Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.11.2021., 06:48   #1471
tomek@vz
Premium

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor pci_e3x Pregled postova
Nego, kako stoje drugi distro s azuriranjem programa? Sijecam se da je Debian uvijek kaskao za najnovijim verzijama jer je ipak stabilnost na prvom mjestu. Pa sam zato i odabrao Manjaro. Mislim se prebacit na arch, no jednom sam imao na laptopu i svako malo otkrijem da nesto fali (fontovi npr..).
Krivo. Debian "stable" je ovo sto pises. Debian "testing" i "unstable" su primjereniji za Desktop.

https://distrowatch.com/table.php?distribution=debian

Ali rekao bih da bi Debian na Desktopu koristili samo caknuti poput mene Ubuntu-based distro je bolja opcija za nekog tko samo zeli relativno normalno desktop iskustvo. Primjera radi Fedora ti je kao "unstable" branch za Red Hat. I za dektop usage je stabilna (dakle ne krsi se i slicno). Ima tu i tam stucavica kao sto vidis po mojim postovima kad se odluce mijenjat ono sto radi al isto ti je kod svakog "bleeding edge" distroa. Ali mi je i dalje omiljeni distro zadnjih 5 godina. I Fedora vise nije "totalni pocetnik" razina. Al uz minimalan trud - hebeno dobra distra (bez obzira kaj kukam - to je vise informativne prirode da ekipa zna ak na to naleti - kaj je workaround).
tomek@vz je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2021., 08:45   #1472
Mihael
Premium
Moj komp

Mihael's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Na sluzbenom leptopu imam Debian 11 (i3-wm) vec neko vrijeme i zadovoljan sam. VirtualBox sa jednom do dvije virtualke. Odzivnost i rad sustava je puno "zivlji" nego Mint (Ubuntu based isto i3wm) koji sam imao prethodno. i5-8350U 16gb 512 nvme
Mihael je offline   Reply With Quote
Staro 10.11.2021., 02:58   #1473
kopija
DIY DILETANT

kopija's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor kopija Pregled postova
A zašto ne XFCE ako je kriterij Ultra-Super-jednostavan Linux distro?
System76's Pop!_OS Linux to create Rust based desktop
kopija je offline   Reply With Quote
Staro 10.11.2021., 07:35   #1474
tomek@vz
Premium

tomek@vz's Avatar

Vidio...iskreno...meh - vec sad imamo previse DE-a. Previse rastrkanih resursa umjesto da se ostane na 2-3 i svi resursi u to.
Staro 10.11.2021., 07:49   #1475
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Nakon šta sam se prebacija na KDE, nema više rušenja DE-a. po tom pitanju sam zadovoljniji sa KDE.
Gnome mi je doduše nekako čišći i uredniji, više out-of-the-way.

Btw, vjerojatno ćete mi se rugati, ali tek sam sinoć otkrija naredbu "screen" u terminalu.
Pa kakva je to divota za raditi, pogotovo na serveru, hjaoooo!
Više sessiona na istom ssh-u... ljubav!
Staro 10.11.2021., 08:00   #1476
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor Ivo_Strojnica Pregled postova
Btw, vjerojatno ćete mi se rugati, ali tek sam sinoć otkrija naredbu "screen" u terminalu.
Pa kakva je to divota za raditi, pogotovo na serveru, hjaoooo!
Više sessiona na istom ssh-u... ljubav!
Rugat cemo ti se jer je '90. zvala i hoce svoj... tmux natrag. Batali screen, uzmi tmux i uzivaj.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 10.11.2021., 09:43   #1477
spiderhr
Premium

spiderhr's Avatar

Datum registracije: Jul 2021
Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
Krivo. Debian "stable" je ovo sto pises. Debian "testing" i "unstable" su primjereniji za Desktop.

Ali rekao bih da bi Debian na Desktopu koristili samo caknuti poput mene Ubuntu-based distro je bolja opcija za nekog tko samo zeli relativno normalno desktop iskustvo. Primjera radi Fedora ti je kao "unstable" branch za Red Hat. I za dektop usage je stabilna (dakle ne krsi se i slicno). Ima tu i tam stucavica kao sto vidis po mojim postovima kad se odluce mijenjat ono sto radi al isto ti je kod svakog "bleeding edge" distroa. Ali mi je i dalje omiljeni distro zadnjih 5 godina. I Fedora vise nije "totalni pocetnik" razina. Al uz minimalan trud - hebeno dobra distra (bez obzira kaj kukam - to je vise informativne prirode da ekipa zna ak na to naleti - kaj je workaround).

A onda sam i ja čaknut jer poslije Ubuntua sam prešao na Debian. Imam ga svagdje instalirano mada na htpc kemijam sa LinuxMint... I na jednom laptopu imam Q4OS.

I Mate za DE mi se pokazao najboljim. Noviji Gnome mi se ne sviđa.
spiderhr je offline   Reply With Quote
Staro 10.11.2021., 17:21   #1478
tomek@vz
Premium

tomek@vz's Avatar

Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Rugat cemo ti se jer je '90. zvala i hoce svoj... tmux natrag. Batali screen, uzmi tmux i uzivaj.
Bas sam htio reci Screen je dobar. Al Tmux je mocniji (i dalje u developementu kaj je bitnije).

Citiraj:
Autor spiderhr Pregled postova
A onda sam i ja čaknut jer poslije Ubuntua sam prešao na Debian. Imam ga svagdje instalirano mada na htpc kemijam sa LinuxMint... I na jednom laptopu imam Q4OS.
Staro 11.11.2021., 13:06   #1479
pci_e3x
Premium spammer
Moj komp

pci_e3x's Avatar

Datum registracije: Aug 2010
Citiraj:
Iskreno, Fedora je odličan distro, mislim da nećeš pogriješiti.
A nekako sumnjam da ćeš biti 3 godine na Fedori bez isprobavanja drugih distroa
Konzervativnije sam priorode Ne volim raditi distro hopping, pogotovo zbog postavki (koje se vecinom daju prekopirati). Na glavom racunalu sam "vec" vise od 3 godine na Manjaro te sam na 'pomocnom' laptopu jednom otisao na Arch. Izldui kad sam shvatio da nedostaje ovo, pa ono (fontovi, gledam vas >:| )

Citiraj:

..
Bas gledam taj link na Distrowatch, jedino bi mi unstable usao u izbor. Nekako patim da mi vecina programa bude ASAP up-to-date :facepalm:
Mogao bih najprije bacit oko preko VM-a, pa onda odluciti. No bojim se da cu od lijenosti ostat na Manjaro.
pci_e3x je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2021., 13:44   #1480
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

pa manjaro je top i još je usto responzivniji nego debian ili fedora.
Staro 11.11.2021., 16:27   #1481
tomek@vz
Premium

tomek@vz's Avatar

Citiraj:
pa manjaro je top i još je usto responzivniji nego debian ili fedora.

Arch i Arch based distro ce uvijek biti bleeding edge > al responzivnost...neznam...koliko % performansi zapravo dobivas prelaskom na Arch sa dobro poslozene distre a koliko vremena gubis na "tweakanje" i u konacnici je vecina "utiska" responzivnijeg sustava - upravo i samo "dejavu"...neznam...been there, done that...not impressed (koristio Arch 2 godine i 1 godinu Slackware). Ne kazem da ne postujem distro zbog toga sto je - kome pase go for it. Al osobno ga vidim samo kao usputnu stanicu na putu do boljeg razumijevanja konstrukcije jedne Linux distre nego nesto sto bih produktivno koristio - barem ne dugorocno. Meni je Fedora sjela kao najbolji kompromis izmedu tehnicke i bleeding edge distra kao sto je Arch i neceg "user friendly" i stabilnog tipa Linux Mint/Ubuntu.

