Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.05.2020., 16:42   #49291
marko_st
Registered User

Datum registracije: Nov 2014
Gdje je u ovoj priči svizac sa čokoladom?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
marko_st je offline   Reply With Quote
Staro 13.05.2020., 16:44   #49292
SympForTheDevil
Registered User

SympForTheDevil's Avatar

Datum registracije: Sep 2019
BTW:

https://www.forum.hr/showpost.php?p=...0&postcount=24

https://www.forum.hr/showpost.php?p=...2&postcount=25

Don't hate the player,hate the game,kupovina više srednje klase za cash je bila the real deal tada
SympForTheDevil je offline   Reply With Quote
Staro 13.05.2020., 16:45   #49293
Pentel33
Banned

Datum registracije: Feb 2020
Citiraj:
Autor SympForTheDevil Pregled postova
Momci to su etablirani ljudi sa odvjetničkim uredima,firmama sa po 100 građevinskih strojeva
I to onda znaci da ne moraju platiti punu cijenu auta nego 2/3 ??
Cuj ovo, znaju pregovarat, pa sta to znaci?
U cemu ti tu pregovaras ako dajes 20 necega umjesto 30 i zasto bi netko pristao?

To su bajke, a ne "etablirani ljudi".
Pentel33 je offline   Reply With Quote
Staro 13.05.2020., 16:47   #49294
SympForTheDevil
Registered User

SympForTheDevil's Avatar

Citiraj:
Autor Pentel33 Pregled postova

To su bajke, a ne "etablirani ljudi".
Dao bog svakom da (do)živi takvu bajku

Pregledom tema na forum.hr-u dojma sam da je popust za cash još živ,a ostvarenje popusta u tome slučaju varira između 5%(što daju i psu koji uđe kroz vrata)-15%. Govorimo period 2015.-2020.

Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Ja sam prošle godine ušetao s starim u Stuttgart u VW salon (gdje su držali rabljene aute isto), garaža na 4 kata, sigurno preko 500 automobila je tada bilo tamo.

Stari u džepu imao 15k EUR, nisu željeli spustiti 700EUR auto, kamoli 30%. Na kraju je stari uzeo 1.6 auto, želio je 2.0 koji je bio nekih 1000EUR skuplji. Ne da nisu bili raspravu, nego se lik okrenuo i otišao. Stari je već bio spreman otići na banku i uplatiti taj keš na račun i prebaciti njima u roku sat-dva... Nisu bili zainteresirani 1%
Sad sam vidio,to si u pravu,mada govorimo o totalno drugom vremenu i drugoj lokaciji.

Ja svake dve godine mjenjam Mercedes koji imam za neki jahreswagen pod 2 god garancije minimalno. Najviše što sam dobio na MLu je soma eura popusta(na cijeni 50 i dodatni set zimskih guma). Zadnju C klasu kada sam uzimao jedva sam iskamčio 500€ popusta i set zimskih....i to svaku put sa papirnatima doletim. I znaju me već u Scholzu i mog oca i bratića i ne jebe ih živa sila neki ozbiljniji popust dati. Kupi novi pa ćemo vidjeti šta se da....im je moto

Ali moraš znati da je na novim autima marža XYZ pita veća nego na polovnima. Polovni čim izađe iz salona,sa pola kilometra na cajgeru je cijena dolje 50%. Ja ih hvatam kada izgube 60% vrijednosti a da su u prvoj godini i na malo km. Nije ista stvar baviti se prodajom rabljenih i novih.

