naime imao sam od prije 2x256MB DDR 266 SAMSUNG i zatim sam kupio 512MB DDR 266 KingMax i toliko sam se pomucio da ju natjeram da proradi da je to nesto nevjerovatno. Probao sam sve zive kombinacije i u jednoj je nekako proradilo, cak su mi i prijatelji imali slicne probleme sa KingMax-om.

Od mnogih ljudi sam cuo da KingMax radi probleme i posto sam se uvjerio u to na raznim overlockers forumima te uz savjete par ludi sa ovoga foruma odlucio sam ni za zivu glavu vise ikada kupiti KingMax sto i tebi preporucam.

Za samsung sam cuo i procitao samo pozitivne stvari tako da nema razloga da ga ne uzmes no prije potrazi TwinMos a zatim prijedi na Samsung.

Ja osobno slazem novu konfiguraciju i prvi mi je na popisu TwinMos a onda SAMSUNG.
da ima twinmos za kupiti?
Staro 17.03.2003., 01:03   #22
Coby
Premium

Citiraj:
Nisam jos siguran di jer tek sutra idem do jednog PC shop-a u Rijeci. Naime oni mi mogu nabaviti gotovo bilo koju komponentu koja je dosla u Hrvatsku jer posluju sa svim dobavljacima.
kada sutra saznam odmah javim jer su mi rekli da ce se raspitati.
Staro 17.03.2003., 03:33   #23
marac
Premium

marac's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Citiraj:
U kingu.
marac je offline   Reply With Quote
Staro 17.03.2003., 09:21   #24
N!NO
Premium
Moj komp

N!NO's Avatar

Ja sam kupio 2 kom 256MB TwinMOS PC3200 u Cakovcu. Ima TwinMOS cipove.

AIDA32

read: 2600 MB/sec
write: 1100 MB/sec

6-3-3 CL 2.5 175MHz

Ploca je ASUS A7N8X dlx
Staro 17.03.2003., 19:52   #25
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Citiraj:

Je, sad sam i ja pametan ali kasno je, Kinga imam od prije. Da sam znao prije godinu i nešto kad sam je kupovao.... Skuplja je od ostalih a neide pa neide. Mene ne jebe stabilnost, drži ko krava, ali neda gore da ga jebeš....Niš pukniču gore zamzunga ili twin pa ču da vidim. Ako ne radi, nekom ču več da uvaljam Kinga
tor je offline   Reply With Quote
Staro 17.03.2003., 21:27   #26
Coby
Premium

Nista od TwinMos-a jer zaista ga je komplicirano za nabavit.
Narucio sam SAMSUNG pa ce mo vidjeti kako ide.
Kada kupujete SAMSUNG (barem sto se tice PC3200) pripazite da vam na memoiji u na kraju serijskih brojeva pise CC (koja je brza) za razliku od C4 (koja je sporija).

Ovu CC su ljudi uspjeli natjerati da radi stabilno na 431MHZ na Epox 8rda maticnoj ( FSB je T-berdu bio takoder na 431). Sve skupa je radilo jako stabilno pa posto mi stize doticna kombinacija hardwera (Epox 8rda, 2x256MB DDR 400 SAMSUNG, ATHLON XP 2400+) javit cu vam kako sve to radi.

Eh da, odustao sm od Alphe jer sam shvatio da za 100KN mogu dobiti GlacialTech Igloo 2500Pro ( cijeli je od bakra sa ventilatorom na 4500RPM~35db tvornicki mjereno i tezi oko 282g) i sto je jos bolje preporucen je za Athlon XP 3000+.
Sto da vam kazem kad sam vidio da dere za par stupnjeva Volcano 7+ na 6000rpm koji se cuje kao busilica.
Na www.glacialtech.com je ponuden kao njihov najbolji cooler namijenjen za overclocking.

uostalom ako zelite vidjeti zadnju veliku usporedbu coolera odite na slijedeci link:
http://www.digit-life.com/articles2/...2k3-part4.html

pa se i sami uvjerite.

Jednostavno dati jos 300KN za Alphu bi bilo bacanje novaca.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno