Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.10.2021., 14:20   #57031
Garro
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Autor Venomgamer Pregled postova
passat b 5.5 2005 godina 1.9 tdi
gdje u zg promjeniti prekidac za stop svjetla,nadam se da je to jer pali lampicu grijaca i ona blica,google je reko da je vjerojatno to al nikad se nezna
Da imaš problem s prekidačem kočnice bi se palile lampice ESP-a i ABS-a. Znam jer mi se to dogodilo kad je auto bio dva mjeseca star. Prije dvadeset godina.

Nego, došlo je ovo doba godine kad se pitaju pitanja o zimskim gumama. BMW F11 xdrive, originalno s 18” 245/45/18 gumama. Obzirom da su mi stare zimske Pirelli SZ3 RFT otišle na vječna lovišta, razmišljam kupiti 17” felge na Njuški za nekih 1.800-2.000 kn (327 style) i na njih staviti 225/55/17 zimulje. Pitanje je koje.

Nekako naginjem više prema RFT/ZP/SSR gumama, ali sam otvoren i za druge opcije. Obzirom da auto ima skoro dvije tone, mislim da mi XL gume ne ginu. Performanse i trajnost su primarne, cijena nije posebno bitna stavka.

Pucajte s mišljenjima!
Garro je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2021., 14:57   #57032
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Danas umjesto 5 km napravio 31 km. Jebem ti maraton i idiote koji misle da je super prepolovit grad na 8 sati...

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2021., 15:04   #57033
bertone
Premium
Moj komp

bertone's Avatar

Datum registracije: Mar 2010
Citiraj:
passat b 5.5 2005 godina 1.9 tdi
gdje u zg promjeniti prekidac za stop svjetla,nadam se da je to jer pali lampicu grijaca i ona blica,google je reko da je vjerojatno to al nikad se nezna

To ti je najjednostavnije provjeriti (prekidač stop svjetla) tako da probaš uključiti tempomat, ako tempomat radi stop prekidač je ispravan.
bertone je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2021., 15:11   #57034
Venomgamer
Premium
Moj komp

Venomgamer's Avatar

Datum registracije: Sep 2010
Citiraj:
Autor bertone Pregled postova
To ti je najjednostavnije provjeriti (prekidač stop svjetla) tako da probaš uključiti tempomat, ako tempomat radi stop prekidač je ispravan.
Ma kojem majstoru ili u koji servis da vozim auto,u zg sam kratko moram natrag na pelješac a volio bi riješit auto što bezbolnije i brže,istovremeno mi je crkla i nova rx 660 xt powercolor,kad te krene onda krene
Venomgamer je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2021., 15:19   #57035
SympForTheDevil
Registered User

SympForTheDevil's Avatar

Datum registracije: Sep 2019
Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Danas umjesto 5 km napravio 31 km. Jebem ti maraton i idiote koji misle da je super prepolovit grad na 8 sati...
I feel you

Jarun na kavu preko Zagorja....cuz I can
SympForTheDevil je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2021., 16:29   #57036
adaksinjo
Premium
Moj komp

adaksinjo's Avatar

Datum registracije: Dec 2011
standardna priča: mokra cesta, puno konja, malo iskustva. valjda nije Burmuz

https://epodravina.hr/foto-video-u-n...da-suvozacica/
adaksinjo je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2021., 17:03   #57037
Exomaniac
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Mar 2016
Citiraj:
Autor adaksinjo Pregled postova
standardna priča: mokra cesta, puno konja, malo iskustva. valjda nije Burmuz

https://epodravina.hr/foto-video-u-n...da-suvozacica/
I to što je zadnji pogon sigurno nije pomoglo
Exomaniac je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2021., 17:30   #57038
Garro
Premium
Moj komp

Citiraj:
Ma kojem majstoru ili u koji servis da vozim auto,u zg sam kratko moram natrag na pelješac a volio bi riješit auto što bezbolnije i brže,istovremeno mi je crkla i nova rx 660 xt powercolor,kad te krene onda krene
Za dijagnosticiranje pi*darija najbolje ovlašteni (Dojkić je relativno ok) ili TAS servis u Kerestincu.
Staro 10.10.2021., 17:33   #57039
Venomgamer
Premium
Moj komp

Venomgamer's Avatar

Datum registracije: Sep 2010
Citiraj:
Autor Garro Pregled postova
Za dijagnosticiranje pi*darija najbolje ovlašteni (Dojkić je relativno ok) ili TAS servis u Kerestincu.
ok hvala
Venomgamer je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2021., 18:37   #57040
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor Inovator Pregled postova
Pitaj mehanicare koliko su puta radili generalku na nekom JTD motoru
Puno.