Zadnje izmijenjeno od: SympForTheDevil. 13.05.2020. u 17:19.
Staro 13.05.2020., 17:49   #49295
SympForTheDevil
Registered User

SympForTheDevil's Avatar

Malo sam se zaigrao sa googlom i dobom one krize,evo zanimljivih tekstova.....prvo glede popusta;

Citiraj:
Što se automobilske industrije tiče, 2009. bi također mogla biti vrlo zanimljiva za one koji će htjeti i moći obnoviti vozni park. Aktualna sniženja koja već sad nude pojedini proizvođači automobila u Hrvatskoj mogla bi se shvatiti kao najava potpune rasprodaje, barem kad je riječ o modelima na lageru. Prema riječima Darina Jankovića iz međunarodne tvrtke Jato Dynamics koja se bavi analizom automobilskog tržišta, u Hrvatskoj popuste nude doslovno svi. Međutim najveće je iznenađenje bila velika akcijska prodaja posljednje generacije Volkswagenova Golfa, jer je ta tvrtka “tradicionalno nesklona davanju popusta”. Renaultov mamac trenutačno je pokrivanje PDV-a, što - iako se moglo nazvati i 22 posto popusta - jest neuobičajeno sniženje za ovo doba godine.

“To je na neki način izazvalo paniku na automobilskom tržištu kod nas, jer ako netko ne daje popuste, onda je to Volkswagen. Doduše, to su napravili jer im sad izlazi Golf šeste generacije, ali to pokazuje da čak i oni najjači već moraju koristiti svakakve trikove kako bi se približili kupcu.”

Janković ističe da promet na hrvatskom tržištu automobila nije pao već je rastao, ali u zadnja tri mjeseca stagnira. No i to je zastrašujuće u toj industriji, koja je već dugo u neprestanom porastu. To je posebno zabrinjavajuće u zemljama poput Hrvatske, u kojima još uvijek postoji velika potreba za automobilima zbog starosti voznog parka, dok su zapadna tržišta njima prezasićena. Upravo je to, govori Janković, specifičnost hrvatskog tržišta, zbog čega potražnja i cijene automobila vjerojatno neće pasti toliko kao u inozemstvu. A ovogodišnji europski podaci su gotovo šokantni: u Danskoj je prodaja automobila pala za 43 posto, u Španjolskoj za 23, u Italiji za 12, u Irskoj za 18 posto.

O kolikim se gubicima radi najbolje ilustrira podatak da se porast od 0,3 posto - koliko je u Njemačkoj porasla prodaja automobila - smatra katastrofalnim, jer je tako malen porast u toj industriji dosad nezapamćen. BMW je pak, priča Janković, ove godine umjesto dosadašnjeg jednog, svojim zaposlenicima omogućio da kupe svaki po šest automobila po znatno povoljnijim cijenama. Za situaciju na hrvatskom tržištu automobila u idućoj godini Janković kaže:

Vilim Klemen, investicijski savjetnik, objašnjava kako zaraditi na dionicama kad burzovni indeksi padaju, a većina ulagača gubi
Vilim Klemen, investicijski savjetnik, objašnjava kako zaraditi na dionicama kad burzovni indeksi padaju, a većina ulagača gubi
“Kako će prodaja ići 2009. godine teško je predvidjeti, jer će uvelike ovisiti o sposobnosti banaka te leasing kuća da prate tu prodaju. Nema dileme da će trgovci i dalje davati sve od sebe kako bi zadržali ili povećali tržišni udio, što znači da će dodatno smanjivati već ionako poprilično nisku prodajnu maržu. Stoga, u vrijeme opće recesije kupnja automobila uopće nije loša ideja - naravno, ako procjena internog proračuna omogući takvu investiciju.”
Dakle Renault je mrtvo hladno otpisivao 22% cijene iz kataloga...koliko je iznosio tadašnji PDV. Riječima....DVADESET I DVA POSTO. Na tadašnji uvoz NOVOG auta iz tvornice U FRANCUSKOJ(ili gdje god su tada radili automobile,plaćao se PDV na svaki auto koji je ulazio u HR).

