|
|||||||||||
|
|
#48302 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#48304 | ||
|
Kostolomac
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
||
|
|
|
|
|
#48305 |
|
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Rado se sjetim jednog davnog dokumentarca o izradi Corse, mislim da se radila u bivšem DDR-u, gdje je lijepo prikazano kako se svaki auto radi po želji kupca te ga na proizvodnoj traci prati bar kod sa specifikacijama. Dođeš kod trgovca, uplatiš željeno i za neko vrijeme ti stiže "auto po mjeri". Svaka je stavka imala svoju cijenu, pa ko voli, nek' izvoli. Za bivše države sam preuzimao nekoliko BMW vozila u Ljubljani, za kupce koji nisu imali vremena poći to obaviti osobno. Svako je vozilo pratila lista opreme koju je kupac zaželio i platio, a bila je isprintana na 3 stranice A4 formata. Ovo danas je katastrofa, kak bi Švabi rekli, gotterdammerung... ![]() Ako želiš zadnje prozore na struju moraš uz to kupiti grijanje dupeta i masažu četvrtog i petog kralješka, ako hoćeš led svjetla, uz to idu 28 cola kotači i hiljaduzonska klima s navlakom za psa na zadnjem sjedalu...
|
|
|
#48306 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
Neka probaju u SAD-u ponuditi auto bez klime... Golf I je dolazio s klimom tamo. |
|
|
|
|
|
|
#48307 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Što se tiče opreme i konfiguriranja Porsche je apsulutni kralj, iza toga BMW. Sjećam se da sam u Tomića došao s ispisanim popisom opreme ( šta se može i ne može s kojim paketom) i da mi je lik to slagao a brat bratu skoro sat vremena ( sjećam se da sam 2 kave popio), pikne ovo i ovo, dobro... pikne treće neće ( pa gleda sta i zašto neće, a neće jer si uzeo to i to tamo pa ne ide s tim i tim...) pa opet ok sredi se pa idemo dalje. Meni je to osobno katastrofa, ok paketi ali daj neke individual pa ok naplati al daj da si čovjek sam izabere sta želi. |
|
|
|
|
|
#48308 | ||
|
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
A mislim da će i to skoro početi raditi. Po nosačima tablica vidim da su novija vozila mahom iz uvoza. U Njemačkoj kad sam vidio koje su im rate leasinga, došlo mi je da zaplačem. Poslano sa mog RNE-L21 koristeći Tapatalk |
||
|
|
|
|
|
#48309 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Upravo konfigurirao auto. Corsa s osnovnom opremom, 1.2 55KW, osnovna boja, znači najjeftinija je 95 000kn. Doplata za klimu je 5000kn. Ali... Ako uzmeš tu istu Corsu s jačom opremom, tj. Edition opremom, dobivaš brdo opreme za 97 000kn. Mislim da idu na to da svi preskoče osnovnu opremu, a realno, doplata od 2000kn nije strašna. |
|
|
|
|
|
|
#48310 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
@burmuz Koliko sam čitao, nije ni VW daleko od njih sa nekim nebuloznim spojevima dodatne opreme.
