|
![]() |
#37111 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Cijene, velim, možda da ih ima na svakom bloku bi i cifre pale na neke normalne razine. Ovako imamo svjetske cijene a standard takav kakav je ![]()
![]() |
![]() |
#37112 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Citiraj:
Znam da treba zagrijavati, ali mislim da je dosta pola sata za to, a sigurno je bolje jer se od dolje tijesto zapeče. Ništa riskirati ću 20€ pa kaj bu bu..
![]() |
![]() |
#37113 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2011
|
Citiraj:
koliko para toliko muzike. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37115 |
Premium
|
Pitanje. Zapravo i sam znam odgovor, ali da pitam svejedno. Koliko dugo može svježe meso biti u hladnjaku? Konkretno, u subotu planiram složiti pulled pork, danas sam uzeo vratinu 2kg u komadu, stavio dry rub, vakumirao i skužio da je 4 dana do kad treba u sous vide i sad ne znam kaj da radim. Više ne mogu zmrznuti kad je sve začinjeno, a piše na netu do 5 dana da može svježe meso biti u hladnjaku. Edit: ovo piše na netu: "Can I freeze a seasoned pork shoulder? Yup, you can freeze even without cutting it. But you might have a space issue in your freezer as it's too big. Plus it's hard to find vacuum-sealed bags for a whole pork shoulder. " Tako da ću zamrznuti, nadam se da bude ok.
Zadnje izmijenjeno od: Matijac. 20.12.2021. u 19:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37116 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Ako u rub-u imaš dovoljnu količinu soli, moglo je stajati komotno 5 dana ![]() Btw, zašto ga samo nisi ubacio u sous vide kada god ti je bilo zgodno i onda tako skuhano stavio u hladnjak? Znaš da pulled pork uvijek možeš zagrijati na zadnjem koraku, kada natrgano meso staviš u umak. Isto tako, natrgano meso bez umaka možeš slobodno zamrnuti u manjim porcijama. Kada odmrzavaš, pričekaš da dosegne sobnu temperaturu i dalje radiš kao i obično. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37119 | |
Premium
|
Citiraj:
Aj ti meni pomozi i reci u čemu kuhaš suvide. Ja tražim veće pvc posude za nabaviti i nikako. Na amazonu nema ništa već godinu dana. kod nas se to ne prodaje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37120 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2015
|
Citiraj:
Ali meni je to bilo preskupo. Pa se možeš snaći. Npr prijenosni hladnjak mi se pokazao kao super. Zadržava toplinu a i može ga se prekriti da ne isparava. Za manje stvari posluži i obični lonac. Sent from my SM-A715F using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37121 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
prijenosni frizider je najjednostavnija i najjeftinija opcija i savrseno funkcionira. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37122 |
Premium
|
Ja imam veliki 20l lonac iz ikee i u tome radim obično, ako mi ne stane onda u plastičnu. Imaš u ikei te plastične koje služe kao spremište za stvari, i u teddyu i pepcou isto imaš to.
![]() |
#37123 | |
Premium
|
Citiraj:
ma znam ali te posude nisu namjenjene za suvide. Bojim se da kad stavim mesinu 24 sata, da mi se ne otope. mora biti posebna vrsta plastike. Možda pretjerujem. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37124 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37127 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
te su ti na onom djelu za horecu, ovako izgledaju https://www.oprema.project-trade.hr/...-polikarbonat/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#37128 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Uzeo nedavno neke plasticne random posude u lidlu. Pise na njima od -20 do 100, nisu bile deklarirane za nista posebno. Vjerojatno onda pise i na ostalim posudama otisnuto na dnu. Jako je sitno pa pozeljno ponesi mob s kolko tolko pristojnim macrom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37132 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Za ostalu klopu ne znam jer nisam probao, al za ćevose se mogu složiti da su vrh vrhova u Jadranu.
![]() |
#37133 | |
Premium
|
Citiraj:
Imaju i dnevna jela. bio na grahu, uz grah mala pljeska i košara kruha. Sve top, ubiješ se. Idem platiti 29 kn. Jadran je više za gablece, takva je i klijentela uz to imaju i odličan roštilj. Za vg, mnogi neznaju, ima i riblji restoran mon ami. vrhunski restoran sa ok cijenama. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37134 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2019
|
Citiraj:
Idi u najbližu poljoapoteku i kupi Tuberite, to proizvođači koriste protiv klijanja. Sivosmeđi prašak koji samo posipaš po krumpiru, slično prašini savskog pijeska. Tu i tamo znam otići u Ribarsku kuću (Bunčić) poslije izlaza s autoputa Dugo Selo, prema Dugom selu kad se krene s desne strane je, uz ribnjake. Tamo odem na gablec i sl. koji su im jeftini i odlični. Neki dan sam malo kasnio i nisu imali, pa sam naručio "specijalitet kuće", Galija, piletina, špek, pršut, gorgonzola, njoki ... preporuka ako ste tamo usput. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37135 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Jel tko kupovao dimljeni losos u lidlu, kauflandu, konzumu, jel uredu kvaliteta? Radim si sushi pa bih probao kombinaciju sa dimljenim lososom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37138 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37139 |