Glede koliko je isto kupovati,tada po leasingu,kreditu ili gotovini za salone:

Citiraj:
Iako je kupnja automobila gotovinom rijetka poput nekih zaštićenih životinjskih vrsta, još uvijek se upravo tom metodom može uštedjeti osjetna količina novca. Naravno, ako se odlučite na takav potez, morate biti vrlo vješti u pregovaranju o cijeni, odnosno morate se bezuvjetno cjenkati s prodavačem. Naravno, ako pojedini zastupnik, odnosno koncesionar, ima ponudu za financiranje preko leasinga ili kredita, provjerite što vam se više isplati, jer uvjeti kupnje tada mogu biti vrlo privlačni i povoljni.
Ima zanimljivih tekstova,pogotovo za ove "ja nisam bio sposoban pa zato cijeli svijet nije mogao biti sposoban i to je sve kafanska priča i salonu je tada bilo svejedno dal je cash i leasing etc etc" stavom
Staro 13.05.2020., 18:03   #49296
MadBoY
MadModerator
Moj komp

MadBoY's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Pogledaj prihode i rashode firmi koje prodaju nove automobile u HR. Porsche na 1.3 milijarde kuna prihoda ima 8.2 milijuna kuna dobiti. Baotic na 233 milijuna kuna prihoda ima 2.6 milijuna kuna dobiti... Marže na prodaji novih automobila su uzasno male i vise im se isplati prodavati rabljene, gdje je netko drugi vec otplatio deprecijaciju i pogotovo ako im se auto da kao staro-za-novo, tu se bez problema zaradi 1500-2000 eur i na malom gradskom autu.

Ali eto, glavno da mozes uletit s vrecom u Mercedesov salon i kupit S klasu za trecinu cijene . Bile i ostale lovacke price.
Staro 13.05.2020., 18:07   #49297
SympForTheDevil
Registered User

SympForTheDevil's Avatar

Jel te firme rade isključivo prodaju automobila preko telefona i ništa drugo pored prodaje? Nemaju servis,nemaju distribuciju rezervnih djelova,marketing,logistiku,najmove,račune za XYZ stvari i tako u nedogled....čisto da bi se dobila malo kompleksnija računica kolika je marža za šta.

Zato mi je bilo smiješno da nekakv salon Forda(nije auto Hrvatska sigurno jer bi već tamo odavno harakiri obavili) ima maržu od dva posto nadalje...to može raditi samo preko telefona i da mu ostane za telefonski račun i ostale režije....bez servisa,mogućnosti ostvarivanja garancije i tako dalje i tako dalje.

I niko nije reko da možeš uletiti u bilokoji salon i dobiti bilokoji auto za 1/3 cijene? Bilo je rijeć da je ostvaren popust od 30ak posto.

Zadnje izmijenjeno od: SympForTheDevil. 13.05.2020. u 18:17.
Staro 13.05.2020., 18:15   #49298
Pentel33
Banned

Datum registracije: Feb 2020
Citiraj:
Dakle Renault je mrtvo hladno otpisivao 22% cijene iz kataloga...koliko je iznosio tadašnji PDV. Riječima....DVADESET I DVA POSTO.
Kao prvo, to su akcije i marketing, Renault je sigurno prvi digao cijenu pa onda ko fol spusta 22%, to rade svi trgovci, nemoj bit naivac i vjerovat svemu sto pise na netu, i to jos nekakvim clancima starim 10-15 godina.

Kao drugo, Renault je tu "akciju" namjenio SVIMA, kakva god bila, a ti ovdje pricas bajke o tome da neki tip udje u salon baci pare na stol i srusi cijenu za 30% jer je on - odvjetnik i eto ima kesh

Zasto bi njemu netko spustio trecinu cijenu jos nam nisi odgonetnuo.
Kao da je taj zastupnik Honde u minusu na racunu i eto sve ceka tog etabliranog odvjetnika da ih spasi sa svojih 20k eura da ovi ne propadnu pa brze bolje mu prodali auto.

