Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.08.2021., 00:43   #56011
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor masterCG Pregled postova
Zapravo, po tebi bi trebali odgovoriti: "ja vozim auto na toj i toj platformi koji ima toliki medjuosovinski razmak"
Nema veze sto se 10-15 auta se izradi na jednoj platformi.
Citiraj:
.
Na octaviji se nista ne vidi niti ima ikakve veze s drugim kracim autom.
Jedino sto se vidi je da je to limuzina slicna passatu.
Po dobrom starom obicaju pises pizdarije i mlatis praznu slamu. Po tebi su onda ovo dva ista auta jer eto izgledaju isto/slicno.

11320207 2495-126

BTW tko je sjeo straga u Octaviu pa onda u Passata sigurno nece rec da su to isti auti. A to sto ti ili ne znas ili te ne zanima nesto je tvoj problem i ne mjenja neke cinjenice ma koliko se tebi cinile cudne ill nelogicne.

Prevjesima se kupuje ukupna duljina vozila i to ponajvise na prtljaznom prostoru. Prostor unutar kabine je predodreden drugim specofikacijama sasije. A to kakvu ima masku, branike i farove nema veze time koliko auto ima prostora niti u koju klasu spada. Platforma na kojoj se bazira je ono sto geometrijski predodrrduje neke stavke.

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2021., 00:52   #56012
masterCG
Banned

Datum registracije: Apr 2021
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
BTW tko je sjeo straga u Octaviu pa onda u Passata sigurno nece rec da su to isti auti.
fizicki slicni, po svom obliku karoserije, ne isti, nemaju isto mjesta, ne ovo ne ono, nemoj imputirat nesto sto nitko ne tvrdi.
Ovo s bmw-om isto ne kuzim u cemu je fora, nemoj stalno pisati "po tebi je onda..." jer to nije po meni.
masterCG je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2021., 00:53   #56013
sti
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Od pocetka se spominju platforme, i ustanovili smo da su octavia i golf na istoj platformi sto i jesu i da imaju isti razmak.
To niti ne sporim niti tvrdim drugacije, to su cinjenice i tehnicki podaci.
Upadas ko padobranac u temu i pravis se pametan nepotrebno.

Samo isticem da su fizicki totalno drugaciji auti bez obzira sto su ista klasa.
Logicno mi je da netko tko kupuje Golf 7 ujedno gleda i Audi A3 ili Mazdu 3 ili Volva V40, jer su slicni auti.
Octavia je drugacija i slicnija je passatu, samo se o tome radi.

Eto ti ces to rijesit, daj idi spavat, imas ignore ako ti se nesto ne svidja.
majketi na forumu ne smijes vise ni reci da je octavia slicna passatu, zamisli svetogrdja radi par cm razlike u svemu.
Najbolje onda lokat komplet temu da se ovi neki strunjaci vise ne vrijedjaju, ili ju napravit zatvorenu za vas par mehanicara koji cete medjusobno mjerit medjuosovnski razmak.
Ne spominju se platforme, lik je originalno komentirao članak sa "Kako su Golf i Octavia ista KLASA"?

Ti si onda uletio sa (netočnim) mišljenjem kako su Octavia = Passat, i usput potvrdio svoju neinformiranost sa "nisam baš proučavao..."

Dakle, više ljudi ti je očitalo lekciju, dovoljno za svakoga da shvati, ali ti i dalje trollaš, prebacuješ se odjednom na nekakve platforme jer misliš da to što su Golf i Atlas na istoj platformi nekako daje točnost tvojim postovima. I sad bi svi trebali pričati o platformama iako ih nitko nije spomenuo osim tebe. Jedino što se spominje su KLASE, o čemu si ti višestruko pokazao da nemaš pojma. Ovo malo što Guglaš u hodu te samo zbunjuje, što je više nego očito.

Zato sam napisao, ili si promatrač pa gledaš vozila sa ulice, ili trollaš a ne znaš di udaraš.

