|
|||||||||||
|
|
#57571 | |
|
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
|
|
|
|
#57572 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2014
|
Tražim cjelogodišnje gume u dimenziji 195/185 65 15 za Astru G 1.4 pravi se cca 7000km godišnje i sad sam suzio izbor na 4 modela, ako netko ima iskustva i savjet bio bi zahvalan. Sve je tu oko cca 400kn. 1. Fulda Multicontrol 2. Nexen N blue 4season 3. Nokian Weatherproof 4. Kleber Quadraxer 2 Hvala. |
|
|
|
|
|
#57573 | |
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
Ja sam uz to uzimao i dvokomponentni lak ali fakat se sad nemrem sjetiit cijene da me jeb... ![]() |
|
|
|
|
|
|
#57574 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
|
|
|
|
|
|
#57575 | |
|
Registered User
Datum registracije: Mar 2016
|
Citiraj:
Upravo pogledao, u MKLed je set 1120kn, neće to tako brzo zaživjeti A i ima na Philipsovoj stranici neka lista kompatibilnosti, primjerice, od Renaulta je samo Kangoo i neki Twingo kompatibilan, od Citroena jedino Jumper, od Forda jedino C-Max 2.gen i najnoviji Focus. Nije to očito idem sad naručit i ubacit u bilo koji auto sa H4 ili H7.Zadnje izmijenjeno od: Exomaniac. 11.11.2021. u 22:26. |
|
|
|
|
|
|
#57576 |
|
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Kao i Osram LED, ici ce sigurno samo na nekolicinu probranih modela auta (sukladno E broju). Pitanje je koliko uopce mozes dobiti vise svjetla iz svojih reflektora i fara, a za te pare sumnjam da se isplati testirati.
|
|
|
|
#57577 |
|
Omicron Alpha resident
|
Vidim da je moja Ibiza na listi kompatibilnih modela, da bar nije onda bi odustal od ideje, ovak me bude kopkalo ![]()
|
|
|
#57578 | ||
|
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Osobno radije od gore navedenih https://www.tyrereviews.com/Article/...-Tyre-Test.htm Citiraj:
Da, iz nekog retardiranog razloga to nije standard oprema uz LED farove. Razlog zašto su tražili brisače ili visokotlačno pranje farova je disipacija topline. Xenon disipira cca 35W pa se u zimskim uvjetima snijeg ne topi sa površine fara kao što je slučaj sa 55W halogenkama. LED je tu još gori ali eto ne traže. Ženin Clio IV s tvorničkim full LED farovima nema pranje - retardirano. ___________ BTW Stigle gume sa KupiGume.hr 560 kn komad, uvjerljivo najniža cijena za A005, svuda su po 650kn 0921 - vidjet ćemo hoće li bit kakvih problema s montažom, nadam se da neće ![]() ![]()
|
|
|
|
#57579 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
|
|
|
|
|
|
#57580 |
|
49%winner
|
Što trenutno mećeš u farove? Ako mećeš one sa INE za 20kn, možda da probaš nešto bolje? Meni baš neki dan stigla godišnja zaliha night breaker lasera za pežoa gutača žarulja. Jednom kad se razmaziš, teško se vratiti nazad, pa makar žarulje trajale svega 5000 km :S
|
|
|
|
#57581 |
|
Moderator
|
Ne znam koliko će ti bit mjerodavno obzirom da idu na Clio IV 90 TCe ![]() Ali budem vidio kak će se ponašat, trebale bi bit poprilično dobre. Na S40 sam stavio Hankook I*Cept RS2 (W452) zimulje i zasad po suhom i kiši su super. Malo jesu glasnije na autocesti ali drže fino. Uletio u par dubokih lokvi i super se ponašaju. Na Clio smo prvo mislili isto stavit Hankook ali cjelogodišnje Kinergy 4S2 (H750) ali su ove A005 uletile za skoro iste pare pa reko ajd da vidimo kakve su.
|
|
|
#57582 | ||
|
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]()
|
|
|
|
#57583 |
|
Sandy!!!
