|
![]() |
#1 |
Ovo ispod nisam ja! :)
Datum registracije: Sep 2002
|
Spajanje "paralelnog" printera preko dodatne PCI kartice
Evo, adapter USB na paralelni izlaz mi nikako nije proradio, pa sam ga mijenjao za paralelni PCI kontroler. Kontroler je pravilno prepoznat i instaliran. Nakon toga prepoznao je i printer. E sad počinju problemi. Kod instalacije printera javlja mi da postoji problem s paralelnim portom. To mi je javljao i kod prethodne instalacije dok je printer spajan preko adaptera. Jedina je razlika što adapter nije ni vidio printer, a kartica ga vidi. I nakon instalacije drivera, dopustim mu da se spoji na LPT3, jer mi je taj port otvoren preko kartice, međutim, nema ništa od printanja. U statusu printera piše da je "port used by another device"?! A koja blažena "another device"? I sad, postoji neki Canonov tester koji mi uz ostalo kaže da nije instaliran Rapidport device driver i da će to bit riješeno nakon restarta. Međutim, nakon restarta se ništa ne dešava. Problem isti, "tester" dijagnosticira isti problem. Na netu sam našao te Rapid port device driver, međutim, fajlova ima milijun, a setup-a ili uputstava nema, pa nema šanse da znam gdje to sve ide i kako instalirat. Ima li ko kakvu ideju šta da se napravi?
![]() |
#2 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
a paralelnog porta na maticnoj nemas ili je na njega spojeno nesto drugo?
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
to pitaj sniperwolfa jer me isto pitao i odgovorio sam mu... pa cu i tebi preko usba |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ovo ispod nisam ja! :)
Datum registracije: Sep 2002
|
Tz, pogledaj početak teme, prvu rečenicu. Naime, preko adaptera se printer uopće ne vidi. Nema šanse. A adapter je pravilno prepoznat i registriran kao USB parallel suport.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|