I btw, kako znaš što se više ne smije na forumu, koji ti je nick prije bio?
sti je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2021., 01:03   #56014
masterCG
Banned

Datum registracije: Apr 2021
Citiraj:
Autor sti Pregled postova
Ti si onda uletio sa (netočnim) mišljenjem kako su Octavia = Passat, i usput potvrdio svoju neinformiranost sa "nisam baš proučavao..."
Nemam ja sta imati misljenje oko cinjenica, cinjenica je da su golf i octavia u istoj klasi i samim time ce biti zajedno u testovima.
Ja sam rekao da je razumljivo zasto se covjek koji je pokrenuo raspravu cudi tome jer ce vecina ljudi misliti da je octavia=passat.
I sam bi prije usporedio ta 2 nego s golfom koji nije limuzina.
Sve ostalo dalje je nepotrebno imputiranje i mudrovanje, kako rekoh, imas ignore ako ti nesto ne pase.
masterCG je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2021., 01:04   #56015
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Citiraj:
Ovo s bmw-om isto ne kuzim u cemu je fora, nemoj stalno pisati "po tebi je onda..." jer to nije po meni.
Znam da ne kuzis. To je bio samo primjer i odgovor na tvoju izjavu kako aute klasificiras prema izgledu. .

Citiraj:
nekako mi prvo u oci upadne kako auto izgleda, a ne tehnicki detalji koji me realno nemaju sta dirati ili ne dirati, oni su takvi kakvi jesu.
Citiraj:
drugim rijecima, auti se danas najvise kupuju prema izgledu, zato te kombinacije i prolaze, a ne radi medjuosovinskog razmaka kojeg nitko realno ne gleda.
Pa sam nabacio fotku F10 i F30. Ako te teh podaci ne diraju vec samo kako izgleda, koji odabrati? Ali ok. Kuzim da ljude be zanimaju neke stavke.

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Gigabyte GTX 560Ti
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Staro 09.08.2021., 01:31   #56016
Exomaniac
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Mar 2016
Malo se tu pretjeruje to s klasama sad. Vrlo je to danas mutno postalo koji je auto kakva klasa, pa onda ako ima takvu ili onakvu opremu, nije to više kao prije. A evo, ja nikad ne bi rekao da su Octavia i Golf ista klasa auta. Nikad. Puno prije bi rekao da je to jednostavno jeftinija verzija Passata, malo srezana u nekim pogledima. Al da kažem da je to ista fora kao i Golf, to nema šanse da mi to dvoje bude povezano.

A ako jedno 20% ljudi kad kupuje gleda tehničke podatke, puno sam rekao. I tu mislim na ove stvari osim koliko konja ima, volumen motora i koliko brzina auto ima. Nema boga da više od 20% ljudi gleda to. Ljudi aute biraju većinom prema tome kako im izgledaju farovi, oblik auta, otprilike koliko mjesta ima u gepeku, na stražnjem sjedalu, kakva je unutarnja konzola oku i naravno cijena otprilike.

Al sve to ide po osjećaju, malo tko gleda sad tehničke podatke o tomu. Ovdje se sad ljudi u temi čude, ali ova tema nije nimalo reprezentativna o tome kako prosječni vozač bira auto, ovdje su ljudi koji gledaju kakav automatski mjenjač ima BMW ili Audi prema liniji ili tko zna čemu, je li ovjes ovakav ili onakav model, kakva je točno serija motora unutra i slično. Ogromna većina ljudi koji kupuju auto o tome nemaju blage veze niti ih to zanima. Sve to ide po osjećaju. I to je osnovni problem ove rasprave, oni koji gledaju aute detaljno jednostavno ne kuže da prosječnog vozača to uopće ne zanima, izuzev toga koliko konja ima pa da povuče kad se stisne gas ili koliko troši.

Kad ljudi vide da je Octavia sedan, vide Passat i to ljudima dođe na istu klasu jer oni tako gledaju na aute. Pogled na to što čini klasu auta se jednostavno razlikuje. Tu u temi su entuzijasti, a prosječna osoba sigurno na aute ne gleda kao entuzijast.
Exomaniac je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2021., 01:32   #56017
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Citiraj:
Nema veze sto se 10-15 auta se izradi na jednoj platformi.
Dijeli li octavija platformu od golfa ili od pasata?

