|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
Problem s HDD-om
imam jedan problemcic sa diskom. disk je Seagate baracuda 120GB, 8MB, PATA, star par mjeseci i u zadnje vrijeme poceo mi je nekak sporo "prenositi" podatke. Kad stavim da skopira 10-ak GB kopira ga sat vremena. Slicnih sam imao problema sa starim diskom isto seagate og 40gb al sam ga prodao. jedanput mi je taj stari disk pao pa sam mislio da je mozd od toga ali sad isto tak i s ovim novim. Ali prvih cca 2 mjeseca je bilo sve ok, tek sam sad skuzio da me zeza. konfa mi je: abit NF7-S barton 2600 "glavni disk" Samsung 160 GB taj seagate disk mi je u ladici memorija GEIL 512MB ... Jel imao tko takvih slicnih problema? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
to se meni dogodilo sa WD 40bg 7200 RPM...poceo se klati..kopirati sporo..instalirati sporo..zatim je dobio 4mb bed sectora...i od tada normalno radi ![]() stvarno ti kazem...lijek stvarno ne znam samo kazem da sam imao istih problema ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
jesi probao mozda pobrisati sve particije i izformatirati ga ?
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Jel DMA uključen?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
probaj reinstalirati drivere za chipset.. posebno IDE drivere jer oni se nekad znaju praviti pametni... probaj i promjeniti IDE kabel...
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
Kad si zadnji put defragmentira?
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
To je jedan od bitnih parametara koji na posljetku diktira i samu brzinu pisanja na disku..I naravno da ce pisati sporije ako su podaci nepravilno razbacani po disku + 120Gb nije bas mali prostor! |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|