Daj ajd malo razmisli sta pises, ovo je sve komicno i vidis da ti svi tvrde isto.
Pentel33 je offline   Reply With Quote
Staro 13.05.2020., 18:21   #49299
SympForTheDevil
Registered User

SympForTheDevil's Avatar

Citiraj:
Autor Pentel33 Pregled postova
Zasto bi njemu netko spustio trecinu cijenu jos nam nisi odgonetnuo.
Kao da je taj zastupnik Honde u minusu na racunu i eto sve ceka tog etabliranog odvjetnika da ih spasi sa svojih 20k eura da ovi ne propadnu pa brze bolje mu prodali auto.
A) zato šta je bila kriza i prodaja automobila je drastično pada što dovodi do pada cijena u cijelom svijetu pa i kod nas,SArkozy i Merkel spašavali svoje tvornice poticajima,Fiat umalo propao....i svi odlučiše držati cijene istima jerbo samoubilački nagoni su jači od onih za preživljavanje. A još je daleko poznato kako naši trgovci vole MALE provizije.
B) možda je došao sa ponudom za lagunu koja je bila na tih 22% popusta koje je reno digao ili nije,to nemre niko znat
C)što smo dokazali da su postojali solidni popusti za keš
D) govorimo o onom vremenu zato su članci iz toga vremena
E) to šta većina tvrdi nešto na forumu sa hardwareom ne znači da je i istina....dapače

Zadnje izmijenjeno od: SympForTheDevil. 13.05.2020. u 18:29.
Staro 13.05.2020., 18:33   #49300
MadBoY
MadModerator
Moj komp

MadBoY's Avatar

Citiraj:
Jel te firme rade isključivo prodaju automobila preko telefona i ništa drugo pored prodaje? Nemaju servis,nemaju distribuciju rezervnih djelova,marketing,logistiku,najmove,račune za XYZ stvari i tako u nedogled....čisto da bi se dobila malo kompleksnija računica kolika je marža za šta.

Zato mi je bilo smiješno da nekakv salon Forda(nije auto Hrvatska sigurno jer bi već tamo odavno harakiri obavili) ima maržu od dva posto nadalje...to može raditi samo preko telefona i da mu ostane za telefonski račun i ostale režije....bez servisa,mogućnosti ostvarivanja garancije i tako dalje i tako dalje.

I niko nije reko da možeš uletiti u bilokoji salon i dobiti bilokoji auto za 1/3 cijene? Bilo je rijeć da je ostvaren popust od 30ak posto.
Marža u servisima i rezervnim dijelovima je puno veca od prodaje novih automobila, zato te i guraju da kupis produljeno jamstvo i uvijek imaju servisne "akcije" za 3+ i 4+ godina stare automobile.

Citiraj:
2008. U jeku krize mi je odvjetnik ušetao u hondin salon i lupio sa cashem za stol,trećinu cijene dolje od tražene te izašao sa ugovorom za novu novcatu Hondu Accord koja je stigla naknadno kada su je napravili.
Staro 13.05.2020., 19:43   #49301
marko_st
Registered User

Datum registracije: Nov 2014
Dajem ovim "mačkima" šta rješavaju -30% cijene sa neta 1000€ za uslugu lupanja po stolu.
Dakle, lupiš, odobri se popust 30 i zaradiš 1000€.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
marko_st je offline   Reply With Quote
Staro 13.05.2020., 20:55   #49302
buljaka
Premium

Datum registracije: Aug 2014
Citiraj:

Fešta 2%kad je na akciji. Evo baš sam ga pitao sada.

Što skuplji auto veći postotak naravno

Ako auto diže stoji u salonu, može ići veći popust da se oslobodi mjesto za novije modele i sl ali ne 30%nego mooozda 12 do 15

Žive većinom od servisa koje si obavezan raditi u ovlaštenom a marze na ulje i dijelove su ogromne . Nazovi ovlašteni neki pa usporedi cijenu ulja npr kod Tokica i kod njih.

Vjeruj što hoćeš , meni ni iz djepa ni u djep

Poslano sa mog Mi 9 Lite koristeći Tapatalk
buljaka je offline   Reply With Quote
Staro 13.05.2020., 21:21   #49303
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Svojevremeno mi je frend koji se bavi servisom motora jahti rekao da najveću maržu dobija na ulje. Mislim da mi je čak rekao da ga preproda za 3x veću cijenu nego što ga nabavi.
Staro 13.05.2020., 21:22   #49304
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Citiraj:
Dao bog svakom da (do)živi takvu bajku

Pregledom tema na forum.hr-u dojma sam da je popust za cash još živ,a ostvarenje popusta u tome slučaju varira između 5%(što daju i psu koji uđe kroz vrata)-15%. Govorimo period 2015.-2020.