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2021., 06:37   #56018
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Nikad nisam gledao Octaviu kao klasu Golfa.
S Passatom nema veze.
Ona je četvrt klase više od Golfa, posebno danas kad može biti poprilično opremljena.
Nekad je to bio samo auto s velikim prtljažnikom i najviše mjesta u kabini

Golf bi onda spadao u nižu srednju klasu koju još nazivaju i kompaktnom klasom

Nekad niše/srednje/više i visoke, danas segmenti danas A/B/C/D itd

Klasu/segment određuje prije svega veličina auta, višu/visoku opremljenost/tehnika

Zadnje izmijenjeno od: lowrider. 09.08.2021. u 06:46.
lowrider je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2021., 08:29   #56019
kasko
Premium
Moj komp

kasko's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Citiraj:
fizicki slicni, po svom obliku karoserije, ne isti, nemaju isto mjesta, ne ovo ne ono, nemoj imputirat nesto sto nitko ne tvrdi.
Ocito je da tvoja definicija fizicki slicni se odnosi na estetiku a svima ovdje se odnosi na fizicke mjere relevantnih stvari kao meduosovinski razmak.

Sent from my GM1917 using Tapatalk
kasko je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2021., 08:37   #56020
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova
Nikad nisam gledao Octaviu kao klasu Golfa.
S Passatom nema veze.
Ona je četvrt klase više od Golfa, posebno danas kad može biti poprilično opremljena.
Nekad je to bio samo auto s velikim prtljažnikom i najviše mjesta u kabini

Golf bi onda spadao u nižu srednju klasu koju još nazivaju i kompaktnom klasom

Nekad niše/srednje/više i visoke, danas segmenti danas A/B/C/D itd

Klasu/segment određuje prije svega veličina auta, višu/visoku opremljenost/tehnika
To što Octavia ima veće prevjese ne znači da iskače iz golf klase. Prostora unutra nema niš više nego golf a prevjesom je dobijen gigantski gepek. A ak ćemo gledat prtljažnik, po tome i moj 308 SW iskače iz klase i ulazi u kaj, višu? Mošsimislit...

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2021., 09:20   #56021
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
Dijeli li octavija platformu od golfa ili od pasata?
S oba?

Gledam za svoju O3 https://en.wikipedia.org/wiki/Volksw...p_MQB_platform

Ne znam kak je s O4.
Hamm je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2021., 09:38   #56022
Deathwish
overpowered
Moj komp

Deathwish's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor Mladenxy Pregled postova
Mogu ali kaj ni bolje uzet nes sa vise opreme a da je par god staro?

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Koliko misliš putovati u sklopu posla (km/mjesečno)?
Ak/kad nas vrate u urede cca 60km na dan minimalno (Samobor - Zagreb centar) znaci minimum 1200km na mjesec + još dućani, bebač doktoru itd
Staro 09.08.2021., 09:54   #56023
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Deathwish Pregled postova
Mogu ali kaj ni bolje uzet nes sa vise opreme a da je par god staro?
Pet godina i cc 100000 km nije staro par godina, a prijeđeni kilometri su uvijek upitni IMO, može biti i duplo više. I onda platiš takav auto desetak tisuća kuna manje nego novi. Uzmeš klimu za 3000 kn na onaj osnovni model i miran si deset godina i duže.
Ali prouči ovo što je kolega postao za sigurnost...meni nebitno ali ti vidi.
Mladenxy je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2021., 11:11   #56024
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Citiraj:
Autor Hamm Pregled postova
S oba?

Gledam za svoju O3 https://en.wikipedia.org/wiki/Volksw...p_MQB_platform

Ne znam kak je s O4.
Da, iako MQB nije u punom smislu fiksna platforma/sasija kako smo navikli vec je modularan sustav koji je prvenstveno osmisljen da bi mogao na sto laksi nacin izbaciti vise razlicitih modela sa istog proizvodnog traka. Recimo kod MQB spomenuti meduosovinski razmak nije fiksna znacajka.

Bas tu di si linkao su naveki o cem se radi.

Citiraj:
MQB is not a platform as such, but, rather, a system for introducing rationality to different platforms that have transverse engines, regardless of the ten body configurations the company manufactures for any of its eleven vehicle brands.
Citiraj:
All MQB cars will share the same front axle, pedal box and engine positioning, despite varying wheelbase, track and external dimensions.

