|
![]() |
#41881 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
DV6 serija obuhvaća i taj problematični 16V i novije 8V motore. Strpali su motore u valjda posljednjih 15 godina u isti koš. Generalno je pouzdaniji taj slabiji, ali sve ovisi o održavanju, naravno. Ako je ulje mijenjano na 30k koliko je interval, nijedan neće dugo.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#41883 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
https://www.njuskalo.hr/auti/ford-fo...oglas-27501584 Išao gledat ovaj Focus, auto je doslovno (unutrašnjost, podvozje i motor) kao nov, uzeo broj šasije, otišao u Ford, al nemaju ga u bazi, tj nije napravljen nikakav zapis što se tiče Fordovog servisa.. Mada mi je tip rekel daslobodno ga vozim kud želim na provjeru. Čoek je uzel na aukciji, uvoz iz Belgije, tip veli da ga je vozila jedna firma.. Zanima me, kolko je rizik kupnja tog bez ikakvog uvida u servisiranje ovog auta? |
![]() |
![]() |
![]() |
#41884 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Znači, ako nema broja šasije (u globalnoj bazi), auto je ili ukraden (ali tko još krade Fordove?) ili je netko spuštao km... to su neki od razloga za prekucavanje šasije. To si bio kod Lindića?
![]() |
#41886 | |
Premium
|
Citiraj:
Mada su mi u Fordu rekli da ga slobodno dopelam i oni bu ga ispregledali detaljno. Znam samo da auto izgleda ko iz dućana i čudno mi je ak ga je firma vozila, da ga nisu servisirali u ovlaštenom, doduše, na toj kilometraži je trebal odradit dva servisa. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#41887 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Ja sam kupovao dosta dugo rabljeni auto, pa sam se svega nagledao i naslušao. Uglavnom ovog forda nema u bazi servisa jer nije servisiran u ovlastenom servisu. Čisto sumnjam da ce netko ici prekucavati broj šasije na fordu. lol. Naravno da mu onda i garancija nije vrijedila a isto tako je nemoguce provjeriti mu prave kilometre. Isto tako ako je bio razbijen bi se vidio popravak da je popravljan u ovlaštenom a time bi mogao vidjeti i razmjere te štete. Tako da je to @zvonac veliki rizik, nemora biti nista ali to je cista kocka. Nevezano da li je auto uvezen iz Libanona, Sirije, Garešnice ( ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#41889 |
Premium
|
Ja sam ti takve auto izbjegavao u širokom luku. Pogotovo ovi preprodavači i šoderaši mi nikad nisu uljevali povjerenje. Koliku uopce ima garanciju ford? 5 godina? Pa onda bi jos uvijek trebao biti pod garancijom. Ako se auto kupuje kod nas trebalo bi gledati od fizicke osobe auto dok recimo ako auto kupujes vani onda bi trebalo uzimati od pravne osobe. Jer u tom slucaju imas jos zakonsku garanciju koja je propisana, samo nisam siguran da li je to 1 godina i 2 godine. |
![]() |
![]() |
![]() |
#41890 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
Daj tih 100KN, to je ništa u odnosu na cijenu auta. Ako je legit, auto zbilja izgleda očuvano, barem po slikama. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#41891 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#41893 | |
Premium
|
Citiraj:
E da, ne znam kolko to ima veze, gume su 36t14, zadnje, kontinentalke, prednje su neka žnj marka, nisam se trudio zapamtit ime guma. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#41894 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
evo ti moje isksutvo kupovine rabljenog uvoza (citroen C5 2012.), firma TRANS AUTO, kupljeno prije 3 godine došao tamo, auto ko nov, 80k km u 5 godina, unutra nema točkice, izvana nema točkice. odvezen u citroen ovlašteni tratinska, dijagnostika i pregled, besprijekorno, kupljen nakon par mjeseci zamjena dvomasenog zamašnjaka, potisnog ležaja i što ide uz to ~ 1000€ svako malo ulazi u safe mod i nemože se vozit, greške na diznama, svaki put druga dizna (3 od 4 dizne stalno zajebavaju), zamijenjene 3 dizne, 2000kn svaka + ruke = preko 1000€ eto, nakon toga auto stvarno jeste besprijekoran, ali da sam u početku najebao jesam, garanciju ne daju nikakvu u trans auto dal su dirali kilometre neznam, ovlašteni u tih 5 godina ima sve servisne intervale zapisane i po tome je sve uredno idući put ću puno, puno detaljnije gledat i pazit pri kupovini rabljenog, i odvest kod 3 mehaničara, ne jednog
![]() |
#41895 |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
U Belgiji je moguće da je servisiran uredno, ali izvan servisne mreže. One europske uredbe o mogućnosti odabira servisera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#41896 | |
Premium
|
Citiraj:
Sranje je to skroz, oči otvorit dobro i dobro se raspitat, a najbolje bi bilo dok imaš vezu neku.. Recimo, ovaj oglas, ima i na njušci.. https://www.facebook.com/pages/categ...2810298033269/ Samo kaj je ženska iz Kaštela, skoro sam otišel dolje auto gledat ![]() Nabavlja odlične aute, provjerene, full dokumentacija, kupljene na aukciji i kolko pratim, jako brzo odlaze auti koji su na oglasu, cca tjedan-tjedan i pol na oglasu. Ženska se čini ok, a i dost ju hvale, bar ovi koji su kupili aute od nje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#41897 |
Premium
|
