|
|||||||||||
|
|
#58231 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Napraviit će solarne punionice u obliku stabala - po danu su auti u hladu i usput se pune. Više neće biti verandi sa kivijem ili lozom, nego solarnim panelima.
|
|
|
#58233 |
|
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Ne vidim probljem, ugradiš kuku i vlečeš https://www.njuskalo.hr/elektromotor...oglas-33263185 |
|
|
|
|
|
#58234 |
|
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Danas šarafanje ![]() Prednji amortizeri, stabilizatori i desna poluosovina. ![]() ![]() Kao što to uvijek biva, potrebna je samo jedna matica da ti posao od dva sata pretvori u posao od dva dana ![]() Nikak skinut maticu sa kape desnog amortizera, pa ću to ponovit neki drugi dan i najvjerojatnije ću uzet pilu i prepilit ga popola da izvučem oprugu van ![]()
|
|
|
#58235 | |
|
....
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
Bajke neki ovdje sanjaju, u Hrvatskoj je po mome mišljenju optimistično za 20 godina razmišljat da će svima vozni park bit elektro. 20 sam možda i malo rekao.
|
|
|
|
#58236 |
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
EV su nešto kao ISDN. Dovoljno skupo i glupo ali malo bolje od ICE tj. od 56k veze. ![]() @rodriguez...20? Sada nam je vozni park star 15 godina. EV su auti za elitu. AVG hrvat jedva spaja kraj s krajem, a ideje da će za neki mini auto dati 200k kn su smiješne. |
|
|
|
|
|
#58237 |
|
....
Datum registracije: Nov 2009
|
Slažem se, ja bi se čak i žrtvovao recimo za novi renault 5 kakav bi trebao za godinu dve al šta ti vrijedi kad nemreš nigdje s tim autićem ak ti je domet nikakav, zimi pogotovo.... https://www.just-auto.com/news/renau...c-r5-for-2022/
|
|
|
#58238 |
|
Pod naletima kopita zla
|
Kolega s bivšeg posla ima neki električni mislim da je zoi (možda sam u krivu). Živi oko velike gorice i veli da na pokućnoj struji auto zimi ne može iznad 80% napunjenosti iako je u garaži. Ljeti je ok. Inače voli okolo bauljati po planinama ali veli da s njim ne može na sljeme i nazad. |
|
|
|
|
|
#58240 | |
|
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
![]() I gledaš na EV automobile kao da im cijena neće pasti u idućih 8-10 godina i kao da neće biti dosta rabljenih koji će vjerojatno biti cijenom dostupniji od ICE rabljenih. Pogledaj samo koliko se kupi novih automobila u HR, zatim koliko se njih odmah izveze iz HR (skoro 25% ih se odmah izvezlo prošle godine) a koliko se rabljenih unese u HR. Za HR je bitno jedino koliko će koštati 4-7 godina star rabljeni EV. Cijena novog je za naše tržište nebitna.
|
|
|
|
#58241 |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Mislim da ce se baterije promijeniti, pa neces morati cekati dugo za punjenje. Zadnje vrijeme je Toyota dosta po vijestima, da ulazu 30mlrd $ i izbacuju ev modele. Vjerujem da su otkrili/slozili ove solid state baterije pa krecu s time. Toyota EV SS BAT |
|
|
|
|
|
#58242 |
|
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
https://imgur.com/a/jBmGs8Y Pribavili smo curi jedan family wagon. PD170, xenon, grijanja sjedala naprijed i iza, dvozonska klima, tempomat, hlađeni pretinac, svi prozori na struju, nekakva multimedia kinez.. Trenutno na gewindama i 19" - to sve ide dolje ASAP da žena može gađat rupe bez grižnje savjesti, bit će 16" za zimu i 18" OEM za ljeto. 325 000km, ne čini se lupan, trula nije ali treba korekciju. Plaćena po cijeni obične gole Octavie ![]()
|
|
|
#58244 | |
|
Pod naletima kopita zla
|
Citiraj:
Sada imam 36 godina i očekujem da ću kroz narednih deset godina moći kupiti auto na dizel.Što bi reklo da ću s 46 godina kupiti novi dizel. Ako će biti sreće biti će nešto pošteno i trajno i nadam se da će potrajati 15-20 godina što će vjerojatno i biti kraj moje vozačke karijere. Vjerujem da bi recimo jedan micek L200 2.5/2.2 TD mogao trajati 15-20 godina ![]() |
|
|
|
|
|
|
#58246 |
|
Moderator
|
|
|
|
#58248 |
|
Registered User
Datum registracije: Mar 2016
|
Ne znam čemu opet ova rasprava benzin-dizel kad je dizel evidentno superioran u svim pogledima. Da u F1 netko smije napraviti bolid na dizel, lagano bi pobijedio, zato su i zabranili da moraju biti samo na benzin ![]() |
|
|
|
|
|
#58249 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Frend ima rabljei EV za koji stalno naručuje nove baterije... nije baš neka sreća sve to skupa |
|
|
|
|
|
|
#58250 | |
|
Pod naletima kopita zla
|
Citiraj:
Kvaliteta i robusnost. Nisu nesto lijepi ali zato traju i traju…Vec sam to objasnio ja pa i amdjeac da ste vi s benzicima najgori. Imate aute a molite boga da nigdje ne morate i i jer vas to puno kosta. Dizlo rulz! |
|
|
|
|
|
|
#58251 |
|
Premium
|
|
|
|
|
|
|
#58252 |
|
Premium
|
|
|
|
|
|
|
#58255 |
|
Premium
|
|
|
|
|
|
|
#58256 |
|
Premium
|
A lol... oprostite mi na pjesnickoj slobodi koja je doslovno shvacena. U 5 godina ovo mu je treci set baterija. Kolilo sam shvatio originalne su bile lose, one koje je kupio kao zamjenske nisu drzale ni blizu koliko su trebale, i sad je uzeo novi set koji bi trebao bit OK. To je bila referenca na to da danas vozimo puno rabljenih dizela i benzinaca... sa strujicima ce to bit malo drukcija prica, pogotovo ako zamjena baterija nece bit jednostavna. Sent from my SM-G996B using Tapatalk |
|
|
|
|
|
#58257 |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
|
|
|
|
|
|
#58259 | ||
|
Strichek Moderator
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() A svi ali svi koji voze dizel kažu da troši manje od svih testova i avr prosjeka sa spritmonitora za taj auto ![]()
|
|
|
|
#58260 | |
|
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Samo umene troši 3 litre više nego svi tvrde ![]()
|
|
![]() |
|
|