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Gigabyte GTX 560Ti
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Staro 09.08.2021., 12:19   #56025
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Točno s oba. Niti je golf ko octavija niti je octavija ko pasat. Simple as fuck.
Staro 09.08.2021., 12:44   #56026
nub
PREMIUM
Moj komp

nub's Avatar

Datum registracije: Dec 2014
Citiraj:
Autor Exomaniac Pregled postova
Malo se tu pretjeruje to s klasama sad. Vrlo je to danas mutno postalo koji je auto kakva klasa, pa onda ako ima takvu ili onakvu opremu, nije to više kao prije. A evo, ja nikad ne bi rekao da su Octavia i Golf ista klasa auta. Nikad. Puno prije bi rekao da je to jednostavno jeftinija verzija Passata, malo srezana u nekim pogledima. Al da kažem da je to ista fora kao i Golf, to nema šanse da mi to dvoje bude povezano.

A ako jedno 20% ljudi kad kupuje gleda tehničke podatke, puno sam rekao. I tu mislim na ove stvari osim koliko konja ima, volumen motora i koliko brzina auto ima. Nema boga da više od 20% ljudi gleda to. Ljudi aute biraju većinom prema tome kako im izgledaju farovi, oblik auta, otprilike koliko mjesta ima u gepeku, na stražnjem sjedalu, kakva je unutarnja konzola oku i naravno cijena otprilike.

Al sve to ide po osjećaju, malo tko gleda sad tehničke podatke o tomu. Ovdje se sad ljudi u temi čude, ali ova tema nije nimalo reprezentativna o tome kako prosječni vozač bira auto, ovdje su ljudi koji gledaju kakav automatski mjenjač ima BMW ili Audi prema liniji ili tko zna čemu, je li ovjes ovakav ili onakav model, kakva je točno serija motora unutra i slično. Ogromna većina ljudi koji kupuju auto o tome nemaju blage veze niti ih to zanima. Sve to ide po osjećaju. I to je osnovni problem ove rasprave, oni koji gledaju aute detaljno jednostavno ne kuže da prosječnog vozača to uopće ne zanima, izuzev toga koliko konja ima pa da povuče kad se stisne gas ili koliko troši.

Kad ljudi vide da je Octavia sedan, vide Passat i to ljudima dođe na istu klasu jer oni tako gledaju na aute. Pogled na to što čini klasu auta se jednostavno razlikuje. Tu u temi su entuzijasti, a prosječna osoba sigurno na aute ne gleda kao entuzijast.
+1

kao netko tko nikad nije razmišljao o kupnji passata, golfa ili octavie, prije bih rekao da je octavia bliža passatu nego golfu. Prije bih Rapid hečbek usporedio s golfom

A realno, ovisi i o tome što kupac traži. Onaj tko gleda npr veličinu gepeka sigurno će prije uspoređivat octaviu i passata
nub je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2021., 13:22   #56027
panasonic
Banned

Datum registracije: Jan 2014
Citiraj:
Autor nub Pregled postova
kao netko tko nikad nije razmišljao o kupnji passata, golfa ili octavie, prije bih rekao da je octavia bliža passatu nego golfu.
Također bi to rekao, to s golfom veze nema.
A ove nove octavije su stvarno vrhunske, pogođen dizajn samo tako.
panasonic je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2021., 13:28   #56028
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Jedino zamjerku koju imam su crna slova Škoda iza. Ljepše bi bilo da su kromirana. Očgiledno to nije 'in' jer i mnogi drugi imaju crna slova (koja se ne vide na tamnijim bojama karoserije).
Primjetio sam da u zadnje vrijeme sve više autiju, pogotovo iz VW grupe, ima nekakvu sivu pastelnu boju karoserije. Meni je ogavna.
Staro 09.08.2021., 13:33   #56029
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
A00 platforma = Volkswagen Lupo, SEAT Arosa
A0 platforma = Audi 50, Volkswagen Polo, SEAT Ibiza, SEAT Córdoba, Škoda Fabia
A platforma = Audi A3, Audi Q3, Audi TT, VW Golf, VW Jetta, VW Eos, VW Tiguan, VW Touran, VW Scirocco, SEAT León, SEAT Toledo, SEAT Altea, Škoda Octavia
B platforma = Audi 4000, Audi 80, Audi 90, Audi A4, Volkswagen Passat, SEAT Exeo, Škoda Superb
C platforma = Audi 5000, Audi 100/200, Audi A6, Audi A6 allroad quattro
D platforma = Audi V8, Audi A8, Bentley Continental GT, Volkswagen Phaeton

Dakle Octavia i Golf su ista platforma, Passat i Superb su ista platforma. Neću pisat klasa jer nisu Škoda i VW nisu ista klasa.