Stari link ali bolje ista nego nista: https://www.phoronix.com/scan.php?pa...h_faster&num=2

P.S.- https://clearlinux.org/
https://www.phoronix.com/scan.php?pa...lear2020&num=2

Zadnje izmijenjeno od: tomek@vz. 11.11.2021. u 16:34.
Staro 11.11.2021., 21:00   #1482
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Ako su neki ovdje ćaknuti ja sam onda psihijatrijski slučaj Ja sam na Debianu od sredine 90-tih Na poslu sam na RedHatima samo kad moram (kao i na AIX-ima i sl.).

Ubuntu mi je do jučer bio lakši izbor za development ili multimedia desktop kad sam htio da mi jednostavno radi. Prvo su ubacili spyware u 14.nesto release (mislim) koji je Amazonu javljao naše aktivnosti. Zatim su u 18.04 LTSu maknuli Unity koji mi je bio jako dobar, a u zadnje vrijeme kenjkaju sa forsanjem snapova. Zadnji Ubuntu ima Firefox u snapu. Nećeš razbojniče.

I onda se nedavno pojavi Debian 11 koji je baš bullseye. Od svih većih releasova Debiana do sada ovaj najmanje zaostaje u novim stvarima. I brz je pogotovo na starijem hardwareu.
Staro 11.11.2021., 21:21   #1483
tomek@vz
Premium

tomek@vz's Avatar

Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Ako su neki ovdje ćaknuti ja sam onda psihijatrijski slučaj Ja sam na Debianu od sredine 90-tih Na poslu sam na RedHatima samo kad moram (kao i na AIX-ima i sl.).

Ubuntu mi je do jučer bio lakši izbor za development ili multimedia desktop kad sam htio da mi jednostavno radi. Prvo su ubacili spyware u 14.nesto release (mislim) koji je Amazonu javljao naše aktivnosti. Zatim su u 18.04 LTSu maknuli Unity koji mi je bio jako dobar, a u zadnje vrijeme kenjkaju sa forsanjem snapova. Zadnji Ubuntu ima Firefox u snapu. Nećeš razbojniče.

I onda se nedavno pojavi Debian 11 koji je baš bullseye. Od svih većih releasova Debiana do sada ovaj najmanje zaostaje u novim stvarima. I brz je pogotovo na starijem hardwareu.
I rest my case

Staro 12.11.2021., 10:11   #1484
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Citiraj:
Autor medo Pregled postova

hahaha, zato i imamo toliko Linuxa
Moj put u linuxu je bio Arch -> Manjaro -> Fedora -> Ubuntu... očito je idući debian

@Tomek
što se tiče Arch-a, slažem se potpuno s tobom, previše se vremena potroši na njega. Sićam se kad je tek izaša pa ga iša slagati od nule na laptopu, 7 dana mi instalacija trajala
Ali Manjaro mi je nekako najbolji arch based sustav, dosta je elegantno napravljen i ima pun kufer aplikacija i supporta za njega na internetu, ne moraš se toliko lomiti.
Staro 12.11.2021., 11:52   #1485
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Meni prvi susret bio na faksu polovicom 90-ih sa Slackwareom... Iskustvo na tadašnjem kućnom hardveru je bilo toliko traumatično da me odbilo od linuxa na narednih 10g. Otada samo distre koje su jednostavnije za korištenje i održavanje.
Arch u ranim danima - ah, teški mazohizam
BTW, di su Gentoo-ovci nestali, jel živo to još?
c-shadow je offline   Reply With Quote
Staro 12.11.2021., 11:54   #1486
tomek@vz
Premium

tomek@vz's Avatar

Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
Meni prvi susret bio na faksu polovicom 90-ih sa Slackwareom... Iskustvo na tadašnjem kućnom hardveru je bilo toliko traumatično da me odbilo od linuxa na narednih 10g. Otada samo distre koje su jednostavnije za korištenje i održavanje.
Arch u ranim danima - ah, teški mazohizam
BTW, di su Gentoo-ovci nestali, jel živo to još?