Datum registracije: Sep 2008
|
Stavia san nekidan NBU +150% na Mazdu 3 BK i nisam bas zadovoljan. Doslovno nema razlike od obicne H7 iz kauflanda, mozda je cak i losije . Mazda 3 far ima projektorsku leću za kratka ili šta već, mozda je do toga? https://www.silux.hr/proizvodi/rasvj...a-3-03-5-vrata |
|
|
|
|
|
#57586 | |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2013
|
Citiraj:
A sad koliko će dugo trajat set, to je već drugo. |
|
|
|
|
|
|
#57590 | |
|
Omicron Alpha resident
|
Citiraj:
Ako LED svijetle još bolje, i ak bum videl bolje po noći, onda mi cijena za veću sigurnost na cesti i nije više glavni faktor u ovom. EDIT: Otišel sam pogledati narudžbu - ipak su Philips par žarulja H4 X-treme Vision + 130%
|
|
|
|
#57591 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2014
|
Hvala kolegi Wolverine na prijedlogu i upravo su naručene Hankook H750 Hvala ![]() |
|
|
|
|
|
#57592 |
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
|
|
|
|
|
|
#57593 | |
|
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
) i drugi sudionici u prometu vide kuda voze? To neugodno raspršenje od xenona imao sam više puta priliku doživjeti u gradskoj vožnji, osobito nakon "prljavih kiša" kad taj HID kao da tuče svugdje samo najmanje na kolnik... No u svakom slučaju se slažem, glupo je što LED farovi nemaju tu obvezu, jer neki imaju intenzitet i veći od xenona.
__________________ |
|
|
|
|
|
|
#57594 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Citiraj:
![]() Ne bojim se ja da ćeš biti nezadovoljan performansama tih guma ![]() Ako si čitao negdje ranije sam pisao svoje dojmove o toj gumi... ukratko, odlična guma dok se koncentriraš na performanse (pogotovo po mokrom) al onda kad staneš i počneš tražit koji vrag tako bruji... da nisu ležajevi prozujali svi odjednom...nisu ![]() |
|
|
|
|
|
|
#57595 |
|
Ili jesi ili nisi
Datum registracije: May 2011
|
Što se tiče regeneracije DPF-a, je li istina da se ne smije ugasiti auto kad započne? Teško je vidjeti kad je započela, da su stavili neku lampicu / obavijest pa i nekako. Znači kad ugaslim auto, ventilator (?) radi bučno i tek tada znam da je to to, ponovo ga upalim dignem na 2500rpm i za dvije minute je gotovo. Osim toga na leru radi na 1000rpm umjesto na 800 no tko će ga uvijek prepoznati... |
|
|
|
|
|
#57596 |
|
49%winner
|
Proklinjem te uber jake led farove svaku vecer Najcesce to iz nekog razloga budu mazde cx3/5, njih uvijek prepoznam. Po kisi je posebno neugodno kad te blicne, ko da sam na rendgenu. Naravno, ne kritiziram sve led izvedbe! I dalje ima vise onih kojima jedna halogenka gleda u raj, a druga u cetvrti krug pakla.Znam da je led buducnost i kad vidis takve farove u praksi to je ogroman skok naspram halogenki... Samo imam filing da su limiti otisli malo previsoko, a nivelacija i ostala tehnologija to ne moze (adekvatno) pratiti. Matrix svjetla su fora, automatska duga isto, ali i jedni i drugi imaju onaj trenutak kada me prvo "ozrace" prije nego odreagiraju. To posebno ne volim. Al sto je tu je
|
|
|
|
#57597 | |
|
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
U smislu da voziš nakon što se regeneracije prekine, bubam, desetak ciklusa tijekom kojih motor ne uspije postići radnu temperaturu i pokrenuti daljnju regeneraciju, to dalje samo prinosi "štopanju" DPF-a. Međutim, ako postane kritično javit će ti CEL tj. "Money light". Regeneracija se načelno pokrene puno prije nego to postane problem. U principu ja ne volim tu stajaću regeneraciju jer se učinkovitije regenerira kada voziš oko (i više od) 60 km/h. Turirati dizel bez opterećenja nije najzdravija stvar za klipne prstenove i cilindar, jer dizeli vole raditi pod opterećenjem i tada je dugovječnost motora, odnosno izostanak reperacije do 350k km , najizgledniji.
__________________ |
|
|
|
|
|
|
#57598 | |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#57599 | |
|
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Citiraj:
Tolko su me zasljepljivali svi ti auti sa LEDom da nije normalno... Najviše do izražaja dolazi kad nema baš ulične rasvjete. Svaki svijetli drugačijom nijansom intenzitetom, odbija se od kiše i baš je kaos Još sam u S-Crossu na povišeno, ne mogu zamislit kak je ekipi kaj su u normalnim autima. |
|
|
|
|
|
|
#57600 | ||
|
Moderator
|
Citiraj:
Citiraj:
Valjda ne budu preglasne mada su sve te gume s V sarom glasne, pogotovo na mokrom. Moj je isto facelift, 2003. i ima bas tu. Znam jer je jednom prestala radit pa sam mislio da je crkla, na kraju samo bio konektor korodirao. Jos me zacudilo da ima samo jednu malu pumpicu a imam i pranje farova na autu.
|
|
![]() |
|
|