Sad sam vidio,to si u pravu,mada govorimo o totalno drugom vremenu i drugoj lokaciji.

Ja svake dve godine mjenjam Mercedes koji imam za neki jahreswagen pod 2 god garancije minimalno. Najviše što sam dobio na MLu je soma eura popusta(na cijeni 50 i dodatni set zimskih guma). Zadnju C klasu kada sam uzimao jedva sam iskamčio 500€ popusta i set zimskih....i to svaku put sa papirnatima doletim. I znaju me već u Scholzu i mog oca i bratića i ne jebe ih živa sila neki ozbiljniji popust dati. Kupi novi pa ćemo vidjeti šta se da....im je moto

Ali moraš znati da je na novim autima marža XYZ pita veća nego na polovnima. Polovni čim izađe iz salona,sa pola kilometra na cajgeru je cijena dolje 50%. Ja ih hvatam kada izgube 60% vrijednosti a da su u prvoj godini i na malo km. Nije ista stvar baviti se prodajom rabljenih i novih.
Vidim nitko nije reagirao na ovo da cijena padne 50% kad auto izadje iz salona i da nas SFTD kupuje jahreswagene sa 60% popusta...

U realnom svijetu, autima pada cijena na 50% oko 5. godine, Alfama i Fordovima moze i prije , ali nikad sa 0.5km na cajgeru.

U kojem ti svijetu zivis ne znam, ali nije stvaran.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Elven je offline   Reply With Quote
Staro 13.05.2020., 21:49   #49305
SympForTheDevil
Registered User

SympForTheDevil's Avatar

Citiraj:
Autor MadBoY Pregled postova
Marža u servisima i rezervnim dijelovima je puno veca od prodaje novih automobila, zato te i guraju da kupis produljeno jamstvo i uvijek imaju servisne "akcije" za 3+ i 4+ godina stare automobile.
Ništa mi pametno nisi odgovorio ovime a ni quoteom. Svi skužiše da se radi oko 30ak posto popusta jedino ti i još jedan posebni misle da je neko dobio nekakav novi auto za trećinu iznosa u cijeniku,high five

Citiraj:
Autor Elven Pregled postova
Vidim nitko nije reagirao na ovo da cijena padne 50% kad auto izadje iz salona i da nas SFTD kupuje jahreswagene sa 60% popusta...

U realnom svijetu, autima pada cijena na 50% oko 5. godine, Alfama i Fordovima moze i prije , ali nikad sa 0.5km na cajgeru.

U onom gdje je C klasa 2018. Exclusive unfalfrei plaćena kod sluižbenog Mercedesa 24.500 a samo godinu i nešto sitno dana prije je izašla iz salona za 54.900. 22500km. SOlidna oprema,9Gtronic koji sam dođe u nadoplati tipa 6k eura u konfiguratoru(za 220d 2150 mašine je bila nadoplata),Intellilicht paket itd itd

A u 9. mjesecu idem na nešto ljepše i veće. I znaš li parodiju? Kada ću prodavati ovogad...dobiti ću,u HR, iste pare koje sam za njega platio u osmom mjesecu 2019. godine(ako naleti budala i veće). Sad samo počnite arlaukat kako ni to nije moguće.

U Zagrebu smo,nije greda provezem te malo i pokažem papire ako te zanima,te te uputim u caku ili dve. PM opcija ti je tu.

