|
|||||||||||
|
|
#51061 |
|
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Puno ovisi da li ti je to prva rega i prvo vozilo tamo, koje vozilo, koliko kW, koliko KM. Raspitaj se, ukoliko imaš ovdje policu na sebi s popustom, da preneseš tamo. Ne u smislu da će ti i tamo dati odmah 60% popusta ako ovdje imaš 60, već u smislu da vide da si uzoran vozač bez nekih incidenata, pa da na temelju toga dobiješ nekav popust na policu. Imaš dosta o tome na fejsu u grupama tipa "Idemo u Irsku" i sličnima.
|
|
|
#51062 |
|
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Automobili
Nalazim rekla/kazala mišljenja gdje god pogledam, a konkretnih brojki nigdje, zato pitam ima li netko naš ovdje tko je gore uzimao auto. Izgleda da ću morati otvarati fejsbuk samo zbog tog. Otkad imam vozačku vozim službene aute, pa nemam ništa na svoje ime, tako da mi ni to ne pomaže. Prvu godinu će me sigurno oderati gdje god da dođem. Osiguranje računam da će biti visoko na početku, a što se ostalog tiče, vidim da hibridi imaju dosta povlastica. Novo pitanje, ima li tko iskustva s prvom generacijom Priusa?
|
|
|
#51063 |
|
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Po onome što sam pročitao, nema fiksnog kalkulatora. Sve ovisi o dogovoru i osiguravajućoj kući. Jako cijene ovise o kući i dogovoru, al generalno su full visoke.
|
|
|
#51064 |
|
Guest
|
Nije istina da je tehnički džaba. ![]() Možda jeste jedan dio nameta koje imamo ovdje u sklopu "tehničkog". Ali recimo, kod njih je cestarina, aka road tax, skupa. Za E90ku, 530D računaj oko 3000 kuna. |
|
|
|
#51067 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
Bila je epizoda Top Geara gdje njih trojica kupe bijesni jeftini auto, i onda pokušavaju registrirati praveći se ili da su klinci, a kad to nije prošlo, da će i sin, koji je tek položio, voziti auto. I cijene su im jako varirale (za samo 17 godišnjaka), tipa od 1600 do 8000 funti za auto od 1300 funti.... i sve cijene između... 2500, 3600, 4500, 5500.... I recimo za 17 godišnje cure je osiguranje duplo manje nego za muške... Tako da da, sve utječe na cijene, i ne, nitko od nas ti ne može reći koliko će tebe koštati osiguranje, pošto je to iznimno individualno. |
|
|
|
|
|
|
#51068 |
|
Guest
|
Ja imam stare informacije, od studenta, ali mislim da se nije mnogo promijenilo. Ako si stranac, tek doselio, možeš voziti sa svojom vozačkom do max godine dana. I treba dozvola imati prijevod na engleski, što god to značilo. Da bi dobio njihovu dozvolu moraš 185 dana biti rezident. Košta i ona neke novce. A bez nje se ne isplati kupovati auto, jer i dozvola utječe na cijenu osiguranja. Parking je rijetko džaba. Ako imaš svoj parking, rentaš ga za X00 funti godišnje. Ako parkiraš na javnom mjestu kad ideš na posao, u centrima gradova lako te i taj parking izađe X000 funti godišnje. Imaš osiguranje od odgovornosti, pa taj road tax, obavezni servis, ne bi bilo loše ni da kupiš kakvo osiguranje od kvara na autu ili članstvo u nekom klubu da te eventualna šlepa i servis ne pokopaju. ![]() Uglavnom, nećeš kupit auto dok ne odeš tamo. Jedino vidi što moraš od nas ponijeti da tamo možeš dokazati da si vozač X godina i da nisi imao nikakve nesreće. To bi ti značilo puno kod osiguranja. Svi misle da je kod nas skupo imati auto. ![]() Kod njih su auti jeftini na oglasnik zato što su toliko skupi za posjedovanje da ih se valja brzo riješiti ako ti ne trebaju |
|
|
|
#51069 | |
|
Premium
Datum registracije: May 2009
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#51070 |
|
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
|
|
|
#51071 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
|
|
|
|
|
|
#51072 | |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
|
|
|
|
#51073 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
To ovisi o pravnoj osobi (npr. autosalon) koja ti je izdala račun. Na kraju ti se ionako svodi na isto - ako ti iskaže pdv, naši će ga oduzeti od plaćenog iznosa i naplatiti razliku do našega, a ako ga ne iskažu, onda će ti naši obračunati cijeli pdv.