P.S., Renault vozač, tako da nisam VAG pristaša da ne ispadne da držim stranu VW i omalovažavam Škodu.

Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Black Dragon je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2021., 13:33   #56030
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
To ti je specijalna “mort” boja kao hommage svim balkanskim bauštelcima

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2021., 13:35   #56031
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Citiraj:
Autor nub Pregled postova
prije bih rekao da je octavia bliža passatu nego golfu.
Octavia je veliki golf, ništa više ništa manje.

Jedino što je kod octavije bliže pasatu a ne golfu je veličina gepeka (govorim ISKLJUČIVO za zadnje aktualne modele, karavane, pošto golf ne postoji kao limuzina). Po svemu ostalom, al doslovno po svemu nije ni blizu pasatu, krenuvši od vanjskih i unutarnjih dimnezija, međuosovinskog razmaka i naravno cijene.

Do nedavno octavija je bila best buy veliki obiteljski auto, sada kad se pogleda cijena i kaj dolazi uz to, to je prošlo svršeno vrijeme, hjebemti za 170 000kn iza nemaš multilink.

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///

žmnpp
Staro 09.08.2021., 14:10   #56032
sti
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor panasonic Pregled postova
Također bi to rekao, to s golfom veze nema.

Jednaka klasa

Gotovo jednak međuosovinski razmak

Gotovo jednaka širina

Gotovo jednake dimenzije unutrašnjosti, jednako mjesta za sjedenje, jednaka udaljenost vozača i suvozača, jednako mjesta na zadnjoj klupi.

Jednake ili konkurentne cijene

Uopće nema veze s Golfom, ali ima s Passatom, autom klase iznad, većim u svim dimenzijama, i to samo zato što oba auta imaju gepek

Škodin odgovor na Passat je Superb, ti modeli su direktna konkurencija koji se bore za iste kupce, jer su ISTA KLASA.

Kolega iznad je potvrdio ono što govorim:

Citiraj:
kao netko tko nikad nije razmišljao o kupnji passata, golfa ili octavie

To je ok, ne moraš razmišljati, ali se ne može biti promatrač i uspoređivati auta. Odnosno može, ali onda se razvijaju kriva mišljenja, kao npr da je Rapid=Golf. U auto treba sjesti, voziti ili biti vožen, i onda se odmah shvaća zašto je Rapid ista klasa kao i Polo, Octavia Golf, a Passat Superb.
sti je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2021., 14:39   #56033
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp

Mario92's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Uh, meni je ta Moonstone grau baš dobra boja, ak pričamo o ovoj boji:

Definitivno bolje od bijele, iliti N1 boje

Samo kaj na Golfu, točnije prednjem dijelu, nemre izgled spasiti nikakva boja, kad je grd u 3pm.

Ryzen 7 5700G

AsRock B550 Pro4

HyperX Fury DDR4 3000MHz (4 x 16GB)

Kingston A2000 1TB NVMe

Intel 660p 1TB NVMe

Fortron Hexa 400W

Random PC case

Proxmox VE

95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Fujitsu U7311

Intel i5 1135G7

16GB DDR4 3200MHz

SK Hynix P31 Gold 1TB

13.3" FHD IPS

Mario92 je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2021., 14:41   #56034
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Meni je to ko da si ga ospricao temeljnom i tak ostavio

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Gigabyte GTX 560Ti
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Staro 09.08.2021., 14:42   #56035
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp

Mario92's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Kak god da okreneš, boja je pojava

Ryzen 7 5700G

AsRock B550 Pro4

HyperX Fury DDR4 3000MHz (4 x 16GB)

Kingston A2000 1TB NVMe

Intel 660p 1TB NVMe

Fortron Hexa 400W

Random PC case

Proxmox VE

95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Fujitsu U7311

Intel i5 1135G7

16GB DDR4 3200MHz

SK Hynix P31 Gold 1TB

13.3" FHD IPS

Mario92 je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2021., 14:48   #56036
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Ta misja siva mi je vec toliko ucestala (ne samo na vw) da je smatram novom bijelom -.-
Staro 09.08.2021., 15:02   #56037
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Citiraj:
Octavia je veliki golf, ništa više ništa manje.
A polo je mali golf, a vw up je mali polo, a pasat je tromi arteon i tako Glupave usporedbe.

