Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Overclocking
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 20.01.2006., 09:50   #1
feelgood
I'm DEAD sexy!!!

feelgood's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Kako procesor gleda na to?

Je li procesoru svejedno je li 310x9 il 280x10. Zanima me trebam li se igrat sa memorijskim latencijama i voltažom ako mi je komp nestabilan na 310x9 il bi se moglo radit da i procu ta kombinacija "ne leži"?
NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB
feelgood je offline   Reply With Quote
Staro 20.01.2006., 10:00   #2
Thoroughbred B
Premium
Moj komp

Thoroughbred B's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
Re: Kako procesor gleda na to?

Citiraj:
Originally posted by feelgood
Je li procesoru svejedno je li 310x9 il 280x10. Zanima me trebam li se igrat sa memorijskim latencijama i voltažom ako mi je komp nestabilan na 310x9 il bi se moglo radit da i procu ta kombinacija "ne leži"?
Stvar moze biti maticne ploce,memorije a i procesora...

Ako je maticna ploca stabilna na 310 HTT-u onda je sto se nje tice ok,druga dolazi memorija...ako ti radi 1v1 s HTT-om onda i ona radi na 310 tj 620 Mhz,dakle te 2 komponente moras provjerit do kud idu,posebno memoriju jer rijetko koja maticna nije stabilna na 310 HTT-u,a rijetko koja memorija je (TCCD).
Procesor ako moye potegnut na gore navedene frekvencije njemu je svejedno s kojim mnoziteljem!
Dakle sve se svodi na memoriju,digni HTT do kud je memorija max stabilna (ako imas neki TCCD,TCC5,UCCC),u suprotnom koristi memorijske djelitelje

EDIT: Sad vidim da imas pravu stvar,TCCD.Probaj ovako,daj procesoru 1.6v,HTT stavi na 300 Mhz i memoriju podesi da radi 1v1,dakle na 300,i daj joj 2.8v...latencije postavi ovako 2.5-4-3-7 i to bi trebalo biti full stabilno,ako procesor moze potegnut 3Ghz naravno...

Jedino nisam upoznat s maticnom koju imas,tako da neznam do kud joj HTT stabilno ide.

Oglas
Oglasni prostor

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno