|
|||||||||||
|
|
#44941 |
|
Glazba, auti, itd :D
Datum registracije: Dec 2011
|
|
|
|
#44942 | |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
Citiraj:
U tvom slučaju ne treba rasteretiti kralježnicu nego ojacati vratnu muskulaturu . Ovo što ti radiš je samo prikrivanje posljedica a ne uklanjanje uzroka . Gabre kod prometne i imobilizacije vratne kralježnice može stvarno dolaziti do glavobolja i vrtoglavica zbog smanjene cirkulacije kao posljedica otekline i traume. Poslano sa mog SM-G950F koristeći Tapatalk |
|
|
|
|
|
|
#44943 | |
|
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
Odmah sam bio na rentgenu i doktor reče da nema vidnih oštećenja. Bez obzira na njegovo mišljenje, ipak znam šta osjećam. ![]() Prošle godine početkom šestog mjeseca i ove (prije par dana) sam bio kod kiropraktičara (školovanog ). Prošle godine kada mi je odradio tretman vrata prvi put sam spavao kako treba nakon te saobraćajke. Nisam imao nikakve bolove prilikom okretanja noću. Jedini problem je što je to bilo kratkog vijeka.U nedjelju (prije 5 dana) me taj isti čovjek ponovo naštimao. Još uvijek mi je dobro. ![]() Slažem se da bih trebao raditi neke vježbe za ojačavanje vratnih mišića. Ali zbog posla ne stižem ni da spavam kako treba, a kamoli da se posvetim nečem kao što je vježbanje. Na moju žalost i štetu. Nadam se da ću uskoro dobiti otkaz bar na jednom projektu pa će biti malo slobodnog vremena. ![]()
|
|
|
|
#44944 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
Doktor je potvrdio da nije degenerativno nego uzrokovano traumom (imam i jedan pomaknut kod L1/L2, zato me muči išijas). Naravno da rad na kompu cijeli dan to samo pogoršava. Vježbe za ramena i vrat uvelike umanjuju tu bol, i tek nedavno sam ih počeo raditi (prije par mjeseci, a imam probleme već par godina). Išao i na ona namještanja atlasa, nakon prvog tretmana sam se osjećao kao da mogu letjeti, nisam znao da se može živjeti bez konstantne (ali blage) glavobolje i vrtoglavice. Ali sve je to privremeno, treba ojačati mišiće da, da se kralježnica ne muči. Ne želim prestrašiti curu koja je ovo započela, ali samo potvrđujem da je važno odraditi fizikalnu terapiju i vježbe za jačanje vrata. I onda to može biti bez posljedica, barem primjetnih. Ako ti trne lijeva ruka, napravi magnetsku obavezno i ponavljam, poduzmi sve mjere koje ti doktor preporuči, da ti ne bi ostala lagana vrtoglavica i glavobolja, s kojom se onda "navikneš" živjeti, ali zapravo nikad nisi potpuno produktivan kao prije. |
|
|
|
|
|
|
#44945 |
|
Premium
|
Jbg kiropraktika samo prikriva trenutno stanje. Npr zamisli da ti svijetli ABS lampica u autu stomiznacava grešku u sistemu abs-a. I ja ti iščupam lampicu. Problem je još tu. Samo ti ne znaš za to jer ne vidiš. Tako kiropraktika radi. Ono čupanje živaca kako ljudi vole reći je u principu kidanje živaca koji govore mozgu što boli i gdje. I dalje to boli ali mozak ne zna i ne može se onda posvetiti nekakvom samozaljecenju kad ne zna za to više. Samo ti ignoriraj to pa ćeš nažalost imati uskoro veće probleme i više slobodnog vremena dok budeš doma nesposoban za rad 😄. Trgni se i nadji vremena za sebe.youtibe i odradi vježbe sad odmah ili npr odredi si svaku večer poslije pranja zubiju u ogledalu dok se ne naviknes. Poslano sa mog SM-G950F koristeći Tapatalk |
|
|
|
|
|
#44946 |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Ekipa jedno njubersko pitanje - kako radite ispuhivanje auta prije tehničkog? Znači dizlo - 2.2 CTDI Honda Civic iz 2007 i majstor me zajebava na tehničkom da mi je zacrnjenje za k...c i da bi ga trebao propuhat. Istinabog, vozim se ko baba po ZG jer ne mogu drukčije (vozim između 1.5-2.5 i šaltam na 2.5), al bar 2 put mjesečno idem po autoputu i napravim minimalno 400 km-a, a tjedan dana prije tehničkog sam se vratio s mora 700 km-a u komadu (a i morao sam i doć do tamo 2 tjedna prije). Pa jel moguće da je i dalje ostalo sranja u sustavu? Inače dvaput sam tamo bio prije na istom mjestu, nikakvo ispuhivanje prije i prošao bez problema. Sent from my Pixel 2 using Tapatalk |
|
|
|
|
|
#44947 | |
|
|
Citiraj:
hvala na savjetu ne znam inače radim uredski posao za kompjuterom. vrat (lijeva ) strana je tak pokočena da imam osjecaj da imam nest unutra. ruka je pocela drugi dan nakon udarca. ni bradu si ne smijem pipnnut kak boli, a glavobolja, bol u usima i zatiljku je stalna uglavnom, da trebali bi vise paziti na sebe jos mi na nalazu pise dorzali gibus c2-c5 i napisali mi da moram obaviti funkcijski rtg vratne kraljeznice
|
|
|
|
#44948 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#44950 |
|
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Samo zakoči prije naplatnih. https://www.tportal.hr/vijesti/clana...-foto-20190711 Samo lokalni rejser može maknut zadnji lonac s 320d. |
|
|
|
|
|
#44951 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Ljudi su debili i tu pomoći nema. Neki dan isto imao scenu na naplatnima Ježevo prema Zagrebu - majstor u bijelom A5 (SB rege) se vuče bočno preko 3 trake pred naplatnima i vidim da ide prema meni i reko stat će, kad ono, oće qurac. Na kraju sam ja morao yebeno zakočit na mjestu s obje ruke na trubi, a on je nastavio gmizat bočno. Da bi stao, mahnuo, dao sva četiri, nešto - makakvi. Čak nije ni kamatarka style nek sa ženom na suvozaču i malim cuckom iza koje bi pogodio direkt da je došlo do sudara. Pitam frajera u kućici jel vidio debila prije par sekundi - veli ništa čudno, da se svega nagledaju svaki dan. I bome mu vjerujem.
|
|
|
#44952 |
|
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
oduvijek mi je bila želja nabavit neki stari razjebani jeep wrangler ili nešto slično, ono da mi se jebe oće li me tko/ću koga zakačit i onda je lakše s ovima gore navedenima ![]()
|
|
|
#44954 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Obavezno RTG a ovo sa rukom ti je posljedica smanjene cirkulacije i otekline u vratu i pritisku na živac(ulnaris ili medianus) koji ide duž ruke. To će se sve normalizirati . Led led led... Ajmoooo 😂 Btw zašto mi je poznata registracija ovog BMW sa naplatnih? Jel nije to netko sa ovog foruma? Poslano sa mog SM-G950F koristeći Tapatalk |
|
|
|
|
|
|
#44955 |
|
Banned
Datum registracije: Oct 2005
|
Sve više je takvih na cesti |
|
|
|
|
|
#44956 |
|
Čika Zeljeni
Datum registracije: Sep 2013
|
Evo jedan pacijent, večeras dok sam vozio prema HR, u Austriji, lik u autu slatinskih reg. oznaka. Znači davao sam, mislim u dva navrata, lijevi žmigavac, jer ne želim blicati, i lik se ne sklanja...vozi kao pijan Zadnje izmijenjeno od: GreenLife. 12.07.2019. u 05:24. |
|
|
|
|
|
#44957 |
|
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Evo sad cu desno... Oh, samo da predjem jos ovoga, evo idem.. oh, jos jedan, ajde, pa cu nakon njega. Oh gle! ![]() Preljubazan si za lijevu traku, to ti se mora priznati, krkanluk to ne razumije ![]()
|
|
|
|
#44958 | |
|
N0teb00k n00b
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk
|
|
|
|