|
|
|
#51074 | |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
Za pravne osobe je situacija drukčija, one dobivaju račun bez iskazanog pdv-a i plaćaju ga po unosu vozila +5% neke vrijednosti. Pravne osobe koje su registrirane za prodaju plaćaju pdv nakon što prodaju vozilo. Nisam 100% siguran, ali mislim da je to tak. Poslano sa mog VOG-L29 koristeći Tapatalk |
|
|
|
|
|
|
#51075 |
|
Premium
|
Ne znam ni ja. Znam samo da je uvoz/unos auta u ovu državu od qrca komplicirano do jaja i košta k'o Sv. Petra kajgana. I onda se pitaju zašto nam je vozni park star i zašto ljudi ginu u prastarim kantama od auta. Njima je glavno da su pobrali pare. Dođe mi da regam firmu u nekoj drugoj EU državi za 50€ i kupim auto na nju tako da ovi naši nesposobni uhljebi ne dobiju ni lipe od mog novca. EDIT: Daimler se nagodio sa Amerima u vezi Mercedes Dieselgatea https://www.engadget.com/daimler-us-...235732416.html
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein Zadnje izmijenjeno od: coconut. 14.08.2020. u 09:15. |
|
|
|
|
|
#51076 |
|
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Pa mislim da nije. Ja sam sam dopeljao auto izvana pred neku godinu dana. Samo s uputama s foruma. I sve prošlo bez problema. Sad s ovim je još jednostavnije, samo koliko traje obrada preko neta, uživo sam bio gotov za pola sata, od dolaska na carinu, plaćanja i dobivanja rješenja |
|
|
|
|
|
#51077 |
|
Premium
|
Do sad je procedura bila ako se uzima na firmu od firme: Na računu od autosalona nije iskazan PDV i autosalon bi osim fakture trebao dati malu i veliku prometnu i COC dokument U HR se plaća trošarina, naknada za okoliš, homologacija i treba se platiti pola PDV-a državi (12.5%) Ako se kupuje kao fizička osoba do firme procedura je bila: Na fakturi je bio iskazan PDV i autosalon bi osim fakture trebao dati malu i veliku prometnu i COC dokument. Kupci su imali opciju plaćati PDV ili u zemlji gdje se kupuje vozilo ili u HR, samo ako je vani PDV manji, valjda ga nitko nikad nije platio u HR… U HR se još plaća trošarina, naknada za okoliš i homologacija Sad se spominje upravna pristojba umjesto PDV-a koja je dosta povoljnija za fizičke kupce. Znači meni bi autosalon iz DE recimo izdao fakturu bez PDV-a i ja bi u HR platio samo upravnu pristojbu. Na vozilo koje se prodaje u DE za 10k bruto je bi platio 8400eur i upravnu pristojbu od 1500kn u HR? Zar je to moguće???
|
|
|
#51079 |
|
Premium
|
|
|
|
#51080 |
|
Premium
|
Ovo je bilo bolno za nečiji novčanik - sudar od 3,5m € https://www.index.hr/auto/clanak/vid...e/2205035.aspx
|
|
|
#51081 |
|
Premium
Datum registracije: May 2009
|
|
|
|
|
|
|
#51082 |
|
Banned
Datum registracije: Apr 2020
|
Uzeo bi SX4 S-Cross star 3-4 godine. Frendovi imaju samo riječi hvale. Mene malo brine kaj bi uzeo polovni turbobenzinac (1.4). Jel se moram zbog nečeg brinuti ili su ti polovni turbaci bez greške ko i atmosferci? Dizela ne razmatram jel radim top 12 tkm godišnje. |
|
|
|
|
|
#51083 |
|
Premium
|
|
|
|
#51084 |
|
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Po Knežiji se vozio GLE 63 AMG Čeških tablica, sada se vozi CLS 63 AMG ako se ne varam, također Češke tablice ![]()
|
|
|
#51085 |
|
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Zasad nema niš loše o njima. Ak mirno radi u leru (direktaši i valve carbon bildup radi vožnje na kratkim relacijama i niskim okretajima) i niš ne klopara (dvomaseni zamašnjak-davljenje/ubrzava je na niskim okretajima) ubrzava bez trzaja i "knedle"- to je to. |
|
|
|
|
|
#51086 | |
|
Premium spammer
Datum registracije: Aug 2010
|
Citiraj:
Cudi me da su ovoliko cekali, s obzirom na RSx od Audia i Daimlerove AMG karavane |
|
|
|
|
|
|
#51087 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2013
|
|
|
|
|
|
|
#51089 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
https://retroplov.com/crtani-filmovi/gustav/
|
|
|
|
#51090 |
|
Premium
|
Moja greška. Mislio sam da je Čeh. Poanta je bila u tome da su ti crtići vrlo 'brbljivi'.
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein Zadnje izmijenjeno od: coconut. 15.08.2020. u 09:48. |
|
|
|
![]() |
|
|