Citiraj:
a koliko na nekom TDI
Još više jer ih je više na cesti

Nije problem u motoru, vec auti u koje su pakirani
Staro 10.10.2021., 20:22   #57041
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Nikad nisam čuo da je netko radio generalku na jtd motoru, a vidio sam/šrafao/vozio na desetke. Generalka na dizlu općenito je neisplativa.
lowrider je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2021., 22:13   #57042
Inovator
Premium
Moj komp

Inovator's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Ma poanta je da ovi u nas popularni modeli/marke imaju hrpu svojih bugova, ali ljudi to zanemaruju. A s druge strane cim se spomene auto koji nije iz Njemacke odmah krene pljuvanje. Sjecam se kad su Passati TDI imali sranja s uljnim pumpama, injektorima, pa onda TSI s lancima. I ekipa cak cuje za sve to, ali kupuje svejedno. Bude se to popravilo. Osobno nisam fanboy nijedne marke, barem dok me ne pocnu sponzorirati
Inovator je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2021., 00:02   #57043
ALiEN17
Premium
Moj komp

ALiEN17's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
ni ja isto, mislim da cu uzeti KIU
Staro 11.10.2021., 01:41   #57044
Garro
Premium
Moj komp

Citiraj:
Sjecam se kad su Passati TDI imali sranja s uljnim pumpama, injektorima...
Gle, svaki auto ima problema kada ga se ne održava ispravno. I ja sam slušao horor priče o PD injektorima, pa eto, nakon 20 godina i 460k km su u autu isti s kojima je izašao iz tvornica. Ali zato je ulje mijenjano svakih 15k km, u auto nije ulivena kap koja ne zadovoljava 505.01 specku, a gorivo se toči uvijek na istim benzinskim. Uljna pumpa (odnosno tandem) je izdržala cca 445k km prije nego ju je trebalo reparirati za 600 ili 800 kn kod Ivanuša.
Staro 11.10.2021., 08:59   #57045
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Citiraj:
Ma poanta je da ovi u nas popularni modeli/marke imaju hrpu svojih bugova, ali ljudi to zanemaruju. A s druge strane cim se spomene auto koji nije iz Njemacke odmah krene pljuvanje. Sjecam se kad su Passati TDI imali sranja s uljnim pumpama, injektorima, pa onda TSI s lancima. I ekipa cak cuje za sve to, ali kupuje svejedno. Bude se to popravilo. Osobno nisam fanboy nijedne marke, barem dok me ne pocnu sponzorirati
A zašto tebe sekira što drugi ljudi kupuju?

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 11.10.2021., 09:16   #57046
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Citiraj:
Autor ALiEN17 Pregled postova
ni ja isto, mislim da cu uzeti KIU
ProCeed GT 1.4T shooting break, taman kad bude 5 godina stara za cca 10000 eu
lowrider je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2021., 09:26   #57047
Inovator
Premium
Moj komp

Inovator's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
@fanATIk Nimalo.
Komentari tipa "to je smeće od auta" bez da ga je osoba vidjela uživo, kamoli koristila, a da ne govorim imala u vlasništvu je već druga pjesma. Ali, internet i jest zato tu
Inovator je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2021., 13:35   #57048
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Pa vidim da ti je upalo u oko da neki passati imaju problema al ih ljudi i dalje kupuju. Možeš mi naći auto brand čiji se auti nikad ne kvare? Ne postoji. Moj bivši passat završio kod frenda, ima 300k na satu i dalje s originalnim pumpama i injektorima.
Pošto visim na dosta auto portala, reći cu samo da je vw najpljuvanija marka, alfa je odmah iza. Onda idu bmw, audi pa francuzi. Što mi je sve jako smiješno, kad čitam kak se prepiru koji je najbolji auto. Ko djeca... Mene generalno boli neka stvar što ljudi svojim novcem kupuju. Kupuju ga sebi, ne tebi ili meni.

