|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2005
|
![]() Vidio sam da je objavljen članak u kojem je prikazamo kako iskoristiti modem da bude istodobno i router. Ja imam navedeni siemens-ov modem ADSL C-010-I i probao sam u browser upisati http://192.168.1.1 kako je navedeno u clanku i nista se ne dogada. Mislio sam da je to mozda zbog routera koji je izmedu mog kompjutora i modema pa sam direktno zastekao modem u komp i dalje se nista ne dogada. Adresa racunala je bila razlicata od adrese koja je navedena tako da mislim da je s tim sve u redu. Postoji li jos koji problem zasto mi nebi to radilo ili nesto krivo radim? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
jesi stavio fixni ip tamo pod properties za mreznu .
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
stavio sam 192.168.1.3 dali postoji mogucnost da to neki modemi podrzavaju, a neki ne? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prigorec po defaultu
Datum registracije: Mar 2003
|
![]() lijepo ti pise,normalno ako imas Pravo uputstvo da podesis IP na mreznoj : 192.168.200.1 ili tak nekak... ali ovaj tvoj sa 3 ne drzi vodu jel ti s time nemre dignut browser mod da ukucas password..cek jel imas uputstvo od budhe ili neko drugo..ja imam isti modem, radi savrseno u router modu, takoder sam podesava jos 2 ili 3 i isto rade bez problema...tak da ako nemas budhe-ovo uputstvo,ukucaj u google nesto kao uglavnom, to uputstvo ti je fakat i za noobove jasno paaaaa,daj si ga procitaj i radi po njemu,jel ak sam ja uspio to postelit...onda to moze i bilo tko... ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Warcraft III TFT
Datum registracije: Jun 2004
|
Moj modem nece i nece u router mod.. Probao sam davno prije kad sam ga dobio po budhinim uputama i sad opet kad sam vidio clanak i nece.. :mad:
![]() |
#7 |
Registered User
|
Puno hvala na uputama!!! Pomogle su da se logiram na router. A kad mi je to uspjelo tek su onda dosli problemi. Budha je jako lijepo napravio upute, ali osim da se logiram nije mi bas koristilo jer su predvidena za jedno racunalo, a ja imam adsl koji djelim s odredenim ljudima, a ostali spojeni ne koriste internet. A taj router je malo problematicno sloziti, nikako ne mogu shvatiti kako odredenim adresama dopustiti net a odredenim ne. Sad je problem da svi u mrezi mogu na internet! Procitao sam negdje da ta uputstva provjerena i da to tako radi na jednom racunalu i da se pretpostavlja da ce tako raditi i sa vise racunala! Mogu potvrditi da to radi bez problema SVIMA na mrezi (sto je u mojem slucaju vrlo nekorisno)! Ako neko zna kako dopustiti pristup internetu samo odredenim adresama (na tom routeru) bio bi vrlo zahvalan! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Jedino u slučaju da nađeš negdje u opcijama access control sa mac filterom, onda dopustiš samo svojoj mrežnoj kartici pristup routeru. Ima na mom wifi routeru, ali po slikama za tvog siemensa ne mogu naći opciju, možda pod learned mac table?
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|