|
|||||||||||
|
|
#47491 |
|
Guest
|
Pa evo npr. nudi mi tri nosača amortizera i niti jedan ne sliči drugome, niti sliče ovima koji su na mom autu. Pa pretpostavljam da su slike tu samo reda radi?! |
|
|
|
#47493 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
|
|
|
|
|
|
#47494 |
|
Registered User
Datum registracije: Dec 2018
|
Nije patka, “stari” Grobnik je bio grub i kidao je gumu. Vidio sam to svojim očima kad je frend išao malo kružiti svojom Hondom Civic type R...nakon renovacije staze ne znam da li je šta bolje. |
|
|
|
|
|
#47495 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
|
|
|
#47496 | |
|
prof.dr. gospodar svemira
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
Ali vjerovatno je to jos uvijek poprilicno abrazivno i trosi gume, samo manje nego stari. Posebice ako odes sa ovim obicnim cestovnim gumama koje se nakon par zescih krugova skuhaju, za izgustati se tamo bi ipak trebale i prave track day gume, a to onda postaje poskupo zadovoljstvo
|
|
|
|
#47497 |
|
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Istina, na starom asfaltu, gume sam potrošio u 3 kruga ![]() [/B]QUOTE=Nybelung;3369600]Pa evo npr. nudi mi tri nosača amortizera i niti jedan ne sliči drugome, niti sliče ovima koji su na mom autu. Pa pretpostavljam da su slike tu samo reda radi?![/QUOTE] Kod autokreše sam par puta naručio sve je odgovaralo, ali je jedan set kvačila proklizavao nakon ugradnje, i nisu naravno priznali reklamaciju, ugrađeno u servisu. Naručio jednom i preko autoclinic, i baš amortizeri nisu odgovarali po izgledu. Iako je naručeno po broju šasije, modelu, i nema ih više vrsta, samo jedna paše |
|
|
|
|
|
#47498 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Evo malo više infa o Sonyjevom elektroautu https://www.sony.net/SonyInfo/vision-s/
|
|
|
#47501 |
|
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Ako nije baš gužva dan (vikend skijača), iza Grofice isto ima onaj mali dio u sljedećem zavoju koji je pod šoderom, tam se može isto stati desetak ili malo više automobila. Grofica je desno od lugarnice, ideš autom prema zagorju (ravno/desno kad dođeš na zavoj di stoji ZET-ov bus, odnosno di se vidi livada/staja od lugarnice. Doslovno je 50m od Lugarnice i tamo kod nje je i dalje dvosmjerna cesta, tako da nema brige za povratak.
|
|
|
#47504 |
|
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Ovo bi se IMHO trebalo puštat u autoškolama kad su dečki i cure najviše zagrijani za vožnju/divljanje. NSFL |
|
|
|
|
|
#47505 |
|
Debeli gad
Datum registracije: Jun 2010
|
Mazda 3 (2.0 122KS) ili Toyota Corrola 1.8 Hybrid (122KS)? Srce me vuče Mazdi a razum (dosadašnje iskustvo s Toyotom) Toyoti. Otprilike ista cijena (190 000kn) i sličan nivo opreme. |
|
|
|
|
|
#47507 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Mazda s druge strane, dosta sam lošega čuo o njima, pogotovo o ovim zadnjim i predzadnjim modelima, čak su se povlačile s prodaje itd. Imam kolegu u ZG-u koji je uzeo novu Mazdu 6 prije nekih 6 mjeseci, to mu je već 3. Staro za novo, uzme novo kada izađe i vozi. Kaže da predzadnja i predpredzadnja su bile ok, ali ova zadnja da je baš razočaran. Em jeftiniji materijali, em imao problema s start-stop, em mu check engine lampica počela svijetili nakon par mjeseci (ustanovilo se da je neki senzor, srećom) itd. Tako da sada, nakon dobrih 10+ godina na Mazdi, razmišlja o prodaji i prelasku na nešto drugo. Uglavnom, u mojoj obitelji je Toyota od 2006. godine. 3-4 smo zamjenili, što starci, što ja. Nikada, ponavljam, nikada, ni jedan problem. Servis, toči, vozi 300+ tisuća kilometara. Ali dobro ti kolega kaže. Bez obzira što se priča, što ti mi rekli, auto se kupuje za sebe, tako da moraš vidjeti, odvagati i sam donjeti odluku. Možda baš tebe Toyota neće služiti pa ćeš kupiti onaj faulty primjerak. |
|
|
|
|
|
|
#47508 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
)), ipak bih sada isao na hibrida. Corolla nova mi izgleda brutalno dobro i s obzirom da se vozim na posao kroz slavonsku definitvno bi se odlucio za hibrida. Tako da i to igra ulogu. Uglavnom ne zamaraj se sa kvalitetom, i jedan i drugi su tip top a ako nemas srece svaki model ti se moze potrefiti da je usran. Bio sam na testnoj voznji nove trojke i moram reci da je puno bolje nego model prije. Super oprema, odlicna izolacija (glavnim problem proslih modela), materijali solidni. Novu corollu nisam vozio, a modele prije sam defitivno odbacio po pitanju feelinga u voznji, izgleda i materijala u unutrasnjosti. Vrlo vjerojatno se to danas promijenilo. Apsolutna preporuka svima koji kupuju nove aute da definitvno odu na testnu voznju, jer ce vam se iskristalizirati model koji vam najbolje odgovara. Kad sam kupovao svoju M3, bio sam na testnoj voznji Aurisa, Civica i na kraju sam samo reko to je to. |
|
|
|
|
|
|
#47509 |
|
Registered User
Datum registracije: Sep 2019
|
Vidi kolika je cijena za baterije. 5 god ti je gara a onda kuda koji mili moji. Za yarisa je 2k eura(ali slabija mašina). Za Peugeot 508 rxh(toyotina bat) je whooping 7k eura. Auti ne mogu voziti bez baterije. |
|
|
|
|
|
#47510 |
|
Premium
|
Dosta je važno koliko se vozi da bi baterija bila relevantna. Neki prosjek za sada je oko 170 000 - 200 000km. Nekima ide i do 300 000km, ali to je rijetkost. Tako da svakako, to treba uzeti u obzir. Možda ne za prvog vlasnika, ali za prodati auto s 150 000km, biti će natezanja. |
|
|
|
|
|
#47511 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#47512 |
|
Premium
|
7000 EU su vjerojatno baterije za plug-in hibrid. Ako neko ima baš "običnog" hibrida, koliko realno on manje troši na kreni-stani relacijama. Mislim da niš manje. Taj el. motor u njemu ima smisla samo za ubrzanja kad auto najviše troši tekućeg goriva, znači na otvorenom Ali plug-in da, 50km samo na struju je nekome dosta za tjedana dana do posla i nazad. Još ak je punionica blizu, super. |
|
|
|
|
|
#47513 | |
|
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Je i nije ![]() Na vratima je tvrda plastika bez obzira na paket opreme, pitam tipa kad sam bio na probnoj vožnji koji k, veli, ha čujte zato je cijena takva... Po meni je glupo ić na hibrida ak se ne radi jaaaako puno km po gradu, po gužvi, jer kad se uzme skuplja cijena auta, skuplje održavanje pitanje je kakva je isplativost toga nakon x godina korištenja. A izbor motora kod non hibrida je koma, ajde da su na sve stavili i 1.2 T i 1.6 a ne odvojili limuzinu i hb/karavan. ![]() Citiraj:
|
|
|
|
#47514 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#47515 |
|
Premium
|
A dobro, to je sve relativno. Kolega je zamjenio prošle godine bateriju u Tesli. Auto je platio oko 70 000$, baterija ga koštala oko 7 000$. 10% cijene auta. |
|
|
|
|
|
#47516 | |
|
Registered User
|
Citiraj:
Renault Zoe ima nešto niži omjer cijene i baterije (cijena 21900 eura, baterija 9000 eura, odnosno 41 posto ukupne vrijednosti), no i dalje je riječ o itekako skupoj bateriji i trošku na koji je rijetko koji vlasnik spreman |
|
|
|
|
|
|
#47517 |
|
Debeli gad
Datum registracije: Jun 2010
|
Možda sam trebao odmah napisati, isprobao sam već obje. Što se motora tiče, očekivao sam veću prednost Mazde zbog stvarnih benzinskih 122KS, dok je kod Toyote to 97 benzinskih KS + 70 električnih KS iz kojih su oni nekako izračunali ukupno 122KS. U vožnji su razlike zanemarive a pogotovo ih je teško opisati zbog Toyotinog CVT mjenjača. Ajmo reći, ista stvar s tim da je Toyota dosta štedljivija a nešto i udobnija. Sve ostalo je na strani Mazde. Dizajn - Mazda je puno ljepša. Interijer - ništa se ne može mjeriti s Mazdom (isprobao sam ja još dosta toga u ovoj potrazi: Ceed, XCeed, i30, Focus, T Roc....) Kvaliteta materijala i završna obrada je klasu iznad svih ostalih. Oprema: Toyota serijski ima malo jači paket sigurnosne opreme a Mazda ima parking senzore, bolje ozvučenje, puno bolji infotainment sa Android Auto/Apple play. Od svih koje sam uzimao u razmatranje Mazda je daleko najljepša dok mi je Toyota najružnija. I po svemu što sam napisao logičan odabir je Mazda ali vozim već drugu Toyotu s kojima ukupno u 20 godina i 300 000km nisam imao ni najmanji kvar. Da nije te sitnice već bi Mazda bila doma. |
|
|
|
|
|
#47518 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
Nakon petogodišnje eksploatacije baterija u svim slučajevima premašuje cijenu vozila. Baš me zanima koliko će ljudi reinvestirati u novu bateriju za rabljeni auto. Bit će groblje tih električnih auta bez baterija. Bitno da je CO2=0 (mada znamo da nije) |
|
|
|
|
|
|
#47519 | ||
|
Premium
|
Citiraj:
Na otvorenom motor ionako stalno radi na "najboljim" okretajima gdje dopunjavanje baterija najmanje opterećuje motor. Citiraj:
![]() Rabljene 20kWh baterije su po 30 000kn |
||
|
|
|
|
|
#47520 |
|
Registered User
|