|
![]() |
#1 |
Proud Acer 5920g owner
Datum registracije: Dec 2005
|
![]() Ponovio se i ja s dotičnom ploćom i venicom 3.2gh ...ali... ništa ne radi... ![]() Naime, konfiguracija je slijedeća: asrock dual sata II, 1.4 bios venice 3.2 2x512 ddr400 twinmos Leadtek 6800ultra AGP sata Seagate barracuda 80giga i pioneer optika... Sve je to pogonjeno Fortron 400W napajanjem Komp neće da se upali... tj. upale se ventilatori na procesoru, grafičkoj i kućištu... ali komp se uopće ne boota... tj. ne dolazi ni do biosa... Probao sam mijenjat memoriju, no ista stvar... stavio sam radeona 9550, no ista stvar... Poslao sam u Links na servis gdje su uspjeli napraviti da radi... ali koristili su PCI-ex grafičku karticu pri testiranju konfiguracije... Sve su mi lijepo vratili nazad i rekli da radi, no opet ista stvar se ponavlja, pale se ventilatori, no komp je mrtav... :confused: Inače 6800ultra uredno radi na drugom kompu, memorija također... Pomislio sam da nije možda napajanje, budući da 6800 guta puno struje, ali ni s jačim napajanjem, ni s radeonom 9550 komp ne radi... Da nije agp slot na matićnoj otišao? To mi jedino pada na pamet...
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
ne znam jel imam kakav jumper na toj matičnoj za mjenjanje PCX i AGP "moda"? ako ima vjerovatno je do toga. ili da taj utor ne valja |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Proud Acer 5920g owner
|
Citiraj:
Nema jumpera... ubio sam se tražeći ga ![]() Preko biosa se namješta koji slot je u funkciji. Barem mislim da se namješta... nisam vidio bios, još... ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
pa sto ne mozesh niti do biosa doci. ajde onda uzmi ond nekoga pci-e karticu, cisto da dodjesh do biosa, i onda u biosu podesi koja je primartna graficka kartica. no opet mi nije jasnoda ne zeli doci do biosa. mislim vjerovatno znash, bios je na f2, ali kakav mi je i posao, tako moram i svakome predloziti prvo ona pocetna i najmanja rjeshenja. takodjer, probaj napraviti slijedece. stavi u prvi utor jednu memoriju, i skini optiku. a za kraj, zaista ces trebati testirati i napajanje.
![]() |
#5 |
Proud Acer 5920g owner
|
Napajanje je eliminirano... ako može pokrenut komp s 7800gt onda može i ovaj ![]() Fora s f2 ne radi... Ništa... ode žicat prijatelja da mi posudi pci-ex grafičku...
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
ljudi toliko nahvalili tu ploču, čak i na PC Ekspertu, a ti ni u bios ne možeš ući, a i ja sam se opasno zagrijao prijeći na istu platformu pa me stoga jako zanima da li si uspio riješiti problem sa PCI grafom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Proud Acer 5920g owner
|
Nisam ![]() Mislim da je ploča dobrano otišla kvragu... :confused:
![]() |
#9 |
Proud Acer 5920g owner
|
Našao sam šta je problem!!! ![]() Pri transportu se pomako Zalman i povuko za sobom i procesor. Biser u servisu ga nije dobro zategao.
![]() |
#10 | |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() Tipicno... kad imas neki neobjasnjivi problem sa kompom, prvo trazi nesto na sto bi zadnje pomislio i nesto najbanalnije. Ili mozda najbolje sve rastavit, i slozit od pocetka ![]() :clap:
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
Re: asrock dual sata s.939