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 11.10.2021., 13:58   #57049
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Mene generalno boli neka stvar što ljudi svojim novcem kupuju. Kupuju ga sebi, ne tebi ili meni.
Tebe da ali vecinu s balkana ne. Takvo je podneblje i bok. Ili se sekiras pa kupujes za druge, ili se ne sekiras pa kupis za sebe. I komentari spadaju u tu sekiranciju pa nema potrebe sa se opet razglaba tko je sto komentirao . Naravno , tebe sam citirao onako s nogu
BTW da vidiš naše koji rade vani, zadnja kuna se ulaze u 22 zoll felge za dolazak na balkan na odmor . Tako je kako je, samo ležerno
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2021., 14:17   #57050
strgani
Premium

strgani's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Cijela obitelj mi vozi hyundai-a, vozili su moji svašta dosad u svojih 30+ godina iskustva i došli do zaključka da je trenutno hyundai najbolji omjer uloženo/dobiveno.

Ne dira nas šta ko kaže, svatko si svojeg uredi, održava i čisti kako mu paše i koristi za ono za što mu treba.

Ja sam se razmazio pa si uzeo šestaka za 3000e, em ide, em ima mjesta, em ima opreme, em je na plin (ne kuham još na njega).
Na kraju krajeva, i gušt je ponekad s hyundaijem gledat kak se BMW muči dok me pokušava stić.

Čuo sam i za fordove da imaju brdo opreme kao osnovnu opremu, i kia naravno, pošto je hyundaijeva sestrinska firma.

Isto tak, curina cijela familija je na VW-u, ali ajde, razumijem ih, uzimaju aute uvijek na istom mjestu pa si srede popuste, brzo dostupni dijelovi, relativno jeftino održavanje, ali im je opet logika da auto na 200 tisuca treba mjenjat jer se tad počinje sve živo kvarit.
Evo moj na 423+ tisuće i jedino kaj trebam trenutno na njemu je sredit prednji branik jer sam zapeo za stupić
strgani je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2021., 15:12   #57051
sinisa1989
Bazinga
Moj komp

sinisa1989's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor strgani Pregled postova
Na kraju krajeva, i gušt je ponekad s hyundaijem gledat kak se BMW muči dok me pokušava stić.
Jer ipak je ovo najbitnije... Pretpostavljam da onda ide niža i po gasu
Staro 11.10.2021., 15:17   #57052
WraGG
Premium

WraGG's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Bruno_Rv Pregled postova
BTW da vidiš naše koji rade vani, zadnja kuna se ulaze u 22 zoll felge za dolazak na balkan na odmor . Tako je kako je, samo ležerno
I opet ja izrod na 18" ljeti a 17" zimi, jel?

Citiraj:
Autor strgani Pregled postova
Cijela obitelj mi vozi hyundai-a, vozili su moji svašta dosad u svojih 30+ godina iskustva i došli do zaključka da je trenutno hyundai najbolji omjer uloženo/dobiveno.

Ne dira nas šta ko kaže, svatko si svojeg uredi, održava i čisti kako mu paše i koristi za ono za što mu treba.

Ja sam se razmazio pa si uzeo šestaka za 3000e, em ide, em ima mjesta, em ima opreme, em je na plin (ne kuham još na njega).

Čuo sam i za fordove da imaju brdo opreme kao osnovnu opremu, i kia naravno, pošto je hyundaijeva sestrinska firma.

Isto tak, curina cijela familija je na VW-u, ali ajde, razumijem ih, uzimaju aute uvijek na istom mjestu pa si srede popuste, brzo dostupni dijelovi, relativno jeftino održavanje, ali im je opet logika da auto na 200 tisuca treba mjenjat jer se tad počinje sve živo kvarit.
Evo moj na 423+ tisuće i jedino kaj trebam trenutno na njemu je sredit prednji branik jer sam zapeo za stupić
Opet cu ponoviti: iako ih ne vozim, fasciniran sam onim sto je postalo iz KIA-e i Hyundai-a. Od nizerazrednih koreanskih poluproizvoda su dosli do, usudio bih se reci, vrhunskog proizvodjaca automobila.
Ako slijedeci auto ne bude opet BMW, jako je vjerojatno da ce biti Hyundai ili KIA. Fasciniran sam kako su Santa Fe i Sorento dobri auti za relativno relativno malo novca. Nisam mogao vjerovati da od 2016-te cini mi se u seriji imaju Android Auto, a za mog BMW-a ga uopce nema u ponudi nego bih morao ubacivati neki 3rd party Android HU sa kojim mi ne bi radilo pola originalnih funkcija a i B&O sound systm bi bio beskoristan.