Mozda jos kompajliraju Stage 1 Install Al gle fakat ne poznam nikog da koristi Gentoo. Ja sam jedno vrijeme razmisljao da se poigram al - jednostavno nemam vremena.
Staro 12.11.2021., 13:04   #1487
spiderhr
Premium

spiderhr's Avatar

Datum registracije: Jul 2021
Moj put je bio da sam sa vidi cd-a pokušao instalirati mislim red hat... kasnije dobio od frenda ubuntu 4... ne znam do koje verzije sam bio ali sad zadnjih 10 godina sigurno na desktopu je samo debian dok na nekim manje korištenim kompovima q4os i mint...

na serveru za učenje sam ganjao centos ali u novije doba prešao na debiana.
spiderhr je offline   Reply With Quote
Staro 12.11.2021., 15:36   #1488
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Citiraj:
Mozda jos kompajliraju Stage 1 Install Al gle fakat ne poznam nikog da koristi Gentoo. Ja sam jedno vrijeme razmisljao da se poigram al - jednostavno nemam vremena.

Ja sam znao par fanatika, ali nismo već dulje vrijeme u kontaktu pa ne znam jel se još pate s time :-)
Meni se ne da više niti raditi češće upgrade, samo od jednog do drugog LTSa i to ne baš na prvu loptu... onako kad se pročiste malo gluposti onda.

Fora za se malo nasmijati:
https://youtu.be/0506yDSgU7M
Staro 12.11.2021., 18:05   #1489
Mihael
Premium
Moj komp

Mihael's Avatar

Citiraj:
hahaha, zato i imamo toliko Linuxa
Moj put u linuxu je bio Arch -> Manjaro -> Fedora -> Ubuntu... očito je idući debian

.
I nakon toga bude back to windows
Kad krenem sa distrohopingom, obično završim na windowsima
wls2 gore ili vm i vudri
Staro 12.11.2021., 21:01   #1490
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Kladim se da je većini ovdje najdraža Linux distribucija.... Android
Staro 12.11.2021., 22:24   #1491
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

macOS možda najbolja linux distribucija
Staro 12.11.2021., 22:59   #1492
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Citiraj:
macOS možda najbolja linux distribucija
macOS je BSD
Staro 12.11.2021., 23:22   #1493
Mihael
Premium
Moj komp

Mihael's Avatar

E da, dosta "dugo" sam i hackos imao. Jedino mi touchpad nije radio, ali lap je ionako stalno na docku.

Na kraju sam zaključio da mi je potpuno svejedno koji OS koristim facepalm
Staro 13.11.2021., 10:01   #1494
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Da, ispadne na kraju tako.
Linux mi super za posa, windows za mediu, a macOS za posjedovati lipi laptop.
Staro 13.11.2021., 13:44   #1495
tomek@vz
Premium

tomek@vz's Avatar

Citiraj:
Fora za se malo nasmijati:
https://youtu.be/0506yDSgU7M
Apt-Get "feature" koji je iskusio sam imao i sam prilike osjetiti nekad davno na Debianu kad sam zelio pocistiti stare pakete (autoremove && autoclean) i par buta na Ubuntu based distrama. To je jedan os razloga zasto su mi dnf i rpm drazi.

P.S.:

https://www.youtube.com/watch?v=mFuekXaEKXo
https://www.youtube.com/watch?v=iEAGmBRC1dc

Ima jos jedan na prvi temu gdje se pojavljuje stari Unix lik al nemogu vise taj video iskopat
U konacnici je po meni jednostavno:

AAA Gaming > Windows
Pro video/audio obrada > Mac ili Windows
Casual ovo iznad + normalne cickarije > Linux (osim ak zelis koristiti sve to na lapu i da ti baterija dugo drzi)
Server stuff > Linux (osim ako nije nekaj di treba MS AD)
Geek stuff > Linux (kome se dize na bash/tsch/fish) (iako Powershell na Windowsu je hebeno mocan)
DevOps > Linux
Staro 13.11.2021., 14:40   #1496
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Citiraj:
Apt-Get "feature" koji je iskusio sam imao i sam prilike osjetiti nekad davno na Debianu kad sam zelio pocistiti stare pakete (autoremove && autoclean) i par buta na Ubuntu based distrama. To je jedan os razloga zasto su mi dnf i rpm drazi.
Ma nije apt loš, samo su ovdje package maintaineri gadno zeznuli. Lik upisao apt install steam i deinstaliralo mu se pola desktopa. Još mu je i došla obavijest, ali nije skužio da će se nešto opako dogoditi. A zašto i bi skužio, windows korisnik, samo lupaj yes, yes, next, next
Iskreno, za sve ove godine s apt-om, kad bi se uopće sjetio, vjerojatno bi na prste jedne ruke morao nabrojiti kad mi je instalacija nečega napravila neku štetu. Govorim o jubuntu i debilanu. Autoclean i autoremove rijetko koristim, ali ni tu ne bi trebala nastati neka veća šteta ako su packageri odradili svoj posao. Problem je što je tih ljudi sve manje, vremena je sve manje, netko ih treba i platiti, ne mogu vječno raditi badava.
Sve više se prelazi na neke prepakirane gadosti tipa snap. To ne bi ni komentirao.
U firmi smo 90% na windowsima radi razvojnih alata, ali su serveri svi na linuxu i tu i tamo treba nešto i po tome prčkati. To su muke što mlađa windows ekipa ne pozna niti terminal niti osnove rada *nixa. Jedan kolega mi se žali kako linux ne valja... Pitam što je bilo. Digao je neku distru, ne znam koju, nebitno. I sad mu fale neki programi. Ne zna čovjek da svaka distra ima nekakvo centralizirano mjesto za instalaciju aplikacija, ono valjda oduvijek
I tako on skidao kojekakve tarballe i raspakiravao lokalno pa pokretao. I sad ga ja pitam pa kamo je to stavio!? Lik je doslovno kao root raspakiravao svaki tar u /bin /sbin /lib... i sl. Redom po direktorijima dok nije proradlio
U jednom trenutku sve prestalo raditi i sad linux ne valja.
Poanta je treba barem malo truda uložiti i skužiti kako nešto radi ispod haube. Malo manje vremena za windowse, malo više za linux
Osim voljenog androida, to je u startu složeno za debile i tu ne treba uopće uključivati mozak
Staro 13.11.2021., 15:26   #1497
tomek@vz
Premium

tomek@vz's Avatar

Citiraj:
Ma nije apt loš, samo su ovdje package maintaineri gadno zeznuli. Lik upisao apt install steam i deinstaliralo mu se pola desktopa. Još mu je i došla obavijest, ali nije skužio da će se nešto opako dogoditi. A zašto i bi skužio, windows korisnik, samo lupaj yes, yes, next, next
Iskreno, za sve ove godine s apt-om, kad bi se uopće sjetio, vjerojatno bi na prste jedne ruke morao nabrojiti kad mi je instalacija nečega napravila neku štetu. Govorim o jubuntu i debilanu. Autoclean i autoremove rijetko koristim, ali ni tu ne bi trebala nastati neka veća šteta ako su packageri odradili svoj posao. Problem je što je tih ljudi sve manje, vremena je sve manje, netko ih treba i platiti, ne mogu vječno raditi badava.
Sve više se prelazi na neke prepakirane gadosti tipa snap. To ne bi ni komentirao.
U firmi smo 90% na windowsima radi razvojnih alata, ali su serveri svi na linuxu i tu i tamo treba nešto i po tome prčkati. To su muke što mlađa windows ekipa ne pozna niti terminal niti osnove rada *nixa. Jedan kolega mi se žali kako linux ne valja... Pitam što je bilo. Digao je neku distru, ne znam koju, nebitno. I sad mu fale neki programi. Ne zna čovjek da svaka distra ima nekakvo centralizirano mjesto za instalaciju aplikacija, ono valjda oduvijek
I tako on skidao kojekakve tarballe i raspakiravao lokalno pa pokretao. I sad ga ja pitam pa kamo je to stavio!? Lik je doslovno kao root raspakiravao svaki tar u /bin /sbin /lib... i sl. Redom po direktorijima dok nije proradlio
U jednom trenutku sve prestalo raditi i sad linux ne valja.
Poanta je treba barem malo truda uložiti i skužiti kako nešto radi ispod haube. Malo manje vremena za windowse, malo više za linux
Osim voljenog androida, to je u startu složeno za debile i tu ne treba uopće uključivati mozak