PS,naletio sam na driveu na originalan oglas,čekao sam da se ovako nešto pojavi 6 mjeseci....ali kad se pojavi,zoveš i govoriš da si gore do zatvaranja salona,krećeš sa 45 hiljada eura za slučaj da se u tom trenutku pojavi nešto što što se za veću cifru ne može odbiti....i obavezno frenda i oca koji će se šamarom ili dva pobrinuti da kupiš ovaj prvi ukoliko dođeš u napast ubosti nekakvog GLSa ili sličnu perverziju

Zadnje izmijenjeno od: SympForTheDevil. 13.05.2020. u 22:32.
Staro 14.05.2020., 08:40   #49306
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Tko ima keša, ja bi mu savjetovao da se strpi još malo.
Naime, leasing kuće se još nisu izjasnile oko odgode ili moratorija na plaćanje rata. Ukoliko se odluče da odgode ili moratorija neće biti, ljudi će masovno vraćati vozila. Tada bi osoba s kešom mogla profitirati.
Mislim da bi solidan dio tih vozila trebao biti više srednje ili premium klase, pune dodatne opreme jer se diša(TM) ne može/ne smije voziti u autu koji nema kožne siceve sa masažom, 3-zonsku aut. klimu, navigaciju,... i sl. pi**arije koje krkan u životu neće upotrijebiti, ali zvuče fensi. Ionako 'firma plaća'.
Osobno smatram da bi odluka leasinga da ne odobravaju poček ili moratorij bio poguban za njihovo poslovanje jer će tada imati lagere pune vozila kojima cijena pada iz dana u dan i biti će im u interesu da se čim prije riješe mrtvog kapitala
Ali, u Hrvatistanu je sve moguće.

Što se tiče uvoza, u većini slučajeva je povoljniji od kupnje kod nas, ali se mora imati keš. Inače, duboko sam uvjeren da bi sposobniji pravnik bio u stanju pobiti način na koji se auti uvoze u RH. Od toga da RH ne priznaje fakture stranih firmi već vrijednost vozila procjenjuje iz tablica CVH (koliko znam CVH je privatna firma!), naplaćuje razne parafiskalne namete (homologacija vozila koje imaju dozvolu prometovati EU, ali ne i RH),... Bez svega toga, uvoz bi cjenovno bio puno povoljniji.

Zadnje izmijenjeno od: coconut. 14.05.2020. u 08:48.
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 14.05.2020., 09:13   #49307
burmuz
Premium
Moj komp

burmuz's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Pa može pasti za godinu dvije dana toliko, ako recimo kupiš novu S klasu kod Jollya ili Bmw 8 kod Tomića, daš sve dadžbine i otadžbine, odvezeš se u DE, pričekaš godinu dvije i hopa ili na sajam ili na autoscout ili mobile de pikneš za 60% cijene. Naravno, bez naših davanja i poreza. Još ako napraviš recimo 100k km za te 2 godine puna šaka brade.
burmuz je offline   Reply With Quote
Staro 14.05.2020., 12:03   #49308
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Inače, duboko sam uvjeren da bi sposobniji pravnik bio u stanju pobiti način na koji se auti uvoze u RH. Od toga da RH ne priznaje fakture stranih firmi već vrijednost vozila procjenjuje iz tablica CVH (koliko znam CVH je privatna firma!), naplaćuje razne parafiskalne namete (homologacija vozila koje imaju dozvolu prometovati EU, ali ne i RH),... Bez svega toga, uvoz bi cjenovno bio puno povoljniji.
Sve ti je to po PS-u. Od faktura i procjene do ostalih nameta.
Nažalost ništa od toga nije "unificirano" na nivou EU.
Staro 14.05.2020., 12:41   #49309
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Totalni nonsens. Meni Hans GmbH izda fakturu koja prolazi kod njihove Porezne, ali naši to ne priznaju, već cijenu traže u nekakvoj tablici koju izdaje privatna firma(?!) i u kojoj cijene nemaju veze sa zdravom pameću.
Isto kao homologacija. Vozilo proizvedeno u EU, ispunjava sve propise EU, ali naši su opet pametniji od ostalih pa ti generalni uvoznik izda potvrdu o tome za xy kn. Alo! Tko je tu lud?
Staro 14.05.2020., 12:46   #49310
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Kak ne kuzis ? pa te homologacije, posebni porezi i slicnii nameti stite DOMACU autoindustriju od prekomjernog uvoza, Kupujmo hrvatsko .
Staro 14.05.2020., 13:13   #49311
pci_e3x
Premium spammer
Moj komp

pci_e3x's Avatar

Datum registracije: Aug 2010
Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
.. Kupujmo hrvatsko .

