|
|||||||||||
|
|
#41731 | |
|
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Vozila bez europske homologacije (američka vozila i sl.) Ukoliko kupujete (uvozite) vozilo koje nema europsku homologaciju (najčešće uvoz iz SAD) postupak provjere sukladnosti bitno je drugačiji u odnosu na prethodno opisani postupak. Prije kupnje takvog vozila, valja poslati (e-mailom ili poštom) upit na Državni zavod za mjeriteljstvo ili, u slučaju američkih vozila, na Fakultet strojarstva i brodogradnje u Zagrebu (Kontakt: voditelj laboratorija za motore i vozila, prof. dr.sc. Zoran Lulić mob: 091/952 3419 e-mail zoran.lulic@fsb.hr) s fotografijom pločice proizvođača (Certification Label, nalazi se u otvoru vozačkih vrata) i fotografijom pločice o razini štetne emisije vozila (Vehicle Emission Information, u motornom prostoru).Tek ako je odgovor na upit pozitivan, kupite vozilo. Nakon toga, najvjerojatnije ćete trebati izvršiti preinake na svjetlima, pokazivačima smjera, brzinomjeru i dr., obaviti dodatna ispitivanja i kompletan homologacijski pregled.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
|
|
|
|
|
#41733 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Imam osjećaj da je općenito kvaliteta materijala koji se ugrađuju u unutrašnjost vozila jako pala. Na mom prastarom golfu iz 1998 godine sa 180+ t km tkanina pored rukohvata izgleda bolje i lakše se održava nego na ženinom novom Tiguanu starom godinu dana, i sa prijeđenih 10 000 km. ![]() |
|
|
|
|
|
#41734 |
|
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Jasno, al zašto bi riješio carinu i PDV ak nemre riješiti homologaciju Pa piše da je u super stanju. Pa nebi valja čoek lago ![]() Uvoza tog auta je košta valjda više nego što mu je navedena cijena |
|
|
|
|
|
#41735 |
|
Into my head it goes
Datum registracije: Feb 2004
|
|
|
|
#41736 |
|
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
|
|
|
|
|
|
#41737 | |
|
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#41739 | |
|
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Ja bih mu ponudio 1500 eura i mirna Bosna...![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
|
|
|
|
|
#41740 |
|
Guest
|
Pitanje: neki dan na cesti zaradio kamenčić u vjetrobransko staklo, baš u visini očiju (streslo me u 3pm ).Uglavnom, radi se o otkrhnuću vanjskoga sloja bez zamjetnih pukotina. Bio u osig. kući i danas dobio ponudu na 1.000kn ili popravak po računu. Pa zar se ne mijenja čitava šajba kod oštećenja (puni kasko+100 nekih doplata ukuljučujući i stakla)? Veličina oštećenja...odokativno ispod 1cm, ako je uopće važno. Imam li pravo inzistirati na izmjeni stakla, ili moram pristati na neku vrstu popravka? Zna tko? Thanks |
|
|
|
#41742 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2013
|
Mene sad nesto zanima jer sam i sam bio u slicnom slucaju sto se tice popravka auta preko kaska. Da li je sada moguce otic u ovlasteni servis i zatrazit ponudu za zamjenu cijelog stakla. Oni izdaju ponudu recimo 4500kn, vratit se u osiguranje i rec kako samo 1000kn u ovlastenom je 4500kn. Osiguranje pristane isplatiti 4500kn na neku foru i onda otic u Kristal i obavit to za recimo 2000kn? |
|
|
|
|
|
#41747 |
|
Guest
|
Znači ne moram pristati na nikakav poravak (krpanje i sl.) već 'ladno u servisu tražim zamjenu šajbe, i to je to? Jer...tko mi garantira da se šajba, unatoč popravku, neće rascvjetati za mjesec-dva... kome onda da se žalim? To me brine, ne želim ja oderati osiguranje, samo želim da mene ne oderu u konačnici... |
|
|
|
#41748 |
|
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Imam zastitu od loma stakla kao stavku na polici osiguranja. Pretpostavljam da stvar funkcionira na isti nacin kao i kod vas sa kaskom ako dodje do stete?
|
|
|
|
#41751 |
|
Premium
Datum registracije: May 2008
|
|
|
|
|
|
|
#41753 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#41755 |
|
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Logično, Suzuki sad ima stvarno dobre ponude. Nedavno sam bija u salonu i mislim da je Vitara bila cca 18k eura sa full opremom. To je jeftinije od povišenog Clija (Captur), pa nije ni čudo jer je puno ozbiljnije auto.
|
|
|
#41756 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Evo, mogu samo reći, frend je uzeo 2 vitare na firmu, obje imaju raznih problema. Mogu pitati kavih, nisam siguran, ali znam da su relativno nove (nekih 6-8 mjeseci). Vrata od tog auta su nešto najlošije u čemu sam ja sjedio. Imaš feeling da ako jače udariš da ćeš ih skinuti s panta. Osobno, nikada. |
|
|
|
|
|
#41757 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Jel ima tko iskustva i preporuku za poprečne nosače i nosač za bicikl za "prazan krov", dakle bez fiksnih točaka. Konkretno za Talismana limuzinu. Gledao sam Thule i ok su čak cijene, ali mi izgledaju nekak..ne znam, loše, barem ovi jeftiniji. Pričam baš o poprečnima. Također Renaultovi original izgledaju skroz fino, ali su dosta skupi. Nikad se nisam služio takvima pa ne znam uopće na što da obratim pozornost. |
|
|
|
|
|
#41760 | |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2013
|
Citiraj:
Medutim kad sam popravljao auto sam odabrao da se isplati na racun ovlastenog servisa jer mi se nije dalo zezat s tim, da bi mi poslije dosta ljudi reklo da sam trebao birat isplatu na svoj racun i onda ic obavit popravak gdjegod. |
|
|
|
|
![]() |
|
|