|
![]() |
#5491 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Ako ima zainteresiranih za jedan od prvih PDA, Compaq Ipaq 3630, nek mi se javi na PM. Stvarčica radi na docku ali baterija je gecrkt, imam i strujni adapter i adapter USB-paralelni port (integriran na docku. PDA ima mrljavu crtu na vrhu ekrana, drugo je sve cijelo i ispravno. Ne tražim novce za njega (dajem ga), ali bi cijenio pomoć u sastavljanju i instalaciji retro mašine (P4 s.478, Leadtek GF 6600 GT AGP, nedostaje mi samo kućište), i primopredaja isključivo negdje na Zgb području. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5492 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Sad si bas malo razmišljam, je li netko vidio bijeli tj. bež bay za temp monitoring. Ne mora biti sa kazaljkama, može i lcd i full time nekorektan ![]() A zapravo sad kad vec pitam za svakave bedastoce, mogu odma i drugo. Dali su postojale ATA hot swap ladice na shemu kakvu ima sa SATA ladicama. Sjecam se nekakvih bež ladica/dockinga/cudesa ali se ne sjecam dali je bila u igri samo sata ili ata ? Dvoumim se između CF-a i ATA-e za DOS konfu pa s obzirom da tamo nema USB-a niti iceg slicnog za transfer (a lijen sam przit rw svako malo kad mi nes treba) kemijam najbezbolniju varijantu za kipanje podataka na disk pa istražujem opcije ![]() @ jean luc: Imam ti nekih kucista ali su u li-la stanju pa ako hoces mogu ti ih poslikati. Ništa ovak fancy tipa Lian Li i slicno kao što kolege tu naslikavaju, više genericke HG-Spot kante kategoja ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: Alien_200581. 07.09.2021. u 10:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5493 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2019
|
Citiraj:
Pokušao bih sa usb stickovima aoo ikako ide, ako ne...floppy it is. Hvala u svakom slučaju. Lp |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5494 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5495 | |
Premium
|
Citiraj:
Drugo, diskovi su ATA i negdje kroz maglu se sjećam da su neki jumperi u pitanju, a i sam proces instalacije mi je ostao u bespućima povijesne zbiljnosti.... Treće, imam i ozbiljnog "viška dijelova" za jedan stroj - ima tu interni ZIP drive, ima čak i BTC DVD sa čitačima kartica, dvije zvučne (jedna Hercules) i još svašta što bi nekog moglo zanimati.... Pa ak si ti ili neko drugi zainteresiran, javi se pa pregledam sve što imam i za malo izdašniju kompenzaciju s moje strane ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5496 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Ovak nekaj: https://www.cybernetman.com/kb/artic...sb-flash-drive U BIOS-u probaj uključiti "USB legacy support" te isključiti splashscreen kod boot-a. @jean luc Ne znam što točno tražiš za case, poslao sam ti PM. Zadnje izmijenjeno od: stef. 07.09.2021. u 10:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5497 |
Zmaj od Bosne
Datum registracije: Dec 2011
|
Project DIY ![]() ![]() Kako mi zujalice na Voodoo 5 5500 idu na hmm znate vec ![]() Narucio Noiseblocker Black SilentPRO i montirao. However izgleda da netko u njemackoj ne zna brojat i stavio 3 gumena odstojnika umjesto 4 ![]() Sad ne znam bi li kontaktirao Noiseblocker jer su ventilatori sve samo ne jeftini ( princip ) ili cu vec nesto izmislit ![]() Evo par slika_: ![]()
![]() |
#5499 |
Premium
|
@ Lynnfield: Ja on the other hand (što nikoga nece tu iznenaditi) full podržavam ovo jer sam i sam pobornik tišine ![]() ![]() @jean luc: Vezano za cooler, ako je intelov stock (a vjerovatno je) tu se dobro vidi na ovom oglasu na slikama https://www.njuskalo.hr/procesori/co...oglas-32395241. Znači ove sive polugice "otvoriš", i onda ti je cooler i nosac coolera gornja polovica plastike, vidis na slikama kako je spojeno, kad sklapaš ima svaki cosak po 1 "zub" koji onda sjedne, te zube lagano piknes sa odvijacem ili necim slicnim da otpuste i ideš u krug dok ne oslobodiš gornju polovicu coolera. Donja polovica plastike ce ti ostati fiksirana na ploči, nju ne diraš (u vecini slucajeva ona je i baza za neke custom coolere ako se odlucis na non-stock varijantu u nekom trenutku u buducnosti). Nakon sto si maknuo gornju plastiku i vent blok bi ti trebao biti free, malo ga zarotiraš