|
|||||||||||
|
|
#44041 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
evo, žuta je u ovom slučaju jedino kanta ![]() https://scontent.fzag4-1.fna.fbcdn.n...8f&oe=5D74D41A Edit: ima na jutubu hrpa videa gdje ljudi rade flush svakih 60-80k km, ulje je uvijek jako tamne boje ova fotka gore je s tf80sc getribe, ulje nikad mijenjano, preko 100k km ima |
|
|
|
|
|
#44042 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Prečudno, znam da je čovjek postao račun iz ZF servisa, nisam samo siguran dal je auto bilo F30 ili F11 i cifra je bila 700 ili 800 eura za promjenu ulja u mijenjaču. Ovo Tomićevo bi ispalo džabe. |
|
|
|
|
|
|
#44043 | ||
|
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
|
|
|
|
|
#44044 |
|
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Slovenija cca 400 eur-a, f10, stariji. Piše da je kao doživotno od proizvođača auta, ali u uputama od proizvođača mjenjača pišu intervali izmjene ovisno o eksploataciji i uvjetima rada ali je cca 100-120t. |
|
|
|
|
|
#44045 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Ma razumijem, sve ok, na našu žalost ovlašteni servis je samo iluzija da će ti se sve na autu napravit kak treba. Hrpetina problema s automatskim mjenjačima nastaje upravo zbog ulja. Ili se ne mijenja ili se stavi pogrešno. Dovoljno je samo upisati oznaku getribe i odmah možeš iskopat interval i vrstu ulja. |
|
|
|
|
|
|
#44046 |
|
Premium
|
A to je tako, zavisno kaj se i kako radi, kakva je gužva itd... Ali ako ti gazda (grupacija kaže da se ne radi, naravno da nebudu samoinicijativno radili, a nebudu naplatili od matice). Btw ima netko kabel mrežni za f10 lci ili instrument koji podržava uvlačenje egr-a? Trebam procisitit egr i hladnjak. |
|
|
|
|
|
#44047 |
|
Premium
|
Nemam nikakvih iluzija da to što je neki servis ovlašten znači da će posao biti obavljen kako treba. Trenutno mi stari s autom ima sagu sa ovlaštenim koji petlja sa podešavanjem geometrije,tako da ono... ![]() Ono u što se pouzdajem je njihova pohlepa da naplate sve što mogu. ![]() |
|
|
|
|
|
#44048 |
|
Premium
|
Automatike se nitko ne usudi dirat jer je to valjda "znanstvena fantastika" pa zato ne naplaćuju zamjene ![]() Ajd baš ću tražit frenda da mi ostavi 2-3 deci starog ulja iz getribe pa ću fotkat i stavit tu na forum. Čekam da mi dođu ostali dijelovi pa radim servis |
|
|
|
|
|
#44049 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Bilo bi zanimljivo proći magnetom po ulju mjenjača nakon 100k km i vidjeti ima li špena od zupčanika u njemu. Vjerojatno bi ih bilo manje nego u karteru motora, ali bi ih sigurno bilo.
|
|
|
#44050 | |
|
Premium
|
Citiraj:
I kao nije toliko komplicirano zamijeniti ulje, nego je navodno najveći udio u cijeni samo ulje kojeg litra košta kao Sv. Petra kajgana. |
|
|
|
|
|
|
#44051 |
|
Premium
|
Nekad getribu treba isprati da se sav mulj makne. Getriba koja je nakon izmjene riknula je tak i tak bila 99% gotova, ali da, dogodi se nakon što ju "šokiraš" dobrim uljem ![]() Mene 12 litara ulja košta oko 700 kn, dakle nije tak skupo za zamijenit svakih 70 000km AW-1 ulje, jws3324 specifikacija |
|
|
|
|
|
#44052 | |
|
Premium
|
Citiraj:
ista stvar ti je i na autu ako nemjenjaš ulje motora. čađa i sav nered dže sve na mjestu, i onda kada uliješ novo ulje - ola ode sve u klinac. quote sa jednog drugog foruma. Poslano sa mog RNE-L21 koristeći Tapatalk |
|
|
|
|
|
|
#44053 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
|
|
|
#44057 |
|
Premium
|
|
|
|
|
|
|
#44058 |
|
Premium
|
Isto na audiju c5, 400tkm , tc je u banani malo proklizava na određenim okretajima, ulje malo crno no neproklizavaju lamele u njoj već tc. Zamjena ulja mi dođe kao četvrtina reparirane getribe. Sve se iznivelira, ali sve zavisi od vozača i sreće i mjesta eksploatacije. Nesjecam se no mercedes je na nekom modelu propisao da se mjenjaju ulje ali i lulice te ventili na 100t km. Sve ima svoje; na manualcima na 130t zamasnjak I lamela, nekima se je raspal prije no na nekima ništa. |
|
|
|
|
|
#44059 | |
|
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
Apropos onih dizanja kazni zbog prometnih prekrsaja, najvise brzine... Otvorite 24sata.hr crnu kroniku i pogledajte tko radi gluposti, zbog cega im se vec sudilo (kazne su smijurija), i na koji nacin su sad napravili prekrsaje. Brzina je stvarno najmanji problem. |
|
|
|
|
|
|
#44060 |
|
Premium spammer
Datum registracije: Aug 2010
|
IcyTex: tl;dr? Da ne idem na 24ure Ulje u mijenjacu: e90 (rucni mjenjac), mijenjao ulje motora, filter ulja i ulje u mijenjacu. S tim da sam donio svoje ulje motora i filter, a ulje mjenjaca je bilo od ovih iz radione. Kostalo me 100eu s rukama. Nije bio sluzbeni servis.. Ovih 400-500 mi zvuci puno, pa da pitam: je li tolika razlika mikenjat ulje mijenjaca automatika i rucnou mijenjac? |
|
|
|
|
|
#44061 |
|
Premium
|
|
|
|
|
|
|
#44062 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Leti, leti, leti... Kia https://www.youtube.com/watch?v=FbTRyGjGtBE
|
|
|
#44063 |
|
Premium
|
ako se dobro sjećam ulje za automatske mijenjače je jako jako skupo, red veličine 40-50tak eura litra. Poslano sa mog RNE-L21 koristeći Tapatalk |
|
|
|
|
|
#44065 |
|
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Ovisi i o tipu mjenjaca, "klasicni" automatik treba dosta ulja jer ono sluzi za prijenos snage, dok ovi noviji s dvije spojke trebaju puno manje ulja (5-6L).
|
|
|
#44066 |
|
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Bivša žena kupuje auto, do nekih 10 k ojrića. Pa me pita što da uzme. Pa nekak ispada da se ok noviji megane karavan zna nać za te pare. Znam da su dci motori dobri, no iskustva s ostalim mi nisu poznata. Na kaj obratiti pažnju, što se kvari, dijelovi, održavanje... Fala unaprijed.
|
|
|
#44067 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2019
|
Daj nam prvo reci kak si dobar s njom... Da li joj hočeš pomoći ili zeznuti ![]() |
|
|
|
|
|
#44069 |
|
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
308 sw. 2015 se nađe za i dosta manje para. 1.6 hdi. Ima puno mjesta i dobar motor. Nije lijep, ali za tu lovu je best buy. Dobar motor, malo trosi. Mozes i izvana uvesti, motor je co2 friendly. ![]() |
|
|
|
|
|
#44070 |
|
Registered User
|
|
|