Golf i Octavija pokrivaju dva različita segmenta tržišta i ne kupuje ih vjerujem isti profil ljudi.

Citiraj:
Do nedavno octavija je bila best buy veliki obiteljski auto, sada kad se pogleda cijena i kaj dolazi uz to, to je prošlo svršeno vrijeme, hjebemti za 170 000kn iza nemaš multilink.
I dalje je. Skupa je fakat preskupa kao i SVE danas ali stvarno je dobra kupnja.

Jasno da za malo više novaca tipa 180-185k kn možeš dobiti toyotu sa spomenutim multilinkom ali tako malo po malo možemo dogurati do finih iznosa.

Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Meni je to ko da si ga ospricao temeljnom i tak ostavio
Točno to. Baš jako ružno.
Staro 09.08.2021., 15:27   #56038
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Citiraj:
A polo je mali golf, a vw up je mali polo, a pasat je tromi arteon i tako Glupave usporedbe.

Golf i Octavija pokrivaju dva različita segmenta tržišta i ne kupuje ih vjerujem isti profil ljudi.
Polo ne spada u istu klasu kao Golf, on ima svoju klasu odnosno segment.

Golf i Octavija pokrivaju isto tržište, netko tko želi za iste novce malo više prostora uzet će octaviju a ne golfa, onaj ko želi ime ispred malo više prostora uzet će golf.
Jedino što golf nema a octavima ima je limuzina iliti sedan odnosno octavija nema HB.

Citiraj:
I dalje je. Skupa je fakat preskupa kao i SVE danas ali stvarno je dobra kupnja.

Jasno da za malo više novaca tipa 180-185k kn možeš dobiti toyotu sa spomenutim multilinkom ali tako malo po malo možemo dogurati do finih iznosa.
Nije, nije jer za manje para dobiješ više auta kod ostalih, konkretno ono kaj sam ja gledao ceed karavan i corolla karavan daju za 15ak% manje love bolji ili u najgorem slučaju isti auto. Što znači da octavija više nije best buy.
Ne znam kak je kod meganea, 308 i ostalih.
Kaj se toyote tiče za 150k kn dobiješ isto odnosno više u odnosu na octaviju za 170k kn, jedino kaj kod octavije možeš uzet dizel.

Smiješno je da octavija nudi multilink tek kad daš 270k kn

Nije samo to problem octavije nego i drugih firmi, golf, focus, octavija itd nemaju multilink u nekakvoj normalnoj opremi sa normalnim motorom.

žmnpp
Staro 09.08.2021., 15:44   #56039
Exomaniac
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Mar 2016
Meni je Golf osobno uvijek bio jako precijenjen auto, pogotovo ovi novi koji su još digli cijene ohoho gore. Volkwagen nisam fan općenito, ali precijenjenost Golfa mi je kategorija iznad toga.

Susjed jedan je baš bio u nesreći, i razbijen mu Golf 6, barem mislim, uglavnom totalka. I kupio Golf 8, pa smo išli vidjet malo i sjeo sam unutra, kad je rekao da auto košta nešto manje od 200k kn ja sam ostao zabezeknut. Nisam ništa htio reći čovjeku, ali to mi sigurno ne izgleda kao auto koji može tražiti toliko novaca. Svakome njegovo, ali za takav auto ja sigurno ne bi dao 200 hiljki, da je jedno 150, to bi rekao da je realno, ali ovo sigurno ne.

Zadnje izmijenjeno od: Exomaniac. 09.08.2021. u 15:50.
Exomaniac je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2021., 16:43   #56040
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Citiraj:
Kaj se toyote tiče za 150k kn dobiješ isto odnosno više u odnosu na octaviju za 170k kn, jedino kaj kod octavije možeš uzet dizel.
Nisam siguran baš da dobiješ više. Nećeš dobiti više prostora, dobiti ćeš smiješan motor bilo to 1.2 turbo mlinac li 1.5 atmo.

KIA i dalje koliko mi se čini ima problema s cinčanjem pošto često znam vidjeti novije KIAe s hrđom što je zaista čudno ali opet istok je to. Vjerojatno se navlači cink elektrolizom, a ne uranja se "bazen" tj kupku. Velika je razlika.
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na