i skineš, ocistiš i zamjeniš pastu i vratiš nazad sve kako si i skidao ![]() ATA kablovi ti idu po ovom sistemu sa slike http://support.seagate.com/kbimg/3050-2.jpg, i isto tako na diskovima podešavaš jumpere obicno tamo iza gdje ide kabel (po sejcanju oznake su cs - cable select, ma - master, sl - slave) da se slažu sa tim na kojem su djelu kabla uštekani. A za dijelove ti je moja preporuka da si prvo složiš konfu i kad je gotova i sve ti radi kako bi htio onda viškove poslikaj, pa ako ne mislis prodavati (a i ako mislis ista stvar) stavi na tržnicu pod donacije i javi nam tu da imaš "yard sale", garantiram ti da ce sve biti dobro udomljeno ako ti stvarno ne treba ![]() Edit: Našao i video za montažu coller-a... https://www.youtube.com/watch?v=k7QZ..._channel=niesl Samo polako i ne pritiskat ko sivonja jer te plastike znaju bit krhke nakon tolko godina i bit ce ok. Worst case ako nekaj polomiš imam ti ja 2 ovakva kao iz videa/slika na tavanu tak da nije bed. Zadnje izmijenjeno od: Alien_200581. 07.09.2021. u 11:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5500 | |
Premium
|
Citiraj:
Ok, probat ću još jednom, mada me malo buni ovaj mehanizam sa videa jer se ja sjećam samo plastičnih "drukera" s donje strane MB koji drže cooler, no možda sam nekaj pobrkao.....čim dođem do ploče, probam još jednom, pa javim rezultat. U međuvremenu, slobodno se javite za IPAQ, a stavit ću kasnije i popis ostalih stvari za zaintersirane. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5501 | |
Premium
|
Citiraj:
@maxonja: fina konfica, agp na stereoidima ![]() To je i meni bila prva ideja, no mene 'ebe ispravnost tijeka vremena pa sam si zakomplicirao život. Da, tada su harala ta pleksi kućišta sa led rasvjetom...mokri snovi ![]() Dobar posao max ![]() ![]() .... Pitanje: može li mi netko pomoći naći bios(e) za ovu moju matičnu MS-7030 ver.1 tj. MSI K8N Neo koja NIJE Platinum? Možda je i do toga, jer kada matična boota, diže se "Platinum" natpis preko ekrana. Smrdi mi da je netko prije petljao sa bios-ima... Svugdje sam gledao, naišao na neke čudne stranice na (mislim) Finskom jeziku, i tu dalje ne mogu ništa Zadnje izmijenjeno od: Iluzionist. 07.09.2021. u 12:34. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5502 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
@Alien_200581 Naravno da su postojale ATA ladice ali ne hot swap, mehanički ide za jednostavno / brzo izvaditi / ubaciti, sami IDE standard / port "ne trpi" hot swap (čitaj na živo) nego je trebalo ugasiti i onda odraditi zamjenu. Danas takvih stvari za IDE gotovo da i nema osim ako ne izrone iz nekog podruma / tavana. Evo ti jedan prijedlog bez fizičkog žongliranja hdd - om tamo - vamo: - uvjet je da na toj DOS mašini imaš mrežnu karticu - digneš Live Win ili Live Linux - u tom "okruženju" share jednog foldera - preko mreže guraš tamo - vamo šta trebaš ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5503 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() @ jean luc: Ak ne uspijes slikni nam i postaj fotku, pa budemo skužili kakav je cooler u igri i kako izvesti repasting ili zamjenu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5504 |
Moderator
|
Kolega ne čitaš pažljivo ![]() Ako je dignut Live Win ili Live Linux onda nisi u DOS - u nego klikaš ... EDIT: Nisi posenilio > https://www.ebay.com/itm/Genica-Remo...-/392562147834 Štos je bio imati enclosure na više kompova pa si hdd selio kao ladicu. Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 07.09.2021. u 12:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5506 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
https://www.msi.com/Motherboard/supp..._FSR#down-bios ... al, daj još ti probaj iskopat nešto EDIT: BIOS je isti kao i za Platinum Zadnje izmijenjeno od: stef. 07.09.2021. u 12:58. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5507 | ||
Guest
|
Citiraj:
Ali i potpuno razumijem zašto ... odlična grafa za igrati gotovo sve igre iz razdoblja 1996-2002, 2003. ![]() Vezano uz kazaljke ... ako se ne varam, imam u "radioni" par identičnih VU pokazivača sa Pioneerovog kazetofona iz negdje 70-ih godina koji mi samo stoje i ne koriste. Pa ako nekome treba neka mi se slobodno javi, iako još jednom prilikom napominjem da sam do 15. u samoizolaciji, pa se budete morali strpiti. Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