#44959 | |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Obavezno prije tehnickog, sa bilo kojim autom. Dobro ga ugrijati i izvadit mu mast. 2 - 3 - 4 u vise navrata. Bar u civicu imas indikator za okretaje. neka se lijepo pale one narancaste s lijeve strane. Sa tako vrucim motorom na tehnicki i prolazi. Na zalost, problem je i zastarjela oprema na STP. Moj ima 300 000 na satu. Koliko su jos skinuli kad su ga uvezli ne znam. Bez katalizatora. |
|
|
|
|
|
|
#44961 | |
|
|
Citiraj:
bude sve ok, moram to odležat i liječiti se kak spada i to je to. vise me brine trnjenje ruke i kočenst lijeve strane bude dobro ![]() ugl u zadnje dane sve same nesreće po zagrebu ![]()
|
|
|
|
#44962 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
|
|
|
#44963 |
|
Guest
|
nije li to previse, zar nije dosta minuta-dvije na tik do crvenog rpm? |
|
|
|
#44965 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Jučer uživo vidio ovu nesreću u Sv. Heleni, taman doma išao iz Zagreba. Iskreno, ovaj auto u sredini nisam ni skužio do kada nisam doma vidio u novinama što se desilo. Užas, sve puno policije, hitna, vatrogasci, kolone, zastoji... Užasna nasreća ![]() I dalje mi nije jasno što se desilo, tj. kako se tako nešto moglo desiti na naplatnim kućicama... |
|
|
|
|
|
#44966 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Čovjek zaspao za volanom, tipkao na mob i nije skužio naplatne, "otkazale kočnice" i sl. Nažalost, svašta je moguće. I kaj je najbolje, tu apsolutno nitko ne može ništa učiniti... Imam osjećaj kao da su opet zaredale nesreće i da konstatne mjere pooštravanja ZSPC i povećanja kazni u biti ne rade ništa (ovo pišem ironično).
|
|
|
#44967 | |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
Zadnji put, vozim se 140 na tempomatu, skoro prazna cesta, Čeh mi se ubaci ispred i pretiče kamion nekih 3-4 kilometra, vozio se nešto sitno preko 100. |
|
|
|
|
|
|
#44968 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
A naplatna kućica nije bila ravno kada se ide s autoputa, već je bila 3. s lijeve strane, tako da je morao svakako skretati. S tim da je iz ČK, pa mi nije jasno kako je zasapo za tih 30 min u 15h popodne. Ali kako kažeš, sve je moguće. Meni više smrdi na tempomat + igranje s onim praćenjem linija + automatsko kočenje, nešto takvo. Tipkanje na mobitel mi je malo vjerojatno, jer ono, naplatne kućice ak nisi vidio pogotovo ako si domaći, onda je ili tipkao dobrih 2 min u komadu ili nešto treće. |
|
|
|
|
|
|
#44969 | ||
|
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Događa se s bilo kojim regama, bilo koja nacionalnost, nije do porijekla već do (ne)sposobnosti vozača. Puno Čeha, Poljaka, Rumunja, Slovaka putuju izuzetno duge trase u komadu, koncentracija im je nikakva, zadnja šajba samo što ne pukne od količine natrpanih stvari. Voze po lijevoj traci, a desna slobodna, kao ukopani. Te rege čim vidim maknem se od njih, bilo naprijed ili nazad. Ne isplati se boriti se s njima kad će se najkasnije nakon 2km autoceste otvoriti prostor za pretjecanje. Citiraj:
U Njemačkoj je situacija na autocestama vrlo slična zagrebačkoj obilaznici: pošto su autoceste besplatne, osnovne su prometne žile za put do i sa posla, a svi ih koriste kad god mogu za skratiti vrijeme od A do B. Rijetki su dijelovi autoceste gdje se može više od 2km voziti brže od 130km/h, ne zbog ograničenja, već zbog količine auta. Nemojmo se zavaravati i pričati kak je bolje vani jer iskreno, jedino gdje je razlika u korist durgih država je unutar gradova, gdje ljudi staju na žuto na semaforima i staju pred označenim zebrama, ne vozi se 60+ ako je ograničenje 50 itd. To u ZG još nije slučaj.
|
|
![]() |
|
|