|
![]() |
#1 |
Pero_Snajper
Datum registracije: Dec 2005
|
plavi ekran majku mu...
ok ljudi pomagajte molim vas ako imate ideju... muci me BSOD koji windoze (2k, sp4) izbacuju (ponekad) za vrijeme podizanja ili kratko nakon podizanja istih. Karakteristicno je da ako se BSOD ne javi unutar prvih 5 min. nakon bootanja, sve radi ok. Bit ce da je neka pi..arija s drajverima, al izmijenjo sam ih sve i nista. I dalje tu i tamo prikenja. Zapisivao sam sve one silne brojeve i adrese (mijenjaju se) i provjeravo na netu i nisam nista pametno nasao. Vrtio sam memtest 10 sati (30ak passova), nema errora (Kingmax). Cak sam i napajanje promijenio. Zadnji hardver koji sam piknuo u komp je 9800pro, al sad nisam ziher dal je bilo BSOD-ova i prije te graficke. Konfu sam uzeo prije pol godine a kenja otprilike zadnjih mjesec dana. Formatiranje/reinstalacija ne pomaze. Dal moram mijenjat OS? (2k mi je priraso srcu. Konfa je: -Asrock 775V88 (eh da, VIA...) + Prescott 3.0 -Kingmax DDR400 2x512 -9800pro + zalman -Hiper 480W Type-R Silver Label PSU (WD sata 120GB, NEC DVD/RW, LITEON DVD, Hauppauge winTV kartica, Firewire kartica, modemcic) Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
jesi li mozda u to vrijeme kako je pocelo zezati stavljao sp4? za ovakve stvari nema nekih logickih objasnjenja, vec uzmi testirati komponentu po komponentu na ispravnost. ako si zapazio da su se stvari promijenile ugradnjom graficke, posudi od koga drugu, i testiraj njome, nekolliko puta restart (kad kazes da se obicno dogadja nakon bootanja), i mozda tako i dan-dva-tri, da vidish u cemu je problem.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Pero_Snajper
|
da mozda bih morao probat s nekom drugom grafom samo me zivcira jer nekad prodje i do tjedan dana da se ne pojavi BSOD a onda mi ih zareda 3 ili 4 puta u danu bez ikakvog povoda... Osim toga grafa vuce bez greske (i jos se dobro kloka...), nekako si ipak mislim da se moja musicava ploca mozda ne slaze bas dobro sa grafickom... Zanima me jel postoji barem teoretski sansa da na XP-u radi sve dobro s obzirom da su OS-ovi u osnovi slicni? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
teoretska sansa postoji. no, ne mora biti i pravilo. meni su se neki problemi rijeshili sa prelaskom na drugi os, tocnije na xp, necu sad u detalje sto i kako. ali radije da probash malo graficke changeati ako to nije problem, i ako ti je stalo do w2k. ![]()
![]() |
#5 |
Pero_Snajper
|
vrijedi pokusat, zamijenit su se s frendom za grafulju pa ako onda obje konfe rade dobro, mijenjam plocu (duplo jeftinija mi nego grafa...) u svakom slucaju, hvala... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
blju
Datum registracije: Nov 2002
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pero_Snajper
|
par dana nakon sto sam pisao ovaj post sam promijenio kuciste (preskiju nikad dovoljno svjezeg zraka), pa sam usput vadeci sve komponente ocistio konektore na karticama, memoriji, ispuhao maticnu i tako to sve skupa ocistio... i ko bi reko vec 2 tjedna sve radi bez beda bez naznaka da pocne kenjat... pa sad ti to shvati... :clap: |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|