#5509 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#5511 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() Bio sam oduševljen kad sam ga kupio i nisam mogao dočekati da ga zamijenim, stavim u komp. Igrom slučaja mi je propištao originalni Intelov cooler i morao sam staviti nešto, pa sam se eto odlučio za BlueOrb FX. Nažalost, temperature su se pokazale lošije od Intelovog tvorničkog coolera, a svega par godina kasnije, riknuo mi je motor na ventilatoru, i cooler se doslovce zapalio, plastika se rastopila po cijelom bloku. Nakon toga sam odlučio da izgled coolera više nije bitan (ali sam i tražio nešto što se može reparirati, obnoviti) pa sam uzeo Hyper TX3. U stvari isti Hyper TX3 kojeg imam i dan-danas, i kojeg sad budem mijenjao za Hyper 212. Temperaturne usporedbe su kao nebo i zemlja, sa tom iznimkom da Hyper seriju mogu "vrtiti" zauvijek - jer i kad mu ode vent, mogu ga samo zamijeniti za drugi bez ikakvih problema. Što naravno nisam mogao sa Orbom, sve je bilo integrirano u jednom komadu. |
|
![]() |
![]() |
#5512 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5513 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() Čovječe, sjećam se smrada rastopljene plastike kao da je bilo jučer. Nisam imao pojma što se događa, a komp je nastavio raditi dalje. Tek kad je postalno bolno očito da nešto nije OK, počupao sam sve kabele iz towera i krenuo ga rastavljati. Žao mi je samo što ga nisam fotkao, takvu "tragediju" od hlađenja nisam nikad više vidio ni na jednoj mašini ![]() Još jednom napominjem da je to bio najobičniji P4 @3.00GHz. Isti procesor kojeg imam negdje i dan-danas, ali u jednoj od polu-retro konfi. Dakle, nikakav Core2 Duo ili Quad, samo jedna jezgra. Baš me zanima što bi se dogodilo da sam recimo imao Q6600 u to vrijeme, ili bar Core2 Duo... Edit Našao fotke BlueOrb-a iz 2007... ![]() Ali i Musketeer-a, kojeg sam spominjao jučer ![]() Zadnje izmijenjeno od: Trekkie4. 07.09.2021. u 15:28. |
|
![]() |
![]() |
#5514 |
Moderator
|
I onda se sjetiš klasike, bitnija je funkcionalnost, univerzalnost, popravljivost od nekog šljaštrećeg, svjetlim u bojicama na sve strane 😂 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5515 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() Istovremeno, vrijednost Hypera TX3 i/ili 212 mi se vratila i isplatila već nekoliko puta! Iskreno ... bilo kakav "Tower Design" cooler sa standardnim ventilatorom, ne protežiram Cooler Master ili Hyper seriju specifično. Glavno samo da je sastavljen od univerzalnih dijelova i da dobro provodi toplinu ![]() Teoretski, takav cooler možeš koristiti zauvijek, pa su najvjerojatnije i zato prestali koristiti metalne dijelove, te sve više i više dodaju plastiku, ne bi li došlo do pucanja i korisnik poželio kupiti novi(ji) model... Zadnje izmijenjeno od: Trekkie4. 07.09.2021. u 18:56. |
|
![]() |
![]() |
#5516 | |
Premium
|
Kakve su tebi temperature sa njim? Citiraj:
![]() Zadnje izmijenjeno od: Iluzionist. 07.09.2021. u 19:42. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5517 |
Zmaj od Bosne
Datum registracije: Dec 2011
|
Istina, kupio sam Hyper212+ 2010 i radi bez problema na i5-6500 sa originalnim blademaster ventilatorom. Jedanaest godina Poslano sa mog SM-G980F koristeći Tapatalk
![]() |
#5518 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() Procesori su se mijenjali, umjesto P4 je došao Pentium Dual Core, pa zatim sekundarni Q6600, a Athlon X2 je bio zamijenjen sa Phenomom X4. TX3 je i dalje ostao na obje mašine, ali obzirom da idem slagati cijelu konfu od nule više mi se isplatilo uzeti još jedan 212 i staviti ga na i5, a postojeći Q6600 sa Hyperom 212 ostaviti kakav je ![]() |
|
![]() |
![]() |
#5520 |
Premium
|
Ja sam imao stock gluposti na procesorima u mladosti, bilo je bitno da se igrice vrte kak spada a dali se nekaj roastalo ispod haube tbh nemam pojma, u to vrijeme me nije zanimao hw ![]() ![]() Roy kakve su temp sa mobilcima iz tog doba, dali je drasticni improvement kao i kod modernih procesora ? |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|