Nažalost. Moje je osobno iskustvo da čak i u većim Teamovima imaš 2-3 solidna admina - ostalo sve banana. Nikad neću zaboraviti kako sam kao svjež došo na svoj prvi admin posao i jedan od admina nam je trebao pokazat neke stvari. Zadatak > prebaci fajl sa lokacije A(ured) na server B (podrum). Nebitno da je to mogao rijesit iz ureda - uzeo je USB opciju. Kaj nije bedasto ajde. Al onda je išo googlat kak mountat USB na Linuxu. Hebeni Linux admin, 2nd lvl support koji to radi zadnje 6 godine...zemljo otvori se. I onda imaš onu drugu stranu > IT Arhitekte koji samo čekaju priliku sprobat nekaj novo - na produktivnim sustavima. Rezultat: ovi zadnji su jedini koji shvacaju kako cijeli sustav radi, ostali tapkamo po sustavu i ja kao glavni linux admin zadnje 3 godine šizim svaki dan radi njihovih odluka. Plus - da je bar Red Hat ili Debian u pitanju. Ne. OpenSuse. Ne SLES. Open-jebeni-suse.
Staro 13.11.2021., 19:44   #1498
kopija
DIY DILETANT

kopija's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
U konacnici je po meni jednostavno:

AAA Gaming > Windows
Pro video/audio obrada > Mac ili Windows
Casual ovo iznad + normalne cickarije > Linux (osim ak zelis koristiti sve to na lapu i da ti baterija dugo drzi)
Server stuff > Linux (osim ako nije nekaj di treba MS AD)
Geek stuff > Linux (kome se dize na bash/tsch/fish) (iako Powershell na Windowsu je hebeno mocan)
DevOps > Linux
Znači vječno na 2% desktop marketshare-a.
Većinom u parents basement
Ja sam na primjer prisiljen ostat na Windowsima tek tolko da ne ispadnem iz fazona.
Stalno mi hodočaste ljudi na vrata s raznoraznim Windows HW/SW problemima, jednostavno moram biti "u toku" da bi im mogao pomoći.
Ali budućnost je svijetla, ne sumnjam da će na kolonijama na Mjesecu i Marsu Linux biti zvanični OS.
Ako bude svijeta i vijeka do tada.
kopija je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2021., 14:59   #1499
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Bok ekipa, evo imam jednog zanimljivog:
Shuttle PC - https://global.shuttle.com/news/prod...productId=1586
Ima Atom D2700 (4 jezgre, ako to išta znači )
4 GB RAM
SSD od 60 GB.

Gore sam instalira Ubuntu Server 20.04 (no GUI) u nadi da ću iskoristiti taj mali strojček za nešto, ali bože moj mili šta to šteka, kad se spojim sa SSH-gore.
Imate li kakav savjet koji gore staviti OS da mi ne umire, a da ga svejedno mogu iskoristiti?
Staro 14.11.2021., 15:18   #1500
tomek@vz
Premium

tomek@vz's Avatar

Citiraj:
Bok ekipa, evo imam jednog zanimljivog:
Shuttle PC - https://global.shuttle.com/news/prod...productId=1586
Ima Atom D2700 (4 jezgre, ako to išta znači )
4 GB RAM
SSD od 60 GB.

Gore sam instalira Ubuntu Server 20.04 (no GUI) u nadi da ću iskoristiti taj mali strojček za nešto, ali bože moj mili šta to šteka, kad se spojim sa SSH-gore.
Imate li kakav savjet koji gore staviti OS da mi ne umire, a da ga svejedno mogu iskoristiti?

Debian i686. Basic install. Al ce vjerojatno i onda stekat
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno