|
|||||||||||
|
|
#46502 |
|
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Objasniti će mu to hidro nosači motora kakvih nema za kupiti u verziji zamjenski identičan originalu, samo original koji svaki košta cca 1200 kn ili običan zamjenski kod kojeg se motor rita kao divlja zvijer... ![]() |
|
|
|
|
|
#46503 |
|
Registered User
Datum registracije: Sep 2019
|
W205 220cdi 9gtronic, eco mod I lagano na 1500 sam šalta u višu ako ga ne ganjaš ![]() |
|
|
|
|
|
#46504 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
|
|
|
#46505 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Bio sam dost dugo vremena na benzincu, sad vozim dizela 8mj. prije 3-4mj. vozim kolegu u autu i veli mi da prerano saltam inace saltam na 2t okr. vecinom dok se lagano vozim, al inace gledam da ga rastegnem bar do 2500okr. a i opcenito za dizela je bolje da ga se malo "zesce vozi" tj salta. Ak nis drugo, egr i dpf ce vam bit zahvalni. |
|
|
|
|
|
#46506 | |
|
Brat od Đon Vejna
|
Citiraj:
Polovni original bolji od novog zamjenskog ![]() Najveca mana voznje u niskima kod svih VAG TDIa jest cadja u mehanizmu VGT. Ovo sto neki spominju kako hladnog ne vrte preko 2000 okretaja, manje bitna stavka, ovisi koliko napucas gas do tih 2000 okretaja, toliko ce se turbina razvrtit, a nju na hladno nije dobro vrtit, motoru nece nista biti...svaki stock PD bi trebao na 2000 okretaja imati max boost pri vecem gasu..
|
|
|
|
#46508 | |
|
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
![]() A turbina, ma dok nisi idiot sa gasom i dok redovito mijenjaš ulje, može trajati jako dugo, moja je trajala 17 godina i preko 400k kilometara prije nego se zaglavio VTG dio od čađe, pa pregrijao rotor... Kimi ju je riješio, pa bude valjda trajala dok se auto ne raspadne. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#46509 | |
|
Brat od Đon Vejna
|
Citiraj:
Nemam pri ruci, ali frend radi transplat na a4 b5 i pukao je dosjed na suvozackom nosacu pa je u potrazi za najboljim rjesenjem.. Meni je jedna trajala mjesec dana od mapiranja zbog VGT ![]()
|
|
|
|
#46510 |
|
Sandy!!!
Datum registracije: Sep 2008
|
Sve ovisi di si i kako voziš. Ja sam 1.9 TDI 90ks nekad šaltao na 3500, a nekad na 1500, karikiram. Znaš po zvuku i osjećaju, neka normalna mjera je šaltat izmedju 2000 i 2600,al opet, ovisi o puno faktora Kad smo već kod tog "pokazivača kad šaltat" , jedan kolega ima Swifta novijeg, nekog benzinca 60-70KS, nema okretomjer, nego svitlo kad da prebaci. Tragedija nije neki vozač, ne vozi po zvuku i osjećaju,nego prati to svitlo, i ono, atmo benz tako slab mu javlja da na 60km/h vozi u 5toj. Išli uz Klis (Solin-Klis, uzbrdica) i momak u 5toj, 60km/h, auto umire doslovno ![]() |
|
|
|
|
|
#46511 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Corolla, ne ovaj zadnji model, ima male zelene strelice za šaltanje u višu/nižu brzinu. Jedva se vide. Na starom P308 su bile ogromne kao i na mom Qashi.
|
|
|
#46512 | |
|
Kostolomac
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#46514 |
|
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
E drito to. Na pežou ako pratiš taj indikator, dok prebacuješ u drugu i treću ostaješ bez momenta, baš se kuži. Na bmw-u bar mogu, ako mi smeta, maknut to s displaya. Na pežou još nisam skužio kako. Valja manual listat...
|
|
|
#46517 |
|
Registered User
|
Pustilo me ganjanje prije cirka desetljeće pa mi automatik dođe ko budali šamar DOmet ganjanja mi je u današnje vrijeme 160 po autocesti ![]() |
|
|
|
|
|
#46518 |
|
Guest
|
Je li moguće kod nas pronaći Alfu 146 s klimom, a da je koliko-toliko očuvana? Ili je to kao da tražimo jednoroga? ![]() |
|
|
|
#46519 |
|
Premium spammer
Datum registracije: Aug 2010
|
|
|
|
|
|
|
#46520 |
|
Guest
|
Sumnjivo, eto kako. Moj Clio, 1.2, bi usporavao dok se konacno ne ugasi. ![]() |
|
|
|
#46522 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
|
|
|
|
|
|
#46523 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Malo morgen. Nakon 15 godina benzinca Mazde 2 sada na Touranu 1.5 TSI EVO DSG ..... Iz dana u dan se divim kako je pdogramiran taj DSG i po kojem ključu on šalta ... imam i modove inače - ne pomaže mi ni sport mod, eco sa lerom je zanimljiv i tak. Ukratko ili ga ja ne znam vozit ili previše slušam motor šta ja znam. Recimo primjeri: U normalnom modu brije valjda na ekologiju pa redovido mlitavo i u prevelikoj brzini ulazi na izlaze sa autoputa i tu redovito šaltam ručno nižu. Povremeno kod pretjecanja ili ubrzavanja bolje odraditi ručno.... Sad bi čovjek pomislio ok pa prebaci u sport mode: Dio problema nestane, više snage, bolje kočenje motorom i općenito responzivniji - jedini problem nije uvijek dosljedan, ponekad razvlači brzine ponekad ima finu snagu i ubrzanje. Automatik je definitivno preporod u odnosu na manualca ali da su algoritmi pametni, nisam siguran baš.... |
|
|
|
|
|
#46524 | |
|
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Prvi je u ECO modu, gdje preporuča šaltanje daleko prerano (preporučam odmah tu ECO tipku sakriti od očiju i prstiju na koji god način možete) Drugi je kod normalne vožnje i primijetio sam da mi tu savršeno pokazuje, tj. da se poklapa s mojim osjećajem kad bi trebalo prebaciti u višu/nižu. Treći je kad osjeti da je noga teža na gasu i da se ide u više okretaje, onda pokazuje dosta kasnije nego kod drugog slučaja. Točnije, pokaže samo kod promjene u drugu, nestane i opet se pokaže u višim okretajima druge. Ako ga se nastavlja dalje gaziti, nastavlja pokazivati samo u višim okretajima.
|
|
|
|
#46525 |
|
Mirko, a ne Harry
Datum registracije: Nov 2009
|
Moguće da je neki ECO mod. Nisam još sve tipke isprobao i sve opcije pregledao pa ću vidjet, ali uglavnom po svim komentarima ovdje zaključio sam da dobro radim, a to je da kad mi preporuči da mijenjam brzinu još ga malo stisnem i onda mijenjam.
|
|
|
#46526 |
|
Premium
Datum registracije: May 2007
|
|
|
|
|
|
|
#46527 | |
|
Premijum AMDebil
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
I takve su obično skuplje. A mislim da se po oglasima vrti jedna crna 146 jtd (dizel)
|
|
|
|
#46528 |
|
trpi, trpi...
Datum registracije: Oct 2019
|
Pozz ekipa, jel ovo dobra kupnja? https://www.njuskalo.hr/auti/bmw-ser...oglas-29126193 |
|
|
|
|
|
#46530 |
|
Registered User
|
How yes nou...9k eura za crnu rupu za održavanje sa upitnom plinskim sistemom I kilometražom. Postoji ne pisano pravilo...ne kupuj redne šestake ako ih ne možeš točiti sa gorivom. |
|
|
|
![]() |
|
|