Rimac for the rescue? Ili pak Limex?
pci_e3x je offline   Reply With Quote
Staro 14.05.2020., 13:17   #49312
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Yugo
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 14.05.2020., 13:23   #49313
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
za novija vozila, mislim starosti do 5g prilikom uvoza auta, šalju VIN ovlaštenom uvozniku koji im daje popis opreme koju auto ima i cijenu koja je bila u Hrvatskoj za to vozilo u trenutku kada je to vozilo bilo prvi puta registrirano.
zgmmax je offline   Reply With Quote
Staro 14.05.2020., 15:02   #49314
GreenLife
Čika Zeljeni
Moj komp

GreenLife's Avatar

Datum registracije: Sep 2013
Ali po kojoj logici i zakonu se u Hrvatskoj može tražiti i praviti nova homologacija ako smo u EU? I ako je automobil već homologiran za EU tržište? Po meni je ovo stvar za europski sud.

Written on Note 10+
Staro 14.05.2020., 15:45   #49315
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

To je ono o čemu ja tupim. Ovlašteni uvoznik za izdavanje homologacije treba 5-10min, a naplati par sto kuna. Hebena satnica.
Staro 14.05.2020., 16:09   #49316
Boopsy
Premium
Moj komp

Boopsy's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
To je ono o čemu ja tupim. Ovlašteni uvoznik za izdavanje homologacije treba 5-10min, a naplati par sto kuna. Hebena satnica.
600-700kn je homologacija ako dobiješ declaration of conformity s vozilom, a lik prepiše podatke iz knjižice i slika vozilo. Ako ju ne dobiješ moraš ju izvatiti kod ovlaštenog distributera za 400-500kn
HDD Hitachi 80Gb
4x1Gb DDR2 800
Corsair 450
Boopsy je offline   Reply With Quote
Staro 14.05.2020., 16:19   #49317
dadoremix
Premium
Moj komp

dadoremix's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
porezh na budale kak bi se reklo .. i nemožeš im ništa, jer mi se znamo sabrat samo za nogomet
dadoremix je offline   Reply With Quote
Staro 14.05.2020., 17:54   #49318
GreenLife
Čika Zeljeni
Moj komp

GreenLife's Avatar

Datum registracije: Sep 2013
Probat ću popričat s frendom, inače sestričin dečko. Ima završeno pravo i iskustva sa žalbama 😁 , malo ispitat ima li smisla da jedan ili mala ekipa podnese zahtjev europskom sudu za ukidanje HR homologacije

Written on Note 10+
Staro 15.05.2020., 02:14   #49319
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
Citiraj:
2008. U jeku krize mi je odvjetnik ušetao u hondin salon i lupio sa cashem za stol,trećinu cijene dolje od tražene te izašao sa ugovorom za novu novcatu Hondu Accord koja je stigla naknadno kada su je napravili. I sad party u birtiji za novi auto i frend pokuša za par dana istu foru u Tomiću za BMW 330i....nije bila trećina cijene dolje ali je bilo jako blizu.

Tko ima cash,vrijedi probati

Ja pokušao isto 2017 u Tomiću, no passaran.
A još sam bio u odijelu, i sa mnom je došao prijatelj od komericijalnog direktora li što ti ga već bio.
Proguglaj na DW, čitao sam zanimljiv članak o tome kako su vlasnici auto kuća od BMW-a prosvjedovali , jer im je marža po autu 9,4x posto, a BMW svake godine nameće zahtjeve za sve bolje uređen prodajne prostore, itd , itd.