@Mamut Uf uf, 2 hiljade ojra si iskesirao za popravak 3-4 godine starog auta.....jebiga peh.....sad sam bas gledao jer sam mislio da citroen ima vecu garanciju, pise da isto ima 2 godine. Ajme kako loše. Ja sam dobio serijski sa autom 5 godina garancije. Da je auto bio u garanciji morali bi zamijeniti dizne o svom trošku. @Colop Moguće ali opet bi se trebali ti podaci upisati u servisnu knjigu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#41898 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
neznam, nek sam se zajebao tada, jer ću sada bit puno oprezniji, odlična škola trans auto ima stvarno velik izbor, možda sam ja samo imao manje sreće, ali eto, radije ću uzet od fizičke osobe idući puta, jer ovo je mačak u vreći moj savjet ti je da ovaj proces kupovine odradiš vrlo sporo, ako nije hitnja, auti neće pobjeć a sebi smanjuješ šanse da se zajebeš
![]() |
#41899 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Kod kupnje rabljenog auta sam shvatio da treba imati i dosta srece... a one stvari na koje se moze utjecati - treba utjecati. Npr. ja uvijek kupujem rabljeni auto s jamstvom i iskljucivo u ovlastenoj autokuci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#41900 | |
Premium
|
Citiraj:
Neam niš protiv auta iz uvoza, al bitno mi je da je sve dokumentirano tj da je auto uredno servisiran i naravno navedeno što je sve mjenjano.. Znam dost ljudi koji su aute uvezli izvana i kolko čujem, zadovoljni su. Kod nas sigurno prek 90% auta je iz uvoza, a ovih par % koji su kupljeni kod nas, izgube se u ovoj masi uvoznih autiju, tak da je mali broj rabljenih auti a da su kupljeni kod nas. Baš se u početku traženja namjeril na Mazdu 2, al su brutalno skupe i po meni, ne vrijede te novce, kao što neki vele, za te novce kupiš auto C segmenta, nakon što sam probal vozit Fokija (mk3 2014god) pozitivan šok je uslijedio. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#41901 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
I tome su ovlastene kuce "doskocile". Npr. VW i neki njihovi saloni u Slavoniji. Vece cijene imaju "njihovi" autu koji su kupljeni u HR tj. kod njih i koje su oni odrzavali... a imaju vecinom manje opreme i manje kilometara. Isti ti saloni imaju i automobile iz uvoza poznatog porijekla (VW leasing tj. financirung), koji u pravilu imaju vise kilometara, vise opreme, ali i manju cijenu jer nisu "njihovi". |
![]() |
![]() |
![]() |
#41902 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
![]() |
#41904 |
Yugokiller
Datum registracije: Jun 2006
|
Neke stvari se mogu vidjeti na prvu, ali neke bome ne, neke stvari jednostavno ne možete provjeriti 100%, tj. možete uz dosta novaca i pristanak prodavatelja. Za injektore koji nisu nužno loši, ali bi mogli biti bez skidanja i provjere nula bodova. Tako da dio kvarova se može iskristalizirat kroz vrijeme korištenja, bez nužnih znakova upozorenja. To ne mora imati veze s održavanjem, nego kvalitetom istih, uvijetima vožnje itd. Jednostavno rabljeni auto je rabljeni. Naravno da i novi auti imaju problema, ali imaš garanciju, bar dok traje, a kasnije opet stvar sreće.
![]() |
#41905 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Za Belgiju možeš po broju šasije pogledati kao i za nizozemsku. Ak je bio na firmi sve je evidentirano u njihovoj bazi. No nikaj nije povezano unutar servisne mreže kao i za puča. Ak ti pase cijena i mehanički je ok, šanse su ti bolje neg od soderasa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#41906 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#41907 |
Brat od Đon Vejna
|
Pricas gluposti I 1.6 i 2.0 okrecu velike kilometraze (300k+) dobro namapirani sa sranjima poskidanim s motora.
![]() |
#41908 | |
Premium
|
Citiraj:
Ma ona odlicne aute nabavlja, a cijene su jako dobre. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#41910 |
Premium
Datum registracije: May 2002
|
Ako je iz Belgije onda postoji Carpass. https://www.car-pass.be/en/buy "The law provides for a single organisation to be in charge of centralising the odometer information for all vehicles. The association that has been certified to do so on the basis of very strict criteria is the not-for-profit Car-Pass vzw. Each time a car professional, e.g. a garage operator or tyre company, takes in your car for service, the odometer reading will also be taken. The odometer reading, as well as the date of the odometer reading and the Vehicle Identification number (VIN) of the vehicle, has to be sent to Car-Pass vzw within 5 working days. You can also see this information on the invoice issued by your garage operator. At each maintenance and service, at each mechanical, electrical, electronic repair, or body repair and at each replacement and assembly of parts, components or accessories. In concrete terms, this means the odometer readings also have to be forwarded at each assembly of tyres, exhausts, batteries, radios, alarm systems, etc. Do not fall under the law: car wash and vehicle recovery without repairs. " Piše da ako je uvezen u Belgiju, sve što je bilo prije uvoza ne piše u Carpass-u. Nemam iskustva, samo čitam što tamo piše.
![]() |
|
|