|
|
|
#48311 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Ženi kad smo uzimali novi Tiguan, za dodati tempomat koji je bio nadoplata od 1700 do 1900 kn, trebalo je uzeti kožom obloženi volan od 2xxx kn. Poslano sa mog RNE-L21 koristeći Tapatalk |
|
|
|
|
|
|
#48312 | |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
Uz naravno to da na VW možeš kofigirirati u konfiguratoru a ovdje imaš popis opreme u PDF-u. Možda na stranim BMW stranicama imaš konfigrator pravi, nisam gledao. Opet s druge strane, neki proizvođači daju điđe miđe koje dosta ljudi ne treba i ne koristi. BMW po tom pitanju je ok, a i Mercedes ( Audi ne recimo ), hoćeš top motor a da ne uzmeš ništa osim klime, boje i felgi (čak ni to ne moraš), a ne da ne možeš uzeti neki pošteni motor bez GT điđa miđa paketa. Ajde ovako, dođeš u BMW ili Mercedes i kažeš da hoćeš auto 200+ konja sa stock opremom, da ne nadoplatiš kune. Gdje to možeš kod drugih proizvođača? I zašto se njima to isplati a drugima ne? Zadnje izmijenjeno od: burmuz. 21.02.2020. u 15:48. |
|
|
|
|
|
|
#48313 | |
|
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#48314 |
|
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
|
|
|
#48315 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
ajd malo da mix teme nabacim jel od vas tu tko vozi petrožol ili bilo kaj drugo a da ima automatika easytronic? aka robot da mjenja trebao bi da razmjenimo par iskustva jer danas ja bio na servisu, dijagnostika veli sve ok, flash softver napravljen, al ponašao se i dalje čudno ako držim kočnicu, stavim u drive .. pustim kočnicu .. izuzetno jako potegne /bez dodavanja gasa/ kod kruznog toka, ako je mali nagib prema njemu, povuče i onda dum dum kuplong napravi, odspoji pa opet spoji kuplong, a to kao nebi smio radit A osječaj u auto je, ko da TOR kuje novi čekič ![]() A ako je auto 3 sec u neutral, bez držanja kočnice, staviš u drive, auto ništa ne napravi, čuje se klik da je bacio u brzinu i čeka gas, lagani gas i lijepo krene Ako to isto napraviš sa držanjem kočnice, povuče jako.. E sad, jel easytronic svi to tako rade ili je moj spešl one? Servis je samo reko, treba nam auto na duže .. dan dva tri, pa da ga rastavimo Na kraju će izjavit da treba novi kuplong, pa ćemo dalje vidjet, jer izgleda da nit oni sami nisu na čisto sa time. I tema 2 bliži se ljeto .. koje šlape ljetne kupit ? šta je best buy ? trenutno su gore zimske dunlop 205/55r16 alufelge i gdje potražit ? mall ? |
|
|
|
|
|
#48316 | |
|
Premium spammer
Datum registracije: Aug 2010
|
https://kroativ.at/svjetsko-prvenstv...zi-u-hrvatsku/ Svjetsko prvenstvo u reliju dolazi u Hrvatsku? Citiraj:
Samo da nas ne docekaju WRC auta na struju dok krene :x |
|
|
|
|
|
|
#48319 |
|
Kostolomac
Datum registracije: Jun 2006
|
|
|
|
|
|
|
#48320 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#48321 | |
|
prof.dr. gospodar svemira
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
Sa nadoplatom za soul crvenu boju bila je 118.045kn. U medjuvremenu izasao neki redesign, koliko vidim malo drugacija maska i (valjda) prednja svjetla, novi design felgi (meni su osobno prije bile puno atraktivnije) i pokoja djidja-midja. Vidis razliku ako imas takav auto. Gledam sada na konfigurator i ista takva sa istom bojom kosta 141.360kn. Ono WTF... ![]()
|
|
|
|
#48322 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Slažem se, prvi set sam kupio jer mi je bilo hitno, a ništa drugo nisu imali u mojoj dimenziji odmah za montažu, odradile malo manje od 30k km za dvije sezone pa kad je došlo vrijeme za nove, ponovno sam uzeo Savu (da ne bi mislili da su nakon dvije godine i 30k km bile full potrošene - nisu, imale su još par mm profila i držale su ok, ali nakon Dunlopa imam OKP da gume moram promijeniti nakon dvije godine ili 30k km). |
|
|
|
|
|
#48324 |
|
prof.dr. gospodar svemira
Datum registracije: Nov 2003
|
|
|
|
#48325 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
|
|
|
#48326 |
|
Premium
Datum registracije: May 2008
|
|
|
|
|
|
|
#48327 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Poslano sa mog RNE-L21 koristeći Tapatalk |
|
|
|
|
|
|
#48328 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Koliko sam ja pričao s ljudima, Sava jedino zimske, ništa drugo. Nisu loše, ali za 2-3 sezone top, dalje postaju glasne, tvrde i skliske. Dunlop SportMax i BlueResponse, Bridgestone Turanza i Fulda Ecocontrol, vrtimo ih unutar familije već godinama, nikad ništa loše za reći. Moja preporuka. |
|
|
|
![]() |
|
|