Citiraj:
Autor Elven Pregled postova

Nije ni to baš nemoguće. Moj BMW je koštao nov 51800 eura, kupio sam ga starog 12 mjeseci i sa prijeđenih 13000 km za 26xxx eura.
Znači to je u godinu dana pad vrijednosti od malo manje od 50%.

Citiraj:

Što se tiče uvoza, u većini slučajeva je povoljniji od kupnje kod nas, ali se mora imati keš. Inače, duboko sam uvjeren da bi sposobniji pravnik bio u stanju pobiti način na koji se auti uvoze u RH. Od toga da RH ne priznaje fakture stranih firmi već vrijednost vozila procjenjuje iz tablica CVH (koliko znam CVH je privatna firma!), naplaćuje razne parafiskalne namete (homologacija vozila koje imaju dozvolu prometovati EU, ali ne i RH),... Bez svega toga, uvoz bi cjenovno bio puno povoljniji.

Da, homolgacija je teško sranje, u osnovi se samo prepiše COC i to naplate 450 ili 650 kn.
Što se tiče utvrđenja vrijednosti, sva vozila mlađa od pet godina šalje se broj šasije dobavljaču, i onda on šalje koliko bi takvo vozilo koštalo u RH.
Npr, meni je Tomić izračunao da bi moje auto koštalo u HRV 388 000 kn, što kad pomnožiš cijenu koja je plaćena za vozilo u DE, i činjenicu da je kod nas PDV veći 6 % nego u DE ispadne otprilike točno.
Colop je offline   Reply With Quote
Staro 15.05.2020., 02:35   #49320
SympForTheDevil
Registered User

SympForTheDevil's Avatar

Citiraj:
Autor Colop Pregled postova
Ja pokušao isto 2017 u Tomiću, no passaran.
A još sam bio u odijelu, i sa mnom je došao prijatelj od komericijalnog direktora li što ti ga već bio.
Proguglaj na DW, čitao sam zanimljiv članak o tome kako su vlasnici auto kuća od BMW-a prosvjedovali , jer im je marža po autu 9,4x posto, a BMW svake godine nameće zahtjeve za sve bolje uređen prodajne prostore, itd , itd.
Sve 5,samo se radi o otprilike desetljeću vremeske razlike kada se to moglo i kada si ti pokušao

Drugo marže se određuju same od franšize do franšize i za svaki model su različite....da ne pričamo o tome akda pojedina linija ide phase out pa centralno skladište napravi akciju za distributere pa marže porastu dosta unatoč akcijama. Jako je nezahvalno uspoređivati Hrvatsku i tadašnju situaciju i tržište i ovo sada kada smo ušli u EU. Da ne krećemo od toga da su se kod nas TADA prodavali Čehoslovački Volksvageni namijenjeni tržištima trećeg svijeta(ali ako si naručio, tada ganc novi DSG model onda je bio made in DE) po tarifa za zemlje trećeg svijeta...a naši derali ko da ga iz Berlina prodaje a ne iz Sesveta. Bila je zanimljiva priča i za Tomić i Euroline i kakve aute smo dobivali na HR tržištu... Itd itd....

I ja trenutno opipavam nekakav GLC u Emil Freyu i nudim gotovinu i sve kombinacije koje požele i ne ide previše dolje...za sada... I ako oni ne spuste bude neko drugi

Citiraj:
Autor Colop Pregled postova
Nije ni to baš nemoguće. Moj BMW je koštao nov 51800 eura, kupio sam ga starog 12 mjeseci i sa prijeđenih 13000 km za 26xxx eura.
Znači to je u godinu dana pad vrijednosti od malo manje od 50%.
Normalno da nije nemoguće. Samo treba znanja i strpljenja i odreagirati ko gepard. Ekipa koja to nije u mogućnosti proljeva žuć po forumima trvrdeći da se to ne može...samo zato jer oni ne mogu.

Lijep ubod btw,se smije znat o kojem modelu Bavarca se radi?

Zadnje izmijenjeno od: SympForTheDevil. 15.05.2020. u 03:06.
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na