Sto se tice Forda, za njih sam znao da su dobri. 3-4 godine sam se druzio sa Focusom i Kugom. Odlicni auti definitivno, ali i kod njih se sve mora doplatiti. Kada smo recimo uzimali novu Kugu 2019-te, nisam cekirao navigaciju na narudzbi jer sam predpostavljao da to dodje u seriji kad vec ima onaj veliki ekran, pa su me iz auto kuce zvali i pitali da li sam siguran da ne zelim navigaciju.
WraGG je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2021., 15:41   #57053
strgani
Premium

strgani's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor sinisa1989 Pregled postova
Jer ipak je ovo najbitnije... Pretpostavljam da onda ide niža i po gasu
Rijetko, eventualno nakon naplatnih znam potegnut iz nule i kad stignem željenu brzinu se s tempomatom družim većinu puta

Zapravo mi je najveća sreća i zadovoljstvo u snazi to što ne moram razmišljat dal ću s punim autom uzbrdo moć/stić prestić kamion, npr.

Citiraj:
Autor WraGG Pregled postova
I opet ja izrod na 18" ljeti a 17" zimi, jel?

Opet cu ponoviti: iako ih ne vozim, fasciniran sam onim sto je postalo iz KIA-e i Hyundai-a. Od nizerazrednih koreanskih poluproizvoda su dosli do, usudio bih se reci, vrhunskog proizvodjaca automobila.
Ako slijedeci auto ne bude opet BMW, jako je vjerojatno da ce biti Hyundai ili KIA. Fasciniran sam kako su Santa Fe i Sorento dobri auti za relativno relativno malo novca. Nisam mogao vjerovati da od 2016-te cini mi se u seriji imaju Android Auto, a za mog BMW-a ga uopce nema u ponudi nego bih morao ubacivati neki 3rd party Android HU sa kojim mi ne bi radilo pola originalnih funkcija a i B&O sound systm bi bio beskoristan.

Sto se tice Forda, za njih sam znao da su dobri. 3-4 godine sam se druzio sa Focusom i Kugom. Odlicni auti definitivno, ali i kod njih se sve mora doplatiti. Kada smo recimo uzimali novu Kugu 2019-te, nisam cekirao navigaciju na narudzbi jer sam predpostavljao da to dodje u seriji kad vec ima onaj veliki ekran, pa su me iz auto kuce zvali i pitali da li sam siguran da ne zelim navigaciju.
Moj 2008. ima tempomat, grijane siceve, siceve na struju, šiber na struju, zadnje senzore, zadnju zavjesu na struju, dvozonsku klimu, za tu godinu i za tog proizvođača, nemam riječi.
I zasad još sve to radi.
strgani je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2021., 15:50   #57054
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Novi Sorento mi je previše amerikaniziran i izvana i iznutra. I ogroman je. Sa zadnjim redom tj. 7 sjedala, bunker postaje mikroskopski (150l ako sam dobro zapamtio).
Staro 11.10.2021., 16:14   #57055
Zika21
Premium
Moj komp

Zika21's Avatar

Datum registracije: Nov 2014
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Novi Sorento mi je previše amerikaniziran i izvana i iznutra. I ogroman je. Sa zadnjim redom tj. 7 sjedala, bunker postaje mikroskopski (150l ako sam dobro zapamtio).
A koji auto nije ogroman i da ima veći prtljažnik kad su 3 reda sjedala podignuta?
Zika21 je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2021., 16:57   #57056
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Onaj s thuleom?
Staro 11.10.2021., 16:57   #57057
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Znam, nijedan SUV. Ne znam kakva je situacija sa konkurencijom tipa X7 (veličinom, ne cijenom), ali vjerojatno ni oni nisu puno bolji. Pretpostavljam da bi jedino mrcine tipa Suburban, Tahoe i sl. imali nekakav veći bunker.
Ali ako nekome treba taj 3. red, onda mu je bolje nabaviti multivan.
Staro 11.10.2021., 19:40   #57058
ALiEN17
Premium
Moj komp

ALiEN17's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
onda molim preporuku za Kiju ili Hyundai, a da je tip furgona, kao npr. Partner

P.S. nakon popravljanja ovog megana na kojem nema šta nije otišlo, sada bi vozio bilo šta - samo da se ne kvari; od visokotlačne pumpe i injektora - do doslovno deranja kako je to skup i nemoguć popravak za odraditi, sada prije cca. mjesec dana alternator + baterija, pa sam stavio sam gore oba nova fara jer su prošli bili na 10% intenziteta svjetlosti itd. itd.
Staro 11.10.2021., 19:46   #57059
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Može kakva preporuka za garažna vrata?

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460