|
![]() |
#14461 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2010
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14463 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
A evo i novi sofware update izašao za sljedeće modele(a kažu i da će Android 10.0 ove godine sletjeti): Philips 2K19 73x4/7504/8x04/8x4/9x4 - ranges TPM191E _ 001.002.173.010 – Date: 2020/04/20 - Fix for specific Smart TV apps - Improvements for firmware update Jedino ne kužim baš ovu drugu stavku, pa ako netko bolje shvati da ju malo pojasni. Zadnje izmijenjeno od: Prki. 23.04.2020. u 14:33. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14464 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
Gledao sam malo na AV forumu o tom modelu, da li ima swivel, našao sam neke video review-e gdje mi je izgledalo kao da je postolje fiksno? https://www.download.p4c.philips.com..._pss_hrvhr.pdf Kaže ovdje da je postolje pomično, to je rijetkost kod TV-a danas. Možeš li mi to potvrditi? Generalno su ljudi zadovoljni, naravno uvijek ima onih koji misle da se za taj novac može dobiti prikaz OLED-a ![]() Kutovi neće bit problem, baš zato što ima swivel. Nego daj mi samo reci, da li imaš problema sa flickeringom? Kažu neki da se na svijetlim slikama vidi onaj efekt kao na CRT ekranima? Pretpostavljam da je kod tebe ok? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14465 |
Premium
|
Nema nikakvih flickeringa ili ih ja ne vidim, kao što me ljudi uvjeravaju da na Philipsu ima strašan soap efect koji ja ne vidim a i oni ga ne žele komentirati na uslikan ekran ali eto tvrde i kunu se da je to strašno i negledljivo i to je kao opće poznata činjenica, al eto. Za nosač koliko se sjećam samo naprijed nazad al nisam siguran jel je moj od prvog dana na zidu i na ruci koja se okreće svuda. Slika je ako se izuzme view angle predobra i po meni kada sam gledao puuuno skuplje LCD-je nema razlike, al to je opet moje amatersk oko koje ne vidi soap effect. Za te pare, po meni, nema razmišljanja. Evo našao i ovaj promo pa se tu okreće i u stranu https://www.youtube.com/watch?v=ogdEgmrlm7s I ovaj na 10min https://www.youtube.com/watch?v=jN_AdrZ6x8Y |
![]() |
![]() |
![]() |
#14466 |
Banned
Datum registracije: Oct 2019
|
Modeli Philips 7304 veličine 43˝ pa do 65˝ imaju pokretljivo postolje. A modela veličine 70˝ i 75˝ imata fiksno postolje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14467 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Hvala ![]() Taj "soap" efekt nije nešto što se može vidjeti na statičnoj slici, dolazi od "soap opera", znači žele reći da ima sliku kao sapunice, u smislu da pokreti izgledaju kao da su snimani ručnom kamerom ![]() To je u opcijama moguće isključiti, pod motion smoothing, motion styles ili nešto slično. Svi TV-i to imaju i koliko sam ja imao prilike pročitati, preporučuje se to jednostavno ugasiti, ili zadržati na minimaloj razini na boljim modelima. Jedina iznimka je Sony, koji navodno ima najbolji motion smoothing koji nema štetne nuspojave ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14468 | |
Banned
|
Citiraj:
Kod Philipsa treba samo isključit Natural Motion ili ga stavit na minimum, pa nema nikakvih problema.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14469 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Zeljac Evo ti jednog philipsa. Dugo vremena je ovo bio jedan od najboljih iz te firme,sve do oled-a Kontrast: Malo bolji nego na va panelu i ipeesu (zajedno) x2 Vidljivi kut: Prije 20 godina nije bilo korone ali niti problema oko vidljivih kuteva Zadnje izmijenjeno od: darkijas. 06.09.2021. u 10:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14470 |
aka Edo, aka Syncros
Datum registracije: Mar 2005
|
Nema Philips nikakvi soap effect kao feature branda. Kad se pretjera sa postavkama na bilo kojem tv-u imas soap opere, evo i na mojoj 8 godina plazmi kad upalim "intelligent frame creation" evo opere 😁 Imao sam par dana 58pus7304 i osim uskog kuta zbog va matrice nisam imao "realnih" primjedbi, slika kad staviš 1080p ili 4k rip da se usereš... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14471 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Frend ima Philipsa koji nema opcije za ubijanje soap opera effecta. Par godina star, sve smo prerovali po settingsima, guglali no nula bodova. Slika je takva kakva je.
![]() |
#14473 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Da se i ja nadovežem da imam Philips 65PUS7803 i jako sam zadovoljan. Nikakvih neželjenih efekata. A i Ambilight radi savršeno. Poslano sa mog Samsung S9+ koristeći Tapatalk
![]() |
#14474 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14477 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
Citiraj:
Ja samo lokalni sadržaj sa njim plejam Poslano sa mog Mi 9 Lite koristeći Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14478 |
Premium
|
Ako ste svi na istom kauču, sve 5 😁. Na 2m recimo 1m i vidit češ razliku. Koliko ja primjetim manji je problem lijevo desno koliko je gore dole. Možda je to subjektivan dojam ali ja tako doživljavam. Ležim na kauču ustanem i vidim razliku al to je.opet metar razlike. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14479 | |
....
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
Ja sam 3500 platio lg 55 incha ips matrica Webos sustav koji je odlican al ja imam firestick radi Kodija 6400plf mislim da je model
![]() |
![]() |
#14480 | |
Premium
|
Citiraj:
Imam PUS 7303, 55". Kauč širine 3.5m je 3m od TV-a. Sa svake strane imam još fotelju. Kut je sigurno 30 stupnjeva na tim foteljama. Sve se normalno gleda, vidi i nikad niko nije ništa rekao za kut gledanja. Je li manji od IPS-a, OLED-a ili plazme? Naravno. Ali nije to kao odnos TN-a i IPS-a. Evo, fotkano s 5 različitih kuteva. Hebo me pas ako ja vidim razliku. Jedna slika je snimana gotovo pod istim kutem kako TV stoji. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 24.04.2020. u 09:01. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14482 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Evo i video, Sony VA panel https://youtu.be/RN2_CenjYZw Edit sad vidim dok se uploadalo da si odg, al ono i ja mislim, jedno na bas crnima promjetis razliku, al mislim da je svejedno bolja crna od ipsa |
![]() |
![]() |
![]() |
#14483 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
![]() |
#14484 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Ekipa, može preporuka telke do max 3000 kn. Za oko mi je zapeo ovaj, Samsung UE55RU7092. Jel bi bila korektna kupnja? Ili ima neki bolji buy možda |
![]() |
![]() |
![]() |
#14485 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14486 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Kao sto smo vec utvrdili, gama malo "poraste" i tamni tonovi/sjene najvise dobiju po repu (opcenito slika postane nijansu svijetlija/bljedunjavija). Da je drama - nije. Vise se skuzi u mracnom ambijentu na tamnijim scenama (dobijes ips crnu ![]()
![]() |
![]() |
#14487 | |
Banned
|
Citiraj:
Za takve pare i takve veličine nema boljeg. Tako, da možeš uzet taj model. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14490 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Ova bleed mi se počeo pojavljivati. Možda ga nisam ranije skužio, ne znam? I nije tako strašno uživo kao na slici. Vidi se samo na nekoj nijansi određene boje, najviše sive. Vaše mišljenje? ![]() Poslano sa mog Samsung S9+ koristeći Tapatalk
![]() |
|
|